Jump to content
Dogomania

Bullowate spod Lublina proszę o wsparcie, pilnie DT dla Ginger!!

Recommended Posts

Posted

W schronisku niedaleko Lublina przebywa kilka psów w typie astów, staffów i bullików. Rotacja jest dość duża, ale na chwilę obecną psów jest kilka i potrzebują deklaracji, a także DT i DS - mamy pod opieką w tym momencie kilka psów, kilka następnych szykujemy do hotelu - prosimy o wsparcie głównie w materii DT i robienia ogłoszeń. Wszystkie psy mają max 4 lata.

W sprawie psów prosimy o kontakt na PW ze mną bądź evl, maila: [email protected] oraz gg: 15894479.

Banerek:

W DS forumowym:
Rumba
http://lh4.ggpht.com/_jPRKC9R8AIA/S2W8EnqsiEI/AAAAAAAAAw8/IPLNsaNovxI/s720/dsc_6837.jpg
Pieczarka
http://img291.imageshack.us/img291/6022/obraz509y.jpg

Adopcja ze schroniska:
Ginger
http://lh5.ggpht.com/_jPRKC9R8AIA/S2W6HuqFO3I/AAAAAAAAAu0/bm7Mtjualbc/s720/dsc_6807.jpg
Astowata suka
http://lh5.ggpht.com/_jPRKC9R8AIA/S2WzCVWInI/AAAAAAAAAmA/l9QsL8Q9L1g/s720/dsc_6658.jpg

Los nieznany:
Staffik http://lh3.ggpht.com/_jPRKC9R8AIA/S2W2Hta7sXI/AAAAAAAAApw/vN3XMiO61nQ/s720/dsc_6722.jpg

1. Suczka, niewiele o niej wiadomo, bardzo podobna do Ginger, tyle że ogon dłuższy. Jest spokojna, z psami się dogaduje, nieco apatyczna, wydaje mi się też, że trochę przestraszona. Z interwencji.

Posted

AngelikaXD napisał(a):
Zaznaczam.
Ginger ma trochę ogłoszeń jako Daisy (wiem, głupie imie, ale nic innego mi do głowy nie przychodziło :evil_lol:) na stronach bez rejestracji.

Super, dzięki - przyda się i to :)

Posted

evl napisał(a):
Zaznaczę i dołożę do linkowni ;)

czy maluchy od tej suni pręgowanej z białym też szukają domku? to moze ich zdjecia też dokleić do tego watku...no chyba, ze zupełnie inne są:) bo ja wystawiam "nasze" 3 kluski i gdyby ktos sie pytał to mogę i te dopiąć;)

Posted

andzia69 napisał(a):
czy maluchy od tej suni pręgowanej z białym też szukają domku? to moze ich zdjecia też dokleić do tego watku...no chyba, ze zupełnie inne są:) bo ja wystawiam "nasze" 3 kluski i gdyby ktos sie pytał to mogę i te dopiąć;)

Maluchy szukają domów, obecnie są jeszcze z matką, bo to malizny, wyglądają tak:

Dla mnie to w niczym nie przypominają mamusi, ale ja to się nie znam :evil_lol:

Posted

andzia69 napisał(a):
fakt - zupełnie nie astowate:):) może to i dobrze - łatwiej będzie o domki :) takie długowłose one będą raczej:)

Wydaje mi się, że na pewno jakieś puchate :) Teraz potrzebujemy pilnie DT dla Ginger, która jest w najpilniejszej potrzebie ze wszystkich bullowatych (prócz Rumby, ale Rumba ma dt)

Posted

Ginger to moja sympatia - super sunia, bardzo zrównoważona, spokojna, kochana, super pies, naprawdę. Zapoznałam się z dziewczyną i polubiłyśmy się bardzo. Ona bardzo tęskni za człowiekiem. A że nie jest histeryczna - to ta jej mądra tęsknota i jej spokojne wyrażanie ma w sobie więcej dramatyzmu niż piski, ryki i kwiki wydawane przez inne pieski tęskniące za swoim "ludziem".
Ewa

Posted

E-S napisał(a):
Ginger to moja sympatia - super sunia, bardzo zrównoważona, spokojna, kochana, super pies, naprawdę. Zapoznałam się z dziewczyną i polubiłyśmy się bardzo. Ona bardzo tęskni za człowiekiem. A że nie jest histeryczna - to ta jej mądra tęsknota i jej spokojne wyrażanie ma w sobie więcej dramatyzmu niż piski, ryki i kwiki wydawane przez inne pieski tęskniące za swoim "ludziem".
Ewa

Idealnie opisana Ginger... I ten jej smutek, jak znów odchodzi się bez niej... Szukajmy jej DT!

Posted

W poniedziałek wieczorem zabieramy z Plasteliną Rumbę, pojedzie we wtorek rano do DT, jedną noc prześpi w Lublę.
Nie zrobimy zdjęć, bo będzie już ciemno a nie chcę błyskać psom lampą po oczach.
Pomiziam Ginger, to mogę obiecać :)
Ewa

Posted

No, cicho było bo zbierałyśmy siły z Plasteliną na dziś :)
Ogłaszam wszem i wobec, że RUMBA już poza schroniskiem, nockę prześpi w Lublinie i o 5 rano rusza z Plasteliną po nowe życie do Częstochowy.
Samochodem jeździ ślicznie, jakby w zyciu niczego innego nie robiła.
Cudowna sunia.
Ginger nie wymiziana - było strasznie ciemno, nic nie było widać, a jedyną latarką namierzałyśmy Rumbę.
Rumba jest zaszczepiona tylko na wściekliznę.
Zaraz wstawię foty z ostatnich chwil Rumby w schronisku.
Ewa

Posted

Ginger, taka cudowna sunia jesteś proludzka, spokojniutka, łagodna, słodka, zrównoważona, kanapowiec urodzony i taka cisza u ciebie ...
Szkoda mi jej tym bardziej, że z takim smutnym spokojem za każdym razem traktuje nasze odejście i fakt, że to nie ją znowu zabieramy ... :(
Ewa

Posted

ladySwallow napisał(a):
Bardzo mi szkoda Ginger, jej przydałby się jakiś domowy tymczas - kto może dać jej Dt?

I zapadła cisza ... jako że foty i opisy głównie moje to wsadzę ją na bloga adopcyjnego i jak tego dokonam - a dużo czasu mi to zajmuje jako informatycznej analfabetce, to podam tu link.
Ginger zdziwaczeje w schronisku, ona się tam kompletnie nie nadaje, to domowy kanapowiec ... im dłużej tam jest - tym gorzej dla niej i jej cudownego charakteru :(
Ewa