magda z. Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 wysłałam na maila foto duże - te co do fundacji poszły i podstawowe dane oprócz opisu, aaa i imię do ogłoszeń Agnieszka Quote
lolka Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 a lepiej aby była zawarta jego historię czy nie???.....szczerze mówiąc i nie obrażając Ramzesa to jest jego atut :( Quote
lolka Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 a teraz bardzo Was prosze pomóżcie mi rozgryźc zagwostkę rozliczeniowo- Ramzesową po prostu nie wiem jak to ując w pierwszym poście Ramzes od 29.03 do 12.07 był opłacany przez fundację na rzecz hotelu w opolnie zdroju....12.07 zabrałyśmy go do ZuziaM gdzie zapłaciłyśmy za niego 300 zł za miesiąc czyli do 12.08....większą cześć z tych pieniędzy pożyczyłyśmy od Lalki z jej sterylki (czyli 250 zł ze skarpety dłuzyńskiej z ciułania pozadogomaniackiego)....nie ma już potrzeby oddawania tej kwoty ponieważ udało się jakos to uzbierać.... ale fundacja opłaci Ramzesa jeszcze w pozostałych jego pieniędzy czyli 500 zł za lipiec i siepień (lipiec cały + 200 sierpień) w tej sytuacji zapłacone przez nas 300 zł przechodzi na kolejny miesiąc), ale są tez inne wpłaty: 45,- ( za 3 miesiace po 15,- zl ) od [B]kmurdz[/B] - wpłacone ok w połowie lipca 30,- od [B]Renaty z Boleslawca[/B] ( nie bylo nicka ) - tez wpłacone po rozliczeniu miesięcznym hotelu za lipiec ......te dwe kwoty są u ZuziaM akonto poza tym mam uzbierane z bazarków 81 zł na niego oczywiście jak Ramzes znajdzie wcześniej dom to z pierwszych fundacyjnych 500 zł reszta zostanie oddana fundacji a jesli pózniej to pozostałe wpłaty z naszej sparpety pójdą na innego dłużynskiego psa a wpłaty stricte na Ramzesa będa kierowane według woli darczyńców wszystko ładnie pięknie ale za cholerę nie wiem jak to opisać w rozliczeniach:roll: tym bardziej, że jeszcze fundacyjnych pieniędzy nie ma a rozliczyć jakos trzeba aby jasnośc była dla wszystkich Quote
magda z. Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 ciotka, ale Ty to ładnie juz opisałaś:) więc robimy tak - 29.03 - 12.07 - pobyt w hotelu w Opolnie opłacony przez Fundację Serce Serc ( jak nie przekręciłam), ponieważ wszelkie pieniądze szły na konto fundacji to ona ma szczegółową liste wpłat, my jej nigdy na oczy nie widziałyśmy jeśli przyjdzie wpłata za lipiec i kawałek sierpnia to rozpiszemy jak wyżej w skarpecie pozostaje 300zł z dłużynskiej skarpety i wpłaty od 2 osób - 45 i 30zł, których wydatkowanie będzie uruchomione w wypadku gdyby Ramzes nie znalazł domu do końca okresu opłaconego przez fundację, w wypadku znalezienia domu przez psa będzie tak jak opisałaś ( można przekleić) i tym sposobem rozliczenie jest akuratne do sytuacji. Nie z naszej winy wyszło zamieszanie z fundacją, co wymagało od nas wyłozenia prawie z dnia na dzień pieniędzy na hotel, a teraz również musimy ise podporządkować fundacji, która chce kontynuować opłatę za hotelowanie psa, a więc my musimy pozostałe środki przesunąć na czas późniejszy - rachunek dla fundacji ma być od 12. 07. Quote
obraczus87 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Lolka dobrze to opisalas. Jak wplynie kasa za lipiec i sierpien z Fundacji to wtedy wpiszesz :) Quote
