tunio Posted April 23, 2004 Posted April 23, 2004 w Polsce jest kilka egzemplarzy,sparodycznie mozna na ktorejs z wystaw miedzynarodowych spotkac jakis egzemplarz,ale raczej zagraniczny :roll: Quote
kate_m. Posted July 25, 2004 Posted July 25, 2004 I co? Koniec tematu? A Mod się tak napracował sklejając to wszystko...:) Może jednak ktoś wypatrzył gdzieś jakieś ciekawe fotki "faraonów", bo to taka piękna rasa. Na pewno wszyscy zainteresowani chętnie by pooglądali... Quote
Basenji Posted July 25, 2004 Posted July 25, 2004 Z przyjemnością zobaczyłbym faraona na jakiejś wysta :fadein: wie. Może będzie w Legionowie w październiku? Zdrówko Quote
kate_m. Posted July 25, 2004 Posted July 25, 2004 O, witam :) Ja też bym chętnie sobie pooglądała psa faraona na którejś z wystaw. I obfotografowała ze wszystkich stron oczywiście. Jak do tej pory widziałam psa tej rasy tylko raz na wystawie w Krakowie parę lat temu. A do Legionowa niestety się nie wybieram :( Pozostaje mi mieć nadzieję, że może w Chorzowie na krajowej jakiś się pokaże... Quote
exodus Posted July 25, 2004 Posted July 25, 2004 (...) Może jednak ktoś wypatrzył gdzieś jakieś ciekawe fotki "faraonów", bo to taka piękna rasa. Na pewno wszyscy zainteresowani chętnie by pooglądali... Wygooglajcie sobie *Pharaoh Hound* a znajdziecie pelno stron ze zdjeciami :) Quote
Basenji Posted July 26, 2004 Posted July 26, 2004 Fotka fotką a zobaczyć oryginał w ruchu to zupełnie co innego. To tak jak zobaczyć polującego baska w wysokiej trawie, kiedy skacze odbijając się z 4 łap pionowo w górę. :D Zdrówko Quote
kate_m. Posted July 26, 2004 Posted July 26, 2004 zobaczyć polującego baska w wysokiej trawie, kiedy skacze odbijając się z 4 łap pionowo w górę. No to musi być kapitalny widok :D Ale jak na razie nie da się oglądnąć psa faraona na żywo, to ostatecznie fotki mogą być :) Quote
haluta Posted July 28, 2004 Posted July 28, 2004 Aria,suczka moich znajomych z Opola, bedzie wystawiana w Sopocie i Rzeszowie w klasie mlodziezy.Mozna wiec bedzie obfotografowac :wink: Quote
kate_m. Posted July 28, 2004 Posted July 28, 2004 To w takim razie ja się szeroko uśmiecham do tych, którzy się wybierają na te wystawy :D:D:D Może znajdzie się chętny, żeby zrobić jej kilka fotek? Quote
Sol Posted August 20, 2004 Posted August 20, 2004 Szkoda ze nie w Toruniu...:( Ile tych psow moze byc w Polsce? Zakochalam sie w tej rasie i kiedys kto wie :wink: jak juz bede sama mieszkala i miala duzo kasy to sobie na takie cudo pozwole. Prosze o fotki naszych - polskich psow. :lol: Quote
kate_m. Posted August 21, 2004 Posted August 21, 2004 Aria,suczka moich znajomych z Opola, bedzie wystawiana w Sopocie i Rzeszowie w klasie mlodziezy. Sopot już był, jak poszło faraonce? A zdjęć nie ma...chlip...:( Mogę się pochwalić--niektóre marzenia się dość szybko spełniają :angel: Na wystawie w Trokach, chociaż była to klubowa chartów, pojawiło się aż 5 psów faraona. "Upolowałam" aparatem najlepszego psa w rasie (ale nie zwycięzcę rasy) Heidi Sotis Amonhatep. Piątka faraonów..mmm...to był widok :D A oto ta mało artystyczna fotka :wink: : Quote
kate_m. Posted August 21, 2004 Posted August 21, 2004 Prosze o fotki naszych - polskich psow. :lol: Ten na fotce to niestety nie polski... Ale to nie zmienia faktu, że chcę przyłączyć się do tej prośby :D Każda fotka "polskich" faraonów mile widziana :) Quote
Basenji Posted August 22, 2004 Posted August 22, 2004 Gdyby miał zakręcony ogon to powiedziałbym, że to 'maxi' basek. Zdrówko Quote
haluta Posted August 25, 2004 Posted August 25, 2004 Poniewaz nie potrafie wkleic zdjecia Arii podaje adres http://www.fotoflesz.enon.pl/images/psysopot/thumb13.html Moze ktos bardziej rozgarniety ode mnie w kwestii wklejania zdjec moglby pomoc? Tak prezentowala sie Aria pseudo Mrowka w Sopocie. Dostala Zwyciestwo Mlodziezy i BOB-a. Quote
