al'akir Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 mrowa23 napisał(a):hmmm dobre pytanie... jak na niego patrze to oj boli boli, ale jak jest czynnik rozpraszajacy czyli np wracam do domu i wazniejsze od nogi jest przywitac sie, albo jak dziewczyny lataja za pilka to chlopak nauczyl sie prostowac lape na sztorc i... no i nie uzywac jej a wtedy mozna skakac biegac itd.... może troszkę symuluje , albo w szaleństwie zapomina . Quote
mrowa23 Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 tzn na pewno symuluje bo jak robi cos zle i ja powiem "fe" to nagle siada prostuje lapke biedna chora i pokazuje ja jako "to bolace" ;) choc na pewno cos w ta noge jest, bo jak nie patrze to a i owszem smiga itd ale nigdy podpierajac sie na tej nodze, zawsze ja odciaza, ale bolec to tak bardzo go to nie boli, obecnie on traktuje ta noge jak : A) ochronka dla jego zlego zachowania B) element zbedny;) Quote
GoskaGoska Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 jak się patrzę jaki on pełen energii to szok, że w schronisku taka bida była i można powiedzieć, ze siedział w boksie umieralni , bo tam same najstarsze psiak i wyglądał jak kupa nieszczęścia. Quote
mrowa23 Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 jestesmy po wizycie u weta :) no więc tak... dzisiaj krew, mocz,kał i wstępnie oczka badane + całkowity przegąd - jutro wyniki odbieramy. jezeli wszystko dobrze pójdzie to w czwartek Jammal będzie miał robiony przegląd nogi (rentgen) przegląd oka i w razie czego operacje (ma na oku taką "plamkę" podłużną, podejrzewany był zrost na oku, został w 90% wykluczony, podczas narkozy potrzebnej do rentgena, będzie dokładnie sprawdzone, podejrzewają lekarze, że jest to blizna na oku po jakims uszkodzeniu mechanicznym) do tego już za jednym zamachem zostanie pozbawiony jajek, które ewidentnie mu przeszkadzają;) całkowity koszt kastracji+ rtg+oko wyniesie ok 400zł (lekarze dali nam rabacik;) ) dzisiaj poszło 40 zł na wszelakie zabiegi i badania. odnośnie operacji bedziemy rozmawiac dopiero jak bedzie wiadomo co dokladnie jest jamisiowi i co trzeba dokladnie zrobic. kochani bardzo prosze o pomoc w uzbieraniu pieniazkow, bo ja splukana jestem po leczeniu swojej dozycy :( Quote
al'akir Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 podeślij mi numer konta dołożymy się ze skarbonki pudli . Quote
Energy Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 A weci coś mówili o łapce, tak bez rtg? Co podejrzewają? Quote
mrowa23 Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 nie chcieli za duzo mowic, zeby nie wprowadzac w blad, o jednym zapewniali, patrzac na Jamisia to szybko (pod warunnkiem solidnej rehabilitacji) po operacji stanąłby na 4 lapki i mogl jeszcze swirowac z frisbee do ktorego sobie od tak skoczyl po moich plecach na szafke- wet mial jako "wystawke" popierajaca psie sporty frisbee i Jamis to zobaczyl.... chłopak jest skoczny jak kangur, co prawda powinien do czasu badania i znalezienia odpowiedzi na pytanie "co jest dokladnie" nie nadwyrezac nogi, ale nie jest to az tak proste.... Quote
Energy Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 No to czekamy na rtg, ale na pewno stanie na 4 łapki, dzięki Tobie:lol: Szalony psiak skoki u weta:evil_lol: jego chyba by trzeba związać, żeby nie wariował:evil_lol: Quote
mrowa23 Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 on na widok smyczy w rece albo jak ubieram kurtke zawsze wskakuje na plecy na wysokosci moich lopatek odbija sie i tak w kolko...wiec zaczelam zakladac kurtke kucajac ;P wanienke juz zakupilismy do rehabilitacji wodnej :D Jamisia nic nie powstrzyma przed wybuchami radosci...choc staramy sie nauczyc komendy "spokoj" to jednak jest to jedna z nielicznych komend, ktore Jammal nie "nie rozumie" ponadto Jam sie nauczyl, ze jak chce wody (a nie ma juz w misce) to nalezy isc pod lazienke i tam drapnac w drzwi, jak to jest za malo to idzie pod kran w kuchni i patrzy wymownie a jak to nie dziala to bierze miske w zeby i sruuu o ziemie;) no i Jammal ma specyficzna ceche... jak czlowiek cos je to siada na przeciwko czlowieka i mruczy pod nosem i merda ogonem... ale robi to w taki sposob jakby po prostu marudzil "no daj mi tez no!!!!" nie ma w tym agresji ani nic, po prostu lubi pogadac przy stole;) Quote
