Nikus Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Cudny ten psiak:) szacun cioteczki za tą akcję:).... Quote
TERESA BORCZ Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 cioteczki i wujkowie, pies przecudnej urody i charakteru, łagodny dla całego świata, przytulaśny i zdrowy. nie może nie zwrócić uwagi wszelkimi przymiotami. będzie miał trochę profesjonalnych zdjęć i musimy się bardzo starać o dobry domek. bardzo lgnie do czlowieka, w domu nie robi bałaganu, nie niszczy , nie wyje, zaprasza na swoje spacerki. nie robi niespodzianek. WSPANIALE KOEEGZYSTUJE Z PIESKAMI I SUNIAMI, A NAWET NATRĘTNYM SZCZENIORKAMI. KOTA NIESTEY NIE MAM, NIE SPRAWDZONY, ALE NA DNIACH SPRAWDZĘ. Quote
TERESA BORCZ Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 naprawdę, czarne złoto. miałam już u siebie mnóstwo tymczasków i zagubionych psiaków, ale nie widziałame jeszcze psa o tak zdrowej, przepięknej sierści, z ogromnym blaskiem. można go głaskać bez końca tak miły w dotyku. Pinki do cudownego domku. Quote
majqa Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Wywiało sekundantów Pinkiego? ;-) Tereso, jeśli Pinki wciąż jest u Ciebie, uzupełnij mi luki poniżej i odpowiedz na pogrubione pytania, zrobię mu tekst i poogłaszam. Pinki 1. Wiek? 7 m-cy 2. Kastrowany, odrobaczony, szczepiony? odrobaczony i zaszczepiony p/wściekliźnie 3. Jaki jest jego stan zdrowia? Zdrowy. 4. Czy coś wiadomo o jego przeszłości? Należał do niepełnosprawnej alkoholiczki. W mrozy siedział prawie całe dnie na polu, pod wieczór przywiązywany był do klamki i trzymany tak na dworze aż sobie o nim przypomniano. Strasznie się bał ludzi, przy próbie podejścia do niego kulił się jakby w obawie przed uderzeniem. Ponoć był bity, dzieci w niego rzucały kamieniami. 5. Stosunek do innych zwierzaków (psy, sunie, koty)? Psiaki - OK. Jak wyglądają relacje z kiciami? 6. Charakter? Łagodny, przytulaśny, zachowuje się swobodnie, umie się bawić i z dużymi i z małymi psiakami. Jest bardzo ruchliwy. Bardzo lgnie do człowieka, w domu nie robi bałaganu, nie niszczy, nie wyje, zaprasza na swoje spacerki, nie robi niespodzianek. 7. Jak chodzi na smyczy? Jak znosi jazdę autem? Dzielnie ćwiczy chodzenie na smyczy. Jazdę autem znosi bez problemu. 8. Dane kontaktowe do tekstu. [email protected], [email protected], 0-502526010, 32 235 2806 Quote
zerduszko Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 7. Na smyczy chodzi, jak to młody energiczny psiak ;) W samochodzie ok. Wprawdzie trochę piskał, ale to widać jego metoda na "otwórz", pod drzwiami od klatki tez piskał. Zignorowany siedział grzecznie. Quote
zerduszko Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Piszesz mu tekst. Bo aj go miałam w planach na dziś do ogłoszeń. Ale jeśli piszesz, to poczekam. Kolejke mam sporą ;) Quote
majqa Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Muszę tylko wiedzieć, co mam wrzucić w związku z odrobaczeniem, szczepieniami i kastracją. Nie mam też danych kontaktowych (mail, kom), wobec czego czekamy razem. Quote
TERESA BORCZ Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 odrobaczyć go mogę natychmiast, postaram się zrobić szczepienie na wściekliznę.Reszta potem nie podołam sama finansowo. wszelkie dane o psie są. jest ogromnie przymilny i pragnie kontaktu z człowiekiem. zaraz podaję wszelkie namiary . Quote
