Apso Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Witam :lol: Wróciliśmy z Głogowa..... Podam wyniki...mam nadzieję, że wiarygodne:cool3:...jakby była pomyłka, proszę poprawić.... [B]Psy[/B] [I]szczenięta[/I] SIWARD BLACK KNIGHT Lhamco Laco - WO [I]pośrednia[/I] Paber's KEVIN COSTNER - I, dosk., CWC SUPRICE BY LOVE z Czańca - II, dosk. [I]otwarta[/I] Kji Tchu'ng Tchu'ng YIDAM-PARA - II, dosk. [COLOR=Red]SECRET LOVER z Czańca - I, dosk., CWC, Najlepszy Dorosły Pies w Rasie, BOB, III BOG[/COLOR] URANOS Dar Tybetu - dosk., CWC suki [I]szczenięta[/I] FRENCH KISS z Czańca - I, WO, III BIS Puppy MAHIDIKA Piaulau-Gou - II, WO [I]młodzież[/I] FREDERIKA Agata Lux - dosk., CWC, Najlepsza Dorosła Suka w Rasie [I]pośrednia[/I] SWEET SURPRISE z Czańca - nie obecna [I]otwarta[/I] BOHEMA KUDŁATE SERCE Rawipon - dosk., CWC
bognik Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 [quote name='Apso']Witam :lol: Nurtuje mnie wciąż pytanie...czy można mieć satysfakcję z "wygranych" bo ma się układy???????[/quote] Oczywiście, że nie powinno w tym momencie być żadnej satysfakcji, bo z czego? To już się na prawdę nudne robi i to jest szczyt chamstwa, co wyprawia jedna osoba. Mimo wszystko gratuluję pani Bożeno! Ma pani piękne psy, a Mahidika jeszcze nieraz się wykaże na ringu! Pozdrawiam!
mucha__ Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Gratulacje dla wszystkich wystawiających :multi:
Lhapsot Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 [COLOR=black]A ja gratuluję wszystkim, którzy godnie uczestniczyli w wystawie. Życzę powodzenia w kolejnych.[/COLOR] [COLOR=black]Co do fotek - oczywiście że przetwarzam. Żaden serwis nie chce przyjąć czteromegowych plików ;) Co do tamtej - wskazanej - była okropnie nieostra, ale jedyna ze spineczkami (i o nie mi chodziło - to przecież nie jest wystawa zdjęć). Liczuś walczy z nimi do upadłego i nie jest łatwo mu zrobić taka fotkę. Ten filtr, którego użyłem na tej konkretnie fotografii jest chyba dostępny w każdym darmowym programie do obsługi zdjęć. To efekt "wody", ale na poziomie drugim z najniższych (falę widać dobrze na tęczówce oka). A ogólnie z obróbka zdjęć jest trochę jak z krawiectwem. Tak krawiec kraje jak mu materiał staje...[/COLOR] [COLOR=black]Tamte zdjęcia w ruchu [B][U][FONT=Verdana]bognik[/FONT][/U][/B], które wskazałaś 1,2,3 - (świetne i pracochłonne) są robione w dobrym oświetleniu. Fotografia to malowanie światłem. Jak jest go mało - to i malować zwykle nie ma czym. Prawdziwa sztuka w fotografii zaczyna się tam, gdzie światło jest na granicy pomiędzy nadmiarem a niedostatecznością. Tu gdzie kwestia "uchwycenia kadru" - tam jest typowy dokumentalizm (on też jest sztuką ale w zupełnie innym wymiarze). Fajnie jest umieć łączyć te dwa wymiary. Ja niestety mam poważne braki w tym pierwszym. A fotki psiaków zawsze chętnie pooglądam. Te bardziej czy mnie udane - tym bardziej - są po prostu takie naturalne. Te idealne pozostawmy profesjonalistom branży ;) Ja fotografię traktuję jako narzędzie.[/COLOR] [COLOR=black]Pozdrawiam, Andrzej.[/COLOR]
Apso Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 DZIĘKUJĘ w imieniu własnym i moich lhasaczków :loveu:...."Mani" też, pomimo, że była na II-ej lokacie:evil_lol:
sylv Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 [quote name='Apso'] [I]młodzież[/I] FREDERIKA Agata Lux - dosk., CWC, Najlepsza Dorosła Suka w Rasie [I]pośrednia[/I] SWEET SURPRISE z Czańca - nie obecna [I]otwarta[/I] BOHEMA KUDŁATE SERCE Rawipon - dosk., CWC[/quote] Tu mi coś Bożenko nie pasi ;). Chyba jakaś przestawka. Oczywiście wielkie gratulacje !!!! Jeszcze jakbym mogła uzyskać informację kto sędziował to będę bardzo wdzięczna.
