Kocurek Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 Bakusiu sprawuj się...Pianko ,a jak finanse...?Jeśli jest potrzeba to na koniec maja(niestety dopiero)mogę wyslac grosika.... Quote
Pianka Posted April 26, 2013 Author Posted April 26, 2013 Dostaniemy karme:multi: Pani z Fb zasponsoruje 7,5kg. Ponoc już zamówione:multi: podziękowania dla agumki o zamieszczenie ogłoszenia:multi: Kocurek napisał(a):Bakusiu sprawuj się...Pianko ,a jak finanse...?Jeśli jest potrzeba to na koniec maja(niestety dopiero)mogę wyslac grosika.... na razie jest na plusie, ale zawsze się przyda jakis grosik, nigdy nic nie wiadomo. Nie wiem też czy już zawsze Bakuś bedzie musiał jeść specjalna karmę. Na szczęście nie ma biegunek ani wymiotów, co wcześniej mu sie zdarzało często. Quote
Pianka Posted April 26, 2013 Author Posted April 26, 2013 znowu oko ropieje:flaming: Na razie mu zakropie hylo-care, tylko takie krople mam, jak nie to będzie trzeba recepte zabrać na np. Tobradex. I pewnie coś na kaszel będzie musiał dostać, pewnie cos przeciwzapalnego. Quote
mari23 Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 (edited) Pianka napisał(a):znowu oko ropieje:flaming: Na razie mu zakropie hylo-care, tylko takie krople mam, jak nie to będzie trzeba recepte zabrać na np. Tobradex. I pewnie coś na kaszel będzie musiał dostać, pewnie cos przeciwzapalnego. ktoś niedawno nowe opakowanie Tobradexu proponował na dogo..... muszę sobie przypomnieć, kto miał taką informację w podpisie już wiem - Awit ma do oddania nowe opakowanie Tobradexu, mam do niej nr tel, jak będzie trzeba - chyba nawet problemu z "transportem" nie będzie :) Edited April 28, 2013 by mari23 Quote
Pianka Posted May 1, 2013 Author Posted May 1, 2013 mari dzięki, bede pamietać, na razie oczko sie poprawiło od wczoraj Bakus je nowa karme, która bardzo mu smakuje :) Ważyłam go 2 dni temu, ale bez zmian, może cos z tą karma ruszy. Bakus dostał leki na ten kaszel (zastrzyk +tabletki na tydzień). Weta mówiła, ze moze byc tak, ze będzie potrzeba zmiana antybiotyku Koszt- 60 zł http://i1172.photobucket.com/albums/r567/Faunar/Bakus/DSC05040_zps88b84dd4.jpg http://i1172.photobucket.com/albums/r567/Faunar/Bakus/DSC05041_zps70b4eb69.jpg Quote
Monika z Katowic Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Może nowa karma posłuży Bakuniowi.:multi: Właśnie wysłałam deklarację za maj dla tego kochanego psiaka. :loveu: Quote
Pianka Posted May 2, 2013 Author Posted May 2, 2013 Tylko jak karma posłuży to będzie to znak że musi juz taką stale dostawać, a ta karma droga jest. Najwyżej będzie kreon dostawał. Ten czas leci Bakus jest juz pół roku u mnie. Zrobił sie domatorem, non stop by w łóżku leżał. Ostatnio jak jechałam z Wawy na ślask i do katowic moi rodzice podjechali innym autem niz zawsze, to Bakus nie chciał wejść (do poprzedniego wchodził) a potem siedział taki wystraszony. Chyba myślał, ze go wywozimy gdzieś. Ucieszył sie jak zobaczył znajomy blok. Chyba sie już związał. Jedyny moment kiedy szczeka to jak mnie wita. Quote
natie Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 jeśli będzie potrzebna specjalistyczna karma to na pewno cię samej z problemem nie zostawimy :) zrobi się bazarek dla Bakusia i karmę kupimy:) Quote
Pianka Posted May 8, 2013 Author Posted May 8, 2013 Waga 18,2 kg:cool3: Tyle z dobrych wieści Byliśmy na kontroli, Bakusiowi kaszel nie przeszedł. Pani doktor podejrzewa jakieś zmiany w obrębie krtani. Mniejsza szansa na to, ze jest to stan zapalny, ale dostaliśmy jeszcze lek przeciwzapalny i kontynuacje antybiotyku do niedzieli. Kazała też kupić lek osłonowy w aptece. W poniedziałek mam przyjść, jak nie bedzie poprawy to pani doktor powiedziała, ze trzeba zrobic endoskopie:-o Nie wiem ile to kosztuje, na pewno jakąś znizke dostaniemy. Choc mam nadzieje ze jednak mu przejdzie kaszel i nie bedzie trzeba tego robić. dokumentacje i rachunki potem wkleje Quote
