Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Banderia, Ty lepiej nie myśl teraz o spacerach, tylko słuchaj uważnie wykładów, bo liczę na to, że podzielisz się wiedzą :razz:
Do następnej soboty zdążę wydeptać nie tylko nową trasę, ale wręcz całą autostradę - wszystkie moje miejsca wypadów są tak dokumentnie zasypane, że nigdzie nie da się postawić samochodu :shake:

Posted

A słuchałam i mam nadzieję wiedzą podzielić się w najbliższym czasie :)
Niwa, dobrze, że wydeptałaś w trasy, w najbliższą sobotę znowu spotkamy się o 10.30 na pętli autobusowej na osiedlu Dąbrowa.
Tym razem przyjdą też kursanci Psiej Szkoły Banderia, będzie kilka psów od bardzo malutkich do całkiem dużych, od szczeniaków, do starszaków.
Więcej nas i więcej okazji do integracji ludzko psich, psio psich i ludzko ludzkich :)
Ponieważ będą też całkiem małe szczeniaki, pewnie nie uda się zrobić forsownego spaceru. Może zrobimy zajęcia w podgrupach. Może trochę koncentracji na przewodniku i innych spacerowo przydatnych ćwiczeń?
Proponuję tak na wszelki wypadek zabrać linki i kagańce.
Kto się wybiera? :):):)

Posted

Ja będę jutro (w mniejszym składzie, bo bez Jingli). Chętnie się z Pontim też czegoś nauczymy :-) Zwłaszcza ta koncentracja na przewodniku brzmi nieźle - trzeba zacząć od wytłumaczenia Pontiemu, że ten naiwny głupek i istota pelna błędów na drugim końcu smyczy (ja) = przewodnik :roll: :-)

Posted

A po spacerku fantastycznie :)
Dziękuję wszystkil ludzkim i psim Uczestnikom :)
Całe 9-cio psie stadko zgodnie biegało razem. Psy szybko ustaliły kto jest bardzo ważny, a kto jeszcze ważniejszy ;) i nie dopingowane przez właścicieli dały sobie spokój z burczeniem na siebie.
Poćwiczyliśmy trochę koncentrację na przewodniku - jako nagrodę dając możliwość pobiegania z psami.
Mam nadzieję, że wspólne spacery staną się tradycją. Następny jest zaplanowany na godzinę 9.30 w najbliższą sobotę, tam gdzie zawsze.

Posted

A oto zdjęcia z ostatniej eskapady ekipy szkoły Banderia, kursantów i przyjaciół ze wspaniałymi psiakami. Aura nie sprzyjała, ale dzięki niej zdjęcia wyglądają tajemniczo. ;)

• 2 weeks later...
Posted

Hej ja co prawda nie z Kielc ale czasami bywam. Obecnie mieszkam w Ostrowcu i powolutku zbieram przeszkody (na razie mamy slalom i tunel) w drodze koło i może kilka hopek.
Jeśli byłoby zainteresowanie to mogę raz na jakiś czas przyjechać z przeszkodami, tylko potrzeba jakiegoś płaskiego kawałka ziemi (przeszkody niestety wbijane w ziemię, nie stawiane).
Na jakiś spacerek też może uda mi się zawitać - ale to jak będzie trochę cieplej bo moja Klara ostatnio zmarźluchem postanowiła zostać ;D

Posted

Witaj :)
Jak miło, zapraszamy :)
Kolejny spacer w sobotę o 10 tam gdzie zwykle.
Z hopkami i innymi przeszkodami zapraszam do Kielc oczywiście. Kawałek placu jest w pobliżu naszego spacerowego terenu, jak śnieg stopnieje zobaczymy czy jest w miarę równo.
Może potrzebni będą ochotnicy do równania i koszenia :multi:

Posted

Ja na razie na wyjeździe, wracam 8 marca więc wtedy zobaczę jak moja sucz zniesie pogodę w świętokrzyskiem. I się zgłoszę, brakuje nam ewidentnie psiego towarzystwa!
W tą sobotę wystawa w Monachium, w następną - pomyślimy może już wtedy się zbierzemy - jeśli będzie spacerek zorganizowany.
Czy jest szansa na zorganizowanie się od czasu do czasu w niedzielę także? Najczęściej właśnie w niedzielę bywam w Kielcach i dzięki temu mogłabym się pojawiać wcześniej.

Teren koniecznie trzeba trochę przygotować żeby piesy i ludzie się nie połamali jak będą zapierniczać :p

Posted

Witam i również ja :diabloti:
Oczywiście jestem chętna na psiowe spacery jak i na agility. Jak tylko brałam moją Fifkę to marzyłam o tym aby uprawiać z nią ten sport, ale jak na razie nie ma w Kielcach żadnego klubu/toru który by to nam umożliwił, a skoro w ck jest tyle osób zainteresowanych to może w końcu coś się uda :cool3:
Banderia mam nadzieję, że po wielu latach zobaczę Ciri i Warkę :loveu:

• 1 month later...
Posted

Witam!
Żałuję, że nie znalazłam tego tematu wcześniej, bo ja też byłabym zainteresowana wspólnym spędzaniem czasu. Czy moglibyście napisać gdzie, kiedy i o której się spotykacie (o ile mogłabym, dołączyć do Waszej grupy z moim On-kiem)? Czy to są tylko spacery czy również inne formy aktywności?
A i czy wiek 15 lat nie dyskfalifikuje mnie już na wstępie ;)? Jeśli tak to napiszcie od razu, abym nie żyła zbyt długo nadzieją.:eviltong:
Pozdrawiam.

• 5 months later...
Posted

Miłośnicy agility

Po usilnych staranich rozkręcenia tego sportu w Kielcach nareszcie coś ruszyło! Razem z Kasią (Kashdog) szukamy chętnych na PIERWSZE KIELECKIE SEMIANRIUM AGILITY Z AGNIESZKĄ NIEDZIAŁEK!!!!
Jeśli ktoś jeszcze nie kojarzy Agnieszki to występowała ona w programie "Mam talent" z borderem Tajem.

Dodaje filmiki gdzie można zobaczyć ich w akcji:
http://www.youtube.com/watch?v=VdPZweDxJbY

http://www.youtube.com/watch?v=8WYtiKGx7JA

Koszt dwudniowych zajęć jeśli uzbieramy 8-12 os. grupę to 50zł + 10 zł dla właścicielki placu na którym zjęcia będą się odbywały od pary (człowiek + pies ;)).

Planowany termin zajęć to 16-17.10 lub 23-24.10.
Jeśli ktos chce uzyskać jakieś dodatkowe informacje proszę pisać na pw.

Zapraszamy wszystkich obojetnie czy mieli doczynienia z agility (jest to kurs dla mocno początkujących :D) i obojętnie jakiego psa posiadacie. Dla ośmielenia dodam, że ja mam owczarka niemieckiego, a Kasia małą zmixowaną tereirkowatą sunie, także rozpiętość w rasach i wielkościach jest bardzo duża.

To może być jedyna szansa na ruszenie agility w świętokrzyskim, więc zabierajcie psy i do roboty!

UWAGA! AGILITY WCIĄGA! UWAGA!
ZAPRASZAMY! :)