Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 211
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jak tak obliczyłam wstępnie to jak na razie przez 2 dni zbierania zadeklarowana* jest kwota: min. 575 zł!!
TO PONAD POŁOWA! DAMY RADĘ! Chrupeczku trzymaj się!

*( cegiełki alegro, bazarek Idy, deklaracje dogomaniaków z pierwszego posta)

Posted

[quote name='LadyBell']jak tak obliczyłam wstępnie to jak na razie przez 2 dni zbierania zadeklarowana* jest kwota: min. 575 zł!!
TO PONAD POŁOWA! DAMY RADĘ! Chrupeczku trzymaj się!

*( cegiełki alegro, bazarek Idy, deklaracje dogomaniaków z pierwszego posta)[/QUOTE]

też to podliczałem :) pewnie,że damy radę:) tym bardziej,że nie wszystkie(moja też:cool3:) deklaracje są podane w zł.:diabloti: Będzie dobrze:razz:

Posted

Paczka spakowana, jutro zostanie wysłana. Mam nadzieję, że rzeczy się sprzedadzą i jakoś pomogę Chrupkowi, bo kocham już jednego histeryka, mojego własnego, więc tak z rozpędu można i dwóch!

Posted

bazarek dla Chrupkaco sie sprzeda bedzie na dlug
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/180130-RA-A-noA-ci-na-ciuchy-ramka-itp-itd-CHRUPKA-do-23-02-2010?p=14133453#post14133453[/URL]

Jesli mozecie to pomozcie porozsylac bo nie mam zabardzo czasu

Posted

:crazyeye::crazyeye::crazyeye:Idusiek zobacz na stronę allegro:crazyeye::crazyeye: :multi::multi::multi::multi: damy radę kurcze jak się cieszę:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: to już teraz napiszę...pod koniec marca ta moja wpłata to będzie 50 zł....:)

Posted

tak, siedziałam i wysyłałam maile do wszystkich, których znam -na allegro przede wszystkim pomogli nam wirtualni opiekunowe i znajomi naszych ostrowskich psiaków ;)

Kamień z serca - przynajmniej w przypadku 1 na 32 psy ...:(

Posted

taaaaaaaa, mail do DT:

[FONT=Consolas][SIZE=3]"No Chrupcio dziś wpierdzielil..... całą miskę Benedykta ( prawie bernardyna!) , bo Benek to się do jedzenia zabiera , jak jeż do seksu , no i mały zjadł , ale cóż ....liczy się refleks ;) "[/SIZE][/FONT]
[FONT=Consolas][SIZE=3][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3][B]proporcje chłopaków:[/B][/SIZE][/FONT]
[IMG]http://img211.imageshack.us/img211/1348/chrupek002.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='idusiek']taaaaaaaa, mail do DT:

[FONT=Consolas][SIZE=3]"No Chrupcio dziś wpierdzielil..... całą miskę Benedykta ( prawie bernardyna!) , bo Benek to się do jedzenia zabiera , jak jeż do seksu , no i mały zjadł , ale cóż ....liczy się refleks ;) "[/SIZE][/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=3][B]proporcje chłopaków:[/B][/SIZE][/FONT]
[IMG]http://img211.imageshack.us/img211/1348/chrupek002.jpg[/IMG][/QUOTE]

Strasznie mi się spodobało określenie "jak jeż do seksu" :)

Moja Stasia oczywiście ma podobnie :) z jedzeniem :)
Natknęłam się w ciekawej książce na informację o potencjalnej przyczynie tego zjawiska (z tego co widzę wcale nie odosobnionego wśród poszkodowanych psów).
Otóż tak:

[B][COLOR=DarkRed]"Istnieje też jeszcze inna paradoksalna zależność między pragnieniem głodu i niezaspokojeniem potrzeby pokarmowej.
Określony sposób utrudniania zdobycia pokarmu może działać jako kara i tym samym powodować niechęć, a co najmniej rezygnację z pokarmu.
Przypomina o tym Janusz Reykowski w swojej książce pt. "Z zagadnie psychologii motywacji" (1970).
Cytuje on badania rosyjskiego psychologa zwierząt Nikołaja Wojtonisa, który zauważył, że gdy eksperymentator "droczył" się z niedźwiedziami i lisem, pokazując im pokarm, a następnie chowając, to zwierzęta te rezygnowały z jedzenia nawet wtedy gdy miały ten pokarm pod nosem.
Lis na przykład siadał do pokarmu tyłem, tak jakby się obrażał."[/COLOR][/B]

Cyt. za Kazimierz Obuchowski w książce pt. "Galaktyka Potrzeb - psychologia dążeń ludzkich" str. 124. (wydanie II z 2000r. Zysk i Spółka)

- dopisałam te szczegóły bo czasem nie chce się kupować całej książki, a można co nieco doczytać w Empiku ;)

Posted

idusiek - i Ty mi jeszcze mów, że nie umiesz zebrac kasy dla psow :) kochana bardzo sie ciesze, ze tak ladnie cegielki schodza oraz ze dogomaniacy pomagaja :) a to wszystko dla Chrupelka głodomorka ;)