Bjuta Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Mat (poz. 3808 ) to duży i przepiękny psiak. Uwielbia ludzi, długie spacery, jest niezwykle silny i pełen życia... Jednak z dnia na dzień pobytu w schronisku jest coraz gorzej... Na dom czeka od stycznia 2005 roku, kiedy trafił do schroniska z interwencji. Byłby idealnym psiakiem do domu z ogrodem, jest doskonałym stróżem i przyjacielem. Tak wspaniały pies nie powinien do końca swych dni siedzieć w schronisku, Niech na te ostatnie lata zazna trochę szczęścia! Mat daje bardzo dużo radości i miłości. Jest zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany. Nie za bardzo nadaje się do domu, w którym jest inny pies, (chyba, że to suczka, bo z paniami Mat zgadza się bez problemu!) Prosimy o szansę dla Mata... [FONT=Times New Roman]Kontakt z Gosią (pracownikiem schroniska)[/FONT] [FONT=Times New Roman] e-mail: [email protected] tel.: 692-581-343[/FONT] [FONT=Times New Roman] Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt "Psitulmnie" [/FONT] [FONT=Times New Roman]ul. Bytomska 133, Zabrze-Biskupice [/FONT] [FONT=Times New Roman]Biuro otwarte: [/FONT] [FONT=Times New Roman]poniedziałek- piątek 10.00 - 17.00[/FONT] [FONT=Times New Roman] sobota, niedziela, święta 10.00 - 15.00 [/FONT] SPIS OGŁOSZEŃ MATA: http://www.allegro.pl/item936810548.html Quote
Sabina02 Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Jestem! Ale cudne fotki... :loveu: Dodam je do Allegro. Quote
Asia_Klero Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Mata odwiedzili wirtualni opiekunowie, ktorzy chca go wziac do siebie;) przyjezdzaja do niego juz od dluzszego czasu..znają go bardzo dobrze i są teraz jego najlepszymi przyjaciółmi.Mam nadzieje, ze jak tylko stworzą godne miejsce do mieszkania Matusia, wszystko przygotują( to moze potrwac)to wezma go do siebie, poniewaz bardzo tego chcą z tego co zdarzyłam zauwazyc;) a to chyba dobrze wrozy!:) Quote
Mysia_ Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 w przypadku Mata czas jest ważny, bo pewnie nie za wiele mu go zostało :( Było by wspaniale gdyby do nich trafił, bo w końcu trochę już sie znają... :) Quote
Sabina02 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Trzymam kciuki zeby sie szybko zdecydowali. :lol: Quote
Bjuta Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 No to są bardzo dobre wieści! Oby się ziściły jak najszybciej! Quote
M@d Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 5 lat w schronisku :shake: A ja uważałem, że już te 1,5 roku co nasz Lump siedział w boksie, to wieczność ... :roll: Quote
Bjuta Posted March 2, 2010 Author Posted March 2, 2010 Już trafił jako staruszek, na dodatek duży i czarny - od początku miał pod górkę... Chociaż śnieżnobiały efektowny Majk też 5 lat już kibluje! Quote
Bjuta Posted March 3, 2010 Author Posted March 3, 2010 Ciekawe, że on po tylu przejściach jest taki otwarty do człowieka! Quote
jusstyna85 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Może teraz ma lepiej,niż miał kiedyś...ma schronienie,jedzenie...nie wiadomo jak traktowali go właściciele...Cieszy się tym,co ma... Quote
BasiaD Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Matik nech ten domek Cię wreszcie zabierze.. Musisz jeszcze zobaczyć co to domek..Wskakuj na górę.. Quote
Bjuta Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 Naprawdę by mu się należało taki spokojny olbrzym... Quote
acha44 Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Witam, to ja jestem ten wirtualny opiekun od Mata co stara się zaglądnąc przynajmniej raz w miesiącu do niego. Wiem, że długo siedzi, i jeśli chodzi o nas to bralibyśmy go już dziś, ale mam dziadzia -pieska, chyba już na dożyciu - ma 19 lat, i bardzo nie lubi innych psów -samców. To jest główny problem. Oprócz tego mam suczkę-znajdę na ogrodzie i 2 koty. Mat miałby swoje lokum na ogrodzie, do towarzystwa Sabę, nawet u znajomych mam zaklepaną dużą budę, ale nie jestem w stanie przewidzieć ile czasu jeszcze dziadziuś pożyje. Jeśli ktoś upatrzy sobie Mata - nie będę się sprzeciwiała, bo trzeba korzystać z szansy, tylko będzie nam trochę smutno, bo psiurka jest kapitalna, wiem, że kocha dzieci (sprawdzone na moim własnym), jest cierpliwy i pogodny. Na spacerkach z nami biega luzem, sprawdza tylko co chwila gdzie jesteśmy, przychodzi na wołanie. A wogóle to mój pieszczoch... Quote
Bjuta Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 19 lat - to niesamowity wynik! Gratuluję i Wam i psiakowi. Czy Twoje stworzonka mają może galerię na dogo? Quote
acha44 Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Nie mam niestety. Mam tylko zeskanowane jedno zdjęcie mojego dziadziusia - do prywatnego użytku. No i zdjęcie Mićki - kocinki którą zabraliśmy ze schroniska z Zabrza, ale to akurat robione było na Zakątku zwierzątek w ubiegłym roku pod Domem Muzyki i Tańca. A dziadka nie chcę za bardzo denerwować nowym psem, on jest ślepy niemal zupełnie, wet mówił, że może widzieć tylko cienie, zmiany zwyrodnieniowe stawów, kręgosłupa, niedosłyszy i czasem zostawi "poślizg" w przedpokoju gdzie ma legowisko, ale jakoś żyje... Nie umiemy tak, jak niektórzy - żeby go wyrzucić, czy uśpić tym bardziej, że ma chęć do życia, a mój mały mówi, że pamięta go "od zawsze" jak mu zabawki przynosił kiedy był całkiem dzieciaczkiem. Więc niech już ma tą starość dobrą. Jeszcze chyba nie czas na niego. Quote
Bjuta Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 Dzielny staruszek! Oby jak najdłużej cieszył się życiem! Quote
Bjuta Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 Mati - już nie ma być mrozów, to chociaż stare kosteczki wygrzejesz! Quote
Recommended Posts