kora78 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 nie wiem dokladnie, albo odparzenia, albo przebialkowanie, albo swierzb nie patrzylam w jego karte i nie wie, co za zastrzyki na to dostawal. Quote
kizimizi Posted May 31, 2011 Author Posted May 31, 2011 wyglada dobrze! Ale dalej mu Kora zostawilas takie "schody" tam na dole, przy brzuchu Quote
kora78 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 dzis mialam tel o rufiego, ale myslano, ze jest w typie maltanczyka. szukano psa do domu z dzieckiem alergicznym chyba dzis byl w dzienniku... Quote
Onaa Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 No między Rufim a maltańczykiem to znaczna różnica jest, w wielkości. Quote
kora78 Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 ale to byl pan, ktory w tej gaZecie pracuje i wczesniej zobaczyl rufiego. dzis tamb mi napisala,ze rufi dzis w gazecie!trzymajcie kciuki!!! Quote
tamb Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 [url]http://www.dziennik.krakow.pl/pl/po-godzinach/przygarnij-zwierzaka/1147631-rufi-szuka-domu.html[/url] Quote
kora78 Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 minelo ledwie pol dnia, a ja juz nialam okolo 5 telefonow :) kazdy jeszcze musi pomyslec, itp 1- dom z ogrodem, dzieci juz dorosle 2- mieszkanie pani z synem 14lat 3- mieszkanie 30m narzeczenstwo 4- pani z corka musi pogadac, nie pamietam warunkow ich.. 5- mieszkanie, pani z 3 dzieci, od 5 lat wzwyz czy on wytrzyma sam w mieszkaniu 8-10godzin? chyba tak, co? bylam dzis przelotem w schrobie, rufi ma niewielka rane na ramieniu, pojechal do weta. Quote
Onaa Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 A czy ludzie nie szukają małego pieska, bo na zdjęciu nie widać że Rufi jest większy. Oby zadzwonił ten jeden właściwy ! Quote
kora78 Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 raczej widza, ze on duzy. ale tam jego wagi nie ma podanej, wiec ja mowie. w kazdym terl mowie,jaki jest duzy. Quote
Onaa Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 A ludzie co ? Chcą takiego dużego ? Bo przecież jest jeszcze ten mniejszy tylko nie wystrzyżony :). No i ten trzeci kudłaty, jasnobrązowy. A fajny jest ten domek z ogródkiem dla Rufulka. Bo do małych dzieci to raczej nie wiadomo jakby to było, a znowu mieszkanko 30m2 to małe strasznie. Quote
kizimizi Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 ja bym szla w strone ludzi bez dzieci, ewentualnie z wiekszymi juz. Jakos Rufiemu nie do konca ufam. Nie chce powiedziec ze jest agresywny ale jakos ciezko mi sobie wyobrazic zeby go ktos za ogon lapal czy tarmosil a on nic. A czy mieszkanie dom to ja nie wiem. Pewnie dałbyy rade te 8 godz. tylko zebyz nim spacerowlai czesto bo on jednak malutki nie jest. Quote
Onaa Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Duży pies więcej wytrzyma bez siusiania. Byle tylko był spokojny jak będzie sam zostawał. A spacerów też potrzebuje w zależności od charakteru, mój jest duży a do długodystansowców nie należy. Hm, podał się na swoją panią :). Quote
kora78 Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 i co dogo? cisza? u mnie w tel cisza. dzwonilam wczoraj i przedprzedwczoraj do ludzi z domem, zawsze przed poludniem i nie oddzwonili nigdy. a nie odbierali tel. nie odpisali na maila z fotkami? musze pamietac sprobowac jutro, a jak nie odbiora to sms wysle. i zadzwonie do pani z mieszkaniem i synem 14l. mialam jeszcze 2 tel, oba myslaly,ze to pies jak WESTie. fajne domki, jedna pani mi w tel plakala- domek na styl obecnej pani Belli naszej, no ale 10 kg to nie 30kg. martwi mnie cisza.... Quote
tamb Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Jak nic nie wyjdzie to za jakis czas powtórzymy. Ale znowu czekanie. Quote