Apso Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 [quote name='sylv']Tu mi coś Bożenko nie pasi ;). Chyba jakaś przestawka. Oczywiście wielkie gratulacje !!!! Jeszcze jakbym mogła uzyskać informację kto sędziował to będę bardzo wdzięczna.[/quote] Masz rację...suka z młodzieży nie mogła być Naj.D.S.wR., ale nie wiem czy dostała najlepszego juniora i nie wiem czy z Rawiponu dostała Naj.S.wR. Sędzia Piotr król, który też sedziował na BIS Puppy i IX grupę
Codik&Toffik Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Witam! Właśnie wróciliśmy z Głogowa ;) Tę wystawę będę bardzooo długooo wspominać :lol: Tak jak pisała już Pani Bożena [COLOR=red]Toffik I, CWC[/COLOR], a [COLOR=red][B]Codik I, CWC, BOS, BOB,[/B][/COLOR] czym rozpoczyna [COLOR=red][B][U]Championat Polski !!![/U][/B][/COLOR] A na finałach w najliczniejszej grupie tej wystawy ( informacja od organizatorów) [SIZE=3][COLOR=red][B][I][U]BOG III :loveu:[/U][/I][/B][/COLOR][/SIZE] :lol: [SIZE=3][COLOR=red][B]!!![/B][/COLOR][/SIZE] Jak się ma tak wielką konkurencję, to jest ogromna satysfakcja takiej wygranej na finałach ... :loveu: A przy okazji pochwalę się, że w konkursie "Młody Prezenter" (gr.st.) wywalczyłem [COLOR=red][B][U][I]BEST IN SHOW Junior Handling !!![/I][/U][/B][/COLOR] [COLOR=#ff0000][COLOR=black]Wystawa super, bardzo fajnie zorganizowane, ładne nagrody ;) Przywieźliśmy, aż [B]3 puchary[/B][/COLOR] [COLOR=black]!!![/COLOR] [B][I][U]:multi::lol:[/U][/I][/B][/COLOR] [COLOR=#ff0000][COLOR=black]Jutro dodam fotki z finałów[/COLOR] [U][I][B]:cool3:[/B][/I][/U][/COLOR]
Codik&Toffik Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Właśnie dostałem kilka zdięć z finałów BOG od Pani Małgorzaty oraz Pana Roberta Patalas. [B]BARDZO DZIĘKUJĘ :loveu:[/B] [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d817b22545c09f8b.html][IMG]http://images32.fotosik.pl/122/d817b22545c09f8bmed.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b0b9f0ba44a1e566.html][IMG]http://images25.fotosik.pl/147/b0b9f0ba44a1e566med.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/657ee8a18acc32d7.html][IMG]http://images34.fotosik.pl/122/657ee8a18acc32d7med.jpg[/IMG][/URL] Jutro jeszcze ja jakieś swoje dodam ;)
nefesza Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 [quote name='Lhapsot'][COLOR=black]To efekt "wody"[/COLOR][/quote] O wlasnie o to mi chodzilo! ;)
mucha__ Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Bartek wielkie gratulacje dla Ciebie i dla twoich lhasaczków :multi: A najwieksze gratulacje za JH, wiem jak trudno tam cokolwiek zawojowac, a tu BIS JH. GRATULACJE ;)
bognik Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 [B]Bartek[/B] - jeszcze raz Ci gratuluję! Codik wyglądał świetnie! Widać, ile pracy wkładasz w przygotowanie swoich psiaków na wystawy! BIS JH też mówi wszystko za siebie - brawo! ;) Pozdrawiam!
