Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No niestety Kulek jest spory. I do tego kupa skoltunionego futra ! On wyglada jak owca.
A moze by uzbierac na jakis hotelik z behawiorysta?
Spanielka powinna szybciej znalezc DT.
Kulek ze swoim charakterem i rozmiarami nie ma duzych szans :(

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='conceited']No niestety Kulek jest spory. I do tego kupa skoltunionego futra ! On wyglada jak owca.
A moze by uzbierac na jakis hotelik z behawiorysta?
Spanielka powinna szybciej znalezc DT.
Kulek ze swoim charakterem i rozmiarami nie ma duzych szans :([/QUOTE]

Hotelik z behawiorystą to chyba spory koszt. Ale może wystarczy taki zwykły dogomaniacki, z dobrą troskliwą opieką.
A jaki on jest duży, taki jak ONek, czy raczej średniak ?
I czy in tak ze strachu czy ze złości, z agresji tymi ząbkami macha ?

Posted

Tak jakby z niepewnosci. On sie cieszy, macha ogonem jak widzi czlowieka, ale jak sie wyciaga do niego reke lub otwiera drzwi od boksu, to nieruchomieje i gryzie.
Nasz drugi "agesywny" pies robi tak samo tylko do tego non stop szczeka. Cieszy sie calym soba, macha ogonem i szczeka... i gryzie.

Jakby bylo gdzies miejsce w hoteliku, to zrobilabym kilka bazarkow, tylko nie wiem jak takiego "zlosnika" przetransportowac bez pogryzien drugiego stopnia.

Nie, nie ma go nigdzie. Jak zalatwimy sprawe ze szczeniorem to sie zajme reszta psow :) Kulka tez wezme na tapete.

Posted

A warczy czy tylko gryzie ? I czy to takie poważne ugryzienia ?
A na hotelik potrzeba deklaracji.
A jaki on duży ?
Bo koszt hoteliku zależy od wielkości psiaka.

Posted

Nie. Niektorym psom robilam allegro i zakladalam osobne watki, ale nie dawalam nikomu znac, bo nie wiem komu :)

Kiedys byla tu zaproszona osoba od spanielek (nie pamietam nicka), ale skonczylo sie tylko na odnotowaniu faktu istnienia malej i tyle. Z reszta wtedy jeszcze byla agresywna. Ona ma w karcie wpisane przez wetke wielkimi literami AGRESYWNA !!!!!!!!! no ale nasza wetka to inna historia. Szczotke wpisalam na jakis watek malych kudlatych, ale w dwa dni spadla na jakies dalsze strony i tyle.

Z reszta Szczoteczke zarezerwowala rodzina z Wildy, ale tez ich nie sprawdzilam poza trzema rozmowami... Taka prosta, mila rodzina, ktora chce jej gotwac jedzonko. Maja dwojke dzieci w wieku chyba 12 i 15.

Kulek to taki duzy PON, nastepnym razem go zmierze "na oko" :) On nie warczy. On tak jakby toczyl wewnatrz walke "gryzc czy nie gryzc", ale jednak woli gryzc. Nie gryzie mocno, ale jak mnie ugryzl to sie wycoafalam i juz wieej mu reki nie wlozylam wiec nie wiem co by bylo dalej. Lukasz tez mowi, ze ugryzl go lekko.

Ciekawe jak tam wizyta...

Posted

[quote name='Dogo07']Czyli Szczoteczka już znalazła dom, tak ?
A wizyta dzisiaj się miała dla szczeniaczka odbyć ?[/QUOTE]

Tak, ale nie sprawdzony.

Chyba tak bo jutro Pan chcial psiaka brac.

Posted

potrzebna pomoc w szukaniu domków dla tych kociaków obecnie przebywają w Dopiewcu pod Poznaniem

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/190839-Tarapaty-3-małe-kociaki-pilnie-szukaja-domków-poznańy[/URL]

Posted

[quote name='conceited'] ze spanielki oczami coraz gorzej. nie wiem co to moze byc, ale bidulka faktycznie ma brzydkie oczy juz dluuugi czas. i te uszy ma w fatalnym stanie[/QUOTE]
umieść ją na forum spanieli o tu;
[url]http://www.spaniele.pl/viewtopic.php?t=3406&sid=9130a2ed2ba49287702c18b8a7807f09[/url]

Posted

[quote name='Akrum']umieść ją na forum spanieli o tu;
[URL]http://www.spaniele.pl/viewtopic.php?t=3406&sid=9130a2ed2ba49287702c18b8a7807f09[/URL][/QUOTE]

Dzieki ! Tak zrobie !

Co do szczeniaka - sytuacja jest dziwna, bo dziewczyny wczoraj nie daly rady zadzwonic do Pana i sprawdzic domku (sila wyzsza) wiec ja dzis Panu napisalam smsa (mam 5zl na koncie wiec dluzsze rozmowy telefoniczne nie wchodza w gre poki mi uczelnia nie wysle wyplaty - mieli wyslac do 10go :/ ) o umowie, ktora musi podpisac przed adopcja i kilka punktow z umowy, a Pan mi jeszcze nie odpowiedzial.:roll: Moze sie zniechecil, trudno.

