Beta&Czata Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Prawie się nie odzywam na dogo (bo niewiele mam do powiedzenia, a pomóc od czasu do czasu mogę tylko finansowo) ale czytam na bieżąco. Cieszę się ,że Kajtusiowi tak się "pofaciło". Pozdrawaim Elżbieta Quote
teqquila Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 To ja tylko napisze ze maluch juz z rodzinka jest :) Quote
papryka Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 relacja: jak maluch wpadl do nas to "olal" wszystkich byl tak zafascynowany Felcia:))) zaloty jakich malo;)))) ale zachowywal sie tak jakby cieczke czul od niej a cieczke skonczyla jakies 2-3 tyg temu wiec nie wiem:/ Fela jak od 2 miesiecy (bo tyle u mamy jest) nie szczekala wogole tak wczoraj szczekala rowno na kajtka:)))) mama musiala go uteperowac troche:) postarszyla go gazeta i sie uspokoil:) potem do spania wladowal sie na poslanie Felci a ta nie dala mu tam spac:))) i maly spal na fotelu:) potem nad ranem przeniosl sie do przedpokoju i na reczniku sie ulozyl:)))) a dzisiaj wypad z cala ekipa na dzialke (smycha - jamnior mamy mojej, nasze dwa kundlarze, i mamy dwa) co by sie poznaly na neutralnym gruncie:))))))))) a tak niby tesknil za nami:))))))))))) zdrajca maly:)))))))) Quote
Temida Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Dziękujemy wszystkim za pomoc w sprawie Kajtusia. :) Quote
papryka Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 musicie doradzic jak z kastracja malca??? czy jak Fela bedzie wysterylizowana w kwietniu to malego mamy tez ciachac??? Quote
jola_li Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 teqquila napisał(a):To ja tylko napisze ze maluch juz z rodzinka jest :) Już????? Ale macie tempo dostarczania wspaniałych wiadomości ;-)!!! Wszystkiego najlepszego dla całej powiększonej Rodziny :-)!!! Quote
karoluch Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 ale dziad z tego Kajtka :lol: zachował się jak kot, pewno się obraził. Bardzo się cieszę, że jest już u Was, u nas jak na spacerze widział psa, to stawał i za nic nie chciał się ruszyć, koniecznie ciągnął do niego. Będzie miał u Was wspaniale :) Quote
ewatonieja Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 ufff mam nadzieje ze Felcia i Kajtek stworzą zgraną parę i że Felcia nie zacznie sikać :) wczoraj wróciłam późno z wyprawy sterylkowej ale już zmieniam tytuł Quote
papryka Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 mysle ze nie zacznie:) jakby miala zaczac to juz wczoraj by sikala:) dotra sie:) w koncu felcia to rezydentka:) a jak z ta kastracja???? nigdy niekastrowalam psiaka i nie wiem czy jak fela bedzie miala sterylke to tez malucha wykastrowac???? prosze o rade:) Quote
teqquila Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Witanko z ranka :) papryka miło było Was poznac :) Quote
jola_li Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 papryka napisał(a):mysle ze nie zacznie:) jakby miala zaczac to juz wczoraj by sikala:) dotra sie:) w koncu felcia to rezydentka:) a jak z ta kastracja???? nigdy niekastrowalam psiaka i nie wiem czy jak fela bedzie miala sterylke to tez malucha wykastrowac???? prosze o rade:) Jeżeli chodzi o domowe relacje, to sądzę, że przy wysterylizowanej suczce kastracja nie jest potrzebna, ale jeśli Kajtuś miałby za jakiś czas spacerować bez smyczy, to chyba jednak tak, bo mógłby uciec za zapachem "okolicznej cieczki". Quote
karoluch Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 jola_li napisał(a):Jeżeli chodzi o domowe relacje, to sądzę, że przy wysterylizowanej suczce kastracja nie jest potrzebna, ale jeśli Kajtuś miałby za jakiś czas spacerować bez smyczy, to chyba jednak tak, bo mógłby uciec za zapachem "okolicznej cieczki". lepiej wykastrować niż później się martwić, zdarza się przecież, że pies ginie, może wtedy pokryć jakąś niewysterylizowaną sukę. Poza tym, wykastrowany, będzie miał mniejsze ciągoty do ucieczek. no i w końcu, lepiej wykastrować teraz niż później, gdy pies będzie już starszy i zacznie mu się rozwijać np. rak jąder, co zdarza się, wbrew pozorom, dość często. nie mogę się nacieszyć Waszą decyzją :) Kajtek to strasznie fajny, pogodny, rozbyrkany przytulak Quote
teqquila Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 papryka mozecie przeciez w tym samym dniu i wysterylizowac suke i wykastrowac psa :) ja tak robie z moa kotka i kocurem jednego dnia beda ciachane :) Quote
papryka Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 To w takim razie te pieniazki co zostaly zostana przekazane na kastracje Kajtka, oczywiscie przedstawie rowniez zasw. od weta z data i cena za zabieg:) to chyba tak zrobimy dwa psiaki ciachniemy razem i juz:) Quote
papryka Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 karoluch napisał(a):lepiej wykastrować niż później się martwić, zdarza się przecież, że pies ginie, może wtedy pokryć jakąś niewysterylizowaną sukę. Poza tym, wykastrowany, będzie miał mniejsze ciągoty do ucieczek. no i w końcu, lepiej wykastrować teraz niż później, gdy pies będzie już starszy i zacznie mu się rozwijać np. rak jąder, co zdarza się, wbrew pozorom, dość często. nie mogę się nacieszyć Waszą decyzją :) Kajtek to strasznie fajny, pogodny, rozbyrkany przytulak ja rowniez nie moge sie nacieszyc ze maly jest w naszej rodzince:) zaraz do mamy jade - psiaki z dzialki juz wrocily, maly w kupie sie wytarzal na dzien dobry:)))))) hihihi dzisiaj bez psiakow to moze znajdzie dla mnie z 5 min na przytulanie maluch jeden:))))) Quote
Temida Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 A jak ja się cieszę :) Patrycjo jesteś wspaniała. Najpierw nasza Zuzia, a teraz Kajtuś :) Quote
papryka Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 maly z Felcia duet jakich malo:) juz sie dogadali:))))))) kochane mordy:)))))) Quote
obraczus87 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Kochani zajrzyjcie bardzo prosze do Tuni.... Niunia została opuszczona przez właścicieli :( zaopiekowała sie Nia dobra dusza.. niestety sunia ma nowotwór, a tymczasową opiekunke już nie stać na dalsze badania i kolejne operacje..... :( bez operacji Tunia umrze.... http://www.dogomania.pl/threads/178963-TUNIA-opuszczona-przez-wA-aA-cicieli-konieczna-pomoc-finansowa-w-jej-leczeniu-i-DS Quote
papryka Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Temida napisał(a):A jak ja się cieszę :) Patrycjo jesteś wspaniała. Najpierw nasza Zuzia, a teraz Kajtuś :) Temido i jeszcze Felcia:))))) Quote
Temida Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Tak i Felcia :) Patrycjo wiesz jak bardzo mnie to cieszy jak psiaki znajdują domki. Quote
Temida Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Zapraszam wszystkich na wątek pięknego pieska, który bardzo potrzebuje naszej pomocy. http://www.dogomania.pl/threads/180220-Bezdomny-duA-y-pies-A-pi-na-A-niegu Quote
Recommended Posts