agamika Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 MamaOzzinka napisał(a):Witam,wkońcu znalazłam Panią i Mone ufff,jestem jeszcze totlnie zielona na dogo..netety i trochę mi zeszło:D pisałam z Panią wczoraj przez jakiś serwis chyba adopcje../mamy umówić się w najbliższym czasie w schr,mam nadz.?:)/ ajj Mona jest cudna i tak jej dobrze z ocząt patrzy..serce się kraja:( tylko jest dosć sporą dziewczynką...najlepiej do domku z ogrodem.dodam ją na swoje profile ,jej tak bym chciała szczesliwego domku dla niej..zostaje w kontakcie,tymczasem miłego dnia,Aga zadną "Pani";) .. Aga wystarczy jak najbardziej schronisko aktualne :) a ogród wbrew pozorom wcale szczescia psom nie zapewnia - ona potrzebuje CZŁOWIEKA przede wszystkim , w mieszkaniu odnajduje sie wspaniale - niema adhd tez wbrew pozorom - ruch potrzebuje, zabawy potrzebuje, ale nie nieustannie ;) :) Quote
Koszmaria Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 jaka jest Mona do psów i innych zwierząt,np.kotów? taka ładna dziewczynka,powinna mieć swój dom... Quote
agamika Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 Koszmaria napisał(a):jaka jest Mona do psów i innych zwierząt,np.kotów? taka ładna dziewczynka,powinna mieć swój dom... z kotami ciezko powiedzieć . te za siatką ( u nas koty maja woliery zewnętrzne" ) zazwyczaj ignoruje - czasem chciałaby pogonic, ale wystarczy jej powiedziec " nie " , "zostaw" i ignoruje . Myślę ze u mądrych ludzi spokojnie z kotem by się dogadała do psów nastawiona zabawowo, podczas powodzi mieszkała w prywatnym mieszkaniu z yorkiem i 5cioletnia suka owczarka - nie było oczywiście super harmonii , owczarce niepodobał sie nowy gość w domu , ale Mona sie podporządkowała po prostu . Natomiast ze mną w schronisku na spacerze, jesli jakis pies na nia skoczy ( oczywiscie iepozposrednio, tylko z jakis przechodzący na smyczy ) to ona odpowie najczęsciej, a czaem patrzy zdzwiona, .. ze jak to .. na nią ?! ;) tki śmieszny z niej twór niestety cos zaczyna sie z nią dziac , nie iwem czy to kwetsia jesieni, czy depresji - ale pojawiły sie stany zapalne miedzy palcami w łapach i ogólnie skóra wydaje sie byz zaróżowiona . Obawiam sie ze jesli szybko domu nie znajdzie to sie po prostu rozchoruje , już za bardzo tęskni Mona czystość zachować umie, nie piszczy zostawiona sama w domu, nie szczeka . Na smyczy chodzi ładnie , uwielbia zabawę i ruch,ale nie jest nadaktywna . Quote
MamaOzzinka Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Monusia kochana już dodana do moich profili:multi::multi::loveu: żeby tylko szybko domek się znalazł:roll: Ona taka cudna pannica jest:loveu: Quote
paoiii Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 no cudna mona cudna, może w końcu ktoś dojrzy tą jej nieprzeciętność!!!!!!!!!!!! :D Quote
MamaOzzinka Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 paoiii napisał(a):no cudna mona cudna, może w końcu ktoś dojrzy tą jej nieprzeciętność!!!!!!!!!!!! :D no już chyba najwyższa pora ile ta bida jeszcze wycierpieec musi:( Quote
paoiii Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 MONA JUŻ W NOWYM DOMKU! dzis jak byłam w schronie patrze nie ma jej, byłam krotko wiec nie sprawdzałam wybiegów pomyslałam ze tam własnie jest, a tu niespodzianka wracam z przystanku do domu, a obok mnie na moim osiedlu idzie pan z moną :O! :D dzwonie do agamiki i potwierdziła, udało sie monie nareszczie! będe miec małą na oku :) Quote
MamaOzzinka Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 paoiii napisał(a):MONA JUŻ W NOWYM DOMKU! dzis jak byłam w schronie patrze nie ma jej, byłam krotko wiec nie sprawdzałam wybiegów pomyslałam ze tam własnie jest, a tu niespodzianka wracam z przystanku do domu, a obok mnie na moim osiedlu idzie pan z moną :O! :D dzwonie do agamiki i potwierdziła, udało sie monie nareszczie! będe miec małą na oku :) HURRRRRRAAAAAAAA:lying::lying::lying::multi::multi::multi::lol!::lol!::lol!::biggrina::biggrina::biggrina::scream_3::scream_3::scream_3: jak dobrze! żeby jej tam jak najlepiej było:loveu: napisz tu czasem co u niej plisss:lol: aahhhh troche mi tylko szkoda że jej już nie poznam..:roll: ale bardzo się ciesze:multi: Quote
agamika Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 Państwo jeszcze kończą sie sprowadzać i urządzać do swojego mieszkania, ale mam obiecane zdjęcia, jak już sie zadomowią na dobre, i trochę wolnego czasu odzyskają. Na Mone nie mogli sie doczekać ;) a wrecz zachodziła obawa czy nikt im jej nie podkradnie . Mona bedzie miec zapewniony ruch, zabawę, weta . Na pewno musza postepowac rozwaznie bo w domu jest dziecko , ale Mona reaguje bardzo pozytywnie . Zresztą Mona jest bardzo mądra i wystarczy jasno jej wytyczyć co wolno, a czego nie wolno a będzie szczęsliwa i grzeczna Quote
andzia69 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 ja na razie potrzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze:) tak dla bhp;):) Quote
agamika Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 ojj, ja tez jestem na głębokim wdechu , i az sie boje cieszyc ... Quote
Recommended Posts