Jump to content
Dogomania

})i({ Baksymilianowo - Blu i Benji podbijają świat })i({


Recommended Posts

Posted

[quote name='Patikujek']To jest Rafaello dostałam na to przepis jak byłam u zaby14 ostatnio:)

A zrobiłam je dla poprawienia humoru sobie:)[/quote]
Rafaello powiadasz? Chyba kiedyś miałam przepis na to ciasto, ale nigdy nie robiłam. Muszę przeszukać szafy w poszukiwaniu tego przepisu i kilku innych. :cool3:
Też muszę sobie humorek poprawić. :cool3: :lol:

Posted

Odbywa się bez, jedyne co to ma z ogniem wspólnego to ugotowanie na nim budyniu(chyba że ktoś elektryczną kuchenkę posiada) a potem tylko do lodówki

Jak chcecie to podam przepis

Posted

[quote name='Mysia_']ja bym wolała ciacho niż przepis :D[/quote]

No tak lekko to nie ma :evil_lol:

Pati a tam nie ma żadnego biszkoptu?? No daj ten przepis bo ciekawa jestem jak to się robi

Posted

[quote name='tigrunia']No tak lekko to nie ma :evil_lol:

Pati a tam nie ma żadnego biszkoptu?? No daj ten przepis bo ciekawa jestem jak to się robi[/QUOTE]

nie ma, bo to na herbatnikach jest :)

Posted

[QUOTE]nie ma, bo to na herbatnikach jest :smile:[/QUOTE]
No własnie:evil_lol:

[B]Rafaello[/B]

Składniki:
2,5 szklanki mleka
3 zółtka
3 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki przennej
cukier waniliowy
1 szklanka cukru
1 kostka margaryny
20g kokosu
4-5 paczek herbatników

Budyń:
0,5 szklanki mleka zmieszać najpierw z mąką ziemniaczaną i przenną oraz żółtkami. Zagotować (bardzo często mieszając) wlać resztę mleka oraz dodać cukier waniliowy i zwykły. Gotować ciągle mieszając aż będzie miało konsystencję budyniu.
Gotowy budyń utrzeć z margaryną oraz kokosem.

Spód formy wyłożyć herbatnikami i nałożyć część masy, potem znów herbatniki i część masy (ile kto chce warstw ja dałam herbatniki tylko na spód i gdzieś w połowie) cisto posypać kokosem i włozyć na co najmniej 2h dp lodówki

Posted

[quote name='Patikujek']
Budyń:
0,5 szklanki mleka zmieszać najpierw z mąką ziemniaczaną i przenną oraz żółtkami. Zagotować (bardzo często mieszając) wlać resztę mleka oraz dodać cukier waniliowy i zwykły. Gotować ciągle mieszając aż będzie miało konsystencję budyniu.
Gotowy budyń utrzeć z margaryną oraz kokosem.

[/quote]

Hmm.. a nie lepiej kupić taki budyń gotowy - z paczki??

Posted

Dobry wieczór :D
[URL]http://images30.fotosik.pl/121/26b0215aa960a28cmed.jpg[/URL]
Słodko ;)
[URL]http://images30.fotosik.pl/94/68ba177876a13346.jpg[/URL]
Dla maleńkiej Siwulki
[*]:placz::-(

Posted

[quote name='Mysia_']ja tam lubi iść na łatwizę :eviltong: Wczoraj moja siostra upiekła kolejne ciacho ;) Żyć nie umierać :evil_lol:[/quote]
Mysia, a nie za dobrą masz czasami tą siostrę? :cool3:


Cześć Pati![URL="http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZNxpt237YYPL"][IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/23/23_29_125.gif[/IMG][/URL]

Posted

Apetycznie wygląda te ciacho :cool3:
Dzieki za przepis!! Nawet wydaje się łatwe do wykonania ;) Ja to mam dwie lewe ręce w kuchni.

[size=1]nie przenna tylko pszenna[/size];)

Posted

wiem wiem:shake:
Ja to już jestem taki analfabeta:evil_lol:
Liceum skończyłam to nie myślę o tym jak piszę:shake:

Myszko Twoja siostra jest zdecydowanie za dobra:shake:

Posted

To na pożegnanie 2 fotki Baksika z jego ulubioną piłeczką, w jego dziupli za kanapą, on tam zawsze znosi wszystkie swoje zabawki, puste opakowania po jogurtach itp, itd....
[IMG]http://images28.fotosik.pl/123/4067cacbaff4ef32.jpg[/IMG]

[IMG]http://images32.fotosik.pl/72/8ca85d5a0f221ad8.jpg[/IMG]

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...