Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzwoniłam dziś do Pani,która będzie prowadziła szkolenie.Jak na razie z Budyniem są zgłoszone 4 psy i obawiałam się,że połączą dwa terminy w jedno,żeby było przewidywane 8 psiaków.Ale okazało się,że nie:multi: Wygląda na to,że szkolenie będzie kameralne na te 4 psiaki więc super;)

• Replies 539
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czerda oczywiście,że dostałam foty Apacza,rozczuliły mnie na maxa jak zobaczyłam tą jego usmiechniętą i szcześliwa mordkę:loveu:
zarasta włosem po afgańsku,on jest chyba mieszanką afgana z owczarkiem jakimś,bo uszy wyżej osadzone,głowa i ogon duzo masywniejszy niż u afgana,ale jest przez to jedyny w swoim rodzaju!! dla mnie osobiście jest piękny i co najważniejsze - widać,że szczęsliwy

wydaje mi się,że to nawet lepiej,ze Budyń będzie chodził "do szkoły" w kameralnym gronie,mniej go będzie rozpraszało

moje panny mozna obejrzeć na mojej stronce [URL="http://www.abdurrahman.pl"]www.abdurrahman.pl[/URL]
fotki z ostatnich wystaw jeszcze nie dodane,więc mogę na maila podesłać bez problemu

Posted

Godzinkę temu wróciłam z Kazikiem od weta:-( Ma trzy szwy założone.Doktorek powiedział,że mieliśmy dużo szczęścia bo to przy samej tchawicy.Ufff!
Jakiś jełop,bo już inaczej tego nazwać nie mogę,rozrzucił na chodniku drugi dzień z rzędu mięcho gotowane.Wczoraj to zauważyłam...dzisiaj nie:shake: Jak Kazik (lumpik śmietnikowy) rzucił się na te "smakołyki",to Budyń strasznie się wkurzył i było ostre starcie.Po chwili jak ich rozdzieliłam psiaki dalej szły spacerkiem.Budyń był trochę rozkojarzony ale ogólnie było normalnie.Ranę zauważyłam dopiero w domu bo krwi nie było dużo,a na szyi ma gęste włosy....teraz tylko mam nadzieje,że mięcho nie było "celowo" podrzucone przez jakiegoś oszołoma co to psów czy kotów nie lubi.

Posted

[B]Rana Kazika przed..[/B]

[IMG]http://img443.imageshack.us/img443/4894/rana2.jpg[/IMG][B]

...i po[/B]

[IMG]http://img526.imageshack.us/img526/6642/popow.jpg[/IMG]

[B]Kazik wraca do domu[/B]

[IMG]http://img191.imageshack.us/img191/4498/kazikpo.jpg[/IMG]

Posted

biedny Kazik... mam nadzieję,ze mu się ta rana szybko zagoi
ja już wczoraj rozmawiałam z agi,nie podoba mi się to rozsypywanie gotowanego miesa
owszem,czasem zdarza się jakis kawałek kości na trawniku,bo np koty ze smietnika wyciągną i pies potem może znależć taki "smakołyk"
ale to mięso to wyglada jak specjalnie rozsypane i bardzo obawiam się czy nie jest jakaś trutka doprawione!!
uważajcie kochani!! zdrowie i bezpieczeństwo psiaków najważniejsze!!

Posted

Będzie dobrze! Tak myślę,że gdyby to mięcho było "przyprawione",to chłopaki już miałyby jakieś niepokojące objawy,a wszystko do tej pory jest w porządku:p
Dzisiejszy poranny spacer był znacznie spokojniejszy niż zwykle.Oczywiście paskudna pogoda nie sprzyjała zbytnio harcom,ale myślę,że wczorajsza sytuacja miała główny wpływ na psiaków dzisiejsze zachowanie.Budyń jakoś nie zaczepiał Kazika jak zwykle,a i sam Kazik był bardziej podkulony i wykazywał większe poddanie dużemu.Na spacerku Budyń raz obwąchiwał Kazia ranę delikatnie.
Mam jeszcze pewne przemyślenia odnośnie udzielonej pomocy przez weta.Byliśmy na dyżurze przy Grunwaldzkiej.Był ten sam lekarz,który usypiał kiedyś Dramata-mojego kota.Wtedy miałam dziwne wrażenie co do płatności za usługę.Teraz również coś mi się nie podobało.Po zakończonym zabiegu,gdy przyszło do opłaty doktorek wymienił kwotę 140zł (ja miałam stówkę w portfelu).Powiedziałam "Panie doktorze" na co on od razu 120zł.Ja mu mówię,że w takim razie to chyba 100 plus dowód osobisty,bo nie mam więcej,a on od razu stwierdził,że 100 wystarczy.Myślę,że oni tam wpisują w dokumentacje inne porady niż te udzielane faktycznie:mad: To nie ładnie! Gdybym nie była tak przejęta cała sytuacją,to poprosiłabym o rachunek,ale cóż-ważne,ze psiak "zrobiony".W książeczce Kazika przy zaleceniu na antybiotyk wet nawet nie położył swojej pieczątki:roll:...dobrze,że udało mi się chłopaka córki wyciągnąć z łóżeczka,żeby po nas przyjechał:evil_lol: Inaczej musiałabym z psiakiem po głupim jasiu wracać pieszo do domciu:p Jeśli kiedykolwiek jeszcze(oby nie) będę musiała korzystać z tej kliniki,na pewno zwrócę uwagę na oficjalne załatwianie sprawy.

