Karinsien Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Ja cały czas zaglądam ;-) Niestety nie za bardzo mogę teraz wesprzeć finansowo. Postaram się jakoś w przyszłym tygodniu. Quote
doddy Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Byłam dzisiaj w hoteliku, ale tak na bardzo szybko i w sumie krótko. Jutro jedziemy z Kasią na dłużej do psiaków je wyspacerować. Dorobię fotek i wkleję. Quote
doddy Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Niestety o Bolunia nikt nie dzwoni. My tymczasem z Kasią byłyśmy w odwiedzinach u psiaków. Quote
Karinsien Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 No, no, mój ulubiony przystojniak :loveu: Zrobię mu dzisiaj Allegro. Quote
doddy Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Wczoraj na spacerku z wielkim trudem, ale zdjęłyśmy wiercipięcie szwy po kastracji. Powracając jednak do najważniejszego - czyli relacji spacerkowych. Przy ostatniej wizycie zerwał nam niestety łańcuszek zaciskowy spawany, więc od tej pory wychodzi na spacery w szeleczkach. Myślę, że nowy właściciel także będzie musiał z nich korzystać, ponieważ Bolo na spacerze non stop próbuje się uwolnić z obroży i mogłoby się stać nieszczęście. Bolo jest typem psiaka, który jak czuje jakikolwiek opór to próbuje go zniszczyć. Np. on chce do czegoś iść, przeszkadza mu smycz, to ją od razu przegryza. Nie umiem na chwilę obecną zaprzeczyć, czy np. Bolo nie ma tendencji do ucieczek. Sam spacer z Bolusiem nie jest zły. Psiak trochę ciągnie, ale jest opanowywalny. Gorzej jeśli idzie z drugim psem, wtedy prze do przodu i na nikogo nie zwraca uwagi. Wczoraj byłyśmy z nim samym i można całokształt podsumować, że było: OK. Jak byliśmy z nim i Arvenką, to była: tragedia. Boluś na samotnym spacerze na szczęście zwraca uwagę na smakołyki, więc przy odrobinie pracy myślę, że jest do szybkiego "przystosowania do życia w rodzinie". :) Co ważne Boluś nie załatwia się w pomieszczeniach. Tylko niestety nie wiem, czy nie będzie niszczył zostawiany sam... Quote
doddy Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 MARCHEWA, wysłałaś nam może książeczkę Bolusia? Przydałaby się, bo niuniek w sumie gotowy do adopcji :) Szukamy domku dla pięknisia. Quote
MARCHEWA Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 Karinsien napisał(a):No, no, mój ulubiony przystojniak :loveu: Zrobię mu dzisiaj Allegro. Dzięki za pomoc w ogłaszaniu;) Doddy,pieniążki i dokumenty Bola wyślę jutro na adres Fundacji. Nie mogę się nadziwić jaki on fotogeniczny;)wygląda potulnie jak baranek. Quote
doddy Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Asia, podałabym Ci mój domowy adres, co byś wysłała do mnie książeczkę, pliss. On jest baranek i to taki brykający :) Wesołek. Quote
doddy Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 3 CHORE SUNIE PROSZĄ O WSPARCIE, PAMIĘĆ I POMOC... Szukamy pomocy wśród miłośników bullowatych i nie tylko, dla 3 suczek przebywających w schronisku na Śląsku. Wszystkie 3 sunie potrzebują pilnej pomocy bo są chore. Na chwilę obecną nie możemy zbierać deklaracji poza forum, bo schronisko nie jest przychylne wolontariatowi. Chcemy pomóc sunieczkom, stworzyć im lepsze warunki do leczenia, a przede wszystkim diagnostyki. Na chwilę obecną sunie są leczone bez kompleksowych badań. 1) Sunia biało - ruda, jej stan jest najbardziej poważny i zły. Sunia ma coś z okiem, ale przede wszystkim jej stan skóry jest podobno fatalny i nie widać tego na zdjęciach. Sunia nie ma swojego wątku na dogo. 2) Sunia błękitna pręgowana, sunia została znaleziona przywiązana do drzewa, można się tylko domyślać, że służyła tylko do rozmnażania... jej cycuchy są w tragicznym stanie. Jakby tego było mało, sunia ma coś ze skórą. Ami, bo takie wstępnie dostała imię, ma swój wątek na dogo, pod poniższym linkiem: http://www.dogomania.pl/threads/181040-AMI-w-bardzo-zlym-stanie-wyniszczona-sunia-Amstaff-Zbieramy-na-leczenie-i-hotel 3) Sunia rudaska. Ma kaszel i straszną biegunkę już od dłuższego czasu. Sunia została adoptowana, ale nowy właściciel zwrócił ją do schroniska "na leczenie". Teraz sunia ma szansę już na normalne życie. http://www.dogomania.pl/threads/180799-Bytom-Amstaff-przeraA-ona-w-schronisku-czeka-na-naszAE-pomoc-Oddana-z-biegunkAE?p=14282270#post14282270 Wszystkie te sunie zasługują na dar od losu. Dzięki Wam, możemy im go ofiarować, stworzyć warunki do diagnostyki, leczenia, a także bezpiecznego oczekiwania na dobry dom. Błagamy Was póki co o deklaracje na wątkach na hoteliki i leczenie suczek, o deklaracje stałe, jak i jednorazowe. Tylko po pewności w deklaracjach, będziemy mogli suczkom pomóc. Quote
