Wunia Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 [quote name='Ra_dunia']to oliwki zastąp świeżym zielonym ogórkiem, a kapary... hmmm.... papryką pokrojoną w kosteczkę, np żółtą :) będziesz musiała tylko wszystko bardziej doprawić, żeby nie było mdłe. Kurcze - chyba książkę kucharską wydam... "dogo-gotowanie, przepisy z tysiąca i jeden postów" :D[/QUOTE] no, ta wersja lepsza ;) Też nie lubię oliwek, wszystkie z każdej potrawy ląduja na talerzu mojego TZ-a :D:D:D [B]"dogo-gotowanie, przepisy z tysiąca i jeden postów" [/B] - Świetny tytuł :D:D:D Quote
RenW Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 [quote name='Ra_dunia']Dzisiaj jedzenia nie będzie, bo cała kasa poszła na psy :D Pójdę na żebry po znajomych ;) A tak na szybko to proponuję makaron z tuńczykiem, oliwkami i kaparami (opcjonalnie suszonymi pomidorami). Można posypać pietruszką. Makaron (najlepiej tagiatelle, farfalle, fussili albo penne) gotujemy żeby był al dente. Do ugotowanego i odcedzonego dodajemy tuńczyka z puszki (może być w oleju i sałatkowy), pokrojone czarne oliwki, kapary i jak kto lubi dla urozmaicenia pokrojone suszone pomidory. Wszystko mieszamy, trochę podgrzewamy, posypujemy pietruszką i/lub parmezanem i jemy. Smacznego.[/QUOTE] A dobre w ogóle to??? Nie lubię tuńczyka. Smakowo nie przemawia. Quote
Szarotka Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 [quote name='RenW']A dobre w ogóle to??? Nie lubię tuńczyka. Smakowo nie przemawia.[/QUOTE] I masz racje . Tunczyk to duza ryba i ma duzo merkurego w sobie. Quote
RenW Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 [quote name='Wunia']no, ale Ty kochasz burze ;) Świeci słoneczko, tak normalnie, zaświeciło i już ;) Prochy już mam odstawione, jutro odpalam na swoje cudowne buteleczki, dopiero będę miała odpał :diabloti: Z Biedronki? :crazyeye::crazyeye: Ależ śliczne widoki masz za oknem :loveu: ja z jednej strony mam ścianę drugiej kamienicy, na szczęście bez okien, i można biegać po chałupie jak się chce i nikt nie zagląda, a z drugiej strony mam widok na kawałek zasranej łączki i Tesco :cool3: Bajeralnie prawda? :cool3: Drzewa są 2 sztuki, w tym 1 uschnięte :shake: Witam w mieście Łodzi :diabloti:[/QUOTE] Tak, kocham burze. Nie z Biedronki. Jakbyś dbała o to drugie, miałabyś dwa. A ja mam ładne widoki. Quote
Szarotka Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 U mnie tez ladnie. Wszystko kwitnie :):) Ide na kawe :):) Quote
wenia41 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Witam!!!! znowu po przerwie!!! Przepis przeczytałam i głodna zrobiłam się zaraz. A miałam schydnąć jeszcze trochę. :mad: Oj ciotki, ciotki chyba przestanę zaglądać jak Wy o pysznościach pisywać zaczynacie. Cały mój wysiłek i wyrzeczenia na marne mają pójść!!!!:angryy: JAK JA LUBIĘ SPAGETTI :placz: Quote
Szarotka Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Trzymaj sie Wenia bez jedzenia bedziesz piekna i smukla nie jak inne wypukla :) Bedziesz wiatka i zgrabna slodka, zwinna, powabna:multi::multi::loveu::loveu: Quote
RenW Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Humor mam dzisiaj:grab::flaming: Po tak dużej ekspansji dobrego humoru musiała przyjść zapaść.:hmmmm::niewiem: I co tu robić?:help1: I nawet wyśmienite dania Ra_duni nie cieszą:shake: Quote
Szarotka Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 [quote name='RenW']Humor mam dzisiaj:grab::flaming: Po tak dużej ekspansji dobrego humoru musiała przyjść zapaść.:hmmmm::niewiem: I co tu robić?:help1: I nawet wyśmienite dania Ra_duni nie cieszą:shake:[/QUOTE] O jej a czemu to ?? Quote
