Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 654
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cytuje Sylwia G-c z Facebooku:

[QUOTE=]Zadzwoniłam do schroniska i dowiadywałam się "u źródła"Więc tak.Kary przebywa w ciepłym pomieszczeniu, w budynku, obok stróżówki, razem z kolegą Dafim, który jest po urazie miednicy i operacji bioderek(chyba dobrze zrozumiałam i pamiętam, bo gadałam chyba pół godzny),też biedny piesek i starszy.Oba pieski bardzo dobrze się dogadują.Gdyby przyszły mrozy, to zostanie przeniesiony do biura, albo wstawią tam jeszcze grzejnik.Lekarz mówi, że to nie jest jeszcze czas, żeby psa uśpi...ć, rokowania są ostrożne, ale on może jeszcze nawet rok pożyć i to w niezłym stanie.Ma dobrą opiekę weterynaryjną, dostaje leki.Codziennie widzi go pani weterynarz (nazwiska nie zapisałam i zapomniałam)Pani Małgprzata powiedziała mi, ze do hoteliku go nie wydadzą, do żadnego kojca na pewno nie.Jakby zjawił się domowy tymczas to tak, ale na określonych warunkach.Pies musi mieć lepiej, niż ma teraz i ciągła opiekę weta.Dobrze, gdyby zgłosił się DT z okolic Konina.Wtedy to jest do rozważenia.Kary jest wesołym staruszkiem, zgodnym, ma apetyt, chętnie idzie na spacerek.Daje koło siebie zrobić, to co trzeba.Rozmawiałam długo, ale pewnie połowę zapomniałam napisać.Jeszcze coś ważnego.Zapytałam jak można Karemu pomóc?Można wpłacić dla niego pieniądze.Na kupno lepszego jedzenia, na wygodniejsze legowisko, smaczki....To już każdy we własnym zakresie, nikogo nie namawiam.Wpłacę dla Karego i Dafiego, bo przecież są razem, w tej niedoli.Można też go adoptować wirtualnie i tym samym pomóc.Gdyby znalazł się domowy tymczas, to też go wesprę, ale na dzień dzisiejszy, go nie ma i nie wiadomo, czy będzie.Pani Małgorzata rozmawiała ze mną szczerze, powiedziała co i jak.Raczej wyczuwam falsz i kłamstwo, a było wręcz przeciwnie.Dostałam stronkę: http://www.tozkonin**********/weterani,22/kary,243.html
tam są ładne zdjęcia Karego.Jeszcze muszę poszukać konto do wpłaty i trzeba napisać, że dla niego.

Posted

wollygator napisał(a):
Pomoc finansowa dla podopiecznych schroniska: TOZ o/Konin, Gajowa 7a
Bank: PKO BP Numer konta: 85 1020 2746 0000 3502 0017 0217

Super....za kilka dni wplace grosik. Pisac ze dla Karusia?

Posted

Wpłaty na Karego:

22.01. Natalia +20 zł
22.01 Marta + 10 zł
23.01 Piotr + 10 zł
24.01 Natalia + 10 zł
24.01 Aimez_moi +25 zł
24.01 Alicja S. +100 zł
27.01 Halina M. + 100 zł
27.01. Anna K. +20 zł
27.01 Barbara + 10 zł
27.01 (dla Karego i Dafiego) od Anna B. + 50 zł