Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A teraz rozliczenie.
Do wczoraj, czyli 12.04.06, było uzbierane 1580zł.
Na sggw zapłaciłam 1600zł (fakturę mogę udostępnić na maila).
Okazało sie ,że doba kosztuje 33zł a nie 30zł, szkoda, że na początku nikt nas o tym nie poinformował!!! Czyli 33x47= 1551zł + bad. kału 22zł + szczepienie 50zł = 1623zł
Dostaliśmy zniżkę od p.dr Garncarz 23zł, bardzo dziękujemy! :loveu:
Kupiłam smycz za 34zł, szelki za 21zł i zabezpieczenie na kleszcze 20zł.
Razem 1675zł.
Czyli teraz mamy debet 95zł.
Teraz trzeba go jeszcze raz zaszczepić 24kwietnia +50żł.
Trzeba będzie zrobić badanie krwi i kastrację.
Bardzo prosimy, jeżeli ktoś może cos dorzucić, każda kwota będzie mile widziana!

Doba w szpitalu zakaźnym kosztuje 33zł, w niezakaźnym 30zł.
Dlaczego taka róźnica, nie wiem!

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

TO WIELKI DZIEŃ DLA FENIA!!! :sweetCyb: I CIEBIE JOAA :B-fly::klacz:

JEJ JAKICH TY MASZ TOLERANCYJNYCH RODZICÓW!!!!:modla:

JOASIU DEKLARUJĘ POMOC FINANSOWĄ ALE DOPIERO POD KONIEC MIESIĄCA :oops:

[COLOR=Red]DLA WSZYSTKICH ŻYCZENIA WSPANIAŁYCH ŚWIĄT !!!!!:loveu:[/COLOR]

Posted

Q.... ale nie możemy już wyjść wieczorem na spacer.
Jest blokada schodów i nie wiem co będzie jutro!
Użyłam wszelkich możliwych sposobów i d.......
Jestem trochę załamana. :-(

Posted

Faro,
całą trójką, dwójką( raz jedna suka, raz druga), bez suk. :placz:
Tylko z kotem nie próbowałam!
Dzisiaj rano to samo, no może trochę lepiej.
Jeżeli będzie to trwało tyle co wychodzenie z klatki, to już wyobrażam sobie zapach mojego mieszkania! :shake:
Sprawę pogarsza jeszcze fakt, że ludzie chodzą i jeździ winda!
Czy ktoś ma jakiś pomysł???
Mnie już nic nie przychodzi do głowy.
Wypróbowałam jedzenie, piłkę, szczotkę, kliker i d....

Posted

Dożek pewnie nie zna schodów ( dozyca mojej siostry , którą "wykupili" z kojca początkowo najnormalniej nie potrafiła chodzic po schodach) - myślę, że łatwiej będzie mu je pokonywać w towarzystwie swej psiej przyjaciółki - zobaczy , ze nie stanowia one dla niej zagrozenia to i sam się przełamie. Strach przed schodami - to jedno, a nauczenie sie po nich chodzic - to drugie, ale tyle juz wspólnie pokonaliście , że schody to "pestka" Fenio już Ci ufa i na tej podstawie i schody pokonacie !

Posted

[quote name='Faro']Dożek pewnie nie zna schodów ( dozyca mojej siostry , którą "wykupili" z kojca początkowo najnormalniej nie potrafiła chodzic po schodach) - myślę, że łatwiej będzie mu je pokonywać w towarzystwie swej psiej przyjaciółki - zobaczy , ze nie stanowia one dla niej zagrozenia to i sam się przełamie. Strach przed schodami - to jedno, a nauczenie sie po nich chodzic - to drugie, ale tyle juz wspólnie pokonaliście , że schody to "pestka" Fenio już Ci ufa i na tej podstawie i schody pokonacie ![/quote]

Właśnie to dziwne bo z jazdą windą nie ma takich problemów!
Miałam bernardynkę, która nigdy nie jeździła i były duże problemy, chociaż nie była aż tak lękliwa jak Fen.
Uważam, że windę zna. To co, schodów nie zna?!
A z przyjacółką, czy bez, na razie nie ma różnicy!

Aganiok, czekam na linkę i dzięki!

I może coś komuś przyjdzie do głowy!

Posted

ja bralam mojego buldozka od hodowcy jak mial 7miesięcy i mieszkal cale zycie w domu bez schodów, w środku lasu. Jak go przywieżliśmy i zobaczyl duzo samochodow na osiedlu i schody to malo zawalu nie dostal:shake:
oswajal sie z nimi chyba z 5dni bo bal się ze zrobia mu chyba jakąś krzywdę;)

Posted

Joaa tu jest Collie
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=22842&page=15"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=22842&page=15[/URL]

ale nie wiem co w końcu wymyśliły dziewczyny na ten problem :shake:

Posted

nie chcę się wymądrzać, pies z oporami psychicznymi to prawdziwy problem, ale może zejdź na 4 łapach po schodach razem z pozostałymi psami? u mnie to skutkowało już z dwoma pieskami...

Posted

Aganiok, dzięki!

Nie pytajcie co zastałam po powrocie do domu po 6 godz.! :crazyeye: :mad:
I nie pytajcie o zapachy!

Feniks urósł chyba o 10cm! Jest terz większy od Myszy, chociaż przedtem był mniejszy!
I chyba jest psem dosyć dominującym! A wyglądał tak niewinnie!!!

Zaraz po świętach chyba zrobimy ciachu, ciachu! Jak powiedziąl na jednym wątku Pajunia- zwydmuszkujemy go!
Do moich suczek ma zapędy :loveu:
I na moich oczach po zalotach do Myszki podnósł nogę i zaczął obsikiwać mi łóżko!!! :mad: :mad: :mad:
Ręka mi sam poleciała na jego zadek!!! I co?! Wcale się nie przejął!!!
Zaraz spróbujemy znowu wyjść!

Posted

[quote name='gdgt']nie chcę się wymądrzać, pies z oporami psychicznymi to prawdziwy problem, ale może zejdź na 4 łapach po schodach razem z pozostałymi psami? u mnie to skutkowało już z dwoma pieskami...[/quote]

ten problem nie jest śmiesdzny, ale jak sobie wyobrażę gdgt schodzącą na 4 "łapach" po schodach :icon_roc: :megagrin: :roflt: