Szarotka Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Mania wyglada na bardzo smutna :(:(:( Quote
Lulka Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 kurcze i zadnych pomyslow co dalej...:( Quote
L/Olka Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 dziś Majka, tak "na już" trafiła do hoteliku. Będzie mieszkała w ogrzewanym kojcu. Zdecydowałam się, bo będzie pod opieką osoby, którą znam. Więc nie poszła "w nieznane". Była zestresowana, chyba czuła, że coś się zmienia :-( Ale nie bylo wyjścia. Dostała wyprawkę. Właściciele oddali ją z jedną miską, jedną malutką zabawką, klatką, smyczą i kolczatką, którą nosiła.(to trochę smutne. Czasem na 2-3 tygodnie szkolenia czy po prostu "urlopu" właściciele przywożą mi wraz z psiakiem torbę zabawek-sznurków, miśków, piszczałek itd, posłania, kości, nagrody, szmatki "żeby miał nasz zapach", po dwa komplety obróżek i smyczy, dwie michy, żeby miał własne, szczotki, grzebienie. A ten dobytek Majeczki, po roku mieszkania u właścicieli, hm, nie jest zbyt imponujący...). Teraz pojechała wyposażona w dwa jej ulubione ręczniki, kilka zabawek, kosteczki. I w obroży. Kolczatka do niczego nie była jej potrzebna. Tylko... strasznie mi smutno :placz: Zdążyła się już trochę do nas przyzywczaić. Mam mniejsze opory, gdy piesek tymczasowy idzie ode mnie "do siebie" - do nowego domu, do swoich ludzi. Maja nie idzie do siebie :( będzie miała mniejszy kontakt z ludźmi, zresztą wiadomo - kojec jaki by nie był, to kojec. A Majeczka chce spać w łóżku. Leżała z pyskiem opartym nam na nogach, przychodziła wieczorem na przednocne przytulanie i zabawę :-( Jej pewnie tez jest strasznie smutno :placz::placz: i teraz poza tym, że nie mamy pieniędzy dla Majki na hotel, to trzeba zacząć ją ogłaszać. Dom to jedyna szansa na poprawę jej losu. i nie tracę nadziei, że jeszcze się znajdzie dla niej domowe dt... pytajcie nadal, proszę. Quote
L/Olka Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Esperanza, czekamy na zdjęcia. Będą potrzebne do ogłoszeń! Może zmienimy tytuł: że prosimy o pomoc w ogłaszaniu. To fajny pies, ma szansę. Tak sobie myślę, żeby do ogłoszeń dodać jej historię, jak była malutka, uratowana wraz z matką i rodzeństwem itd. I szczenięce zdjęcia. No i koniecznie informacja, że jeśli trafi do Warszawy /okolic - ma zapewnioną bezpłatną opiekę szkoleniową - pomogę jej odnależć się w nowej rodzinie, tak żeby tym razem wszystko było ok. Quote
Ada-jeje Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Zagladam i ja choc pomoz nie jestesmy w stanie. :shake::-( Quote
L/Olka Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 witaj :) jak to miło. Czyli jednak Majka nie jest aż tak całkiem sama... :) Quote
Lulka Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 a gdzie dziewczyna trafila? napisz cos wiecej jakie ma tam warunki, opieke? nie pytalyscie u Aliny o miejsce? tam psiaki sa w cieple w budynku ogrzewanym. Chyba jeszcze Astraroth ma taki domowy hotelik... Quote
esperanza Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 Zdecydowałyśmy się na hotelik u p.Jadwigi ponieważ jest szkoleniowcem i może pracować z Manią-Majką. Nie bez znaczenia jest też fakt, że rozliczać się z nią można na koniec miesiąca, a ja łudzę się że do końca lutego znajdziemy środki na jej utrzymanie. Czeka nas też wydatek związany ze sterylizacją Majki. Przekazałam 105zł na za pierwszy tydzień pobytu. Zdjęcia z wczoraj: Quote
Ewa Marta Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Piekna sunia, podrzucam ja, moze dzisiaj ktos ja dostrzeze i pomoze? Quote
malicja Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 podrzuccie mi numer konta wraz z nazwa banku na PW :cool3: jednorazowo dorzuce pare groszy Quote
strasznika Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 http://img715.imageshack.us/img715/5857/majka6.jpg :loveu: Quote
L/Olka Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Majka smutna :( podobno jest dzielna, ale smutna :(:( dobranoc Majeczko... no, weekend się kończy - najwyższy czas już ruszać z ogłoszeniami...! Quote
esperanza Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Czy ktoś może pomóc w reklamowaniu Majki? Ja wystawiam jej allegro, będzie na naszej stronie www.niczyje.org.pl, jest już na na www.adopcjepsow.org. zroiłam ogłoszenia na: adopcjajpsa.pl adopcje.org morusek.pl mojpupil.pl ogloszenia.tresura kupiepsa.pl ojej.pl gumtree Quote
L/Olka Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 a podasz link do któregoś z ogłoszeń. Bo nic znaleźć nie mogę :/ Quote
esperanza Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 tutaj jest: http://www.mojpupil.pl/psy-oddam-*Rasa_Mieszana,33.html użyłam Twojego tekstu :-) Quote
Lulka Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 oby tylko byl odzew szybki z ogloszen :) Quote
L/Olka Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 no i trzeba dopisywać, że jeśli trafi do Warszawy - będzie miała bezpłatną opiekę szkoleniowca. To czasem przekonuje tych, którzy się boją, ze sobie nie poradzą. Oj, Lulka, żeby było tak, jak mówisz! Quote
esperanza Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Zrobiłam allegro: http://www.allegro.pl/item925672421_mloda_sympatyczna_wesola_majka_adoptuj.html Quote
malicja Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Esperanza, nie moge wyslac do Ciebie PW, masz zapchana skrzynke...podeslalam 20 EUR na Manke. bede zagladac na watek i 3mac kciuki za przyszly domek. Quote
esperanza Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 zaraz zrobię porządek :) Wielkie dzięki za pomoc suni. Quote
Recommended Posts