Monika z Katowic Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Waga 18,2 kg!!! :) O! Jaki grubasek z tego naszego Bakunia! :):):) Quote
Pianka Posted May 19, 2013 Author Posted May 19, 2013 dokumentacja http://i1172.photobucket.com/albums/r567/Faunar/Bakus/DSC05042_zps8148c7e6.jpg rachunki http://i1172.photobucket.com/albums/r567/Faunar/Bakus/DSC05043_zpsce547185.jpg Bakusiowi nie przeszedł kaszel, na kontroli pani doktor powiedziała, ze w takim razie endoskopia, ale nie było wtedy pani odpowiedzialnej za endoskopie. Poszłam następnego dnia juz bez Bakusia do pani doktor od endoskopii. Miałam i mam wątpliwości co do robienia tego, powiedziałam jej ze boje sie dawać pod narkozę psa, który ma chore serca tym bardziej ze kaszel jest sporadyczny i są to pojedyncze kaszlnięcia, które mu jako tako nie przeszkadzają. Pani doktor powiedziała, że nie dziwi mi się i razem stwierdziliśmy, ze póki nie jest to bardzo konieczne to nie będziemy robić endoskopii. Waga nie spada, jest ok :) Zostało mi jakieś 3kg karmy wiec juz nie wiele Quote
natie Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 kiedy będziesz nową karmę zamawiała?? Są na to pieniądze? bazarek słabo idzie, będzie malutko kasy :( wysłałam chyba z 200 zaproszeń, najgorsze to czekanie po minucie między wiadomościami i mało kto zajrzał :( Quote
Pianka Posted May 25, 2013 Author Posted May 25, 2013 Zamawiać będe jak będzie kasa, póki co nie ma kasy, tym bardziej że jakis grosz musi zostać na koncie na leki. Karmy zostało zaledwie na pare dni, najwyzej do czasu dozbierania kasy na karmę dostanie gotowane z kreonem (na szczęście zostało mi troche pastylek jeszcze) Quote
Pianka Posted May 25, 2013 Author Posted May 25, 2013 Jednak zamówiłam już, bo znalazłam promocje na allegro 14 kg za 226 zł, a do konca aukcji były 3h, wiec musiałam szybko decydować Quote
natie Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 [quote name='Pianka']Jednak zamówiłam już, bo znalazłam promocje na allegro 14 kg za 226 zł, a do konca aukcji były 3h, wiec musiałam szybko decydować[/QUOTE] to jak Bakuś stoi z funduszami?? Quote
Magdalena Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 26.04 przelałam swoją dolę - nie odnotowane, czy nie dotarło? zaraz też coś przeleję Quote
Pianka Posted May 25, 2013 Author Posted May 25, 2013 [quote name='natie']to jak Bakuś stoi z funduszami??[/QUOTE] aktualnie 76 zł jest na koncie [quote name='Magdalena']26.04 przelałam swoją dolę - nie odnotowane, czy nie dotarło? zaraz też coś przeleję[/QUOTE] faktycznie, przeoczyłam, przepraszam Quote
Kocurek Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 ja zgodnie z obietnica przesle na początku czerwca swój grosik... Quote
natie Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 kto może to proszę podrzucać mój bazarek dla Bakusia http://www.dogomania.pl/forum/threads/243049-TANIE-UBRANIA-torebki-tusz-dla-Bakusia-do-31-05-20-00/ Quote
Pianka Posted May 27, 2013 Author Posted May 27, 2013 karma dotarła z dużym pojemnikiem na karme gratis Quote
Monika z Katowic Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 Całuję Bakunia prosto w Jego uroczy pyszczek.:loveu: Czerwcowa deklaracja już wysłana.:loveu: Quote
Pianka Posted June 3, 2013 Author Posted June 3, 2013 Była darmowa akcja czipowania, to Bakus został zaczipowany. Waga 18,8 kg Quote
natie Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 [quote name='Pianka']Była darmowa akcja czipowania, to Bakus został zaczipowany. Waga 18,8 kg[/QUOTE] kurczę a ja ciągle czekam aż w Rudzie bedzie taka akcja:P Quote
Monika z Katowic Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 [quote name='Pianka']Była darmowa akcja czipowania, to Bakus został zaczipowany. Waga 18,8 kg[/QUOTE] Bakunio kochany coraz bardziej światowy - ma nawet czipa!:) I waga nieco wzrosła! :) Quote
Recommended Posts