Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Część cioteczek na wątku Satyra (ostatni banerek w moim podpisie) zadeklarowała już przepisanie deklaracji. Nie wiem czy Kikou by przyjęła takiego dużego. Kikou, przyjęłabyś??

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to może moja deklarację należałoby przenieść z Kapslika na Adgana, a na Satyra zgłaszam nową deklarację tej samej wysokości ( 10,00 miesięcznie), bo rozumiem, że sprawa Satyra jest bardzo pilna i nie może czekać..Pozostałe ciotki zachęcam żeby zrobiłu tak samo..

Posted

cioteczki mam prośbę przenieśmy się z pewnymi rozmowami do odpowiednich wątków, bo przez ostatnie posty zrobił tu się straszny bałagan - przypominam, że to wątek staruszka Mata, który w schronisku czeka od 5 lat :-( który również ma problemy zdrowotne i tez potrzebuje naszej pomocy :-(

Posted

Mysia_ napisał(a):
cioteczki mam prośbę przenieśmy się z pewnymi rozmowami do odpowiednich wątków, bo przez ostatnie posty zrobił tu się straszny bałagan - przypominam, że to wątek staruszka Mata, który w schronisku czeka od 5 lat :-( który również ma problemy zdrowotne i tez potrzebuje naszej pomocy :-(

Przepraszam za zapoczatkowanie zamiesznia. Jesli Agdan jest gryziony notorycznie w Schronie przez inne psy moze trzeba mu zlozyc watek i probowac wyciagniac ze Schronu ?

Posted

niestety... :-( tak już jest w naszym porabanym kraju...
Mat to wspaniały i wierny psiak, ale niestety kiedy trafił do schroniska te 5 lat temu już był staruszkiem, no i dlatego nigdy nikt go nie chciał :-(

Posted

Tak i bezzębny Lero i Bzik, który u Ciepluszka rozkwitł i zapomniał, że jest staruszkiem. A ostatnio też nasz Brucio staruszek chory na serducho i z padaczką (ten to naprawdę załapał się na "cud").

Posted

Mysia_ napisał(a):
Tylko jednak wciąż zbyt wiele odchodzi ich samotnie w schroniskach :-(

To jest bardzo ,bardzo smutne ale robimy co mozemy i kazde uratowane zycie sie liczy.
W Kanadzie niewiele jest Schronisk gdzie pieski i kotki siedza latami, wiekszosc usypia zwierzaki po jakims czasie jak nie znajduja domkow :( O tym sie nie mowi glosno i wiekszosc ludzi nawet o tym nie wie. Tutaj jednak nie ma az tyle bezdomnych zwierzat jak w Polsce. W Schronisku ktore nie usypia jest okolo 100 pieskow. Jest inne podejscie do zwierzat.

Posted

Właściwie w większości polskich schronisk też się przecież usypia... :( A już tak, żeby dłużej niż 3 lata siedzieć, to naprawdę rzadko... :shake:

Posted

no tak... ale czy usypiaja czy nie... to i tak wszystkie schroniska pękaja w szwach.... Najgorsze jest to, że nie zapowiada się, żeby było lepiej :-(
Mata jest mi strasznie szkoda, bo on już jest taki dziadziuś, uwielbia towarzystwo ludzi... a już tak długo siedzi w schronisku :-(

Posted

Asia_Klero napisał(a):
Widziałam, że Mat byl dzisiaj na spacerku z dziewczynami.. Zal mi go bardzo:(

tak bardzo chciałoby się im wszystkim pomóc.... ale jak to zrobić :-( Jest jeszcze kilka psiaków, które trzeba by było wyciągnąć ze schroniska na już, ale jak to wszystko ogarnąć... Skąd brać ludzi, pieniądze? Ręce opadają :-(:-(:-(:-(

Mat na prawde zasłużył na dom... a teraz własciciwe jest bez perspektyw na to, że bedzie lepiej....

Posted

Kochane cioteczki, czy wiecie cos o takiej gazecie pt. "Echo Miasta" . Wiem od cioteczek z Warszawy ze jest to darmowa gazeta z rozymi ogloszeniami. Dajcie znac czy jest popularna na Slasku. Tam ogloszenie ze zdjeciem kosztuje 40zl- moglabym zrobic. Tekst ,tylko 2 linijki i zdjecie.

Napiszcie co o tym sadzicie .

Strasznie mi zal Mata :(

Posted

Wiecie co ja kiedyś dawałam tam za darmo ogłoszenia ze zdjęciami, ale potem już nie było na to miejsca w gazecie.... Spróbuję zapytać Panią Wiolę czy jest szansa na dalszą współpracę, nawet jeśli by miało to coś kosztować to zawsze jest jakas szansa dla psiaków.... Już pisze maila z zapytaniem.