marta0731 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 kora78 napisał(a): Muszę od tych dt odpocząć, bo kołomyja wciąż w domu I tak nieźle "naginasz" warunki domowe dla tych psiaków... To komplement;) Quote
kora78 Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 warunki, warunkami, ale domownicy już gorzej to znoszą.... jak czegoś nie wymyślę, to dopiero zimą będę mogłą działalność wznowić, jak się miejsce w ogrodzie zrobi :( Flapuś wskakuj ktoś może banerek jemu zrobi? Quote
kizimizi Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/182187-super-kosmetyki-na-prezenty-i-nie-tylko-znane-marki-niskie-ceny-koniec-kwietnia Zapraszam na bazarek kosmetykowy na nasze psiaczki. Quote
marta0731 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 kora78 napisał(a): ktoś może banerek jemu zrobi? Mam jeden zaległy opłacony u Mantis:) Quote
mshume Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 A ja uważam,że trzeba wykąpać: psiak i tak ma traume związaną z nowym miejscem.A zapach w mieszkaniu naprawdę bywa uciążliwy. Taką opinię ma sporo osób.kora78 napisał(a):ciotki i nici :( ludzie przed przyjazdem do shcronu odwiedzili innego psiaka na dt od SDZ, na jakiego też mieli oka i tamten od razu poszedł sunia mała przerażona, bojąca się człpowieka bardzo A oni ją wykąpali jeszcze od razu, bo bardzo śmierdziała... Dobrze, że do takich ludzi Flapuś nie poszedł... Ale on dziś w schronie, na kw z 3 czarnuchami podobnymi, grzeczn, itp ale łapkę do mnie wyciągał :(((((( Quote
kora78 Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 ma traumę na tyle, że nie ma co mu dokłądać tylko dla włąsnej, ludzkiej wygody. ja tak uważam chociaż dzień da się przemęczyć i wytrzymac jakoś smród Quote
mshume Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Czyli 2 traumy, dzien po dniu? Ja preferuję jedną. Quote
kora78 Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 nie będę się o to sprzeczać 2 mniejsze traumy, niż 1 wielka a 1 dzień to minimum,by odczekać, wiadomoże ze 3 dni najlepsze by były,ale jak człowiek jest tak czuły... Quote
kora78 Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 nic nowego :( a na łąpkę nadal kulał. co to może byc? jak myślicie? Quote
Ingrid44 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Jesli kuleje na lapke to moze byc wiele przyczyn. Trzeba obejrzec i jak nie widac rany to trzeba przeswietlic. Moze byc kosc kiodrowa, moze zostal potracony przez samochod? Quote
kora78 Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 rany nie ma żadnej boli go tak przy samych palcach czasem biegnie normalnie,ale gdy idzie spokojnie to utyka i ją odciąża Quote
Ingrid44 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Trzeba dokladnie obmacac kazda kostke w lapce. Jak bedzie prze ktorejs plakal lub chcial ugryzc to znaczy ze tam boli i tam jest problem. Moj piesio zaczal kulec jakis czas temu, ogladalismy lapke bardzo dokladnie i nic. Bylismy u weta -powiedzieli ze pewnie naciagnal miesien bo piesek jest ogromny (82kg) i dali lekarstwa. Nic nie pomoglo, w koncu kazalam zrobic RTG i wyszlo ze ma problem z kolanem i potrzebna operacja. Tak wiec z pieskami to nie bardzo wiadomo . Quote
kizimizi Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 mshume napisał(a):A ja uważam,że trzeba wykąpać: psiak i tak ma traume związaną z nowym miejscem.A zapach w mieszkaniu naprawdę bywa uciążliwy. Taką opinię ma sporo osób. to szkoda ze Cie u mnie nei było jak Buniek przyjechał:) Miałam do wyboru albo śmierdzi mi w całym mieszkaniu psem, który od 4 lat z boksu nei wychodzil albo psa z zwałem w wannie ;) Quote
Ingrid44 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 kora78 napisał(a):rany nie ma żadnej boli go tak przy samych palcach czasem biegnie normalnie,ale gdy idzie spokojnie to utyka i ją odciąża Jeszcze mi sie przypomnialo; Zauwaz gdzie on lize ta lapke. Pieski zawsze liza tam gdzie jest problem. A co do kapania psa, to jest wybor osobisty. Tyle ile osob, tyle opinii . Quote
marta0731 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 W każdym razie na pewno wszystkie psy kąpiel przeżyły;) A jeśli chodzi o sprawdzenie gdzie łapę liże, to w schroniskowych warunkach może to być mało realne...:shake: Zbyt mało czasu mają ciotki żeby stać przy boksie i czekać aż zacznie, tym bardziej że jak ludź podejdzie to pewnie żadnemu nie w głowie żeby akurat sobie lizać... Quote
kora78 Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 ja go miałąm w domu, nie pamiętam, żeby tę łąpę lizał.... ale jak macałam to przy paluszkach dopiero ją cofał też myślałam,że prześwietlenie najważniejsze Quote
Ingrid44 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Jesli mozna zrobic przeswietlenie to by bylo najlepsze. Quote
kizimizi Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Zapraszam na bazarek z którego dochód przeznaczony bedzie an "nasze" psieczki. Ich ogłaszanie, dt, transport, leczenie: http://www.dogomania.pl/threads/182187-super-kosmetyki-na-prezenty-i-nie-tylko-znane-marki-niskie-ceny-koniec-kwietnia Quote
kora78 Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 nie wiadomo, my tam rzadko chodzimy, raz na tydzień, dwa lub trzy... dziś zrobię mu jakieś ogłoszenia. może tekst nowy zrobię,albo ten na bank unowocześnię Quote
kora78 Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 edytowałąm 1 post i uaktualniłąm dałąm tekst do ogłoszeń dałąm,na jakich portalach mają ogłolszenia zrobiłąm dziś tylko na cafe animal flap będzie miał banerek od marty0731 :) Quote
marta0731 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 No zgłosiłam, będzie się robił;) Chyba tego też sie muszę sama nauczyć;) W wolnej chwili, których tak mało... Quote
Recommended Posts