flashka-g Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 haluta..urwał mi sie kontakt z Toba!!tak bardzo chcialam poznac tych ludzi od Arii:(( Quote
Basenji Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 Poniewaz nie potrafie wkleic zdjecia Arii podaje adres http://www.fotoflesz.enon.pl/images/psysopot/thumb13.html Moze ktos bardziej rozgarniety ode mnie w kwestii wklejania zdjec moglby pomoc? Tak prezentowala sie Aria pseudo Mrowka w Sopocie. Dostala Zwyciestwo Mlodziezy i BOB-a. Pomógłbym , ale niestety adres nie działa. Zdrówko Quote
haluta Posted December 7, 2004 Posted December 7, 2004 Spróbuj jeszcze raz, u mnie działa :) Niestety nie mam czasu, aby ćwiczyć wklejanie zdjęcia, tak więc mogę tylko liczyć na pomoc :D Ponieważ wyczytałam zapytanie o charakter faraonów moge tylko dodać co wiem od właścicieli Arii - super charakter! W domu psa praktycznie nie ma, potrafi przespać całe dnie i robi to z przyjemności a nie z musu. Na spacerach oczywiście fajnie jest poszaleć, ale lubi bawić się z psami swojego pokroju, wielkości. Z moim wilczakiem bawiła sie tylko raz co przypłaciła rozdartym bokiem (wilczak - gracja nosorożca :evil: ), woli zdecydowanie mniejsze i delikatniejsze psy. Generalnie charakter ma bardziej kota niż psa, nie przymila sie do obcych (nawet zaprzyjaźnionych), bardzo lubi leniuchować, uwielbia spać z dziećmi w łóżku wciśnięta jak szprota pomiędzy dwójkę dzieciaków :D :D (i tylko uszy i końce łap jej wystają spod kołdry - widok jest prześmieszny, żałuję, że nie mam zdjęć :( ). Zwija sie w kłębek jak kot, jest czysta i nie ma psiego zapachu. No i robi prześmieszne miny 8) Genralnie idelany pies do mieszkania, czysty, schludny, delikatny w obejściu, spokojny, łagodny dla ludzi (szczególnie lubi dzieci) i innych zwierząt (w domu Arii są jeszcze dwa koty, z którymi sie przyjaźni). Quote
flashka-g Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 haluta juz koniec..bo sie tak napaliłam na tego faraona ze chyba mnie rodzice z domu wyrzucą;p Quote
souris Posted February 17, 2005 Posted February 17, 2005 Filmiki z pewnej wystawy, można tam zobaczyć i faraona i naprawdę kupę różnych psiaków. :D W tym też np basków. :D [url]http://www.westminsterkennelclub.org/2005/video/breed/index2.html[/url] Quote
Noelani Posted February 17, 2005 Posted February 17, 2005 O tak! Po ringu faraonow biega moja trenerka obedience ze swoja Ch TiaRa's Red White @ Ablu SC :D Quote
Basenji Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 A mnie wreszcie udało się oglądnąć baski. Ładna stawka, ale i mój piechu miałby tam spore szanse powalczyć. zdrówko :lol: Quote
Elitesse Posted April 16, 2005 Posted April 16, 2005 ja w 2002 roku próbowałam sprowadzic suczke faraona do polski z hodowli Tal Sannat z czeskiej Ostravy. Maluch miał kosztowac 1000 EUR wszystko było dogadane, zaliczka 100 EUR wpłacona...i hodowczyni sie rozmysliła :( nie tłumacząc sie ani nic powiedziała że nie sprzeda i już no i pieniedzy owczywiscie nie oddała....radze byc ostroznym przy tej hodowli Quote
Asiaczek Posted April 21, 2005 Posted April 21, 2005 [quote name='Basenji']A mnie wreszcie udało się oglądnąć baski. Ładna stawka, ale i mój piechu miałby tam spore szanse powalczyć. zdrówko :lol:[/quote] Z tego, co się orientuję, to na wystawy typu Cruft i Westminster trzeba mieć tzw. nominację, którą to nominację otrzymuje pies na konkretnych wystawach, np. jesienno-zimowy Amsterdam. Ale może zacznij od jakichs mniejszych, co? Zapraszam do obgadania miejsc i terminów :D Pzdr. Quote
Recommended Posts