maga18 Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 a te zarejestrowane po 1 stycznia 2006 trzeba rejestrowac... lipa :razz: Quote
PANGEA Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 [quote name='puli']Rejestrowałam hod.miesiąc temu i na druczku wpisałam z rozpędu 6 propozycji.Jedną kazali skreślić i spytałam czy mi to z FCI odeślą jak wszystkie będą zajęte.Podobno nie odsyłają tylko coś dopisują dla odróżnienia."Pl" toby jeszcze mogli.A jak sobie dopiszą co będą chcieli to my sobie możemy wymyślać a oni i tak zrobią swoje?[/quote] A jak wyglada ten swist, ktory przychodzi z FCI i potwierdza rejestracje ???? Quote
puli Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 Jeszcze nie wiem.Podobno to trwa 3m-ce,ale o ile FCI ponoć jest terminowa,to pewnie się u nas odleży. Quote
puli Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 Miesiąc temu mi powiedzieli,że w ZG leży mój CACIB z Lwowa (19 08 2005).No i dalej leży.Zeby tylko moje psy zdążyły doczekać tych świstków.... Quote
PANGEA Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 [quote name='puli']Miesiąc temu mi powiedzieli,że w ZG leży mój CACIB z Lwowa (19 08 2005).No i dalej leży.Zeby tylko moje psy zdążyły doczekać tych świstków....[/quote] hehe Pare dni przed Swietami przyszedl do mnie list. Dyplom rosyjskiego championatu mojego psa. [COLOR=red]Po czterech !!!!!!!!!!!latach.:angryy: [/COLOR] [COLOR=black]Tez sie ucieszylam, ze dozylismy. Widac jakies pozadki w Rosji robili i im przeszkadzal wiec go do skrzynki wreszcie............. ach szkoda mowic[/COLOR] Quote
puli Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 Jak mi przyjdzie 4 lata czekać na przydomek to mi suńki dożyją starości w dziewictwie Quote
panienkabubu Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 Po 4 latach? :crazyeye: :crazyeye: a to nie upominaliście się wczesniej?:razz: :razz: Quote
PANGEA Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 [quote name='panienkabubu']Po 4 latach? :crazyeye: :crazyeye: a to nie upominaliście się wczesniej?:razz: :razz:[/quote] Pewnie, ze sie upominalam :roll: Pare razy wysylalam im faxy,, dosylalam papierki :shake: A po 2 latach przestalam No i prosze. Nastepne 2 minely i mam :loveu: Quote
Elitesse Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 [quote name='PANGEA']A jak wyglada ten swist, ktory przychodzi z FCI i potwierdza rejestracje ????[/quote] ja dostalam cos takiego ale to odmowa rejestracji [IMG]http://img126.imageshack.us/img126/7837/fci3gr.jpg[/IMG] Quote
PANGEA Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 [quote name='Elitesse']ja dostalam cos takiego ale to odmowa rejestracji [IMG]http://img126.imageshack.us/img126/7837/fci3gr.jpg[/IMG][/quote] No wiec ( wiem, ze tak sie nie zaczyna ) ja dostalam takie samo:-( Z tego co znam francuski to DEJA CONCEDE znaczy ze juz wczesniej taki zarejestrowano. Przy okienku sie zasmucilam, a Pani mi powiedziala, ze to jest OK i moj przydomek przyjeto i ze teraz juz jestem zarejestrowana w FCI. Z tego sie wzielo moje pytanie. Kto sie myli???? Moja znajomosc francuskiego czy Pani w sekratariacie w Oddziale????:shake: Quote
jo-jo Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Paulinko ale Ty mówiłaś że maiłaś napisane DEJA DECEDE Quote
Gonia Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Na moim jest czerwona pieczątka ACCORDE F.C.I,a przy FCI Number numer pod którym dokonano wpisu. Mój przydomek jest zatwierdzony:loveu: Quote
Franka Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Zeby nie bylo odmowy przy zarejestrowaniu w FCI nalezy wejsc na ich strone , nastepnie FCI Kennel names i sprawdzic czy dana hodowla jest juz u nich zarejestrowana .Jezeli nie to wtedy dopiero wysylac i nie bedzie odmowy i daremnego czekania. Quote
Elitesse Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 mojego [B]nie ma[/B] na stronie a dostalam odmowe :evil_lol: Quote
PANGEA Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 [quote name='Elitesse']mojego [B]nie ma[/B] na stronie a dostalam odmowe :evil_lol:[/quote] Otoz to Mojego tez [B]nie ma.[/B] Sa tylko podobnie brzmiace. Sprawdzilam przed wyslaniem. Wpadlam na ten pomysl Quote
jo-jo Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 no to uwaga bo jeszcze ja dostane odmowe :roll: Quote
panienkabubu Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 A co jesli ZG zatwierdzi nazwe, a FCI tego nie zrobi? Czy taka sytuacja w ogole moze miec miejsce? Quote
jo-jo Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 Teraz wszystkie papiery idą bezpośrednio do FCI więc jak oni zatwierdzą to i Polski związek to robi..(chyba) Quote
panienkabubu Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 A mam takie pytanko jeszcze :razz: Czy na przydomek czeka się aż sam do nas dotrze, czy mam sie upominac w oddziale? :) Quote
jo-jo Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 jak dzwoniłam do Pani do Łodzi spytać jak sytuacja z moim przydomkiem to powiedziała że ona dzwoni do każdego gdy jego przydomek przyjedzie z Brukseli ;-)) Quote
PANGEA Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 [quote name='panienkabubu']A co jesli ZG zatwierdzi nazwe, a FCI tego nie zrobi? Czy taka sytuacja w ogole moze miec miejsce?[/quote] Problem jest ze "starymi" przydomkami Moj nie jest bardzo stary ma 8 czy 10 lat. ZG go zatwierdzil a FCI wlasnie nie. Nowe sa najpierw akceptowane przez FCI, a potem przez ZG. Jesli masz pokryta suke i Ci sie spieszy, to poganiaj Bruksele. Normalnie przydomki wracaja po jakis 2 mies. Bedzie na Ciebie "czekac" w sekretariacie oddzialu Quote
Noelani Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 [quote name='PANGEA']Nowe sa najpierw akceptowane przez FCI, a potem przez ZG. [/quote] [B]No co Ty :-o A co jesli juz taki przydomek jest w Polsce zarejestrowany (ale jeszcze nie w FCI) ale nie nalezy do mnie?[/B] [B]FCI mi uzna i beda dwa takie same przydomki? Bez sensu.[/B] Quote
PANGEA Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 [quote name='Noelani'][B]No co Ty :-o A co jesli juz taki przydomek jest w Polsce zarejestrowany (ale jeszcze nie w FCI) ale nie nalezy do mnie?[/B] [B]FCI mi uzna i beda dwa takie same przydomki? Bez sensu.[/B][/quote] No dobra ZG sprawdza, wysyla do Belgii. FCI rejestruje, a potem ZG :) Quote
panienkabubu Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 Moja suka jeszcze nawet nie ma hodowlanki, także mi się do tego nie spieszy, ale tak z ciekawości pytałam, bo znajoma miała do odbioru przydomek po 1,5 miesiąca,a ja juz ponad 2 czekam, ale moze to przez to, ze ona jeszcze wtedy nie miala wysylanego do FCI. W kazdym razie - miejmy nadzeiej, ze ktoras z moich 5ciu propozycji zostanie przyjeta:) Quote
Recommended Posts