Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asior napisał(a):

i rodzice:

O rany, wiem ze nie planowane ale jakie psie cudenko "wyszlo" piekne..... heheheheh slicznutka taka :loveu:

No u nas sprzedaja labradoodle i inne cuda jako "rasowce" ale krzyzowki On-ka z seterem jeszcze nie widzialam... pieknaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Posted

Hexa będzie miała domek tymczasowy na ok 10-12 m-cy....
przez ten czas będzie szkolona do pracy z osobami niepełnosprawnymi :)
Pani pracowała w fundacji szkolącej psy dla takich osób.... Szkolenie trawa ok 12 m-cy potem szukają mu rodziny w której mógłby się spełniać :)
Pani zadzwoniła do mnie z ogłoszenia allegro ;)

Posted

[quote name='Asior']Hexa będzie miała domek tymczasowy na ok 10-12 m-cy....
Pani pracowała w fundacji szkolącej psy dla takich osób.... Szkolenie trawa ok 12 m-cy potem szukają mu rodziny w której mógłby się spełniać :)
Pani zadzwoniła do mnie z ogłoszenia allegro ;)[/QUOTE]

No to super! :)

Posted

[quote name='Asior']Hexa będzie miała domek tymczasowy na ok 10-12 m-cy....
Pani zadzwoniła do mnie z ogłoszenia allegro ;)[/QUOTE]

Pani pracowała czy pracuje nadal ?
Z jakiej fundacji jeśli można wiedzieć ?
czy psom nie robi się zaraz na początku testu, czy nadają się do takiej pracy i po kilku miesiącach kolejnych ? Hexa może nie nadawać sie do pracy z niepełnosprawnymi i co ? 10 mies. szkolenie zmarnowane ?
Pytam z czystej ciekawości :) :)

Posted

Aniu pracowała, teraz pracuje tu:
http://akcent.info.pl/
Praca ze szczeniakiem z adopcji to jej tak jak by prywatny "interes".. Robi to nie na zlecenie firmy, nie zarabia na tym,.... Pierwszy szczeniak, który jest pod jej opieką ma w tej chwili 10 m-cy i za ok miesiąc będzie gotowy do szukania domku...
Na razie chodzą na zajęcia do żłobków i przedszkoli :)
Tak owszem takie szczeniaki się sprawdza przed szkoleniem, ale tylko w firmach się tym zajmujących.. Ona bierze psiaka, szkoli go (ona akurat dla dorosłych psa szkoli, do pracy z ludźmi na wózku).
Dość często ostatnio spotyka się takie oferty adopcyjne.. Misieek sama mi kiedyś podsyłała podobną....

Posted

[quote name='Asior']Aniu pracowała, teraz pracuje tu:
http://akcent.info.pl/
Praca ze szczeniakiem z adopcji to jej tak jak by prywatny "interes".. Robi to nie na zlecenie firmy, nie zarabia na tym,.... Pierwszy szczeniak, który jest pod jej opieką ma w tej chwili 10 m-cy i za ok miesiąc będzie gotowy do szukania domku...
Na razie chodzą na zajęcia do żłobków i przedszkoli :)
Tak owszem takie szczeniaki się sprawdza przed szkoleniem, ale tylko w firmach się tym zajmujących.. Ona bierze psiaka, szkoli go (ona akurat dla dorosłych psa szkoli, do pracy z ludźmi na wózku).
Dość często ostatnio spotyka się takie oferty adopcyjne.. Misieek sama mi kiedyś podsyłała podobną....

Pierwszy raz o tym słyszę , mimo że przeglądam 'trochę' wątków na dogo o adopcjach.
Ale to fajnie, że sunia będzie komuś pomagała :) w takim razie trzymam kciuki, żeby szkolenie przebiegało pomyślnie :)