conceited Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 Ehhh...koszmarna historia. Tez znalazlysmy te plakaty, Pan go odebral (okazalo sie, ze ma na imie Kapsel) i ... nastepnego dnia uciekl :( teraz nie ma go ani w schronie, ani nigdzie... zaginął :( Quote
piesia Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='conceited']Ehhh...koszmarna historia. Tez znalazlysmy te plakaty, Pan go odebral (okazalo sie, ze ma na imie Kapsel) i ... nastepnego dnia uciekl :( teraz nie ma go ani w schronie, ani nigdzie... zaginął :([/QUOTE] Dodzwoniłam się do pana . Znalazł podobno psa pod swoim domem martwego :( . Nie chciałam pytać o szczegóły . Quote
conceited Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 ***** !!! Ja nie mam słów. Jak odbierał psa z Dopiewa, dostał instrukcje, że ma zachipować Korka (wczesniej pomylilam imie), założyć adresownik, że to ułatwi znalezienie psa. Nie zrobił tego, pies znów uciekł i skończyło się tragicznie. Oczywiście dla psa. Jejku jak żal psiaka, był młody i miał cudowny, towarzyski charakter :( Wystawiał łebek przez kraty i chciał do człowieka. śpij spokojnie Korku ['] Quote
dronka Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Kurde, jak koło swego domu znalazł go martwego to może wystarczyło furtkę zamykać :-( Przykro mi. Quote
conceited Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 Jamniczek już ma nowy dom. Mamy nowe psy: bernardyno-kaukaz w kiepskiej kondycji psycho-fizycznej [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/29/20120121161143.jpg/][IMG]http://img29.imageshack.us/img29/3418/20120121161143.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] terierowata sunia, aniołek, imię : Blanka :) [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/705/dscf3199e.jpg/][IMG]http://img705.imageshack.us/img705/6751/dscf3199e.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] dostała od Goni P piękny kubraczek bo marzła w schronie Mała kruszynka, sunia, która z racji swej drobnej postury mogłaby nie przeżyć zimy w budzie, trzęsła się jak osika, pojechała na dt [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/810/p1011825.jpg/][IMG]http://img810.imageshack.us/img810/3323/p1011825.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] i mamy nowego mixa labka, przyjechal do nas wylapany przez SG, biegal z łańcuchem po wsi. Do teraz nie ma chętnych w schronie, żeby wejść i mu łańcuch sciagnąć :) nie jest zbyt łagodny :) fotek nie mam. Największa troska to nasz husky, ma już obłęd w oczach, gryzie kraty, ucieka ze wszystkich boksów, dziś ... przegryzł dach boksu (!!!) i uciekł górą. Ciągle wisi między boksami, przechodzi do boksów innych psów, w końcu zakończy się to tragedią. :( jest nam bardzo przykro, ale nie mamy go gdzie wziąć :( pies nie je (oprócz części boksu, które zjada ze smakiem). Quote
ania z poznania Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Dziewczyny, uważajcie na kobietę, która szuka Onkowatych szczeniaków: [B]65 51246xx[/B], pani zadzwoniła do mnie o szczeniaki onkowate, jak zwykle w takich przypadkach słodkim tonem pytam czy piesek będzie mieszkał w domu czy na dworze, na co usłyszałam, że "u nas psy mieszkają w zagrodzie, mieliśmy wilka, ale zdechł w czasie mrozów" :angryy::angryy:. Opieprzyłam babę, nie wytrzymałam!!! Quote
conceited Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 ja pierdziele :( bidny pies. u nas na szczescie nie ma szczeniakow. wogole watek zaniedbalam, mamy nowe psy, a czesc starych juz w nowych domach, ale nie mam czasu uaktualnic, z reszta tyle tych bied na dogo, ze watek malo kto czytal i spadal na dol, wiec sie troche zniechecilam. Quote
beataczl Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 [quote name='dronka']Ja czytam...regularnie :-)[/QUOTE] tak szczerze -to ja tez.. Quote
