kora78 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Rufiemu trza cyknąć osobny wątek ciotki, kto robił nochalkowi allegro?? jacyś ludzie się znów odezwali, szukając psa do ogrodu, lecz dom jeszcze w trakcie budowy. chcę podesłać im inne psiaki, zamiast nochalka, bo ludzie chętni. spod zielonej góry. czy w allegro było miasto nochalka podane? Quote
kizimizi Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Kora zanim zaczniesz podsyłać inne psiaczki to koniecznie dowiedz sie jak oni to widza. Bo ja wiem,ze ludzie sobie lubie wziac psa zeby im budowy pilnował a pozniej go wyrzucaja a w najlepszym wypadku - na lancuch. Oczywiscie Ci wcale nie musza tacy byc! Quote
kizimizi Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Dogo07 napisał(a):A jaki duży ten Rufi ? To znaczy faktycznie duży czy duży średni ? Ma bardzo sympatyczny pycholek :). Rufi jest fantastyczny! Dogo powiedz mi o jakiego Ty sie mnie psa pytalas, Fante? Quote
Onaa Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 kora78 napisał(a):Rufiemu trza cyknąć osobny wątek ciotki, kto robił nochalkowi allegro?? jacyś ludzie się znów odezwali, szukając psa do ogrodu, lecz dom jeszcze w trakcie budowy. chcę podesłać im inne psiaki, zamiast nochalka, bo ludzie chętni. spod zielonej góry. czy w allegro było miasto nochalka podane? Wizyta przedadopcyjna to wiadomo że trzeba zrobić, i czy pies idzie do domu czy ma mieszkać w budzie na polu to wiadomo że musi to być dobry dom, żeby faktycznie psiak byle gdzie nie trafił. Pewnie macie w schronisku jakieś takie psiaczki które się wybitnie do mieszkania w ogrodzie w ciepłej dużej budzie nadają. Ale kontaktu z ludźmi potrzebują tak samo jak i psy domowe śpiące w łóżkach. No trzeba niestety zachować ostrożność bo ludzie różni bywają :roll:. Quote
kora78 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Z tego, co wiem to najpierw się psa wybiera, a potem robi wizyty i kontrole. Zadałam ludziom zapytanie, czy dom pusty,czy już tam mieszkają. Jak pusty to odpada, żadnego psa im nie polecę. Dla nie jednoznaczne jest,że posesja pista być nie może, żeby pies tam sam mieszkał, no ale różnie bywa, więc zapytam, jak radziła kizimizi. Choć nie sądzę. Jeśli wszystko ok to polecam Etnę, Rufiego, Smutasy (zwłaszcza Nugata, mimo wieku) i Gandalfa. ze ślicznot. Quote
kizimizi Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/181148-Smutne-oczka-kudlacza-Rufiego?p=14233561#post14233561 zapraszam na watek Rufiego. Etna sie nie nadaje i Rufi raczej tez nie, zbyt płochliwe są. Predzej Gandalf albo jakis inny ONK. Quote
kora78 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Etnę widzę od dawna, mam ją na starych fotach. Ale to już dyskusja na innym wątku Quote
Onaa Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Jakaś Pani do mnie pisała w sprawie Etny, nie wiem czy się odezwała do kizimizi. Quote
kizimizi Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 tak pytala sie o Etne ale na razie cisza. Pani z okolic ......... Krakowa jest:P Quote
Natussiaa Posted March 3, 2010 Author Posted March 3, 2010 kora78 napisał(a): ciotki, kto robił nochalkowi allegro?? jacyś ludzie się znów odezwali, szukając psa do ogrodu, lecz dom jeszcze w trakcie budowy. chcę podesłać im inne psiaki, zamiast nochalka, bo ludzie chętni. spod zielonej góry. czy w allegro było miasto nochalka podane? Allegro Nochalkowi robiłam ja,w allegro było podane miasto,w którym przenywa Nochala;) Quote
Onaa Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 kizimizi napisał(a):tak pytala sie o Etne ale na razie cisza. Pani z okolic ......... Krakowa jest:P Pewnie się przestraszyła że tak daleko. A bo ja na gumtree krakow zrobiłam i dla Etny i dla Rufiego ogłoszenie. Quote
