Jump to content
Dogomania

Pilnie potrzebny dom!!! NIEAKTUALNE!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Dzięki pomocy jednej z dziewczyn myśle że uda się w pełni zapanować nad pieskiem!! Dlatego nie będę już szukała dla niego domu. Co dwie głowy to nie jedna...Dziękuję bardzo Ulaa :loveu:

Posted

Bardzo proszę osoby, które się na tym znają o pomoc w robieniu ogłoszeń... Nie wiem jak działa Dogomania, jakie są tutaj zasady, raz już się zraziłam, a naprawdę potrzebuję pomocy, chodzi mi tylko i wyłącznie o DOBRO PSA!!!!!!

Posted

Jeśli zostawienie malutkiej wchodzi w grę, to kilka miesięcy pracy i sunia będzie aniołkiem... :)
(ponowne oddanie jej tylko pogorszy stan i tak już skołatanej psiej główki...).

Mamajulki, dzięki za pw, odpisałam.

Posted

Jeżeli tylko znajdzie się sposób żeby ją nauczyć zostawania w domu to nie ma mowy o szukaniu jej innego domu.. !!!

Dzięki propozycji pomocy ze strony Ulaa szukanie domu dla Tiary jest już nieaktualne :)) Huraa

• 2 months later...
Posted

Powód zawsze się znajdzie...

Pilnie szukam domu dla około 2 letniej suczki, piesek jest średniego wzrostu, jest odrobaczona, zaszczepiona, wysterylizowana. Ma wszczepionego czipa.. Jest nauczona czystości, uwielbia dzieci, jest przyjazna.. Musze ją oddać ponieważ okazało się że moja 3 letnia córa ma alergię na sierść i ślinę psów.. Chcę znalezć dla niej nowy dom, albo trafi do schroniska skąd ją wzięłam . Bardzo bym nie chciała żeby tam wróciła, ale zdrowie dziecka jest dla mnie najważniejsze.
Oddaję psa z cała wyprawką!!! Ma książeczkę zdrowia.
dane do kontaktu:

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki...dIdZ201368885#

Posted

tia... a taka była biedna, stłamszona.. nawet skargę do KTOZ-u napisała na mnie......
nieodpowiedzialna kobieta!!!!!!
Możesz sobie pisać skargi ile chcesz...
Tylko, że ja mam czyste sumienie..... najpierw ze niszczy, potem, że biegunki, teraz alergia.... cóż za bujna wyobraźnia.. następne będzie co??, ze pogryzła dziecko????
PISZ SOBIE skargi.. pisz.. sama osobiście zgłaszam Cię do KTOZ-u :angryy:

Posted

Ula, rozbraja mnie tylko fakt, iż tam niektórzy jeszcze ją po główce głaszczą, tak tak mamo julki szukaj pieskowi domku, ojoj biedna córeczka, ma alergie.. Tia, sralergie, nagle po roku czasu dziecko bach m alergie, zwłaszcza, że wcześniej kobita szukała różnych "pretekstów" żeby psa się pozbyć... sikanie, biegunki, niszczenie, gryzienie dziecka nawet, a jak to nie pomogło to bach i mamy naszą ULUBIONĄ alergie ;)
SUPER....
Gratuluje pocieszaczom owej "ODPOWIEDZIALNEJ" pani....
Na szczęście Pani trafi na czarną listę schroniska , i nie dostanie już od nas psa....

Posted

jest i trzeci.....

http://www.dogomania.pl/threads/184947-W-piątek-trafi-do-schroniska!!!-Czy-ktoś-jej-pomoże-Mamy-tylko-tydzień/page2

teraz to Wy jesteście złe w Chrzanowie :)

[quote name='mamajulki']Ja już tracę nadzieję że znajdę jej dom.. Dzwoniłam właśnie do fundacji ProAnimals z Chrzanowa chciałam poprosić o pomoc, a miła pani zapytała dlaczego zawracam jej głowę w niedzielę..:crazyeye: W NIEDZIELĘ... Podziękowałam jej za pomoc i się rozłączyłam.. Bo przecież psiaki potrzebują pomocy tylko od poniedziałku do piątku..

[quote name='mamajulki']Byłam nawet u nas na policji, bo tam dużo ludzi w jednym miejscu, więc myślałam że coś się uda.. Ale nic z tego. Z tą "pseudo fundacją" też nie wyszło..
Nie wiem co robić..

nieźle, co??
Człowiek się stara, chce pomóc a dostaje takie podziekowanie....

Posted

Wnioskuje z tych poprzednich watkow,ze ta ALERGIA juz byla wczesniej i tez mial byc oddany pies? Bo myslalam,ze ta ALERGIA wyskoczyla niedawno... Ja juz zglupialam calkowicie... Na tamtym watku juz sie nie chce wypowiadac,bo to ja jestem ta zla,bo nie rozumie,bo pisze prawde...a tamta osoba jest biedna,bo corka ma alergie...Prosze niech mi to ktos wytlumaczy...

