evita. Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Dziewczyny odezwijcie się co u Was ? ;) Jak Klementysia się czuje ? A swoją drogą- tak z czystej ciekawości jako laik zapytam- skąd u tak młodej suni bradykardia- czy to wrodzone, nabyte i czy psiak może z tym normalnie życ ? Quote
Beata_Dorobczyńska Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 Odzywamy sie . Wczoraj dobilysmy do domu o 19 i zajelam sie mała bo nie czula sie komfortowo i jakos padlysmy przed 22.00. Sunia byla na mnie smiertelnie obrazona ale dzis rano dostalam buziaka wiec chyba nie jest najgorzej. Spacer byl krotki ale z sukcesem. Wczoraj dzwonily dwie osoby , jedna polecona przez dogomaniaczkę Ciapę z ktora umowilam sie na jutro i jedna z allegro - bardzo mila dziewczyna , ktorej mam dac odpowiedz jaka podjelam decyzje. Bradykardia moze byc u niej spowodowana np dlugotrwalym bieganiem - tak jak u sportowcow wyczynowych organizm spowalnia prace serca przy wysilku. Zyje sie z tym spokojnie w przeciwieństwie do tachykardii tylko przy zabiegach operacyjnych nalezy uwaznie monitorowac prace serca . Dzis duzo z Wami nie popisze bo mam urlop dla matki i dziecka :) Dzieki dziewczyny za troske i buziaki od Klementynki ,ktora usiluje mnie rolowac i podstepnie sie lizac. Quote
enia Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 cyt: [Dzis duzo z Wami nie popisze bo mam urlop dla matki i dziecka Dzieki dziewczyny za troske i buziaki od Klementynki ,ktora usiluje mnie rolowac i podstepnie sie lizac. ] i bardzo dobrze! proszę sie czule zająć Klementynką...... trzymam kciuki za te ew. domki:kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki: a swoja drogą jak Ty zdrabniasz jej imię?:hmmmm: Quote
Beata_Dorobczyńska Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 Hihihi, nie mowie na nia Klamka jezeli to Ci się skojarzylo :) Dziewczyny , dzieki za allegro ale ja swinia jestem i zapomnialam sie zapytac - Evita ile jestem Tobie winna za wystawienie Klementynki ? ps. odkad jest nowe dogo ja nie dostaje powiadomien na mail , a Wy dostajecie ? Quote
enia Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 ja nie dostaję, bo mam odhaczone czy coś..... :) Quote
Beata_Dorobczyńska Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 ja mam zahaczone powiadomienie ale i tak nic. napisalam do Ciebie i Evity na Skypa , jak bedzie mialy chwile to sie odezwijcie . Quote
Ciapa Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 [quote name='Beata_Dorobczyńska'] Wczoraj dzwonily dwie osoby , jedna polecona przez dogomaniaczkę Ciapę z ktora umowilam sie na jutro .... [FONT=Tahoma]To moja przyjaciółka edukowana :mad: przez całą moją zwierzakową rodzinkę kilka lat więc trudno mi jej nie polecać ;). Trzymam kciuki żeby zdała egzamin, ale oczywiście tłumaczyłam że to Ty zajęłaś się psem i to Twoja decyzją którą trzeba uszanować bo chcesz dla psa jak najlepiej![/FONT] Quote
Beata_Dorobczyńska Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 Jak dobrze ją wyedukowalas to zda :) Ma na pewno jeden plus - mieszka na Ursynowie a tam to ja bywam czesto :) Quote
enia Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Jak tam mamcia? zdecydowałaś gdzie córcia będzie mieszkała?:lol::loveu: Quote
Beata_Dorobczyńska Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 Ciapa czyli Ania wyedukowala swoja kolezanke super :) Z mojej strony jestem na tak , umowilam sie z Agnieszka ( przyjaciólka Ani ) na sobote, ze podrzuce jej Klementynke na kilka godzin aby sie z nia blizej zapoznala. Jak Klementynka bedzie happy to bedzie to jej nowy domek na zawsze mam nadzieje. Evitko, wyslalam maila do tej drugiej dziewczynki :) Quote
evita. Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Beata_Dorobczyńska napisał(a): Evitko, wyslalam maila do tej drugiej dziewczynki :) Wielkie dzięki Beatko :) Zobaczymy czy się odezwie ;) A jak czuje się Klementysia ? Pewnie już zapomniała, że miała sterylkę ;) Quote
Beata_Dorobczyńska Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Pamieta od czasu do czasu szczegolnie gdy wpadnie na super pomysl aby zeskoczyc z lozka. Wiecie co Dziewczyny - bedzie mi brakowalo Klementyny bo nikt tak jak ona nie potrafi mnie rozbawic. Ona jest niesamowicie inteligentna a przez to cwana , kombinuje jak moze i niejednokrotnie doprowadza mnie to do ataków smiechu. Pewnie od czasu do czasu ja odwiedzę - jak bede miala smutny humor. Evitko, zdejmij proszę allegro i napisz mi ile jestem Tobie winna za ogloszenie. Quote
