Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mat (poz. 3808 ) to duży i przepiękny psiak.

Uwielbia ludzi, długie spacery, jest niezwykle silny i pełen życia...

Jednak z dnia na dzień pobytu w schronisku jest coraz gorzej...

Na dom czeka od stycznia 2005 roku, kiedy trafił do schroniska z interwencji.

Byłby idealnym psiakiem do domu z ogrodem, jest doskonałym stróżem i przyjacielem.

Tak wspaniały pies nie powinien do końca swych dni siedzieć w schronisku,

Niech na te ostatnie lata zazna trochę szczęścia!

Mat daje bardzo dużo radości i miłości.

Jest zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany.

Nie za bardzo nadaje się do domu, w którym jest inny pies,

(chyba, że to suczka, bo z paniami Mat zgadza się bez problemu!)

Prosimy o szansę dla Mata...

[FONT=Times New Roman]Kontakt z Gosią (pracownikiem schroniska)[/FONT]
[FONT=Times New Roman] e-mail: [email protected]
tel.: 692-581-343
[/FONT]

[FONT=Times New Roman] Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt "Psitulmnie" [/FONT]

[FONT=Times New Roman]ul. Bytomska 133, Zabrze-Biskupice [/FONT]

[FONT=Times New Roman]Biuro otwarte: [/FONT]

[FONT=Times New Roman]poniedziałek- piątek 10.00 - 17.00[/FONT]

[FONT=Times New Roman] sobota, niedziela, święta 10.00 - 15.00

[/FONT]

SPIS OGŁOSZEŃ MATA:

http://www.allegro.pl/item936810548.html

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mata odwiedzili wirtualni opiekunowie, ktorzy chca go wziac do siebie;) przyjezdzaja do niego juz od dluzszego czasu..znają go bardzo dobrze i są teraz jego najlepszymi przyjaciółmi.Mam nadzieje, ze jak tylko stworzą godne miejsce do mieszkania Matusia, wszystko przygotują( to moze potrwac)to wezma go do siebie, poniewaz bardzo tego chcą z tego co zdarzyłam zauwazyc;) a to chyba dobrze wrozy!:)

Posted

Już trafił jako staruszek, na dodatek duży i czarny - od początku miał pod górkę... Chociaż śnieżnobiały efektowny Majk też 5 lat już kibluje!

Posted

Witam, to ja jestem ten wirtualny opiekun od Mata co stara się zaglądnąc przynajmniej raz w miesiącu do niego. Wiem, że długo siedzi, i jeśli chodzi o nas to bralibyśmy go już dziś, ale mam dziadzia -pieska, chyba już na dożyciu - ma 19 lat, i bardzo nie lubi innych psów -samców. To jest główny problem. Oprócz tego mam suczkę-znajdę na ogrodzie i 2 koty. Mat miałby swoje lokum na ogrodzie, do towarzystwa Sabę, nawet u znajomych mam zaklepaną dużą budę, ale nie jestem w stanie przewidzieć ile czasu jeszcze dziadziuś pożyje. Jeśli ktoś upatrzy sobie Mata - nie będę się sprzeciwiała, bo trzeba korzystać z szansy, tylko będzie nam trochę smutno, bo psiurka jest kapitalna, wiem, że kocha dzieci (sprawdzone na moim własnym), jest cierpliwy i pogodny. Na spacerkach z nami biega luzem, sprawdza tylko co chwila gdzie jesteśmy, przychodzi na wołanie. A wogóle to mój pieszczoch...

Posted

Nie mam niestety. Mam tylko zeskanowane jedno zdjęcie mojego dziadziusia - do prywatnego użytku. No i zdjęcie Mićki - kocinki którą zabraliśmy ze schroniska z Zabrza, ale to akurat robione było na Zakątku zwierzątek w ubiegłym roku pod Domem Muzyki i Tańca. A dziadka nie chcę za bardzo denerwować nowym psem, on jest ślepy niemal zupełnie, wet mówił, że może widzieć tylko cienie, zmiany zwyrodnieniowe stawów, kręgosłupa, niedosłyszy i czasem zostawi "poślizg" w przedpokoju gdzie ma legowisko, ale jakoś żyje... Nie umiemy tak, jak niektórzy - żeby go wyrzucić, czy uśpić tym bardziej, że ma chęć do życia, a mój mały mówi, że pamięta go "od zawsze" jak mu zabawki przynosił kiedy był całkiem dzieciaczkiem. Więc niech już ma tą starość dobrą. Jeszcze chyba nie czas na niego.

• 2 weeks later...