conceited Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 Kochane jesteście :) Nie mam czasu wklejać zdjęć (z reszta w imageshacku, ktorego uzywalam do tej pory do wklajania fot trzeba sie teraz rejestrowac), ale przynajmniej pisemnie zaktualizuję stan psów: 1. starszy mix bernardyno-kaukaza, na poczatku grozny ze strachu, teraz zaufal i polubil ludzi :) 2. Dziadzio owczarek 3. Brutus owczarek - od 3 tygodni wyprowadzany na spacery przez odwazna Asie, bo zaczal mu siadac tyl ciala, tylne stawy i miesnie sa slabe, dodatkowo jest otyly, teraz zaznaje troche ruchu 3. Czarek owczarek - tez zaczal byc wyprowadzany przez Asie i ma cien szansy na nowy dom 4. Starsza sunia ON, bardzo fajna, lagodna, z guzem na sutku 5. husky - fatalnie znoszacy zamkniecie, wyjacy, roznosi boks, wygryza dziury w dachu, specjalnie dla niego boks zostal zabiety blacha z kazdej strony 6. husky sunia - bardzo fajna pogodna sunia husky z oklapnietymi uszami ;) 7. jej kolezka z boksu, bursztynowy wesoly piesek jej wzrostu 8. Homer - mix rotwailera z labkiem, trafil do nas z lancuchem u szyi, fajny starszy pies, na smyczy ciagnie jak kon 9. Nuka - fajna czarna, duza sunia 10. Rudik - wiejski kundelek z ADHD, kocha ludzi, nienawidzi innych psow, fajny na agility, w przytulisku juz od kilku lat 11. wyzel szorstkowlosy - wlasciciel nie chce go odebrac bo trzeba zaplacic kare i mandat, nie wiemy czy u nas nie zostanie :/ 12. babcia - maskotka schroiskowa :) 13. Ukrainiec - pies chory psychicznie, ktory jednak ostatnio z ciekawosci wychodzi z budy :) Numer 6 i 7 tez nie zostaly oderbane przez wlasciciela z uwagi na koszta odbioru zwierzat i mandat :/ Nie wiem czy jest jakies prawo zmuszajace wlascicieli do odbioru swojego psa? Reszta psiakow z Dopiewa (Sonia, Mucha, Mimi, Kortez) przebywaja pod opieka Fundacji Glosem Zwierzat, w domach tymczasowych. Quote
zoosia21 Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 6 i 7 to panowie. Chyba lepiej dla tych psiaków i dla wyżła żeby właściciele ich nie odbierali, bo co to za właściciele co mają psy gdzieś... jeszcze będą się próbowali ich jakoś pozbyć, żeby sytuacja się nie powtórzyła... :/ a wyżeł jest piękny, sympatyczny, bystry i w ogóle...:) wygląda jak 100% wyżeł szorstkowłosy. Sunia nr 4 jest przemiła, fajnie się z nią spaceruje. Wetka oglądała tego guza? Brutus wczoraj był na wybiegu i świetnie się sprawował. Myślę, że dla niego fajnym rozwiązaniem może być stróżowanie jakieś firmy czy coś w tym stylu. Tak żeby chociaż w nocy był na wybiegu. Psiaki w Dopiewie nareszcie trochę męczą się po spacerkach- jest ciepło, więc jak wracają do boksu to biegną do michy z wodą i kładą się w cieniu- wreszcie nie ma problemu z wpychaniem ich na siłę do kojca :) Postaram się pamiętać w przyszłym tygodniu o aparacie, cyknę pare zdjęć i wkleję. Quote
conceited Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 szóstka to też chłopak ??? o ja głupia, wygladał mi na sunie :P ale nie uwierzę, że husky chciał wrócić do boksu ;) dzięki Zosia :) o guzie właśnie napisałam Pani weterynarz. Quote
zoosia21 Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 całe szczęście, że to pies, bo w końcu są z rudym terierem w jednym boksie... :) Husky był po spacerze bardzo spragniony, więc nie było problemu z "pakowaniem" go do boksu, bo poleciał napić się wody :) potem oczywiście wył i szalał w boksie :/ Quote
wieso Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 serdeczne pozdrowienia od Fuksa i Cariny:), nie moge odnalesc jego postu, gdzies mi zaginal.....Fuks ma sie bardzo dobrze i jest wesolym, szczesliwym psiakiem, uszami nie trzepie wcale.....pozdrowienia Wiesia Quote
conceited Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 dziękujemy Wiesiu ! pozdrawiamy serdecznie i drapiemy Fuksa po mordce. Quote
Helga&Ares Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Brutus najpierw musi zrzucić nadmierne kilogramy, bo za chwilę kręgosłup mu siądzie i będzie dupa blada. Aga jest jakaś realna szansa żeby ten pies dostawał mniej karmy? Quote
Helga&Ares Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 [quote name='conceited']Domiś, mniej niż miskę dziennie?[/QUOTE] No jeśli teraz tyle dostaje, to jak najbardziej tak! :) Quote