Karinsien Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Wpłacę jednorazowo 100 zł na te trzy sunie. Później miesięcznie mogę wpłacać po 10 zł na każdą sunię. Quote
doddy Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Karinsien, ozłocimy Cię normalnie. Dzięki wielkie! Quote
Karinsien Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 doddy napisał(a):Wczoraj na spacerku z wielkim trudem, ale zdjęłyśmy wiercipięcie szwy po kastracji. Powracając jednak do najważniejszego - czyli relacji spacerkowych. Przy ostatniej wizycie zerwał nam niestety łańcuszek zaciskowy spawany, więc od tej pory wychodzi na spacery w szeleczkach. Myślę, że nowy właściciel także będzie musiał z nich korzystać, ponieważ Bolo na spacerze non stop próbuje się uwolnić z obroży i mogłoby się stać nieszczęście. Bolo jest typem psiaka, który jak czuje jakikolwiek opór to próbuje go zniszczyć. Np. on chce do czegoś iść, przeszkadza mu smycz, to ją od razu przegryza. Nie umiem na chwilę obecną zaprzeczyć, czy np. Bolo nie ma tendencji do ucieczek. Sam spacer z Bolusiem nie jest zły. Psiak trochę ciągnie, ale jest opanowywalny. Gorzej jeśli idzie z drugim psem, wtedy prze do przodu i na nikogo nie zwraca uwagi. Wczoraj byłyśmy z nim samym i można całokształt podsumować, że było: OK. Jak byliśmy z nim i Arvenką, to była: tragedia. Boluś na samotnym spacerze na szczęście zwraca uwagę na smakołyki, więc przy odrobinie pracy myślę, że jest do szybkiego "przystosowania do życia w rodzinie". :) Co ważne Boluś nie załatwia się w pomieszczeniach. Tylko niestety nie wiem, czy nie będzie niszczył zostawiany sam... Doddy, Marchewa, Marchewa, Doddy, czy mogłybyście to jakoś wkomponować w tekst o Bolusiu? Wczoraj nie zrobiłam Allegra, ale właśnie się biorę i szersza informacja o charakterze psa bardzo by się przydała. I do kogo dawać teraz kontakt? Quote
Karinsien Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Doddy, mam teraz wpłacić na konto Fundacji, czy poczekać jeszcze? Quote
doddy Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Poczekać, aż zabierzemy suczkę (oby w ilościach 3). :) Quote
MARCHEWA Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 [quote name='Karinsien']Doddy, Marchewa, Marchewa, Doddy, czy mogłybyście to jakoś wkomponować w tekst o Bolusiu? Wczoraj nie zrobiłam Allegra, ale właśnie się biorę i szersza informacja o charakterze psa bardzo by się przydała. I do kogo dawać teraz kontakt? Karinsien,wszystkie informacje do ogłoszeń są tutaj na ale.gratce Bola: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/3683237_roczny_bolus_czeka_na_dom.html Dzięki za pomoc w ogłaszaniu chłopaka. Doddy-ja obiecuję pomoc dla suczek,ale dopiero jak Bolo znajdzie domek,bo nie wyrobię teraz. Quote
doddy Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Dzięki kobitki. Melduję, że odebrałam papiery Bolusiowe :) Quote
doddy Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Ogłoszenie Bolusia jest w dzisiejszym papierowym wydaniu "Metra", bo właśnie jakiś pan dzwonił do nas. :) Quote
doddy Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Oj nie wiem... bo to w Szczecinie wyszło ogłoszenie... na razie nikt nie chce psa z Wawy... więc mówię o TOZie i schronisku szczecińskim. Quote
MARCHEWA Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 A ta rodzina o której mi mówiłaś widziała Bolcia? Z mojego bazarku jest 145 zł uzbieranych dla naszego chłopaka,na drugim(który kończy się dzisiaj)jest już 70 zł;) razem-215zł;) Pieniążki prześlę razem jak wpłyną na moje konto,rozliczenie będzie w 1 poście. Quote
doddy Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Na razie nie było jeszcze odwiedzin, więc nie wiem czy cokolwiek z tego wyjdzie. Nie widzieliśmy państwa na żywo, państwo nie widzieli także Bolcia. Quote
doddy Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Zapraszamy na bazarek z nowymi MP3, filmami DVD, kamerkami internetowymi i innymi gadżetami. http://www.dogomania.pl/threads/182057-NOWE-MP3-DVD-GA-OSNIKI-KAMERKI-INTERNETOWE-na-FundacjAE-AST-do-30-03?p=14315583#post14315583 Quote
Recommended Posts