majqa Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 To, co dodałaś wstawiłam w rozpiskę, stronę wstecz. Quote
TERESA BORCZ Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 pozostaje pytanie o koty, narazie nie mam żadnej możliwości sprawdzenia, ale postaram sie poprosić jakichś sąsiadów. Quote
majqa Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Pinki - urodziwy szczeniak z cudnym charakterem. Rewelacyjna, aksamitna w dotyku czerń, ozdobiona akcentem bieli. Zawadiackie, inteligentne, czujne spojrzenie psich, wciąż dziecięcych oczu. Oto on - 7 miesięczny Pinki, cudny psiak z parszywą przeszłością, który dopiero teraz, w domu tymczasowym, gdzie przebywa, zaczyna wiązać pojęcia "człowiek" i "dobro". Dotąd nie szły one, w rozumieniu Pinkiego, w parze. To niewątpliwie rozkoszne stworzenie już nie kuli się przed wyciągniętą ręką, upaja natomiast bezpieczeństwem, łagodnością, ciepłem w dosłownym i przenośnym tego słowa znaczeniu, cieszy się także wreszcie pełnym brzuszkiem. O przeszłości pragnie zapomnieć. Niech tak właśnie się stanie. Jeśli ktokolwiek z Państwa uzna, że znajdzie w swoim sercu odrobinę miejsca dla Pinkiego prosimy o kontakt. Ten zdrowy (odrobaczony, zaszczepiony p/wściekliźnie), przyjazny innym zwierzętom, uwielbiający zabawę i przytulenia malec czeka na swoją prawdziwą szansę. Jest nieabsorbującą istotką, którą można pozostawiać samą w domu, bo nie hałasuje, niczego nie niszczy, sygnalizuje potrzebę wyjścia (zachowuje czystość), co więcej - ładnie chodzi na smyczy, bez problemu toleruje jazdę samochodem. Jeśli ktoś ma dość wysoki pułap wymagań stawianych szczenięciu nie zawiedzie się, Pinki sprosta wyzwaniom za odrobinę odpowiedzialnej miłości. Błagamy o dom dla Pinkiego, niech już nie przechodzi z rąk do rąk, niech przygarnięty przez te właściwe pozostanie w nich po kres swych dni! Osoby zainteresowane adopcją Pinkiego proszone są o kontakt: [email protected], [email protected], 0 - 502526010, (32) 235 2806 Quote
majqa Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Ogłoszenia dla Pinkiego ode mnie są na stronach: www.pchlitarg.com http://owi.pl www.drobne.centrumofert.pl www.sellit.pl www.olx.pl www.e-zwierzak.pl www.przygarnijzwierzaka.pl www.kokosy.pl http://ale.gratka.pl www.bono-polska.pl www.pineska.pl www.neeon.pl www.dwukropek.pl telezoo http://vegie.pl www.adopcjapsa.pl www.eoferty.com.pl www.kupiepsa.pl www.argetto.pl www.gumtree.pl www.ojoj.pl www.sogl.pl http://twojeanonse.com www.nasipupile.pl www.najpewniej.pl Quote
majqa Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Mam nadzieję, że ktoś jeszcze skusi się o pomoc w podciągnięciu ogłoszeń. Jeśli moje będą do pościągania proszę o informację na PW. Quote
TERESA BORCZ Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 majqo , dzięki masz szczęśliwą rękę:loveu::loveu: JEST PIERWSZE ZGŁOSZENIE DOMEK PRZEZ TELEFON BRZMI DOBRZE. FAJNA RODZINA , TERAZ TYLKO WIZYTA PRZEDADOPCYJNA, ZGADZAJĄ SIE NA WIZYTĘ I WSZYSTKIE ZWIĄZANE Z ADOPCJĄ FORMALNOŚCI. JADĘ DZIŚ DO KRAKOWA W NOCY , CHCIAŁABYM TO SZYBKO ZAŁATWIĆ, WIEC JEŚLI DZIŚ ZNAJDĘ KOGOŚ TO POPROSZE O PRZYSŁUGĘ, JEŚLI NIE TO POJUTRZE SAMA OSOBISCIE POJADĘ TAM TO BEDZIE ZABRZE. CAŁA RODZINA JEDNOGŁOŚNIE ZAKOCHANA W PINKIM. NIE DZIWIE SIE BO JA TEŻ. 4 OSOBY , WSZYSTKIE NA TAK.:multi::multi: OBY WIZYTA DAŁA POMYSLNE REZULTATY I BĘDZIE SIE DZIAŁO.:evil_lol::evil_lol: Quote
