Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mmd']Sunia u mnie w banerku. 5 miesięcy, pan domu awanturuje się, pies obrywa, pani domu leje ją za ciągnięcie na smyczy, za każde przewinienie w zasadzie. I chce się jej pozbyć. Najlepiej zaraz.
Suczyna łaziła trzy dni bo ją zgubiła i nie szukała. Nawet dzieci nie bardzo się ucieszyły z powrotu.
Ech, patologia...[/QUOTE]

Kurcze, co za ludzie! :mad::mad: Czytać się tego nie da.. :shake:ja się zaraz denerwuję, a mnie się denerwować nie trzeba..:shake::-(

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Wunia']Zaczynam umawiać Gapciową kastrację ...[/QUOTE]

Gapcio będzie odjajczony...:diabloti:i na Wujka Jamora zamach robią, ciekawe co na to jego Żona..?? :razz:Nie!! Takie cenne plemniki trza zostawić, powiem więcej - trza rozsiewać..;):evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='RenW']Kurcze, co za ludzie! :mad::mad: Czytać się tego nie da.. :shake:ja się zaraz denerwuję, a mnie się denerwować nie trzeba..:shake::-([/QUOTE]
Tam jeszcze tylko łańcucha i budy brakuje, ale to raczej z braku możliwości. Nie zaszczepiona, bo kasy nie mają:angryy: Buty gryzie, bo to pewnie jedyne zabawki... a za gryzienie smyczą w grzbiet...

Posted

[quote name='mmd']Tam jeszcze tylko łańcucha i budy brakuje, ale to raczej z braku możliwości. Nie zaszczepiona, bo kasy nie mają:angryy: Buty gryzie, bo to pewnie jedyne zabawki... a za gryzienie smyczą w grzbiet...[/QUOTE]

Powiedźcie mi proszę, bo ja tu czegoś nie rozumiem..:shake: Po co takim ludziom pies ?? :nonono2:Żeby się mięli na kim wyżywać..?:angryy:! To jakaś paranoja jest.. :shake:Pies jest stworzeniem wciąż łatwo dostępnym. Przyszli właściciele powinni testy przechodzić, winni być weryfikowani.. Kurde, o czym ja mówię..:hmmmm::wallbash::wallbash:

Posted

Od jakiegoś czasu myślę, że powinny być kary i to dotkliwe za rozmnażanie psów. Koncesja jak na gorzałę, masz hodowlę, to rejestrujesz i masz szczeniaki, nie masz, a "trafiły" się pieski to kara. Byłoby mniej psów i towar nie tak łatwo dostepny.

Posted

[quote name='mmd']Od jakiegoś czasu myślę, że powinny być kary i to dotkliwe za rozmnażanie psów. Koncesja jak na gorzałę, masz hodowlę, to rejestrujesz i masz szczeniaki, nie masz, a "trafiły" się pieski to kara. Byłoby mniej psów i towar nie tak łatwo dostepny.[/QUOTE]

No i słusznie.. ale myślę, że sprawa jest i tak nie do uregulowania.:roll: Niektórym ludziom kolejne, niechciane dzieci rodzą się i nie mają nad tym żadnej kontroli, potem spychają obowiązek wychowania i utrzymania na państwo..:shake: a my chcemy porządkować zwierzęcy przychówek..Niedoczekanie..:shake:

Posted

[quote name='belka123']to nierealne, ale zdecydowanie popieram surowe kary za znecanie sie nad zwierzetami i egzekwowalnosc tych kar... moze to mous daloby do myslenia[/QUOTE]

Eh, mamy chore prawo, poza tym niezawisłe organy państwowe powołane do rozstrzygania sporów opieszałe, nomen omen - niesprawiedliwe.:shake:

Posted

Ale dziećmi to przynajmniej państwo się zajmuje, jak umie. A psy i koty? Właśnie u suni sobie gadamy na podobny temat. Jak ktoś pobije małe dziecko to media przynajmniej ruszają, jakieś publiczne piętnowanie jest, mówi się o tym. A zwierzaki... Dla mnie pies to jak małe dziecko.