Moja przyjaciolka ze szkoly podstawowej zaregowala na moj apel na facebooku i jedzie dzis z dziecmi do przytuliska... moze jej serce zabije na widok jakiegos psiaka :diabloti:

Posted

A pan wie gdzie jest szczeniak ?
Może jeszcze wszystko się wyjaśni, a jak jednak się okaże, że to domek nie ten, to będziemy szukać dalej :). Aż w końcu trafi się jakiś porządny.

Posted

[quote name='Dogo07']A pan wie gdzie jest szczeniak ?
Może jeszcze wszystko się wyjaśni, a jak jednak się okaże, że to domek nie ten, to będziemy szukać dalej :). Aż w końcu trafi się jakiś porządny.[/QUOTE]

Niesamowity obrot spraw. SSzczeniaka juz nie ma bo ... wziela go dzis moja przyjaciolka z podstawowki, o ktorej pisalam wczesniej, ze wybiera sie do schronu :lol: mamy kontakt, ieszkamy blisko, popoludniu pojade malego odwiedzic w nowym domu !

Posted

Pan dzwonil rano 2 razy, ale nie odbieralam bo chcialam najpierw zapytac Ani z Poznania jak poszla wizyta. Ania napisala mi pozniej, ze wizyty jednak nie bylo i ze z przyczyn niezaleznych (stluczka samochodowa) nie bedzie wiec ustalilysmy, ze wystarczy umowa. Napisalam wiec do Pana dluuugiego smsa o umowie, ktora musi podpisac przed adopcja - nie byl odzewu, ale pametam, ze Pan mowil, ze pracuje do 14:00. Kwadrans temu dostalam informacje, ze moja przyjeciolka zaadoptowala malucha (byla rano z dziecmi w przytulisku) wiec napisalam Panu sms, ze niestety malucha dzis ktos wzial. Jak na razie bez odzewu (z reszta co mialby pisac).

Jesli macie dla niego jakiego szczeniaczka, to moge go poinformowac.

Posted

jeśli Pan będzie nadal chętny, to poproś go o maila i podeślij mu wątek szczeniakowy, zresztą w poznańskim schronie pewnie też jest dużo szczeniaków i w Obornikach WLkp.

Posted

[quote name='Akrum']jeśli Pan będzie nadal chętny, to poproś go o maila i podeślij mu wątek szczeniakowy, zresztą w poznańskim schronie pewnie też jest dużo szczeniaków i w Obornikach WLkp.[/QUOTE]

tak mu napisalam w sms. Ze przykro mi bardzo, ale rano szczeniak znalazl nowy dom, ale ze w poznanskim schronie powinny byc szczeniaki i ze jest czynne dzis do 15:00 i jutro do 13:00 :) mysle, ze pojedzie.

Posted

Czy ktos chcialby wybrac sie ze mna do psiakow w najblizszym czasie?

Dostalam mmsem zdjecia szczeniaka z nowego domu, ale nie potrafie tu wstawic. Na imie ma Skipper :)

Dzwonilo ostatnio kilka domkow w sprawie szczeniaka, ale chyba niepowaznych bo nie byli zainteresowani innymi psami.

Mialam rowniez kolejny telefon w sprawie Niuni, ktora juz dawno pojechala do domku, ale ma mnostwo ogloszen w sieci. Pani, ktora dzwonila nawiazala ze mna kontakt, wyslalam jej zdjecia innych naszych psiakow, jest zachwycona Franiem.
W razie adopcji zgadza sie na wizyty i kastracje. Ma tylko sama troche watpliwosci zwiazanych z adopcja psa i zapytala mnie czy moze zaadoptowac psa, jesli z mezem pracuja 8 godzin dziennie wiec psiak bylby sam czasem nawet 9 godzin dziennie (wlaczajac dojazdy do pracy i powroty). Nie mam psa wiec nie wiedzialam co jej powiedziec. Moje koty zalatwiaja sie w kuwecie, ale przeciez chyba wiekszosc ludzi, ktorzy maja psy pracuja i sobie jakos z tym radza, prawda? pomozcie bo nie wiem co Pani powiedziec.

Posted

Zwykle psiaki wytrzymują kilka godzin, 8-10 a niektóre nawet więcej, jak siedzą same w domu a ich właściciele pracują. W końcu większość ludzi pracuje, a zupełnie nie wyklucza to posiadania psiaka. Podobno duże psy wytrzymują więcej czasu. Nie wiem natomiast jak małe pieski.
Czy rozmiar pieska ma tutaj znaczenie czy raczej przyzwyczajenie psa, i jego kondycja.
Chociaż wydaje mi się, że to nie ma większego znaczenia.