Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

295 zl mamy i jeszcze jedna wplata nie doszla 5 zl,pewnie po 16stej wejdzie, stan obecny: 295,00 wplynelo, na weta poszlo 60,00, napaliwo pojdzie 60,00 czyli zostanie 175,00 zl, na chrupy dam w lodzi 30 zl czyli 145,00 zl w kieszeni... proponuje jeszcze 30 zl dla Iwony zostawic na karme czyli 115,00 zostanie... Co robimy z tymi pieniazkami??

Posted

Super, że już zaszczepiony! :-) a moge zapytać czy piesek je makaron z kurczakiem np? mój Julek nie chce nic innego:-( gotowała bym dla dwóch. W domu mam z 4 kg Puriny, mój Julek nie je więc dla małego by było, jak coś możecie kupić chrupki;-) albo kilka paczek taniego makaroniku z Lidla np. idzie mi jak woda a na dwa psiaki pójdzie więcej. Ryżu mój nie je, nawet jak podam z mięskiem:-( Jak uważacie ja tylko podpowiadam;-)

Posted

mysle ze bedzie jadl jak bedzie tam miesko;) pieniazki bede miala na koncie wiec jak maly znajdzie sie u Ciebie to bym przelala na Twoje konto najlepiej ze 30 zl np. na karme dla malego ok???

Posted

I przed momentem zostawilam malego z moimi psiakami na jakies 1,5 godziny samego - tyle ze w zasiegu wzroku nie zostawilam nic co by mogl pogryzc;) przyszlam i czysciutko nic nie nabalaganil ani nie pogryzl:))))

Posted

Iwona77 napisał(a):
Ryżu mój nie je, nawet jak podam z mięskiem:-( Jak uważacie ja tylko podpowiadam;-)

a próbowałaś zalewać ryż rosołkiem z gotowania kuraka? :cool3: pychotki, ryż jest aromatyczny, a na pewno bardziej odżywczy niż makaron. polecam spróbować :) gdy był u nas dziadunio Miłek początkowo chciał tylko makaron, ryż był blee, za to po rosołkowych próbach gust odwrócił mu się o 180 stopni. Takim rosołkiem z piersi z kurczaka nasączaliśmy też naszym staruszkom suchą karmę, gdy nie mogły jej chrupać, a bardzo chciały ;)

Posted

oczywiście:-) nawet mieszanego nie zjadł, właśnie ten zapach i aromat mu nie odpowiada, to samo z kaszą:-) raz go dłuższy czas przetrzymałam i jedzenie sie prędziej popsuje niż Julek zje. Ale do makaronu z mięskiem (oczywiście na rosołku) ucieram marchewke np. i to kocha. Jest super zdrowy i baaardzo żywy:-)

karoluch napisał(a):
a próbowałaś zalewać ryż rosołkiem z gotowania kuraka? :cool3: pychotki, ryż jest aromatyczny, a na pewno bardziej odżywczy niż makaron. polecam spróbować :) gdy był u nas dziadunio Miłek początkowo chciał tylko makaron, ryż był blee, za to po rosołkowych próbach gust odwrócił mu się o 180 stopni. Takim rosołkiem z piersi z kurczaka nasączaliśmy też naszym staruszkom suchą karmę, gdy nie mogły jej chrupać, a bardzo chciały ;)

Posted

papryka napisał(a):
Super!!! o ile ktos nie zaadoptuje wczesniej slodziaka:)))))) to już wogole bylby szczyt marzen;))))))
kto wie?:-) już dwa razy zaoferowałam tymczas zwierzakom, w obu przypadkach znalazły dom zanim od mnie dotarły, ale łatwiej się szuka jak się wie, że jak coś miejsce dla bajtla jest;-) Możecie też rozwiesić ogłoszenia w waszych okolicznych lecznicach? i napiszcie, że Kajtus jest młody, to chyba ważne. No i byłby blisko was to też cieszy:-).

Na spokojnie, najważniejsze, że już nie koczuje przed blokiem...:multi: uratowaliście go prawdopodobnie przed schroniskiem

Posted

tez chciałam o to zapytać, ale chyba trzeba odczekać po szczepieniu, ja jestem za kastracją

papryka napisał(a):
a teraz mi tak przyszlo na mysl... czy maluch bedzie kastrowany??????? bo jesli tak to te pieniazki co zostana przeznaczymy na kastracje malucha...

Posted

po 20.00 zawozimy malego do lodzi do Karoliny:( qrcze wystarczyly 2 dni i sie czlowiek przywiazuje do takiego malca... i jak on bez swojej Zuzanki wytrzyma...:) tak ja sobie upodobal ze nie wiem:) ale za to Flisaczek nasz odetchnie - bo zazdrosny byl zarowno o nas jak i o Zuzke;)))))))) oby ten maluszek znalazl superowy domek;)))))

Posted

Kajtek już u nas :) Mikrus jest słodki, grzeczny i bardzo chce być kochany. Tuli się, tuli i tuli. Był na spacerze, do smyczy jest już przyzwyczajony. Teraz kokosi się na łóżku z TŻtem, kładzie łapy mu na brzuchu, śmiesznie wtula sznupkę w szyję, nie chce, żeby zostawiać go samego. Jutro, jak podładuję baterie, wrzucę zdjęcia. Kajtek jest grzeczniutki, mądry, wszystkiego uczy się bardzo szybko.