Gremlin Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 gameta napisał(a):przesłałam linka do 3X z dogo - mają berneńczyka rodowodowego Michała mocno posuniętego wiekiem, może młody im skradnie serducho ? o cholera.... dodaj jeszcze, że takiego bezśledzonowca.. poza ty Misiek wcale nie jest posunięty wiekiem... ma tylko 10 lat (w kwietniu skończy), to co, że mu pychol zaczyna siwiec, skoro czasami zachowuje się jak szczeniol? :mad: Kurde... i ma tak samo niesymetryczny pychol jak Misiek... Quote
gameta Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Z ust mi to Gremlin wyjałeś :) Reflektujecie na malucha? Quote
3 x Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 ech niestety chciec to nie zawsze móc a szkoda gameta chwycił za serce bo czemu miałby nie chwycić ale moim zdaniem jest więcej przeciw niż za Gremlin jest większym optymistą i myśli ja niestety nie (o optymizmie piszę nie o mysleniu ;)) przykro mi bo jest uroczy i faktycznie tak samo niesymetryczny na pycholu jak nasz bezśledzionowiec a jak on zachowuje się w domu? wiem ze to szczeniak i ma prawo do rozrbiania zachowuje już może czystość mieszkacie w domu z ogrodem czy mieszkaniu? chodzi mi o to jakie warunki ma obecnie psiak czyli do czego jest przyzwyczajony? Quote
kajkaw Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 czsem jest u mojej mamy ona ma dom z ogrodem a tak to u mnie w mieszkaniu. z czystoscia jeszcze bywa różnie, ale czynimy postepy. jest nauczony zostwac sam w mieszkaniu Quote
3 x Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 kajkaw napisał(a):czsem jest u mojej mamy ona ma dom z ogrodem a tak to u mnie w mieszkaniu. z czystoscia jeszcze bywa różnie, ale czynimy postepy. jest nauczony zostwac sam w mieszkaniu i rozumiem, ze wtedy nie niszczy ? czystosc to kwestia nauczenia a chcecie go oddac po prostu w dobre ręce (z możliwością widywania) czy poza tym muszą być jeszcze spełnione inne warunki? bo nie ukrywajmy bernenczyki sa duzymi psami nam się trafił z michałem ze dodatkowo jest pier_dołą tak naprawde małowymagajaca poza tym, ze nie niszczy nie narzeka tez na mały metraz i na 9-10 godzinna nieobecnośc opiekunów w mieszkaniu (bo tyle trzeba liczyc z dojazadmi do pracy niestety) myślę, kombinuję dam znać berneńczykolubnym żeby nie trafił do dobrych rąk które będą go rozmnażac a Gremlin mnie kusi ;( ale tak jak pisalam wyzej moim zdaniem jest więcej przeciw niż za Quote
Gremlin Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 kajkaw napisał(a):czsem jest u mojej mamy ona ma dom z ogrodem a tak to u mnie w mieszkaniu. z czystoscia jeszcze bywa różnie, ale czynimy postepy. jest nauczony zostwac sam w mieszkaniu 3x po 3 razy bije się z myslammi :diabloti: :mad: (a ja jej w ty nie pomagam :cool3::eviltong: ) Quote
Gremlin Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 3 x napisał(a): a Gremlin mnie kusi ;( ale tak jak pisalam wyzej moim zdaniem jest więcej przeciw niż za Zrób listę "ZA" i "PRZECIW" tak jak Biafra... :laugh2_2::sweetCyb::siara: Quote
Alicja Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 oj dylematy dylematy ...precz rozsądku zdrowy ;) Quote
gameta Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Jako sprawczyni zamieszania (biję się w piersi -ał, ał, ał) dodam, że jestem przekonana, że podejmiecie dobrą decyzję - jaka by ona nie była, wiem, że będzie w pełni odpowiedzialna i dobrze przemyślana :) Quote
KWL Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Ała szczeniak !!! Jak tylko wydamy Cleo to planowany jest jak najdłuższy okres nieposiadania takowych okazów ;-) Ale przyznaje śliczny i z wzruszającą historią. Z drugiej strony znam warunki 3x i Gremlina i proszę nie miejcie do nich pretensji jeśli uznają że nie mogą wziąść Bambiego. Bo na przykład Michał nie jest dużym Bernem i nie przepada za większymi od siebie, więc co będzie jak Bambi jednak wyrośnie ? Ryzykować starcie i dyskomfort dla Michała ? Z innej beczki podrzucił już ktoś wątek ElzaMilicz ? Quote