kora78 Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 jutro biore sie za telefon, w rozsadnych godzinach. jakby co, trzeba koniecznie pisac, ze wazy 30kg. na tej fotce w trawie rzeczywiscie, moze jak west wygladac :) ale ja nadal licze na te 2 domki. dam znac przez zdogo, jakby co, bo bede znow bez neta jutro. dogo wysylala mailem fotki rufiego do tych powazniej zainteresowanych. Quote
kizimizi Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 szkoda myslalam ze ktorys z tych domow wypali Quote
kora78 Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 no i zaden nie wypali jeden dzis odebral laskawie tel i powiedzieli,ze smierc w rodzinie i brak glowy do adopcji a drugi dom sam sms napisal,ze rufi jest jednak za duzy na ich warunki porazka........ :((((((((((((((( Quote
Onaa Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Wielka szkoda :(. A Rufi taki słodki i tyle czasu już czeka. Ale nie poddajemy się ! Quote
kizimizi Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 szkoda tylko ze odzew taki mały skoro pies był w gazecie! Eh .... :( Rufiaczku nei przejmuj sie, nie poddajemy sie! Quote
kora78 Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 kizi,jaki maly?? 7 tel to malo? nigdy tyle tel o jednego psa nie mialam. mysle,ze warto go oglaszac w ncie z tymi nowymi fotami. ja neta dopiero za pare dni bede miala. Quote
kora78 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 oglosilam na adopcjapsa morusek doadopcji petsy gumtree wrocek cafeanimal ojej owi olx pajeczyna petworld e-zwierzak rozglos cwirek tablica Zmieniam znow tekst: Czyż nasz Rufi nie jest najśliczniejszym psem na świecie? Ja właśnie tak uważam. Rufi prezentuje się tak pięknie od dość niedawna, odkąd został ostrzyżony. Czy dzięki temu wreszcie go ktoś zauważy? Rufi żyje już prawie 2 lata w schroniskowym kojcu, wraz z kilkoma psami. Jest to boks na samym końcu schroniska, gdzie rzadko zapuszczają się odwiedzający, bo w międzyczasie wybiorą już czworonożnego przyjaciela. Rufi mimo swej nietypowej urody miał przez to małe szanse na adopcję. Czy wreszcie odwróci się zła passa i ten cudowny pieszczoch wreszcie znajdzie dom? Rufi jest poważnym, spokojnym i dojrzałym psem. Nie należy też do tych wylewnych, narzucających się i szczekliwych kanapowócw. Jest psem mądrym, którego wiele można nauczyć, swojego opiekuna darzy szacunkiem i zaufaniem, czuje sie dobrze w roli opiekuna stada. Rufi jest psem posłusznym: zna podstawowe komendy, grzecznie poddaje się zabiegom fryjerskim, którym już niejednokrotnie był poddawany w schronisku. Ładnie chodzi na smyczy i potrafi zachować czystość. Jest spokojny, opanowany, nie natarczywy. Lubi kontakt z człowiekiem, ale daje też człowiekowi luzu, nie narzuca się. Grzeczny wobec dzieci, wobec psów. Interesuje się kotami, jednak nie chce ich dopaść i zagryźć. To większy pies, waży 30kg. Rufi jest bardzo łagodny, cienia agresji w nim nie ma. Gdy stoi w kojcu i szczeka na obcych, co nie zdarza się często- budzi respekt. Pies jest wykastrowany, zdrowy i zaszczepiony, ma okolo 6 lat. Wymaga regularnego wyczesywania, co znosi z przyjemnością. kontakt w sprawie adopcji tel. 506 636 242 lub mailowo [email][email protected][/email] i z takim ogloszenia na" sprzedasz kupiepsa kokosy neeon top-ogloszenia dajogloszenie tusprzedaj oferty.walbrzych ogloszenia.e-walbrzych walbrzchcity adverts psy.pl psy.elk mojpupil Quote
kora78 Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 rufis jest cudowny. mowie Wam, jak on slicznie wyglada teraz :) wciaz na izolatce, ale juz ten ropien jest wielkim zrosetm, strupem, blizna, czy czyms tam ale, jak on szczeka, jak sie cieszy, uszka kladzie, macha ogonem i szczeka :) jak widzi ludzi, tak sie cieszy i wola- spojrzcie na mnie!!! Quote
kora78 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 ta, ropien. pisalam Dogo, co Ty masz za psa w avatarku? chcialam wstawic 2 fotki rufiego z izolatki ,ale maja za duza pojemnosc i image schack i fotosik od razu mi mowia, ze za duza i nie wejdzie Quote
Recommended Posts