Posted

Niebieska713 napisał(a):
Wnioskuje z tych poprzednich watkow,ze ta ALERGIA juz byla wczesniej i tez mial byc oddany pies? Bo myslalam,ze ta ALERGIA wyskoczyla niedawno... Ja juz zglupialam calkowicie... Na tamtym watku juz sie nie chce wypowiadac,bo to ja jestem ta zla,bo nie rozumie,bo pisze prawde...a tamta osoba jest biedna,bo corka ma alergie...Proszę niech mi to ktos wytlumaczy...

z chęcią Ci wytłumacze, a więc tak, kolezanka przygarneła kiedys psa, wszystko ładnie pięknie ale okazało się ze Tiara demoluje mieszkanie, nigdzie mamjulki nie mogla wyjsc, sasiedzi chcieli wzywac policje, ale mamjulki wciaz w tym trwala bo miala nadzieje ze sie cos zmieni, ale po kilku tygodniach okazalo sie ze na nic jej próby uczenia zostawania w domu, w kocńu nadszedł czas ze mamajulki miała pojsc do pracy, byla zrozpaczona, szukala pomocy, zworicla sie do mnie, poelcilam jej dogo, zeby dala ogloszenie, wiec rozni ludzie dawali jej wskazówki, nie poddawała sie, w koncu jakas dziewczyna z dogo oferowala swa pomoc , ze bedzie pilnowac Tiary i takie tam jak mamajulki pojdzie do pracy na kilka godzin, ale czas mijal , poprawy nie bylo, popytalam znajomych, mam kolege ktory szkoli psy i on jej pomogl, wytlumaczyl co i jak, ale na prace bylo juz za pozno:( mamjulki dalej sie nie poddawala, ale docieraly do mnie sygnaly ze mala zle sie czuje itd, w konu zaczely chodzic do lekarzy i okzalo sie pani lekarz wydala wyrok na psa, pies musi zniknąć, wiec mamajulki znow szuka dla niej domu, tym razem to nie błachostka, dziecko ciezko chore, leki drogie jak cholera, trudno jej się dziwic, gdyby była bez serca oddalaby ja do schronu, a dogo nic by o tym nie wiedzialo, ale nie, ona postanowiła szukac jej domu, ale niestety ktos znalazł jej ogłoszenie wrzucił na dogo i afera gotowa.
wiem ze tu ocenia sie ludzi, ale litosci nie mozna skakac po ludzich nie znajac sytuacji.
i zamaist pomoc jej w poszukiwaniu domu, klepiesz niebieska na kazdej stronie zwiazanej z mamajulki, powiedz o co ci chodzi tak naprawde, chcesz zrobic jej na zlosc? oswiecie Cie nie jej robisz a psu, wiec zamiast wypisywac *******y na dogo prosze zrob kilka ogłoszeń tiary i przestan wciaz szukac dziury w calym. bo albo pomagasz albo sie licytujesz, która jest gorsza.
pozdrwiam

Posted

Vega17 - dziekuje za wytlumaczenia...tyle to juz wiem. Nie moge pojac jedynie tej hustawki tej osoby ODDAJE-NIE ODDAJE-ODDAJE... Gdyby oddala Tiare bez wiedzy Dogo...,to moze i Dogo.. by nie wiedzialo,ale wiedzialoby to schronisko,a przeciez chyba z tego schroniska sa osoby,ktore siedza wlasnie na Dogo...wiec kolo sie zamyka... Odnosnie mojego,jak napisalas szukania dziury w calym,klepania i ......l - to do Twojej wiedomosci wyslalam kilka ogloszen tej psiny i pytam sie caly czas w swoich stronach,czy ktos nie chce suczki...Wiec jak nie wiesz,to Ty tez nie oceniaj... Dziekuje. Dyskusja jest bez sensu Pies i tak wyladuje w schronisku.

Posted

Niebieska713 napisał(a):
Wnioskuje z tych poprzednich watkow,ze ta ALERGIA juz byla wczesniej i tez mial byc oddany pies? Bo myslalam,ze ta ALERGIA wyskoczyla niedawno... Ja juz zglupialam calkowicie... Na tamtym watku juz sie nie chce wypowiadac,bo to ja jestem ta zla,bo nie rozumie,bo pisze prawde...a tamta osoba jest biedna,bo corka ma alergie...Prosze niech mi to ktos wytlumaczy...

nie kochana, alergia wyszła nie dawno.. na gumtree się okazało, ze tym razem powodem do chęci oddania psa jest alergia

Posted

Niebieska713 napisał(a):
Vega17 - dziekuje za wytlumaczenia...tyle to juz wiem. Nie moge pojac jedynie tej hustawki tej osoby ODDAJE-NIE ODDAJE-ODDAJE... Gdyby oddala Tiare bez wiedzy Dogo...,to moze i Dogo.. by nie wiedzialo,ale wiedzialoby to schronisko,a przeciez chyba z tego schroniska sa osoby,ktore siedza wlasnie na Dogo...wiec kolo sie zamyka... Odnosnie mojego,jak napisalas szukania dziury w calym,klepania i ......l - to do Twojej wiedomosci wyslalam kilka ogloszen tej psiny i pytam sie caly czas w swoich stronach,czy ktos nie chce suczki...Wiec jak nie wiesz,to Ty tez nie oceniaj... Dziekuje. Dyskusja jest bez sensu Pies i tak wyladuje w schronisku.

słuchaj wiec teraz ja nie rozuemiem, albo pomagasz w szukaniu albo sie czepiasz??? wciaz widzisz jakies ale, skoro caly czas Cię mierzi ta sytuacja wiec po co ciągle się czepiasz??
jeśli mnie się coś nie pasuje to po prostu nie pisze, a tu z jednej strony robisz afere a z drugiej ukratkiem szukasz domu psu, wytłumacz mi to

zreszta nie obchodzi mnie to, ja nie dyskutuje, staram sie pomagac psom a nie ludziom