Posted

Faktycznie bardzo dziwne z tą ceną za usługę
Generalnie w prawie każdej przychodni wisi cennik i mozna sobie mniej więcej samemu wyliczyc koszt wizyty.
Zawsze też można poprosic o rachunek (paragon)
Nie podoba mi sie ten weterynarz,pewnie bazuje na uczuciach właścicieli zwierząt i wykoprzystuje to,aby sobie dorobić (bo byc może usługa faktycznie np tylko 70 zł wyniosla i tyle wpisze do dokumentacji,a nadwyzka dla siebie)
Ech wszędzie są ludzie i "ludzie"
Mam nadzieję ,ze rana Kazikowi będzie się goić "jak na psie" ;)

Posted

Jutro początek szkolenia:multi: Na razie pierwsze spotkanie bez psiaków.W między czasie doszedł piąty pies-3 letni foksterier....coś czuję,że właśnie on może nie przypasować Budyniowi:cool3: Choć 2 letni Golden retriever tez brzmi dwuznacznie:evil_lol:

Posted

ty jesteś super !!!
tak sę uśmiałam przed snem czytając twoje jednoznaczne opinie na kandytów którzy mają nie przypasować Budyniami , no świetna jesteśQ!

Posted

Malamuta chyba nie będzie;) Za to moje skromne przemyślenia co do foksteriera chyba są trafne.Jego Pani sama z siebie mówiła,że pewnie się zbytnio nie polubią,bo foksiu cięty jak żyleta:evil_lol: Golden ponoć milutki no i młody (jednak 6 msc) ,więc tu chyba zagrożenia nie ma.Będzie jeszcze piesia z ciężką przeszłością.Znaleziona w lesie,kilkakrotnie zwracana do schronu(również przez wolontariusza)z uwagi na pogryzienia.Ale wygląda na to,że jest po spotkaniach becha i ulega poprawie....Sama nie mogę się doczekać soboty,kiedy już zaczniemy z psami:multi: Bardzo liczę na zmianę podejścia Budynia do innych psów.Lidka (trenerka) pokazała na spotkaniu proponowane smakołyki-mix mięsny MACED.Kupiłam i oczom nie wierzę,że Budyniowi smakują:crazyeye: Do tej pory preferował raczej tylko moje produkcje z pasztetu i wątroby.Super,że jest coś,co mogę po prostu kupić:p

Posted

[quote name='agiojoj']Ale numer:oops: Teraz dopiero zauważyłam,że fotki rany Kazika zostały wywalone za naruszenie czegoś tam w ImageShack:-o ;)[/QUOTE]

no, po prostu z drastycznością przesadziłaś!:shake::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
jakiś "wrażliwy" cenzor się trafił....:crazyeye:

a na szkoleniu na terierka uważaj - miałam takiego białego - bezdomnego- przez dwa tygodnie - wśród moich psiaków było super! zgoda i sielanka (tylko Charlie miał biegunkę ze stresu)
teraz jest w DS - poczuł się panem, więc rzuca się do napotkanych wszystkich psów, a nawet suczek...:shake:
myśliwska krew...

a ich sąsiad swojej suczki nie wysterylizuje, bo uważa, że Albin (terier) jest taki dlatego, że go wykastrowałam... więc rozmnaża szczeniaki, :angryy::mad:rozdaje byle komu za "kieliszek chleba".... ech, ludzie, :-( czasami ręce opadają... i nie tylko ręce...:evil_lol:

Posted

trzy psy przywiazane na srodku pola do niby bud bez jedzenia [url]http://www.dogomania.pl/threads/185130-TRZY-PSY-przywiązane-NA-GOŁYM-POLU!-POMOCY!-okolice-Ostrowca-Św[/url]...

Posted

niepokoi mnie zachowanie Budynia...najpierw nie wpuszczał do domu facetów,teraz nawet kobieta nie może wejść i trzeba go z daleka trzymać na smyczy,a dziś próbował się rzucić na córkę.(muszę pisać na raty bo jadę z tele)

Posted

bo Budyń od razu się na nią rzucił ze szczekiem.Uciekła do pokoju a ja po parówkę.Dawała mu i głaskała go,ale jak już wychodziła to znowu musiałam go przytrzymać. Nie wiem co się dzieje i martwi mnie to bardzo.

Posted

[quote name='agiojoj']bo Budyń od razu się na nią rzucił ze szczekiem.Uciekła do pokoju a ja po parówkę.Dawała mu i głaskała go,ale jak już wychodziła to znowu musiałam go przytrzymać. Nie wiem co się dzieje i martwi mnie to bardzo.[/QUOTE]

oj, i mnie też to martwi...

Posted

-czegoś zapomniała i się wróciła ---to na pewno dlatego , ale to znaczy , że chciał ją dziabnąć?
super zrobiłąś z tą parówką ...
no a potem jak wróciłą , teraz jak jest , wogóle jak jest miedzy nim a dzoećmi
może zadzwoń do tych treserów o poradę ?