tigrunia Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Ja mam tego po dziurki w nose w pracy ale i tak wyglada bardzo apetycznie , zaraz skosztuje :eating: Quote
Patikujek Posted December 5, 2007 Author Posted December 5, 2007 To jest Rafaello dostałam na to przepis jak byłam u zaby14 ostatnio:) A zrobiłam je dla poprawienia humoru sobie:) Quote
Asia & Ginger Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [quote name='Patikujek']To jest Rafaello dostałam na to przepis jak byłam u zaby14 ostatnio:) A zrobiłam je dla poprawienia humoru sobie:)[/quote] Rafaello powiadasz? Chyba kiedyś miałam przepis na to ciasto, ale nigdy nie robiłam. Muszę przeszukać szafy w poszukiwaniu tego przepisu i kilku innych. :cool3: Też muszę sobie humorek poprawić. :cool3: :lol: Quote
Patikujek Posted December 5, 2007 Author Posted December 5, 2007 Poprawiaj, poprawiaj, słodycze zawsze najlepiej to robią:) Quote
Eriu Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 A to wymaga piekarnika? Czy można się obyć bez? Quote
Patikujek Posted December 6, 2007 Author Posted December 6, 2007 Odbywa się bez, jedyne co to ma z ogniem wspólnego to ugotowanie na nim budyniu(chyba że ktoś elektryczną kuchenkę posiada) a potem tylko do lodówki Jak chcecie to podam przepis Quote
tigrunia Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='Mysia_']ja bym wolała ciacho niż przepis :D[/quote] No tak lekko to nie ma :evil_lol: Pati a tam nie ma żadnego biszkoptu?? No daj ten przepis bo ciekawa jestem jak to się robi Quote
zaba14 Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='tigrunia']No tak lekko to nie ma :evil_lol: Pati a tam nie ma żadnego biszkoptu?? No daj ten przepis bo ciekawa jestem jak to się robi[/QUOTE] nie ma, bo to na herbatnikach jest :) Quote
Patikujek Posted December 6, 2007 Author Posted December 6, 2007 [QUOTE]nie ma, bo to na herbatnikach jest :smile:[/QUOTE] No własnie:evil_lol: [B]Rafaello[/B] Składniki: 2,5 szklanki mleka 3 zółtka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki przennej cukier waniliowy 1 szklanka cukru 1 kostka margaryny 20g kokosu 4-5 paczek herbatników Budyń: 0,5 szklanki mleka zmieszać najpierw z mąką ziemniaczaną i przenną oraz żółtkami. Zagotować (bardzo często mieszając) wlać resztę mleka oraz dodać cukier waniliowy i zwykły. Gotować ciągle mieszając aż będzie miało konsystencję budyniu. Gotowy budyń utrzeć z margaryną oraz kokosem. Spód formy wyłożyć herbatnikami i nałożyć część masy, potem znów herbatniki i część masy (ile kto chce warstw ja dałam herbatniki tylko na spód i gdzieś w połowie) cisto posypać kokosem i włozyć na co najmniej 2h dp lodówki Quote
tigrunia Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='Patikujek'] Budyń: 0,5 szklanki mleka zmieszać najpierw z mąką ziemniaczaną i przenną oraz żółtkami. Zagotować (bardzo często mieszając) wlać resztę mleka oraz dodać cukier waniliowy i zwykły. Gotować ciągle mieszając aż będzie miało konsystencję budyniu. Gotowy budyń utrzeć z margaryną oraz kokosem. [/quote] Hmm.. a nie lepiej kupić taki budyń gotowy - z paczki?? Quote
zaba14 Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='tigrunia']Hmm.. a nie lepiej kupić taki budyń gotowy - z paczki??[/QUOTE] zrobiony lepszy, ale kupic mozna ;) Quote
Asia & Ginger Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Ten przepis muszę sobie zapisać, bo temten chyba gdzieś posiałam. :shake: Ale jeszcze poszukam. ;) Quote
Pimpek Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Dobry wieczór :D [URL]http://images30.fotosik.pl/121/26b0215aa960a28cmed.jpg[/URL] Słodko ;) [URL]http://images30.fotosik.pl/94/68ba177876a13346.jpg[/URL] Dla maleńkiej Siwulki [*]:placz::-( Quote
Patikujek Posted December 6, 2007 Author Posted December 6, 2007 Może i prościej kupić taki z tytki ale ja teraz jak skosztowałam tego samodzielnie robionego to na pewqno nie ruszę już takiego w proszku:shake: Quote
Mysia_ Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 ja tam lubi iść na łatwizę :eviltong: Wczoraj moja siostra upiekła kolejne ciacho ;) Żyć nie umierać :evil_lol: Quote
Patikujek Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 Cześć Monisiu, nawet nie wiesz jak za Tobą tęskniłam:loveu: Quote
Asia & Ginger Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 [quote name='Mysia_']ja tam lubi iść na łatwizę :eviltong: Wczoraj moja siostra upiekła kolejne ciacho ;) Żyć nie umierać :evil_lol:[/quote] Mysia, a nie za dobrą masz czasami tą siostrę? :cool3: Cześć Pati![URL="http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZNxpt237YYPL"][IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/23/23_29_125.gif[/IMG][/URL] Quote
anetta Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Apetycznie wygląda te ciacho :cool3: Dzieki za przepis!! Nawet wydaje się łatwe do wykonania ;) Ja to mam dwie lewe ręce w kuchni. [size=1]nie przenna tylko pszenna[/size];) Quote
Patikujek Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 wiem wiem:shake: Ja to już jestem taki analfabeta:evil_lol: Liceum skończyłam to nie myślę o tym jak piszę:shake: Myszko Twoja siostra jest zdecydowanie za dobra:shake: Quote
Patikujek Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 To na pożegnanie 2 fotki Baksika z jego ulubioną piłeczką, w jego dziupli za kanapą, on tam zawsze znosi wszystkie swoje zabawki, puste opakowania po jogurtach itp, itd.... [IMG]http://images28.fotosik.pl/123/4067cacbaff4ef32.jpg[/IMG] [IMG]http://images32.fotosik.pl/72/8ca85d5a0f221ad8.jpg[/IMG] Quote
Asia & Ginger Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 [URL]http://images32.fotosik.pl/72/8ca85d5a0f221ad8.jpg[/URL] Ale Baksiu ma melinę. :lol: :evil_lol: Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.