Energy Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Jednym słowem mądry i cudny psiak:loveu: Nigdy nie zrozumiem takich osób, jak można było go zostawić, nie odebrać ze schronu:shake: Quote
al'akir Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Energy napisał(a):Jednym słowem mądry i cudny psiak:loveu: Nigdy nie zrozumiem takich osób, jak można było go zostawić, nie odebrać ze schronu:shake: Mądrala jeden kochany:loveu: musi to być rozbrajający widok :multi: Przelew z pudelbonki już zrealizowany :) Quote
Energy Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 GPooLCLD napisał(a):Mądrala jeden kochany:loveu: musi to być rozbrajający widok :multi: Przelew z pudelbonki już zrealizowany :) No jaka Ty jesteś szybka:evil_lol: Quote
al'akir Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Energy napisał(a):No jaka Ty jesteś szybka:evil_lol: ależ dziękuję droga koleżanko za komplement:evil_lol: Quote
yuki Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Dostałam maila w sprawie Jamala, napisze Pani jak sprawa stoi z jego zdrowiem, chociaż wielkich nadzieji sobie nie robię. No ale ważne , że w ogóle ktokolwiek się odzywa :) Quote
al'akir Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 yuki napisał(a):Dostałam maila w sprawie Jamala, napisze Pani jak sprawa stoi z jego zdrowiem, chociaż wielkich nadzieji sobie nie robię. No ale ważne , że w ogóle ktokolwiek się odzywa :) w moich ogłoszeniach Jammal bije rekordy popularności. Ma ładnie ponad 1tys wyświetleń , gdzie inne pudelki najwięcej 100-200. Quote
yuki Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Woooow. W ogóle to dzwoniły tez dwie osoby , że im taki piesek właśnie zaginął. Quote
al'akir Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 yuki napisał(a):Woooow. W ogóle to dzwoniły tez dwie osoby , że im taki piesek właśnie zaginął. zjazd byłych właścicieli ????? Czy chodzi ogólnie o czarnego pudla ? Mówili skąd są ? Quote
yuki Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Jeden telefon to był facet z Warszawy, a drugi już nie pamiętam , ale daleko od Wrocławia.l Quote
al'akir Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 yuki napisał(a):Jeden telefon to był facet z Warszawy, a drugi już nie pamiętam , ale daleko od Wrocławia.l a pytam tak, bo sobie pomyślałam , że może inny nasz pudel mógłby być tym zaginionym . Quote
caha Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 zdrówka dla Jammala i niech szybciutko znajdzie nowy dobry domek :) Quote
al'akir Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 caha napisał(a):zdrówka dla Jammala i niech szybciutko znajdzie nowy dobry domek :) popieram ! Quote
mrowa23 Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 kochani .... Jammal odebrany i jest zle...tragicznie... czyli... zabieg sie udal kastracji-Jammal bez jajek już oczko to blizna bedziemy zaleczac, zeby do jakis wrzodow czy innych zakazen nie doszlo. noga wymaga natychmiastowej operacji a dokladnei natychmiastowej operacji wymaga staw biodrowy. musi miec scieta glowke kosci i musi miec to robione na wczoraj :( umowieni jestesmy na poniedziałek, problem jest tylko jeden... musimy zdobyć 500zł do poniedzialku :( kochani my nie jestesmy wstanie wylozyc takich pieniedzy. poki co doszla jedynie wplata od pudelków 100zł. po operacji biorda bedzie wiadomo co z kolanem, generalnei kosc miedzy bioderm a kolanem jest obrocona o 90 stopni. generalnei weterynarz powiedzial, ze Jammal nei powinien w ogole chodzic, powienin zwijac sie z bolu a nie skakac z radosci... moze uda sie naprawic kolano ale to nie wiadomo dopoki nie bedzie biodro naprawione. kochani w jaki sposob mozna zrobic akcje cegielkowa albo cos? jezeli Jam nie bedzie mial operacji nogi, rownie dobrze mozna mu ja amputowac, bo noga sprawa olbrzymi bol do ktorego Jamal sie nie przyznaje.. jestem zalamana... Quote
Energy Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Biedny maluch:shake:nie takich wieści oczekiwaliśmy:-( Mrowa zmień proszę temat wątku, wpisz może, że potrzeba na cito 500zł na operację, bo inaczej grozi mu amputacja łapki. Jest szansa, że więcej ludzi wejdzie i pomoże, oby... Quote
Recommended Posts