enia Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 eeee tam, będzie ci brakowało.......... wiosna idzie, słońce, wycieczki będą i znowu coś do domu przywieziesz:p Quote
malagos Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Mam kntakty do 2 domów w Warszawie na małą suczkę taka jak moja Emi albo ta malizna, nie ma jakichś w potrzebie?... Quote
Beata_Dorobczyńska Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 enia napisał(a):eeee tam, będzie ci brakowało.......... wiosna idzie, słońce, wycieczki będą i znowu coś do domu przywieziesz:p Enia, daj spokoj , czasem potrzebuje czasu dla siebie ................. a tak swoja droga to co to jest czas dla siebie ? musze zerknac do slownika :) Quote
Beata_Dorobczyńska Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Malgonia , a malo to psiaków w potrzbie ? Ktos na forum poszukiwany/wana zalozyl watek o malej suni i wklejono tam chyba ze 100 zdjec. Quote
evita. Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Beata_Dorobczyńska napisał(a):Pamieta od czasu do czasu szczegolnie gdy wpadnie na super pomysl aby zeskoczyc z lozka. Wiecie co Dziewczyny - bedzie mi brakowalo Klementyny bo nikt tak jak ona nie potrafi mnie rozbawic. Ona jest niesamowicie inteligentna a przez to cwana , kombinuje jak moze i niejednokrotnie doprowadza mnie to do ataków smiechu. Pewnie od czasu do czasu ja odwiedzę - jak bede miala smutny humor. Evitko, zdejmij proszę allegro i napisz mi ile jestem Tobie winna za ogloszenie. No te znajdy tymczasiki to właśnie takie są, że umieją się wkraść w serducho :loveu:. Wiem coś o tym bo mam taką jedną najukochańszą na świecie już od ponad roku i oddać nie zamierzam :p W sprawie allegro - już zdejmuję aukcję i nie żartuj Beatko z jakimiś opłatami. Cieszę się, że mogłam pomóc, zresztą to ja miałam wobec Ciebie dług wdzięczności ;) Quote
Beata_Dorobczyńska Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Evita , nie masz zadnego dlugu ale dziekuje za allegro :) Przeslij mi proszę do 16,00 linka z psiakami z Bialegostoku bo mam w domowym kompie a chce jeszcze przeslac gdzies . A wiesz moze czy ktos sie kontaktowal w tej sprawie ? ps. ja oddaje z bolem serca ale ona powinna miec taki swoj prywatny kawalek swiata i wiecej czasu dla siebie a mnie zazwyczaj nie ma albo tez jestem w trasie albo w stajni a tu te 8 kg mogloby stracic zycie. Quote
enia Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 to ja wkleje bo evita chyba pracuje...... oto psiaki Pipi: http://www.dogomania.pl/threads/133467-JEDNO-SERCE-NIE-DA-RADY-Serce-Pipi-i-podopieczni-w-potrzebie-Posty-inf-1-6 http://www.dogomania.pl/threads/128124-PrzygarneA-am-chore-bezdomne-psiaki-z-pola-na-dt-bA-agam-o-wsparcie-karmAE Beata najważniejsze , że Klementynka będzie kochana...... a Twoje serce poboli i przestanie :) Quote
Beata_Dorobczyńska Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Jak zwykle Enia masz racje :) Quote
enia Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Beata_Dorobczyńska napisał(a):Jak zwykle Enia masz racje :) to się uśmiałam......dooobre:p a jak panna Klemcia? spakowana? wrzuciłabyś foty swoich psów bo dawno nie widziałam:lol: Quote
Beata_Dorobczyńska Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 No dzis przeciez czwartek to po co mam ja pakowac - w sobote do samochodu i fruuuu. W nagrode zapisalam ja na sobote do okulisty :) Quote
evita. Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 A co się stało Klementysi że do okulisty musi maszerować ? P.S. Ja też myślałam że rozpoczęłyście już mozolne pakowanie całego posagu Klemci :) Quote
Beata_Dorobczyńska Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 Od poczatku łzawi jej oko. Dalam jej Dicortinef przez 5 dni i stan zapalny zniknal ale lzawienie nie wiec aby na poczatku nie sprawiac problemu nowej Panci postanowilam razem z nia wybrac sie do doktora Garncarza. Klementynka ze swojego majatku ma tylko obroze i smycz wiec duzo do pakowania nie ma . Je z miski Hejci a wode ma w kolorowej malej salaterce, spi na kanapie w mojej poscieli wiec ... :) Quote
Recommended Posts