Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='sylv'][SIZE=4][COLOR=teal][I][U]Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.[/U][/I][/COLOR][/SIZE][/quote]
Dziekuje :kiss_2: ( mam nadzieje, ze mimo to dotre na wystawe w niedziele ;) )

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ki-wi']Dzidtka dlaczego stwierdzasz,ze na zachodzie nie ma z czym walczyc,ze staje sie w konkurencji 1 na 1...bylam na kilku wystawach w Niemczech i zawsze bylo pelno lhasakow...nie tyle co TT ,ale zawsze sporo nawet w Polsce nie bylo nigdy tyle co tam..[/quote]

Swego czasu pamiętam że wyrzucano Ewie że jeżdzi do dzikich krajów... na Wschód, Jak sie okazało nie tylko...
Sądze że w Niemczech jest więcej Lhasa niż np na Ukrainie , Mołdawii, Serbii .... Ale teraz jak Ania robi tam championaty to wszytsko jest pięknie.. walczyć można wszędzie ale tam ma sie stosunkowo większe szanse wygranej , dobrze pamiętam jak źle widziane to było wtedy, i jak punkt widzenia może się zmienić :diabloti: ... ironia losu..

Moim zdaniem nie umniejsza to sukcesów na wiekszych wystawach,
Myślę że każdy liczy siły na zamiary i jedzie tam gdzie wygodniej, i taniej żeby zebrać punkty do championatu, co nie zmienia faktu że należy doceniać zarówno wystawy tam jak i te europejskie jak wy to nazywacie...

Posted

Ki-wi
wyniki z Niemieckich wystaw są w necie, jak i stawki, akurat Jowo trafiał na takie gdzie często (nie zawsze) był sam np Klubówka w Niemczech ale tytuł jest tytuł tylko to było do nefreszy która pisała o Niemieckich wystawach jako bardziej europejskich czy coś w tym stylu...

nefresza
przestań, sama nie wierzysz w to co napisałąś teraz no ale przynajmniej łądnie wygląda i można odwrócić kota ogonem :)

mi to rybka czy ktos mnie lubi czy nie, czy przytakuje i wchodzi do d... zaczeło się od szczeniąt na allegro (zawsze to tępiłam nie zależnie od rasy), od zaniżania cen i od nieprzemyślanych kryć kiedy nie ma się chętnych gdybym to ja zrobiła było by wielkie "halo" ale ponieważ ja to widze i jawnie krytykuje to jest źle, tylko że ja wiedziałam że taka reakcja będzie jednak licze, że Ci co czytają nie oficjalnie się nad tym zastanowią

Posted

[quote name='zachcianka']Swego czasu pamiętam że wyrzucano Ewie że jeżdzi do dzikich krajów... na Wschód, Jak sie okazało nie tylko...
Sądze że w Niemczech jest więcej Lhasa niż np na Ukrainie , Mołdawii, Serbii .... Ale teraz jak Ania robi tam championaty to wszytsko jest pięknie.. walczyć można wszędzie ale tam ma sie stosunkowo większe szanse wygranej , dobrze pamiętam jak źle widziane to było wtedy, i jak punkt widzenia może się zmienić :diabloti: ... ironia losu..[/quote]

kiedy Ewa robiła championaty Gizmo w dzikich krajach nie odzywaąm sie w końcu to tatuś Boogi, zaczeło się od tego że pojechałam na Ukraine z DJem i to mi zarzucano, że wygrałam tam bo Ukraincy lubia Polaków :) oczywiście nie miało znaczenia to że DJ był w pośredniej że były championy z Rosji i że w oba dni sędziowali nie ukrainscy sędziowie :) potem DJ pojechał na Mołdawii to już wogóle był "śmiech na sali" co nie przeszkadzało mu być tam v-ce BOG (jak i na Ukrainie) Ewa rok po mnie pojechała na Mołdawie więc... kolejność Ola Ci się pomyliła i kto kogo krytykował...

Posted

[quote name='Dzidtka']nefresza
przestań, sama nie wierzysz w to co napisałąś teraz no ale przynajmniej łądnie wygląda i można odwrócić kota ogonem :)
[/quote]

A moze to Ty Dzidtka przyznalabys sie do bledu i publicznie stwierdzila, ze moje wypowiedzi wzielas za bardzo do serca? Ze nic tam nie bylo o Tobie, a mimo to odebralas to bardzo osobiscie???

