Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 541
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='puli']Rejestrowałam hod.miesiąc temu i na druczku wpisałam z rozpędu 6 propozycji.Jedną kazali skreślić i spytałam czy mi to z FCI odeślą jak wszystkie będą zajęte.Podobno nie odsyłają tylko coś dopisują dla odróżnienia."Pl" toby jeszcze mogli.A jak sobie dopiszą co będą chcieli to my sobie możemy wymyślać a oni i tak zrobią swoje?[/quote]

A jak wyglada ten swist, ktory przychodzi z FCI i potwierdza rejestracje ????

Posted

Miesiąc temu mi powiedzieli,że w ZG leży mój CACIB z Lwowa (19 08 2005).No i dalej leży.Zeby tylko moje psy zdążyły doczekać tych świstków....

Posted

[quote name='puli']Miesiąc temu mi powiedzieli,że w ZG leży mój CACIB z Lwowa (19 08 2005).No i dalej leży.Zeby tylko moje psy zdążyły doczekać tych świstków....[/quote]

hehe
Pare dni przed Swietami przyszedl do mnie list. Dyplom rosyjskiego championatu mojego psa. [COLOR=red]Po czterech !!!!!!!!!!!latach.:angryy: [/COLOR]
[COLOR=black]Tez sie ucieszylam, ze dozylismy. Widac jakies pozadki w Rosji robili i im przeszkadzal wiec go do skrzynki wreszcie............. ach szkoda mowic[/COLOR]

Posted

[quote name='panienkabubu']Po 4 latach? :crazyeye: :crazyeye:
a to nie upominaliście się wczesniej?:razz: :razz:[/quote]

Pewnie, ze sie upominalam :roll:
Pare razy wysylalam im faxy,, dosylalam papierki :shake:
A po 2 latach przestalam
No i prosze. Nastepne 2 minely i mam :loveu:

Posted

[quote name='PANGEA']A jak wyglada ten swist, ktory przychodzi z FCI i potwierdza rejestracje ????[/quote]

ja dostalam cos takiego ale to odmowa rejestracji

[IMG]http://img126.imageshack.us/img126/7837/fci3gr.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Elitesse']ja dostalam cos takiego ale to odmowa rejestracji

[IMG]http://img126.imageshack.us/img126/7837/fci3gr.jpg[/IMG][/quote]

No wiec ( wiem, ze tak sie nie zaczyna ) ja dostalam takie samo:-(
Z tego co znam francuski to DEJA CONCEDE znaczy ze juz wczesniej taki zarejestrowano.
Przy okienku sie zasmucilam, a Pani mi powiedziala, ze to jest OK i moj przydomek przyjeto i ze teraz juz jestem zarejestrowana w FCI.
Z tego sie wzielo moje pytanie. Kto sie myli???? Moja znajomosc francuskiego czy Pani w sekratariacie w Oddziale????:shake:

Posted

Zeby nie bylo odmowy przy zarejestrowaniu w FCI nalezy wejsc na ich strone , nastepnie FCI Kennel names i sprawdzic czy dana hodowla jest juz u nich zarejestrowana .Jezeli nie to wtedy dopiero wysylac i nie bedzie odmowy i daremnego czekania.

Posted

[quote name='Elitesse']mojego [B]nie ma[/B] na stronie a dostalam odmowe :evil_lol:[/quote]

Otoz to
Mojego tez [B]nie ma.[/B] Sa tylko podobnie brzmiace. Sprawdzilam przed wyslaniem. Wpadlam na ten pomysl

Posted

jak dzwoniłam do Pani do Łodzi spytać jak sytuacja z moim przydomkiem to powiedziała że ona dzwoni do każdego gdy jego przydomek przyjedzie z Brukseli ;-))

Posted

[quote name='panienkabubu']A co jesli ZG zatwierdzi nazwe, a FCI tego nie zrobi?
Czy taka sytuacja w ogole moze miec miejsce?[/quote]

Problem jest ze "starymi" przydomkami
Moj nie jest bardzo stary ma 8 czy 10 lat. ZG go zatwierdzil a FCI wlasnie nie.
Nowe sa najpierw akceptowane przez FCI, a potem przez ZG.
Jesli masz pokryta suke i Ci sie spieszy, to poganiaj Bruksele. Normalnie przydomki wracaja po jakis 2 mies.
Bedzie na Ciebie "czekac" w sekretariacie oddzialu

Posted

[quote name='PANGEA']Nowe sa najpierw akceptowane przez FCI, a potem przez ZG.
[/quote]
[B]No co Ty :-o A co jesli juz taki przydomek jest w Polsce zarejestrowany (ale jeszcze nie w FCI) ale nie nalezy do mnie?[/B]
[B]FCI mi uzna i beda dwa takie same przydomki? Bez sensu.[/B]

Posted

[quote name='Noelani'][B]No co Ty :-o A co jesli juz taki przydomek jest w Polsce zarejestrowany (ale jeszcze nie w FCI) ale nie nalezy do mnie?[/B]
[B]FCI mi uzna i beda dwa takie same przydomki? Bez sensu.[/B][/quote]

No dobra
ZG sprawdza, wysyla do Belgii. FCI rejestruje, a potem ZG :)

Posted

Moja suka jeszcze nawet nie ma hodowlanki, także mi się do tego nie spieszy, ale tak z ciekawości pytałam, bo znajoma miała do odbioru przydomek po 1,5 miesiąca,a ja juz ponad 2 czekam, ale moze to przez to, ze ona jeszcze wtedy nie miala wysylanego do FCI.
W kazdym razie - miejmy nadzeiej, ze ktoras z moich 5ciu propozycji zostanie przyjeta:)