Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 149
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

warunki, warunkami, ale domownicy już gorzej to znoszą....
jak czegoś nie wymyślę, to dopiero zimą będę mogłą działalność wznowić, jak się miejsce w ogrodzie zrobi :(

Flapuś wskakuj

ktoś może banerek jemu zrobi?

Posted

A ja uważam,że trzeba wykąpać: psiak i tak ma traume związaną z nowym miejscem.A zapach w mieszkaniu naprawdę bywa uciążliwy. Taką opinię ma sporo osób.

kora78 napisał(a):
ciotki i nici :(
ludzie przed przyjazdem do shcronu odwiedzili innego psiaka na dt od SDZ, na jakiego też mieli oka i tamten od razu poszedł
sunia mała przerażona, bojąca się człpowieka bardzo
A oni ją wykąpali jeszcze od razu, bo bardzo śmierdziała...

Dobrze, że do takich ludzi Flapuś nie poszedł...

Ale on dziś w schronie, na kw z 3 czarnuchami podobnymi, grzeczn, itp ale łapkę do mnie wyciągał :((((((

Posted

ma traumę na tyle, że nie ma co mu dokłądać tylko dla włąsnej, ludzkiej wygody. ja tak uważam

chociaż dzień da się przemęczyć i wytrzymac jakoś smród

Posted

nie będę się o to sprzeczać

2 mniejsze traumy, niż 1 wielka

a 1 dzień to minimum,by odczekać, wiadomoże ze 3 dni najlepsze by były,ale jak człowiek jest tak czuły...

Posted

Trzeba dokladnie obmacac kazda kostke w lapce. Jak bedzie prze ktorejs plakal lub chcial ugryzc to znaczy ze tam boli i tam jest problem.
Moj piesio zaczal kulec jakis czas temu, ogladalismy lapke bardzo dokladnie i nic. Bylismy u weta -powiedzieli ze pewnie naciagnal miesien bo piesek jest ogromny (82kg) i dali lekarstwa. Nic nie pomoglo, w koncu kazalam zrobic RTG i wyszlo ze ma problem z kolanem i potrzebna operacja.
Tak wiec z pieskami to nie bardzo wiadomo .

Posted

mshume napisał(a):
A ja uważam,że trzeba wykąpać: psiak i tak ma traume związaną z nowym miejscem.A zapach w mieszkaniu naprawdę bywa uciążliwy. Taką opinię ma sporo osób.

to szkoda ze Cie u mnie nei było jak Buniek przyjechał:)
Miałam do wyboru albo śmierdzi mi w całym mieszkaniu psem, który od 4 lat z boksu nei wychodzil albo psa z zwałem w wannie ;)

Posted

kora78 napisał(a):
rany nie ma żadnej
boli go tak przy samych palcach
czasem biegnie normalnie,ale gdy idzie spokojnie to utyka i ją odciąża

Jeszcze mi sie przypomnialo; Zauwaz gdzie on lize ta lapke. Pieski zawsze liza tam gdzie jest problem.

A co do kapania psa, to jest wybor osobisty. Tyle ile osob, tyle opinii .

Posted

W każdym razie na pewno wszystkie psy kąpiel przeżyły;)

A jeśli chodzi o sprawdzenie gdzie łapę liże, to w schroniskowych warunkach może to być mało realne...:shake: Zbyt mało czasu mają ciotki żeby stać przy boksie i czekać aż zacznie, tym bardziej że jak ludź podejdzie to pewnie żadnemu nie w głowie żeby akurat sobie lizać...

Posted

ja go miałąm w domu, nie pamiętam, żeby tę łąpę lizał....
ale jak macałam to przy paluszkach dopiero ją cofał

też myślałam,że prześwietlenie najważniejsze

Posted

nie wiadomo, my tam rzadko chodzimy, raz na tydzień, dwa lub trzy...

dziś zrobię mu jakieś ogłoszenia. może tekst nowy zrobię,albo ten na bank unowocześnię

Posted

edytowałąm 1 post i uaktualniłąm
dałąm tekst do ogłoszeń
dałąm,na jakich portalach mają ogłolszenia

zrobiłąm dziś tylko na cafe animal

flap będzie miał banerek od marty0731 :)