Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziś Majka, tak "na już" trafiła do hoteliku. Będzie mieszkała w ogrzewanym kojcu. Zdecydowałam się, bo będzie pod opieką osoby, którą znam. Więc nie poszła "w nieznane".
Była zestresowana, chyba czuła, że coś się zmienia :-(
Ale nie bylo wyjścia.
Dostała wyprawkę. Właściciele oddali ją z jedną miską, jedną malutką zabawką, klatką, smyczą i kolczatką, którą nosiła.(to trochę smutne. Czasem na 2-3 tygodnie szkolenia czy po prostu "urlopu" właściciele przywożą mi wraz z psiakiem torbę zabawek-sznurków, miśków, piszczałek itd, posłania, kości, nagrody, szmatki "żeby miał nasz zapach", po dwa komplety obróżek i smyczy, dwie michy, żeby miał własne, szczotki, grzebienie. A ten dobytek Majeczki, po roku mieszkania u właścicieli, hm, nie jest zbyt imponujący...).
Teraz pojechała wyposażona w dwa jej ulubione ręczniki, kilka zabawek, kosteczki. I w obroży. Kolczatka do niczego nie była jej potrzebna.
Tylko... strasznie mi smutno :placz: Zdążyła się już trochę do nas przyzywczaić. Mam mniejsze opory, gdy piesek tymczasowy idzie ode mnie "do siebie" - do nowego domu, do swoich ludzi. Maja nie idzie do siebie :( będzie miała mniejszy kontakt z ludźmi, zresztą wiadomo - kojec jaki by nie był, to kojec. A Majeczka chce spać w łóżku. Leżała z pyskiem opartym nam na nogach, przychodziła wieczorem na przednocne przytulanie i zabawę :-( Jej pewnie tez jest strasznie smutno :placz::placz:

i teraz poza tym, że nie mamy pieniędzy dla Majki na hotel, to trzeba zacząć ją ogłaszać. Dom to jedyna szansa na poprawę jej losu.
i nie tracę nadziei, że jeszcze się znajdzie dla niej domowe dt... pytajcie nadal, proszę.

Posted

Esperanza, czekamy na zdjęcia. Będą potrzebne do ogłoszeń!
Może zmienimy tytuł: że prosimy o pomoc w ogłaszaniu. To fajny pies, ma szansę.

Tak sobie myślę, żeby do ogłoszeń dodać jej historię, jak była malutka, uratowana wraz z matką i rodzeństwem itd. I szczenięce zdjęcia.

No i koniecznie informacja, że jeśli trafi do Warszawy /okolic - ma zapewnioną bezpłatną opiekę szkoleniową - pomogę jej odnależć się w nowej rodzinie, tak żeby tym razem wszystko było ok.

Posted

a gdzie dziewczyna trafila? napisz cos wiecej jakie ma tam warunki, opieke?

nie pytalyscie u Aliny o miejsce? tam psiaki sa w cieple w budynku ogrzewanym. Chyba jeszcze Astraroth ma taki domowy hotelik...

Posted

Zdecydowałyśmy się na hotelik u p.Jadwigi ponieważ jest szkoleniowcem i może pracować z Manią-Majką.
Nie bez znaczenia jest też fakt, że rozliczać się z nią można na koniec miesiąca, a ja łudzę się że do końca lutego znajdziemy środki na jej utrzymanie.
Czeka nas też wydatek związany ze sterylizacją Majki.
Przekazałam 105zł na za pierwszy tydzień pobytu.

Zdjęcia z wczoraj:

Posted

no i trzeba dopisywać, że jeśli trafi do Warszawy - będzie miała bezpłatną opiekę szkoleniowca. To czasem przekonuje tych, którzy się boją, ze sobie nie poradzą.
Oj, Lulka, żeby było tak, jak mówisz!