Acha, i czy moglabys przestac przekrecac moj nick? Jesli slowo "nefesza" (z hebr. dusza) sprawia Ci trudnosc, to przeciez wiesz, jak mam na imie?

Posted

Inaczej to pamiętam i wiem że się nie myle,
Właśnie o gizmo kiedyś była mowa i krytyki...
Ukraina białoruś, nie pamiętam dobrze Rosja i litwa chyba...
ale teraz to mało ważne.

Posted

[quote name='nefesza']Dziekuje :kiss_2: ( mam nadzieje, ze mimo to dotre na wystawe w niedziele ;) )[/quote]
Tylko nie zapomnij sie przebrać:evil_lol: .Chociaż,......... to mogloby być ciekawe. Już widzę to w wyobraźni:-o .

Posted

dla mnie to rybka czy to dziki kraj czy zachod, tylko ze jak mam jechać tylko po 1 caciba a moge jechac i po caciba i po championat to naturalne, że wybiore to drugie
no i nikt mi nie powie, że bałam się i nie jezdziłam do "cywilizowanych" krajów... ja tam zawsze mogę dyskusje zakończyć tak : wystawcie na Europejskiej albo na Klubówce zagranicznej i wygrajcie, tego Wam życze bo nie jest łatwo i tez nie zawsze wygrywałam a i bdb przywiozłam ale mam satysfakcje z Hiszpanii i Czech

Posted

[quote name='sylv']Tylko nie zapomnij sie przebrać:evil_lol: .Chociaż,......... to mogloby być ciekawe. Już widzę to w wyobraźni:-o .[/quote]
A wiesz, ze zastanawialam sie nad tym??? :lol: Jakie piekne tlo by bylo dla Liko, a i "niechcacy rabkiem sukni" by sie konkurencje zaslonilo :lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='nefesza'] Jakie piekne tlo by bylo dla Liko, a i "niechcacy rabkiem sukni" by sie konkurencje zaslonilo :lol: :evil_lol:[/quote]
Dobre:evil_lol: , widzę ze z wyobraźnią u Ciebie bardzo dobrze:multi: .Mam nadzieje, że zobaczymy się w niedziele, chyba,że my rozpuścimy sie po drodze.

Posted

[quote name='sylv']Dobre:evil_lol: , widzę ze z wyobraźnią u Ciebie bardzo dobrze:multi: .Mam nadzieje, że zobaczymy się w niedziele, chyba,że my rozpuścimy sie po drodze.[/quote]
Czas na auto z klima :eviltong:

Posted

Tak se czytam........... i czytam.............. i własciwie to wszystko chyba miało być do mnie :crazyeye: i zapominam się wściekać i obrażać:angryy: .............. chyba przez ten upał.............
Dajcie se na luz kochani, bo to do niczego nie prowadzi...........:shake:
Na Allegro szczeniąt się nie powinno sprzedawać, ani w sklepach zoologicznych czy pod wystawami !!!!!!!! TO FAKT !!!!!!!!!!!:mad:

Za granicę nie jadę z moimi bo nie mam z kim resztę zostawić a po pracy w piąteg wychechać i w poniedziałek być znów w pracy ....... to gdzie ja zajadę?? nigdzie i bez sensu.........:shake:

A I TAK UWAŻAM ,ŻE MAM JEDNE Z LEPSZYCH W EUROPIE PSÓW !!!!!!!!! :razz:

Posted

o Austrii mi nawet nie wspominaj, bo jeszcze po szoku z CZibulą się nie otrzepaliśmy.............. by mu uschło............

Posted

[quote name='Dzidtka']a już szlak mnie trafia jak zagraniczni hodowcy u nas skupują szczeniaki w takich niskich cenach, raz mi jedna hodowczyni Niemiecka podniosłą ciśnienie, chciała ode mnie szczeniaka, chciała się zamienić (ta suczka z Niemiec miałą być dla Kasi od Foo-Foo) ale chciała żebym jej dopłaciła 500euro [/quote]
A co to za hodowca skupuje psy, mi sie wydawałoby ze psy skupuje handlarz aby odsprzedać je dalej z zyskiem.
A co do owej hodowczyni to mogę przypuszczać kto , miałam jednego razu podobną propozycję , ale jakoś mnie to nie zdenerwowało tylko grzecznie napisałam babce, ze po pierwsze nie interesuje mnie zamiana , a po drugie nie w takiej cenie. Nadal pozostajemy w kontakcie i jest ok.

