Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Narazie trzeba pościągać ludzi na wątek, zawsze w grupie raźniej i więcej pomysłów sie rodzi...

no właśnie bardzo się cieszę, że dołączyłyście.
Bo to smutne, liczyłam na to, że trochę więcej osób tu wpadnie. Ona na to zasługuje, naprawdę

• Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Popytam o miejsce, choć z tym jest jak wiecie duży problem, bo wszędzie przepełnienie.

tak naprawdę to szukamy domowego dt. No i kasy.
Bo taki kojcowy tymczas to by się i znalazł. Tyle że jej potrzeba socjalizacji, normalności, życia obok człowieka, spokojnego przyzyczajania się. Zostawiona sama będzie dziczała :(

Posted

No dobra, w takim razie na dobry początek deklaruję jednorazowo 50 złotych na sunię. Podajcie mi prosze jakiś numer konta na PW, wpłacę jutro. Same z Anią mamy kłopoty finansowe z Rufusem, ale tym bardziej rozumiem Waszą sytuację. Może znajdzie się kilka choćby osób, które do mnie dołączą? Rozumiem Olę, mieszka z rodziną i musi akceptowac ich decyzję. Dodatowo jej sunie są u siebie i muszą w tej chwili znosic utrudnienia. Nie można jej zostawiać na głowie suni i uznawać, że problemu nie ma...

Posted

Ewa Marta napisał(a):
No dobra, w takim razie na dobry początek deklaruję jednorazowo 50 złotych na sunię.

naprawdę?? dzięki!! :loveu::loveu::loveu:

Esperanza, na czyje konto mają wpływac pieniążki na małą?

och, jak mi się marzy domowe dt dla niej... Może jakimś cudem, jakiś ktoś, gdzieś...

Posted

Wpłacać można na konto:
Stowarzyszenie na Rzecz Bezpańskich Zwierząt "Niczyje"
ul. Sielska 1 07-300 Ostrów Mazowiecka
Numer konta: PKO BP 24 1020 1013 0000 0902 0150 0974

Ewa Marta wielkie dzięki :-)

L/Olka czy byłaby szansa, bym w ciągu dnia zrobiła Mani zdjęcia? Np gdzieś na spacerze?
Obawiam się, że jeśli nie znajdziemy dt i pojedzie do hoteliku będziemy mieć problem z dotarciem tam i zrobieniem fot, bo mamy bardzo słabe możliwości transportowe.

Posted

esperanza napisał(a):
L/Olka czy byłaby szansa, bym w ciągu dnia zrobiła Mani zdjęcia? Np gdzieś na spacerze?

tak, jasne. Tyle, że ja jutro będę w domu po 14 dopiero.

esperanza napisał(a):
Obawiam się, że jeśli nie znajdziemy dt i pojedzie do hoteliku

mam takie resztki nadziei, że może jeszcze się uda... że może np jutro nagle coś się wymyśli. A w sumie to już nawet dziś, bo jest po północy.

mówię na nią Majka... bardziej mi pasuje. A ona i tak się cieszy.

Posted

L/Olka napisał(a):

mam takie resztki nadziei, że może jeszcze się uda... że może np jutro nagle coś się wymyśli. A w sumie to już nawet dziś, bo jest po północy.

mówię na nią Majka... bardziej mi pasuje. A ona i tak się cieszy.

:-(

Zadzwonię do Ciebie rano i się umówimy

Posted

esperanza napisał(a):
Wpłacać można na konto:
Stowarzyszenie na Rzecz Bezpańskich Zwierząt "Niczyje"
ul. Sielska 1 07-300 Ostrów Mazowiecka
Numer konta: PKO BP 24 1020 1013 0000 0902 0150 0974

A co mam dopisać w tytule przelewu? Dla Majki?

Posted

Ewa Marta napisał(a):
A co mam dopisać w tytule przelewu? Dla Majki?

Dziewczyny, ponawiam pytanie. Czekam tylko na info i od razu wysyłam pieniądze.
Kociabanda, super, że jesteś:-) Rozsyłanie PW to doskonały pomysł:-)

Posted

Kociabanda2 napisał(a):
jestem :) Tylko nie bardzo wiem jak pomóc :( Roześlę trochę pw.

super, że jesteś!! dzieki :):)
może jakoś wspólnymi siłami zbierze się nas tu więcej...

Posted

L/Olka napisał(a):
hm, a czy ona jest wysterylizowana...??
(w książeczce nie ma żadnego wpisu)

ja też ponowie pytanie i zacytuję samą siebie ;-) żeby nie zaginęło gdzieś

Posted

Nie mogłam dłużej czekac na info, co wpisać w tytule przelewu, dlatego przelałam właśnie 50 zł z dopiskiem "Dla Majki"
Nie chcę robić przelewu z domu, bo jak mnie nakryją na tym, to nasłucham się znowu kolejnego kazania, że kasy nie ma, a ja ją rozdaję;-)

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Nie mogłam dłużej czekac na info, co wpisać w tytule przelewu, dlatego przelałam właśnie 50 zł z dopiskiem "Dla Majki"
Nie chcę robić przelewu z domu, bo jak mnie nakryją na tym, to nasłucham się znowu kolejnego kazania, że kasy nie ma, a ja ją rozdaję;-)

:oops: oj, Ewciu, za dobra jesteś...
bardzo bardzo mocno dziękuję w imieniu Majki :loveu:

i wiem już, że jej dotychczsowi właściciele nie wywiązali się z umowy adopcyjnej:roll: i suczka nie jest wysterlizowana. Narobili nam tym trochę dodatkowych kłopotów. Osttania cieczka była czerwcu i teraz chyba jest tuż tuż...

Posted

L/Olka napisał(a):
:oops: oj, Ewciu, za dobra jesteś...
bardzo bardzo mocno dziękuję w imieniu Majki :loveu:

i wiem już, że jej dotychczsowi właściciele nie wywiązali się z umowy adopcyjnej:roll: i suczka nie jest wysterlizowana. Narobili nam tym trochę dodatkowych kłopotów. Osttania cieczka była czerwcu i teraz chyba jest tuż tuż...

ech porazka tacy ludzie:(

Posted

Nie mam pomysłu, jak zmuszać ludzi, by wywiązywali się z umowy. Wszyscy przytakują, że tak, że oczywiście wysterylizują, a później...

Zdjęcia wstawię, jak tylko odetchnę po bieganiu w psich sprawach.

Ewa Marta serdecznie dzięki za pieniądze dla Mani-Majki.
L/Olka miło było Cię poznać :-)

Posted

esperanza napisał(a):
Nie mam pomysłu, jak zmuszać ludzi, by wywiązywali się z umowy. Wszyscy przytakują, że tak, że oczywiście wysterylizują, a później...

a sprawdzacie to jakoś? Macie później kontakt z właścicielami? Może trzeba po roku na przykład robić kolejną wizytę poadopcyjną...
bo chyba w umowie podpisują warunek: streylizacja. Za tym, że nie spełnia warunku, powinno coś iść.

esperanza napisał(a):
L/Olka miło było Cię poznać :-)

:) mnie również :)