gameta Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 KWL wczoraj Asior wysłała. Myślę, że nikt nie będzie miał pretensji za odpowiedzialną decyzję :) A wiesz, może ktoś jest tak zakochany w ich Michale i ma możliwości, że nie u nich a u przyjaciół będzie dom? Wogólę myślę, że bohater wątku znajdzie swoje miejsce szybciej niż myślimy ;) Quote
Gremlin Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Oj, zakochanych w Michale jest dużo osób... gorzej z chęcią przygarnięcia pierd...oły :D Gameta, szczenior szybko znajdzie dom, gorzej będzie ze znaleziem właściwego i dobrego domu. Berny są jednak dużą rasą i w dzieciństwie wymagają odpowiedniego żywienia oraz traktowania. Fakt, że bardzo szybko się uczą i z natury są łagodne, ale wymagają naprawdę odpowiedzialnych ludzi. Quote
gameta Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Gremlin napisał(a):Oj, zakochanych w Michale jest dużo osób... gorzej z chęcią przygarnięcia pierd...oły :D Gameta, szczenior szybko znajdzie dom, gorzej będzie ze znaleziem właściwego i dobrego domu. Berny są jednak dużą rasą i w dzieciństwie wymagają odpowiedniego żywienia oraz traktowania. Fakt, że bardzo szybko się uczą i z natury są łagodne, ale wymagają naprawdę odpowiedzialnych ludzi. wiem, dlatego Wy o nim wiecie :p Poza tym myślę, że dotychczasowy właściciel młodego też będzie bardzo wnikliwie się przygladał nowemu - po tym co młody przeszedł powinien być traktowany jak perełka :) Quote
Gremlin Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 gameta napisał(a):wiem, dlatego Wy o nim wiecie :p Poza tym myślę, że dotychczasowy właściciel młodego też będzie bardzo wnikliwie się przygladał nowemu - po tym co młody przeszedł powinien być traktowany jak perełka :) Wiesz... u mnie (nas) nie byłby traktowany jak perełka, tylko jak.. pies :diabloti::cool1: z wszystkimi tego konsekwencjami :razz: Quote
jotpeg Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 kajkaw, napisz moze do ElzyMilicz, moze byc pomocna. chyba ma do czynienia z adopcjami bernisiów. Quote
Ulaa Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Asior napisał(a):Ulaa.. a Ty nie masz kontaktów z jakimiś berneńczykolubnymi oszołomami, którzy są takimi prawdziwymi miłośnikami rasy???? Na wystawach chyba wielu takich?? Asior, mały jest ogłaszany na szwajcarach, więc wszyscy już wiedzą (ElzaMilicz napewno także :) ). Ja na wystawy, zloty i spacerki berneńskie już nie jeżdżę, od kiedy Abrunia odeszła:-( nie mogę po prostu, zbyt wiele wspomnień... Megi na szczęście wciąż zdrowa i w super formie, jakiej życzyłabym każdemu bernusiowi. Komu mogłam, to powiedziałam o małym. Niestety bez entuzjazmu :shake: Quote
ulvhedinn Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Jaki cudny z tą miną aniołeczka :loveu: Quote
rotek_ Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 szkoda że to tak daleko.... raczej nie możemy Was komuś polecić, jesli znajdę czas postaram sie poogłaszać malucha Quote
Asior Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 dziewczyny dzięki za szybkie przybycie ;) jotpeg napisał(a):kajkaw, napisz moze do ElzyMilicz, moze byc pomocna. chyba ma do czynienia z adopcjami bernisiów. piałam juz przecież wczoraj, ze do Elzy wysłałam już wczoraj linka!!!!!! Quote
zuzlikowa Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Trochę czasu już minęło...i co się u chłopaka dzieje? Jest domek? Quote
gameta Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 też bym chciała wiedzieć, co z małym ? Quote
kajkaw Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 Mały jak narazie nadal u mnie miałam 2 rozmowy apropo bambusia jutro mam wizyte przedadopcyjną u bardzo fajnych ludzi zobaczymy ale jestem dobrej myśli Quote
Recommended Posts