kora78 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 to ja bym nie czekała na odp tylko sama zadzwoniła, skoro pani sie boi i wytłumaczyła, jak się organizuje transporty na dogo. Że du żo psó od nas jeździ do kraka i może ktoś po drodze psiaka dla niej weźmie :) a jaka ta pani? piszmy może na wątku ślicznot, bo tam Etna jest wklejona. Natusia możesz miejsce w banerku chyba zrobić dla innego biedaka :) jutro rano jedziemy zabrać go do nowego domu !!!! No to skoro było miasto to ludzie spod Zielonej liczą się z transportem i jak wypali to po innego jakiś transport załtwią :) to się cieszę Quote
kora78 Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 A dodam, że jak jakiś ma do krakwoa jechać to wreszcie taki trans nasz możemy połączyć. CIOTKI CIESZYĆ SIĘ MOŻNA I TO NA MAXA!! NOCHALEK POJECHAŁDO NOWEGO DOMU! fajnego domu w dodatku:) fajni ludzie, młodzi. Pani Klaudia miałą kiedyś 2 dogi de bordeaux. Szukałą teraz też więc psa dużego. Bo Nochalek waży jakieś 30kg lekko. Jutro idzie do weta to się dowiemy dokładnie. Wcale tak na maxa wychodzony nie był. Od góy mu się nie przyglądałam, patrząc jak na tamtej focie sprzed kilku tygodni. Ale byłtaki w sam raz. Kawał cielaka z niego :) Biegał na smyczy na boki, ciągnął. Wąchałwszystko, co kawałęczek podsikiwał- nawet w biurze murki obsikiwał. Rwałsię chętnie do wszystkich spotkanych luzem psów w celu zapoznawczym. Bardzo się spodobał :) Państwo obdarowali schron w jedzonko. A przy okazji koleś z kojca skorzystał z życia trochę, bo wybrałsię na długi spacerek krajoznawczy po okolicy schronu :) Wskoczył do auta ochoczo i pojechał po nowe życie. Quote
rita60 Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Powodzenia Nochalku,badz grzeczny:multi: Kasowac ogloszenia:roll: Quote
Natussiaa Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 wspaniale! :) mam nadzieję ,że będą fotki z nowego domu ;) już zmieniam tytuł wątku :) Quote
kora78 Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 mam fotki z wychodzenia ze schronu :) jak ktoś może dodać to wyślę ;) albo jak ktoś umie zmniejszać w czym innym, niż Paint. mam całe konto luźne na fotosiku, tylko zmniejszać nie umiem. dużo fot mam, ale większośc niewyraźnych, bo pozowac to on nie miał czasu, tyle zajęć miał na raz :) Quote
kora78 Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 tak i w paincie mi się nie udaje. i tak są za duże. już mam jakiś program do zmniejszanie i mogę je dać na fotosika,ale co dalej? jak mi kizimizi pokazywała to w ten sposób też nie wchodzą na dogo daje się w fotosiku- kopiuj adres obrazka, czy kopiuj adres odnośnika? Quote
Onaa Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Ja robię kopiuj adres obrazka, ale dopiero mogę to zrobić za drugim razem, to znaczy najpierw piszę post, a potem robię jego edycję i wtedy dopiero wklejam adres obrazka. Też się cieszę że ktoś zechciał pokochać Nochalka :). Quote
kora78 Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Dzięki :) Dostałąm smsa- bardzo grzeczny, torchę się wiercił w samochodzie. łądnie chodzi na smyczy, nie ciągnie. teraz śpi i chrapie :) Quote
marta0731 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Powodzenia Nochalku:):):) Kora następnym razem Ci pokażę, ja zmniejszam i wklejam zdjęcia bezpośrednio z ImageShack, dość proste Quote
kora78 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Dostałąm wczoraj smsa o Nochalku- Arisie, a potem jeszcze tel. No i: Aris jest kochany i już uwielbiany. dużo śpi z wrażenia i zmęczenia doznaniami minionych lat. W śnie poszczekuje biedak i łąpami przebiera. Był już u weta. Ma zapalenie skóry, taką czerwoną ma w pachwinach. Jakieś leki dostał. Uszka wyczyszczone, ale nie ma grzybicy. Waży 42 kg!! Wykąpany, grzeczny w brosziku, bardzo dużo brudu spłynęło. Śpi na posłanku, ale w nocu wy brałsię na przedpokój. Na meble nie skacze. Grzeczny na smyczy, w domu tylko raz drzwi na początku obsiusiał i to wszystko. Na imię powoli zaczyna reagować. Jest kochany i wszyscy szczęśliwi :) Quote
Recommended Posts