dzamal Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 [quote name='conceited']Kochane jesteście :) Nie mam czasu wklejać zdjęć (z reszta w imageshacku, ktorego uzywalam do tej pory do wklajania fot trzeba sie teraz rejestrowac), ale przynajmniej pisemnie zaktualizuję stan psów: 1. starszy mix bernardyno-kaukaza, na poczatku grozny ze strachu, teraz zaufal i polubil ludzi :) 2. Dziadzio owczarek 3. Brutus owczarek - od 3 tygodni wyprowadzany na spacery przez odwazna Asie, bo zaczal mu siadac tyl ciala, tylne stawy i miesnie sa slabe, dodatkowo jest otyly, teraz zaznaje troche ruchu 3. Czarek owczarek - tez zaczal byc wyprowadzany przez Asie i ma cien szansy na nowy dom 4. Starsza sunia ON, bardzo fajna, lagodna, z guzem na sutku 5. husky - fatalnie znoszacy zamkniecie, wyjacy, roznosi boks, wygryza dziury w dachu, specjalnie dla niego boks zostal zabiety blacha z kazdej strony 6. husky sunia - bardzo fajna pogodna sunia husky z oklapnietymi uszami ;) 7. jej kolezka z boksu, bursztynowy wesoly piesek jej wzrostu 8. Homer - mix rotwailera z labkiem, trafil do nas z lancuchem u szyi, fajny starszy pies, na smyczy ciagnie jak kon 9. Nuka - fajna czarna, duza sunia 10. Rudik - wiejski kundelek z ADHD, kocha ludzi, nienawidzi innych psow, fajny na agility, w przytulisku juz od kilku lat 11. wyzel szorstkowlosy - wlasciciel nie chce go odebrac bo trzeba zaplacic kare i mandat, nie wiemy czy u nas nie zostanie :/ 12. babcia - maskotka schroiskowa :) 13. Ukrainiec - pies chory psychicznie, ktory jednak ostatnio z ciekawosci wychodzi z budy :) Numer 6 i 7 tez nie zostaly oderbane przez wlasciciela z uwagi na koszta odbioru zwierzat i mandat :/ Nie wiem czy jest jakies prawo zmuszajace wlascicieli do odbioru swojego psa? Reszta psiakow z Dopiewa (Sonia, Mucha, Mimi, Kortez) przebywaja pod opieka Fundacji Glosem Zwierzat, w domach tymczasowych.[/QUOTE] witam, byłabym zainteresowana sunią nr 6 :) znajomi adoptowali już haskiego ze schroniska i chcieliby sunie-najlepiej gdyby była wysterylizowana. Proszę o kontakt Quote
conceited Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 Dzień dobry, niestety, sunia okazała się być psem :) pomyliłam się i ktoś mnie od razu sprostował w następnym poście, proszę zobaczyć samemu :) przepraszam, ze wprowadzilam w blad. co wiecej, szykuje sie dom dla obu psów razem (numer 6 i 7), a poniewaz sie przyjaznia i siedza w jednym boksie, bardzo bysmy chcieli by byly adoptowane razem. Quote
ania z poznania Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Dziewczyny, wstawiłam na CK ale wstawiam i tutaj: [B]Poznań, os. Bajkowe, pani Magda 6036362xy[/B] Pani zadzwoniła w odpowiedzi na ogłoszenie o szczeniaczki, mix jamnika. Przez telefon bardzo fajna, ankieta bardzo fajna, dom bardzo fajny i w tym wszystkim dziecko- [B]KOSZMAR!!!!!!! [/B]Jakby dziecku z ADHD dać litr redbulla, moja wizyta trwała............ [B]12 minut [/B]i zakończyła się po tym jak chłopiec wskoczył na mnie zza fotela, a pani podsumowała to zdaniem "Cyprianku, nie wolno skakać na panią". Na wrzaski, skakanie, nie reagowała w ogóle, widziałam różne dzieci, ale czegoś takiego- jeszcze nie, nawet na filmach. Powiedziałam pani, że nie widzę u nich absolutnie żadnego zwierzęcia, kota, psa, królika, chomika, NIC, to zwierzę nie zostało by staranowane, ono byłoby wgniecione w szpary od podłogi. Po wizycie czułam się tak jakbym została porwana przez tornado a później przez nie wypluta. Quote
rudisiowy_dom Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Dziewczyny, jak sytuacja z wyżłem? Czy już na pewno zostaje pod skrzydłami fundacji? To świetny pies i myślę, że szybko znajdzie dom. Brutus też jest moim zdaniem materiałem adopcyjnym - może się mylę, ale ja agresji z jego strony nie wyczuwam. Jakie są Wasze odczucia odnośnie Brutusa? P.S. W sobotę byłyśmy z Zosią odwiedzić Tonga! Łobuz miewa się świetnie i jest bardzo szczęśliwy. Quote
conceited Posted March 26, 2012 Author Posted March 26, 2012 Wyżeł zostal odebrany przez właściciela, ale z prośbą do nas o znalezienie mu nowego domu. My dzis bylysmy odwiedzic Atme, tez sieje lekkie zniszczenia, ale generalnie jest ok. Mamy nowego psa, mix collie. Quote
elisse Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 ja też podczytuję regularnie ;) Conceited dziękuję za pomoc w niedzielę!Jeśli będę się mogła jakoś odwdzięczyć to daj znać :) Quote
Recommended Posts