zuziaM Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 A ja u siebie rozpisalam to tak ( i juz na PW wczesniej lolce wyslalam, bo nie widzialam , ze tu sie to tez rozwaza ). Juz wypisalam na Fundacje 2 rachunki. Jeden jest za okres 12.07 - 11.08.2010 ( 300,- zl ) Drugi : 12.08 - 31.08.201 ( 200,- zl ) I jak tylko wplyna pieniadze ( bo wcale nie wiadomo ), to bedzie to wygladalo tak : .. lolki wplata 300 zl bedzie wiec teraz przesunieta za kolejny okres : 01.09 - 30.09.2010 I dostalam jeszcze wplaty od 3 dziewczyn, wiec rozpisze je tak : kmurdz - 15,- zl + Renata 30,- zl + Vasco 20,- zl = 65,- zl - bedzie za okres : 01.10 - 16.10.2010 kmurdz wplacila 45 zl ( za VII,VIII i IX po 15 zl ) , wiec poniewaz hotel bedzie juz oplacony az do wrzesnia, to rozpisze jej reszte, czyli 30,- zl za okres kolejny : 17.10 - 19.10.2010 Quote
magda z. Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 no i wsio jasne:) a jak wpłynie kasa to będzie jeszcze jaśniej;) Quote
obraczus87 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Czekam na tekst do ogloszen do jutra do godziny 12 :) Quote
lolka Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 [quote name='obraczus87']Czekam na tekst do ogloszen do jutra do godziny 12 :)[/QUOTE] o matko! zapomniałam na śmierć.....jutro rano napiszę, ale nie spodziewajcie się fajerwerków :) Quote
obraczus87 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 [quote name='lolka']o matko! zapomniałam na śmierć.....jutro rano napiszę, ale nie spodziewajcie się fajerwerków :)[/QUOTE] Kochana, spodziewam sie po prostu tekstu do ogloszen dla Ramzesa :) Quote
lolka Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 [quote name='obraczus87']Kochana, spodziewam sie po prostu tekstu do ogloszen dla Ramzesa :)[/QUOTE] no tak ale w jego przypadku to musi być COŚ ciekawie napisanego...a mi kompletnie brak talenta......może mi się coś przyśni ;) hmm jakie są zalety Ramzesa?! miły miły miły ładny? gwałcicielstwo raczej walorem nie jest??? ooooo wiem - z dziką rozkoszą poznaje świat miły miły miły przytulać się za bardzo nie lubi, więc można to jakoś zamienić w atut?....nie narzucający się!, zdystansowany, opisac jego historię????? choc tak pokrótce???? Quote
lolka Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 bosze ale siermięga jestem:roll:...przecież w pierwszym poście już jest częśc tekstu....sama przeciez pisałam....coś tam pozmieniam i jutro rano napisze Quote
lolka Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 [CENTER][COLOR=Red]Jest to pies, który paradoksalnie w swojej tragedii i bólu odnalazł nadzieję na lepsze życie...... miał szczęście w nieszczęściu[/COLOR] [COLOR=Red] RAMZES w schronisku wśród 200 psów był niewidzialny, bezimienny....[/COLOR] [COLOR=Red] we wspólnych boksach był całkowicie bezbronny .....został dotkliwie pogryziony....jego stan był bardzo ciężki, ledwo to przeżył[/COLOR] [COLOR=Red] Trzeba było zaangażowania wielu osób aby mógł dojść do siebie....trafił do hotelu gdzie w końcu może poznać w miarę normalne życie[/COLOR] [COLOR=Red] Okazało się, że Ramzes to pies o wielkim sercu, w stosunku do ludzi jest bardzo łagodny i nad wyraz wdzięczny.[/COLOR] [COLOR=Red] jest to psiak który, jeszcze nie potrafi korzystać z uroku posiadania swoich ludzi, nie narzuca się, jest zdystansowany, nie wierzy,.....