Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Magda podałam Twój telefon koleżance -hodowczyni dogów ,która jest również zaangażowana w akcję adopcyjną psów tej rasy Joasia obiecała pomóc mimo że sama ma kłopot ze swoimi psami (jestem jej b wdzięczna:fadein:)
Czy tego psa nie można by przenieść do budynku? To są takie delikatne istoty -on zaraz się rozchoruje:shake:

Posted

Mam pytanie-czy można by zaproponować kierownikowi schroniska w Sochaczewie ,żeby np zabezpieczył temu psu karmę na czas pobytu w domu zastępczym? Myślę ,że wówczas łatwiej byłoby znależć taki dom a i pies i schronisko by skorzystali

[B][COLOR=Red]BOJĘ SIĘ , ŻE TEN DOG DŁUGO TAM NIE WYTRZYMA[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='Łajka']Czy tego psa nie można by przenieść do budynku? To są takie delikatne istoty -on zaraz się rozchoruje:shake:[/quote]
W tej chwili nie ma takiej możliwości - są tylko dwa pomieszczenia, w których są chore psy.
Zresztą ten pies nie da się wyciągnąć z budy - nie pozwala nawet do siebie podejść - warczy.

Posted

Biedny dogi. Jego zachowanie utrudni tylko szukanie domku. Marka to ja do ciebie pisałam. Juz rozmawiałam ze znajomym obiecal sprawę załatwić. Nie wiem jak mogłabym jeszcze pomoc.

Posted

[B][COLOR=Magenta]

MARKA [/COLOR][/B]-a czy nie dałoby się umieścić tego doga (jako przypadek szczególny ) w sggw-tam gdzie jest Nero? Czy tam są boksy w budynku?

:???:

Posted

Łajka - a z jakiego powodu? przecież ten pies nie jest chory.
SGGW to nie hotel - tylko klinika, zwykle pełna zresztą - od trzech tygodni nie widziałam tam wolnego boksu... :shake:

Posted

[COLOR=Black]
Wygląda na to ,że jedyne ,co można ( w tej chwili) zrobić dla tego psa ,to postarać się zorganizować mu [COLOR=Red][B]DUŻĄ ,CIEPŁĄ BUDĘ [COLOR=Black]uważam ,że trzymanie tego doga w takich warunkach jest nieludzkie [COLOR=Magenta]

[/COLOR][/COLOR][/B][COLOR=Black][COLOR=Magenta][B]DEKLARUJĘ 100 zł na BUDĘ DLA DOGA -może Ktoś jeszcze ,jest

w stanie pomóc temu biedakowi!!!!![/B]
[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR]

Posted

[B][COLOR=Red] WIEM ,ŻE PANI BEATA (Z "ADOPCJI DOGÓW") I JEJ CÓRKA

RÓWNIEŻ ZADEKLAROWAŁY -KAŻDA PO 100zł -[COLOR=Black]

(rozmawiałam z p. Beatą)

ale kierowanie całą akcją zostawiamy [COLOR=Red]MARCE[COLOR=Black] jako osobie zaufania publicznego i bezpośrednio współpracującej ze schroniskiem w Sochaczewie[/COLOR][/COLOR]
[/COLOR][/COLOR][/B]

Posted

[LEFT]- Myślę że jak ktoś przeczyta tytuł "dog w schron..."to ma przed oczami psa w ciepłej budzie z pełną miską(ta ciepła buda ,to i tak bardzo trudne warunki dla doga-b.krótka sierść) ale ten pies nie ma nawet tego!!![B][COLOR=Red]śpi na gołych deskach !!!! [/COLOR][/B](bo boi się wyjść i nie można mu pościelić) [B][COLOR=Red] do "budy ledwo się mieści"[/COLOR][/B]Gdyby był ufny i łagodny ,na pewno znlazłby dom-choćby tymczasowy A tak, wszyscy patrzymy [COLOR=Black],[/COLOR]współczujemy i co z tego .Temu psu trzeba albo poprawić warunki albo jeśli fachowiec, behawiorysta stwierdzi - że rokowania są zle [COLOR=Red]NIESTETY [B]UŚPIĆ [/B][/COLOR]-bo patrzeć jak zwierzak marznie (w 20 st mrozy)na deskach pod daszkiem jest [B][COLOR=Red]NIELUDZKIE :shake:
[COLOR=Black]proszę popatrzcie jak żyje ten pies [/COLOR][/COLOR][/B]-może ktoś ma jakiś [B][COLOR=Red]
[/COLOR][/B]pomysł -czekamy!!!
[B][COLOR=Red]
[/COLOR][/B]my( ja i p. z"adopcji dogów") mamy taki ,żeby zorganizować nową budę -absolutnie niezbędną jeśli ten pies ma czekać na lepszy los( i jak pisałam poprzednio deklarujemy 300zł)
[/LEFT]

Posted

"Większy z nim problem, ze jest nieufny i reaguje na człowieka warczeniem.... on potrzebuje wyjśc ze schroniska i odbyć socjalizację, a to chyba nie wykonalne"
Nie ma rzeczy niemożliwych (trzeba dać psu szansę- nawet w warunkach schroniska jest realna taka socjalizacja - tylko potrzebna jest osoba , która sie tego podejmie a to mozolna praca) - to normalna reakcja na obcą dla tego psa i bardzo stresującą sytuację - Wytyczył sobie granicę , w której czuje sie w miare bezpiecznie i warczeniem daje sygnał, by człowiek nie przekraczał tej granicy, ale stopniowo mozna zdobyc zaufanie takiego psa - czas i codzienna obecność. A buda dla niego duża i ciepła - to najlepsze rozwiązanie na "już" (jeśli nie ma tam kojców wewnętrznych lub jakis izolatek w budynku)

Posted

Słuchajcie, a może skoro jest trochę kasy dla niego
spróbować dać go do hotelu albo u kogoś w kojcu.
Gdyby udało się umieścić go w okolicy Ursynowa, to mogę się
zobowiązać, że popracuję z nim.
Niestety nie mam samochodu, więc dalej jeździć "na piechotę" nie dam rady, ze względu na czas.