Ellig Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Ja tez mam kiepski humor..... [IMG]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs424.snc3/24485_116834021676941_100000510301210_222504_7200984_n.jpg[/IMG] Quote
Wunia Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 [quote name='RenW']Humor mam dzisiaj:grab::flaming:[/QUOTE] ja też ... [quote name='Szarotka']O jej a czemu to ??[/QUOTE] pogoda i najbliższa przyszłość ... a Ren ma doła po wzlocie ... [quote name='Ellig']Ja tez mam kiepski humor.....[/QUOTE] no to ekstra ... więcej nas ... Quote
Wunia Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 [quote name='Isadora7']Witajcie w klubie[/QUOTE] Witajcie, witajcie ... :shake: Quote
Wunia Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 a do tego z ogłoszeń jeszcze nikt się nie odezwał :placz::placz::placz: ale jeszcze wcześnie ... tak sobie mówię ... Quote
Lu_Gosiak Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 [quote name='Wunia']a do tego z ogłoszeń jeszcze nikt się nie odezwał :placz::placz::placz: ale jeszcze wcześnie ... tak sobie mówię ...[/QUOTE] Gapcio jest śliczny, mlody, najwieksza przylepa, predzej czy pozniej domek znajdzie...a poki co cieszmy sie, ze juz bezpieczny u Jamora cieszy sie zyciem:) Quote
furciaczek Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 O widze ze nie jestem sama....tez cos podle sie czuje ;/ Quote
Ra_dunia Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 bo to wszystko przez tę pogodę... Jak tu się cieszyć jak wieje, leje a skrzynka non stop zapchana błaganiami o pomoc i wsparcie a cholera kasy już niet :( 2 psiaki idą do adopcji a 5 nowych biedaków się pojawia... Ale nic to, trza zacząć tę książkę tworzyć, potem zbić na niej fortunę i mieć na pomoc psiakom ;) Quote
furciaczek Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 U mnie pogoda super, sloneczko swiecilo, cieplutko, z psiakami pare godzin rano sobie za miastem poszalelismy:loveu: Ale wrocilam do tego zapycialego Londynu jakos mnie tak na smuty wzielo:roll: Quote
Ellig Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 [quote name='Wunia']ja też ... pogoda i najbliższa przyszłość ... a Ren ma doła po wzlocie ... no to ekstra ... więcej nas ...[/QUOTE] Dobranoc Guciowe Cioteczki....... Quote
Szarotka Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 [quote name='Ellig']Ja tez mam kiepski humor..... [IMG]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs424.snc3/24485_116834021676941_100000510301210_222504_7200984_n.jpg[/IMG][/QUOTE] Ja tez, ale wiem dlaczego.. Zaginal podhalan, kobieta, ktora sie nim opiekowala szukala go pare miesiecy a okazalo sie, ze zostal zabity :(:( koszmar. Byl piekny. No i ona go kochala, wyobrazam sobie jak sie czuje. Quote
Wunia Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 no ładnie ... ale nastrój ... jedna dobra wiadomość: zamykają mnie jutro po południu, więc od rana będę z Wami na dogo ;) Quote
Lu_Gosiak Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 [quote name='Wunia']no ładnie ... ale nastrój ... jedna dobra wiadomość: zamykają mnie jutro po południu, więc od rana będę z Wami na dogo ;)[/QUOTE] Wuniu:calus: Quote
Wunia Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 [quote name='Lu_Gosiak']Wuniu:calus:[/QUOTE] aż mi się cieplej na sercu zrobiło, dziękuję Gosiu ;) Quote
RenW Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 [quote name='Wunia']no ładnie ... ale nastrój ... jedna dobra wiadomość: [B]zamykają mnie jutro [/B][B]po południu[/B], więc od rana będę z Wami na dogo ;)[/QUOTE] Nie jest źle, po chwilowym dołowaniu, samopoczucie znowu zwyżkuje:evil_lol::evil_lol::diabloti: :bigcry::bigcry::bigcry::calus: Zabrzmiało, jak przy ostatecznym pożegnaniu. Czyś Ty Kobieto zwariowała?? Quote
Recommended Posts