Jump to content
Dogomania

})i({ Baksymilianowo - Blu i Benji podbijają świat })i({

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, łamAga napisał:

Ja tez się w nim zakochałam <3 na zdjęciach wygląda jak by miał sierść z wełny :D

W dotyku na razie jest taki wełnisty trochę,  ale myślę że to do pierwszego trymowania,  a to już wstępnie umówione na połowę lutego 

Posted
Przed chwilą, Patikujek napisał:

W dotyku na razie jest taki wełnisty trochę,  ale myślę że to do pierwszego trymowania,  a to już wstępnie umówione na połowę lutego 

pewnie tak będzie :D 

Wy się wystawiać bedziecie? nie śledzę akcji z małym od początku, wiec pewnie duzo mnie ominelo ;p

Posted
3 minuty temu, angineuuka napisał:

pewnie tak będzie :D 

Wy się wystawiać bedziecie? nie śledzę akcji z małym od początku, wiec pewnie duzo mnie ominelo ;p

Początkowo nie miałam w planach,  ale później uznałam, że co nam szkodzi spróbować.  Jeżeli zarówno Blu jak i mi się spodoba to się powystawiamy,  a jak uznamy, że to mało zabawne to damy sobie spokój :)

Posted
3 minuty temu, Patikujek napisał:

Początkowo nie miałam w planach,  ale później uznałam, że co nam szkodzi spróbować.  Jeżeli zarówno Blu jak i mi się spodoba to się powystawiamy,  a jak uznamy, że to mało zabawne to damy sobie spokój :)

super :D

Posted

Także myślimy by się spróbować po raz pierwszy w maju na wystawie w Erfurcie.  Jak ktoś ma ochotę wziąć w niej udział to zapraszam może u mnie przenocować :)

Posted
1 minutę temu, łamAga napisał:

Ja tam uwielbiam wystawy i będziemy się jak najbardziej z kanarkiem wystawiac ;) Qwendi już się na wystawy nie nadaje ;)

Qwendi się już najezdzila :P 

Też bym jeszcze pojeździla, ale mój matol się nie nadaje na razie na to, czekam na czerwiec aż będzie w Kaliszu żeby tak pojechać towarzysko :) bo bez psa gdzieś dalej to mi się nie chce. 

Posted
1 minutę temu, Ania :) napisał:

Qwendi się już najezdzila :P 

Też bym jeszcze pojeździla, ale mój matol się nie nadaje na razie na to, czekam na czerwiec aż będzie w Kaliszu żeby tak pojechać towarzysko :) bo bez psa gdzieś dalej to mi się nie chce. 

Taaak , teraz jest na zasłużonej emeryturze :D pewnie jeszcze ją wystawimy gdzieś jako weterankę ale nie za często ;)

Bez psa się nawet lepiej jeździ niż z psem :P więcej można zobaczyć , podwiedzać :P

Posted

Taaak , teraz jest na zasłużonej emeryturze :D pewnie jeszcze ją wystawimy gdzieś jako weterankę ale nie za często ;)

Bez psa się nawet lepiej jeździ niż z psem :P więcej można zobaczyć , podwiedzać :P

To prawda, ale to już jest inaczej, bo nie ma tych emocji  i tego stresu :P 

Posted
5 minut temu, łamAga napisał:

a dlaczego Brando się nie nadaje ?

Bo jest głupi :p a tak serio to zdarza mu się warknac lekko czy burknac na psa, co jest w labkach niedopuszczalne i przez to też tracimy i mamy gorsze miejsce, bo na dwóch wystawach wiem, że by spokojnie wygrał, ale przez swoje zachowanie był ostatni. Druga sprawa strasznie nie lubi jak robi się mu coś na siłę, a niektórzy sędziowie to dentyści i chcą każdy ząbek zobaczyć albo i gardło (wtf) więc i to dla niego mega stres. Dlatego w marcu idziemy na szkolenie, i wtedy zobaczymy, jeśli jego zachowanie do psów się zmieni to mooooze spróbujemy, ale jest opcja ze w ogóle zrezygnuje, bo nie chce go też stresować. 

Posted

Kurcze ale takie szkolenie to raczej nic nie da w kwestii pokazywania uzębienia czy łapania za jajka itd , są psy które tego nie lubią i koniec , Was chociaż ocenili , u tybków za warknięcie wypraszają z ringu bez oceny 

Posted
2 minuty temu, łamAga napisał:

Kurcze ale takie szkolenie to raczej nic nie da w kwestii pokazywania uzębienia czy łapania za jajka itd , są psy które tego nie lubią i koniec , Was chociaż ocenili , u tybków za warknięcie wypraszają z ringu bez oceny 

To wiem, chodzi o psy, żeby nauczyl się je mijac spokojnie bez zwracania na nie uwagi. Na szkolenie bardziej idę by to mi pomogło w życiu codziennym, a nie w wystawach. Wystawy są tylko dodatkiem :) jeśli sędzia normalnie sprawdza zęby to z tym nie mamy problemu, tak samo jak i z jajkami.  No i zawsze mieliśmy ocenę doskonała, co mnie mega dziwiło zawsze :p z resztą ja nigdy wystaw mega poważnie nie traktowalam, fajnie było wygrać, ale afery nie robiłam jak przegraliśmy :p no i repa już mamy i jeden wniosek do champion, ale nie wiem czy jest sens tracić kasę dalej, bo na cacibie wygrać w labkach jest mega trudno jak stawka wynosi zawsze powyżej 10 psów, to już trzeba mieć naprawdę super psa, z resztą z reguły wygrywają duże hodowczynie, które w sumie na takie wystawy przyjeżdżają np z 7-10 psami i wszystkie stawki obstawiaja :p więc to dla mnie w tym momencie szkoda kasy, żeby sobie jeździć od tak jeśli to psu nie sprawia przyjemności. 

Posted

To fakt , labków jest dużo na wystawach , i jak Brando się ma męczyć to lepiej go nie stresowac ;) a repa macie w razie co możecie nim kryć :D

Ja mogę chcieć kryć nim, ale czy ktoś będzie chciał to już inna bajka :P a skoro nie będę go pokazywać, to marne szanse na to :P 

Posted
10 minut temu, angineuuka napisał:

ja bym sobie coś powystawiała, ale nie mam co i nie bedzie co :P

nigdy nie mów nigdy :P

10 minut temu, Ania :) napisał:

Ja mogę chcieć kryć nim, ale czy ktoś będzie chciał to już inna bajka :P a skoro nie będę go pokazywać, to marne szanse na to :P 

Moja kuzynka ma lbkę :P z rodowodem bez wystaw , sparujecie psiaki i bedziecie jedną wielką rodziną :D :P