Posted

[quote name='mmd']Ale dziećmi to przynajmniej państwo się zajmuje, jak umie. A psy i koty? Właśnie u suni sobie gadamy na podobny temat. Jak ktoś pobije małe dziecko to media przynajmniej ruszają, jakieś publiczne piętnowanie jest, mówi się o tym. A zwierzaki... Dla mnie pies to jak małe dziecko.[/QUOTE]

Bezdomnością zwierząt też niby państwo się zajmuje...:shake:
W mediach też coraz głośniej jest o bestialstwie wobec zwierząt...
Dla Ciebie pies jest jak małe dziecko, dla mnie jest jak małe dziecko, bezbronne i całkowicie zależne od człowieka, a co dla niektórych jest jak worek treningowy...zresztą, jeśli chodzi o dzieci, to też coraz częściej dochodzi do aktów zbrodni i bestialstwa. Świat stanął do góry nogami....:shake::-(

Posted

[quote name='mmd']Smutno nam się tu robi.[/QUOTE]

No smutnie...jakoś tak melancholijnie...:shake:
No cóż, co jakiś czas człowieka szara rzeczywistość dopada i przytłacza.:shake:

Posted

A dla mnie obojętność. I taka, że pies zdycha, to co z tego, to tylko pies... I druga jeszcze gorsza, no niby kochają pieski, niby fajnie, że "coś robicie", ale jak pytam czy psa weźmie to korowody i same przeszkody nie do ominięcia. Bo pies sam będzie w domu, a my pracujemy (w schronie wiadomo - ma osobistą opiekunkę), to mnie rozwala.

Posted

hej,

głowa do góry, całego świata nie zmienimy ale na pewno uda się zmienić świat dla niejednej żywej istoty,
chciałoby się żeby świat lepiej wyglądał, sa pewne rzeczy - symptomy które dają trochę więcej nadziei - jak informowanie o problemie w mediach, jest też mnóstwo coraz gorszych i coraz bardziej niewyobrażalnych sytuacji, ale trzeba myśleć pozytywnie,

a dla mnie nagrodą jest usmiech moich miśków codziennie rano jak wychodzę z domu...

Posted

moj sukces wieczoru, to sygnaturka w koncu zadzialala

Wuniu dziekuje za instrukcje, ale podzialala polowicznie, bardziej analiza kodu html mi pomogla, ale wazne ze dziala :)

Posted

[quote name='belka123']hej,

[B]głowa do góry[/B], całego świata nie zmienimy ale na pewno uda się zmienić świat dla niejednej żywej istoty,
chciałoby się żeby świat lepiej wyglądał, sa pewne rzeczy - symptomy które dają trochę więcej nadziei - jak informowanie o problemie w mediach, jest też mnóstwo coraz gorszych i coraz bardziej niewyobrażalnych sytuacji, ale trzeba myśleć pozytywnie,

a [B]dla mnie nagrodą jest usmiech moich miśków codziennie rano jak wychodzę z domu[/B]...[/QUOTE]

Już się wyprostowałam i z nadzieją patrzę w przyszłość...:p:multi: Gdy kolorowe staną się szare dni..
Masz rację, trzeba czerpać przyjemność z drobiazgów - znaczących, skutecznych, pozwalających rozjaśnić te prozaiczne, szare dni..

Posted

[quote name='Ellig']Tak to prawda ale ja mialam na mysli "Bezradnosc" jako pojecie o bardzo szerokim znaczeniu, nie napisze wiecej bo mnie zbanuja...[/QUOTE]
Co?! Za wolność słowa banują ??:crazyeye:

Posted

[quote name='belka123']moj sukces wieczoru, to sygnaturka w koncu zadzialala

Wuniu dziekuje za instrukcje, ale podzialala polowicznie, bardziej analiza kodu html mi pomogla, ale wazne ze dziala :)[/QUOTE]

A moja sygnaturka nie działa...:shake::-(