Jump to content
Dogomania

Zdążyć na czas...! Pseudoschronisko, Umieralnia w Dobrocinie! Ponad 40 psów czeka..!

Recommended Posts

Posted

o kurde... to beznadziejna sprawa :(

Szukam Dt dla Mrowki. Mam ja na uwadze (sory za dyskryminacje innych psiakow :( ). Ja osobiscie moge ja "wstawic" w kolejke do siebie ale cholera, dopiero po dwoch albo trzech suniach :(
no nic, jak nie ja, moze ktos inny sie skusi na tyci psiaka...

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak, jeden, mniej więcej info trzeba

czy oni podpisują z Wami umowy że bierzecie tego a tego psa??

co do ewidencji tam - mają tylko nasz spis, nic więcej, zero ewidencji

Posted

dziewczyny a co myslicie o propozycji ktora pisałam (chyba na 2 watku) żeby psy jeszcze raz zebrac do kupy, podzielić jakos i watki pozakładać bo tu sie dyskusja toczy i trochę nieaktualny juz jest ???

Posted

[quote name='Madallena']a ile biora za wyadoptowanie? przepraszam, za "opieke" jak to sie fachowo nazywa ;/[/QUOTE]

Cioteczko, za darmo oddaja.
Gminy maja nakaz odebrania swoich psow, ale bronia sie przed tym. Sprawa jest zawila. Generalnie psy maja byc odebrane Panu S, wiec nawet 1zl nie dostanie przy odbieraniu psa. Kazdy kto zabiera stamtad psa ratuje mu zycie a Pan S juz zarobil swoje na tych zwierzetach...

Posted

[quote name='kizimizi']dziewczyny a co myslicie o propozycji ktora pisałam (chyba na 2 watku) żeby psy jeszcze raz zebrac do kupy, podzielić jakos i watki pozakładać bo tu sie dyskusja toczy i trochę nieaktualny juz jest ???[/QUOTE]

Musimy zaczekac, nie mamy wiele zdjec psow, ani opisow. Jutro gminy spotykaja sie i zobaczymy co ustala, czy zabieraja psy i ile. Jak juz bedzie klarowniej faktycznie trzeba jakos uporzadkowac i zaczac oglaszac. Inna sprawa, jesli pojda do innych schronisk czy bedziemy wiedziec gdzie?
Sluchajcie, Pani Gabrysia pisala, ze prokurator cofnal na policje do ponownego rozpatrzenia sprawy o znecanie sie nad zwierzetami, reszta trafila juz do sadu.
No i Pan S przywiozl kolejne szczeniaki!!

Musimy przynajmniej do jutra zaczekac, obawiamy sie, ze po wczorajszej wizycie TV Pan S przepedzi nas gdzie pieprz rosnie. Wowczas nie bedzie nawet zdjec psow.
Aha i jest 6 kotow do adopcji, rownie pilne! Tylko jeden znich nie jest kastrowany.
Zajrzyjcie prosze na stronke ze zdjeciami:

[url]http://picasaweb.google.pl/110372356167419149256/DbcMini#5461219906268497186[/url]

Posted

Normalnie masakra! Wyglada jak Basra po nalocie wojsk amerykanskich a nie "przytulisko".
I jeszcze dzis czytalam ze gmina Swidnica kontrolowała warunki jakich sa psy i wszytsko bylo ok. ich zdaniem :angryy:

Co to jest w ogole? Tam tez gruz zbieraja?:mad:
[IMG]http://lh6.ggpht.com/_aKlVqupNGIQ/S8tg9b6FO5I/AAAAAAAAAXQ/Qnj7dzXiWQQ/DSC02253.JPG[/IMG]

No wlasnie tego sie obawiam z jak sie zrobi glosno to juz fot nie bedzie. Bo z policja wejdziecie ale zgody na fotki wyrażać nie musza... ach :shake:

Posted

no chciałam zaktualizować ten wątek, ale nie wiem czy te psy nadal tam są wszystkie
kiedyś Kizi pamiętasz założyłyśmy drugi wątek dla psa i kazali nam wrócić na pierwszy..
ja zaraz postaram się ogarnąć z tego co pisałyście i wpiszę to w 1 posty żeby było jasne o jakich psach co wiemy, jakie mają wątki itd.

pan S przywiozł szczeniaki... Edyto piszę Ci pw..

Posted

[B]Dziewczyny!

Nie wiem czy wszystkie wiedza ale Mrowka mini mini ma dom w Gliwicach.

Potrzebny jest tylko transport. Mamy od Tarzanki, ale koszt to 200 zl.
Szukamy kogos jeszcze kogo trzeba gdzies pozawozic. POMOZCIE!

Mrowka dostala szanse na nowe zycie. Dzieli ja tylko 167 km!
[/B]

Posted

Mrowcia moze jechac w srode z Nikusiem, laczonym transportem za 50zl.
Gminy maja w poniedzialek podjac decyzje, ktora i ile zabiera psow...do innych schronisk! a wtedy juz po sprawie!
Nie mamy co watkow zakladac bo gdzie potem psiaka znajdziemy?
Poki co udalo sie wyrwac Mroweczke, jest na sekunde u Ady. Moze uda sie zabrac Sonie, jest tam tez golden i masa innych...rece opadaja!
Jak znalezc dom wszystkim!