Codik&Toffik Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Bardzo Wam dziękuję za tyle miłych słów !!!:loveu: Fakt, kupe pracy Nas kosztuje przygotowanie włosa ... ;)
Lhapsot Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Przyjmij i ode mnie gratulacje. Trzy puchary na raz to chyba nie lada gratka. No i lhasak na podium grupy to też miłe, nie tylko dla Ciebie przecież. Pozdrawiam, An.
Codik&Toffik Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 [quote name='Lhapsot']Przyjmij i ode mnie gratulacje. Trzy puchary na raz to chyba nie lada gratka. No i lhasak na podium grupy to też miłe, nie tylko dla Ciebie przecież. Pozdrawiam, An.[/quote] Bardzo dziękuje:lol: Jest to bardzo miłe mieć swojego Lhasaka na podium :loveu: ...Miłe dla mnie i dla mojej mamy... Tylko ...:roll:
AgataM Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Serdeczne gratulacje dla wszyskich wystawiających:klacz:, teraz czekamy na zdjęcia.... no, to sezon tegorocznych wystaw rozpoczęty i..... za jakiś czas przyjdzie kolej i na nasz podwójny debiucik..zobaczymy czy będzie :ylsuper:, czy może :-(. Bognik, Lhapsot: wasze zdjęcia są zawsze świetne i zgadzam się z opinią, że nie wszystko w nich zależy jedynie od dobrej jakości sprzętu, trzeba mieć to "coś" co pozawla ciekawie ująć w kadrze to, co chce się w nim pokazać. To taka moja skromna laicka opinia, gdyż na technice (a może raczej sztuce)fotografowania się nie znam - ale ciekawe zdjęcia bardzo lubię oglądać, więc wstawiajcie kolejne i piszcie o fotografowaniu, ja chętnie pooglądam i poczytam;)
sylv Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 [quote name='Codik&Toffik'] w konkursie "Młody Prezenter" wywalczyłem [COLOR=red][B][U][I]BEST IN SHOW Junior Handling !!![/I][/U][/B][/COLOR] [/quote] Wielkie gratulacje. Agata, niby czemu ma być :(, co to za pesymizm?:evil_lol: Dla odmiany technicznie kiepskie zdjęcie Bony po renowacji :evil_lol:. [IMG]http://www.snieznylew.republika.pl/galeria/4lata.jpg[/IMG]
bognik Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 [B]Agata[/B] - dzięki! Kiedy Wasz debiucik? ;) [quote name='sylv'] Dla odmiany technicznie kiepskie zdjęcie Bony po renowacji :evil_lol:. [/quote] Piękna! Włos ma rewelacyjny! :loveu: Pozdrawiam!
AgataM Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Sylwia, Bona wygląda ślicznie!!! Mam nadzieję, że będzie:ylsuper:... przynajmniej czasami, muszę jednak liczyć się z tym , że może być i :-( bo konkurencja coraz większa. Co do rozpoczęcia sezonu wystaw to raczej przed majem nie ruszę.
bognik Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 [quote name='AgataM']Co do rozpoczęcia sezonu wystaw to raczej przed majem nie ruszę.[/quote] Majowa w Bydgoszczy? :eviltong: Może bym dała radę przyjechać pokibicować i pofocić :-) Pozdrawiam!
sylv Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Boncia bardzo dziękuje za miłe slowa, chociaż zdecydowanie woli bardziej jadalne nagrody:evil_lol: "MIĄSKO, MIĄSKO". Agata, myślę, że będzie dobrze ;), prawie każdy ma "swoje pięć minut". Do zobaczenia w maju:lol:.
Recommended Posts