[/COLOR] [COLOR=Red] lecz wystarczy że ktoś poświeci mu choć odrobinę czasu a radość Ramzesa nie ma końca, [/COLOR] [COLOR=Red] uwielbia tez poznawać świat...spacery kocha ponad życie, przy czym bardzo ładnie chodzi na smyczy[/COLOR] [COLOR=Red] Ponieważ on prawdopodobnie nigdy wcześniej nie przebywał na stałe w domu/mieszkaniu [/COLOR] [COLOR=Red] i nie umie się tam zbytnio odnaleźć, dlatego szukamy mu domu z możliwością przebywania [/COLOR] [COLOR=Red] na dworze – w kojcu/budynku, gdzie miałby swobodę wybiegów i oczywiście miałby stały [/COLOR] [COLOR=Red] kontakt z człowiekiem.[/COLOR] [COLOR=Red] Szukamy dla niego wspaniałych ludzi [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_smile.gif[/IMG][/COLOR] [COLOR=Red] Ramzes nie toleruje wszystkich psów, z kolei z sukami dogaduje się bez problemu.[/COLOR] [COLOR=Red] Psiak przebywa w woj.dolnośląskim niedaleko Zgorzelca[/COLOR] [COLOR=Red] Jeśli jesteś zainteresowany adopcją Ramzesa zadzwoń[/COLOR] [COLOR=Red] Agnieszka Olejnik 601 079 807 [/COLOR] [COLOR=Red] [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/COLOR][/CENTER] Quote
obraczus87 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Zdjęcia mam od MAgdy już na mailu. To w takim razie wysyłam tekst i fotki :) dzieki :) Quote
magda z. Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 dzięki obraczus, trzymam kciuki, ja go na swoich kilku ogłoszeniach wciąz odnawiam, w okolicy jest ogłaszany Quote
obraczus87 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 [quote name='magda z.']dzięki obraczus, trzymam kciuki, ja go na swoich kilku ogłoszeniach wciąz odnawiam, w okolicy jest ogłaszany[/QUOTE] Bardzo proszę. Mam nadzieję, że ktoś się Nim w końcu zainteresuje :roll: Acha, Magda zdjecia są jak najbardziej OK :) Quote
magda z. Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 ja go ogłaszam jako mniejszą wersję owczarka, ale to tak użytkowo, może bardziej chwytliwie trzeba - uratowany od śmierci teraz szuka domu, albo wyrwany śmierci opcjonalnie; mam czarną dziure, ale pomyślę jesczze Quote
obraczus87 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Ok, wysylam TWoja wersje. Ogłoszenia wpowinny być w ciągu kilku dni. Quote
magda z. Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 super, u nas to tak falami idzie z adopcjami, ostatnio z lokalnych portali poszło kilka psów do fajnych domów, z dużym terenem, gdzie mogę się wyhasać do woli, dlatego Ramzes też tam non stop jest. W wolnej chwili dorobię mu jescze na innych miejskich portalach, bo cały czas coś - teraz np wysyłam zdjęcia byłym uczniom z projektu sprezd 3 lat z hakiem, bo sobie przypomnieli, ze ja moge mieć;) a później za pakowanie bazaru sie zabieram. Quote
magda z. Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 na razie mamy zamieszanie powodziowe, ale psiaki u ZuziaM nie ucierpiały, Siekierczyn jest dobrze połozony Quote
magda z. Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Gosiu czy wpłynęły pieniądze dla Ramzesa od fundacji - nie wiem co robić z bazarkowymi, bo bym dała na karme dla psów z powodzi, ale Ramzesa tez musimy pilnować... Quote
zuziaM Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 [quote name='magda z.']Gosiu czy wpłynęły pieniądze dla Ramzesa od fundacji - nie wiem co robić z bazarkowymi, bo bym dała na karme dla psów z powodzi, ale Ramzesa tez musimy pilnować...[/QUOTE] Pieniadze wplynely w poniedzialek ( wczoraj ). Ramzes pozdrawia i dziekuje. Quote
Recommended Posts