zerduszko Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 TERESA BORCZ napisał(a):majqo , dzięki masz szczęśliwą rękę:loveu::loveu: JEST PIERWSZE ZGŁOSZENIE DOMEK PRZEZ TELEFON BRZMI DOBRZE. FAJNA RODZINA , TERAZ TYLKO WIZYTA PRZEDADOPCYJNA, ZGADZAJĄ SIE NA WIZYTĘ I WSZYSTKIE ZWIĄZANE Z ADOPCJĄ FORMALNOŚCI. JADĘ DZIŚ DO KRAKOWA W NOCY , CHCIAŁABYM TO SZYBKO ZAŁATWIĆ, WIEC JEŚLI DZIŚ ZNAJDĘ KOGOŚ TO POPROSZE O PRZYSŁUGĘ, JEŚLI NIE TO POJUTRZE SAMA OSOBISCIE POJADĘ TAM TO BEDZIE ZABRZE. CAŁA RODZINA JEDNOGŁOŚNIE ZAKOCHANA W PINKIM. NIE DZIWIE SIE BO JA TEŻ. 4 OSOBY , WSZYSTKIE NA TAK.:multi::multi: OBY WIZYTA DAŁA POMYSLNE REZULTATY I BĘDZIE SIE DZIAŁO.:evil_lol::evil_lol: Ale cudne wieści :) Ja się znów zagrzebałam w ogłoszeniach, jak nic nie wyjdzie z tego domku, to dorobię trochę. Quote
TERESA BORCZ Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 JEST DOMEK:multi::multi: NAPISAŁAM Z PROŚBĄ DO HALBINY. DZIĘKUJEMY HALBINO. domek oceniony pozytywnie, rodzina znana halbinie, i prozwierzęca. moje wrażenie z rozmowy telefonicznej od razu było pozytywne również, ale wizyta byc musi. więc była mieszkanie spore , 4 osoby , 2 mlode damy plus rodzice. wszyscy jednogłośnie zaakceptowali Pinkiego. Zgadzają się na umowę adopcyjną i wynikające z niej zobowiązania. Bardzo się:laola: cieszę i jestem ogromnie wdzięczna za tekst i ogłoszenia. Psik nigdy już nie zazna głodu i zimna. Ma się nim kto opiekować:loveu::loveu: Pinky jest zaszczepiony kompleksowo, odrobaczony, odpchlony. Co do reszty kwestia umówienia. sama osobiście go zawiozę po powrocie z Krakowa. Ale o wyniku weryfikacji powiadomię jutro. Quote
zerduszko Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Cudne wieści. Pani ma szczęśliwą rękę :) Chciałabym mieć taką ;) Quote
Plicha Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 :multi::multi::multi: Hurra! Strasznie się cieszę :loveu::loveu::loveu: ale teraz bedzie miał odmiane, domek pełen miłości. Cudownie że tak szybko się udało! Quote
TERESA BORCZ Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Jak zdobędę jakis transport to dzis z nim pojadę, jak nie to jutro na 100% ani ja ani domek nie możemy sie już doczekać. Było nastepne zgłoszenie.jaworzno. Wykorzystam natychmiast. Zaproponowałam elmo i znów ok ale za póżno ! Elmo na szczęcie już ma domek cudo w częstochowie. Mam 2 następne propozycje i chyba coś sie uda Quote
TERESA BORCZ Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Nasz Pinki za sprawą zawsze niezawodnego wujaszka Nikusa pojechał do nowego cudownego domku, aby zakosztować normalnego, pełnego miłości życia w nowej rodzinie. Jeszcze jednego biedaka udało się uratować. Wujaszek zawiózł psiaka do nowego domku zupełnie bezinteresownie za co mu bardzo dziękujemy. Na dodatek wizyta Nikusia w domku Pinkiego jeszcze raz potwierdziła że będzie to ten jedyny, szczęśliwy domek. Quote
Plicha Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 :multi::multi::multi: Pinki, wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia! Quote
TERESA BORCZ Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 trzeba by koniecznie zmienić tytuł wątku. mam nowe wiadomości z domku. Piesek jest kochany przez domowników, i sie przyzwyczaja do swego nowego szczęścia, dopieszczany w ciepełku w dt w czasie podrózy nieco uległ chłodnemu powietrzu i pokasłuje, ale już od razu dostał opiekę weta i jestem spokojna że wszystko minie. Quote
Recommended Posts