Posted

[quote name='Dzidtka']Ki-wi
wyniki z Niemieckich wystaw są w necie, jak i stawki, akurat Jowo trafiał na takie gdzie często (nie zawsze) był sam np Klubówka w Niemczech ale tytuł jest tytuł [/quote]
Tak był sam, podobnie jak po nim pies w pośredniej, który dostał bdb, podobnie jak połowa suk z klasy młodzieży o TT nie wspomne , oceny dobre też sie posypały.

No i nie zawsze ilośc oznacza jakość.Możesz mieć jednego konkurenta ale superastego i odwrotnie kilku ale słabych.
Jak śledzisz wyniki to wiesz też ,że na ostatniej wystawie w Niemczech Jowek miał 2 i 3 konkurentów w klasie championów którą wygrał, ale oczywiście to jest przemilczane przez Ciebie.
Nie mam ochoty bawić sie z Tobą w słówka bo to i tak do niczego nie prowadzi.

A co do wystaw na wschodzie to moje lhasa były po raz pierwszy na Ukrainie w 2002 i 2003 roku , do Rosji Gizmo ( będąc już interem) pojechał w 2004 i właśnie po tej wystawie głosno wyrażałaś swoje zdanie że takie jednocacowe championaty nic dla Ciebie nie znaczą itp

Posted

[quote name='Dzidtka']
zaczeło się od zaniżania cen i od nieprzemyślanych kryć kiedy nie ma się chętnych gdybym to ja zrobiła było by wielkie "halo" [/quote]
Jak zawsze zakładasz wszystko z góry, czy Ty naprawdę myślisz że wszyscy zajmują sie tylko Tobą.Już kiedyś Tobie napisałam - nie patrz na innych przez swój własny pryzmat.
Cała ta dyskusja o kasie nie ma nic z "troski o rasę " a raczej o swój portfel.
Tylko Ty bolejesz nad ceną szczeniąt i na kazdym kroku podkreślasz, ze te drogie to są super a te tańsze to fe.
Jakoś w innych rasach ozdobnych sa znacznie większe różnice w cenie szczeniąt.Bywa ze te cenione hodowle, które zapracowały sobie w pełni na to poprzez wieloletnie hodowanie na wysokim poziomie maja szczenieta i prawie 10-cio ( napiszę słownie - dzisieciokrotnie ) drozsze szczenieta od innych.A jakoś nie krzyczą o zanizaniu cen, nie krytykuja kryc innych, nie nabijaja sie, ze ktos siedzi po kilka miesiecy ze szczenietami.
Zamiast zwykłymi plotami i wymyslaniem zajmuja sie psami, które same przez wiele sezonów są na topie i same sie bronią przed złosliwoscią innych.
I tym stwierdzeniem kończę dyskusje o cenach

Posted

kynologia to drogie hobby, nikt z nas tu z psów nie żyje bo mamy ich za mało i z tej ilości sie nie da, typowi pasjonaci tylko ja nie dziwie sie hodowcom innych ras, że nie chcą sprowadzać dobrych lhasa, mimo że te psy sie podobaja wielu zarówno z charakteru jak i wygladu, to efektowny pies (często na pudle w finałach) ale wiadomo ile kosztuje dobry lhasak i jego ściągnięcie... to sie im nie opłaca, jakos nikt "nowy" w rasie nie pokusił sie o sprowadzenie czegoś a na tym tracimy wszyscy i to się nie zmieni jeśli sami nie będziemy szanować swoich psów, swojej hodowli, swojej pracy... oczywiście to tylko takie ple ple ple bo od dawna tak jest i wątpie żeby się zmieniło

Posted

w kazdej prawie rasie coś ostatnio jakoś tak............. u mnie jeden import, teraz drugi mały jeszcze ale rośnie.......... a reszta hodowli jakoś tak nic............ byle blisko i tanio pokryć.................. smutne to........

Posted

[quote name='nefesza']No i prosze..... osmielilam sie miec tutaj inne zdanie niz Ania i juz zostalam usunieta z jej forum z Czanca..... :laugh2_2:[/quote]

No i zostałaś jej wrogiem tak jak i ja i niektórzy z tego forum:lol:

Posted

[quote name='Dora32']No i zostałaś jej wrogiem tak jak i ja i niektórzy z tego forum:lol:[/quote]

Nefesza, pewnie bardzo to przeżywasz:placz: :placz: . Trzymaj się

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...