Ania i Kajber Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 U CZARLIEGO GORZEJ. Wystarczy,że kilka dni nikt do niego nie zagląda, nie głaska i nie bierze na spacery a łapa jest duz o bardziej wygryziona, spuchnięta i jest stan zapalny. Obok pieski są brane na spacer, on nie - to nasila stan lęku i depresji separacyjnej i w konsekwencji wygryzanie się. Pobodna sytuacja z wygryzaniem łapy jest u niepełnosprawnego kaukaza Teddyego z naszego schronu, z tym,ż eTeddy jest na zamknietej "szóstce",gdzie mniej ma pobudzajacych do wygryzanai bodźców. Martwię sie , bo Aśka25 pytała weterynarzy i dowiedziała się, że często jest tak,stan ciągłego wygryzania łap może prowadzić do konieczności amputacji. Ja w schronie nie mogę zapewnic Czarliemu takiego stanu psych. i fizycznego, by sie nie wygryzał, nie płakał i by rana mogła sie sterylnie zaleczyć. Quote
Borówka16 Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Kurczę ,tylko nie amputacja! Wtady już prawie całkiem znika szansa na dom :( Quote
Ania i Kajber Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Na razie nikt tego nie rozważa,to tylko najczarniejszy scenariusz, ranę trzeba w miarę regularnie dezynfekować, dawac coś przeciwzapalnego i antybiotyk, smarować czymś na ziarninowanie i poprawiac stan psychiczny CZARLIEGO, by nie lizal łapy dalej. Zresztą duży pies bez łapy ciężko sobie radzi i amputację u dużych psów przeprowadza sie bardzo rzadko, mniejsze mają wiecej szans na w miarę sprawne życie bez łapki. Quote
sylwija Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Smutne to okropnie :( czy nie ma żadnej możliwości, aby go wyciągnąć? Jest taki piękny, taki dostojny.. Quote
asiulek-85 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Na hotelik nie mamy, zresztą pewnie miejsca już też nie ma, bo kolejka przepadła.... Zostaje tylko szukać Dt Quote
asiulek-85 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Nie rozumiem ludzi, taki piękny jest, dostojny i cisza.... Mam nadzieje ze po ogłoszeniach bedzie jakiś odzew w jego sprawie. Quote
TERESA BORCZ Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Jest rozwiaząnie. dzwonię na podany numer Ani ale coś z nim nie tak. pomyłka. proszę o kontakt 502526010. będzie miejsce i to tanie z wetem za parę dni, może szybciej.ratujemy psiaka? dostojny, piękny jest. Quote
sylwija Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Byłoby super, trzymam kciuki - Niech się uda :) Quote
asiulek-85 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 No pewnie ze go ratujemy jeśli jest tylko taka możliwość to ja jestem za. A gdzie jest to miejsce?? Quote
Borówka16 Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 TERESA BORCZ napisał(a):Jest rozwiaząnie. dzwonię na podany numer Ani ale coś z nim nie tak. pomyłka. proszę o kontakt 502526010. będzie miejsce i to tanie z wetem za parę dni, może szybciej.ratujemy psiaka? dostojny, piękny jest. Też uważam ,że byłoby świetnie :) Quote
Ania i Kajber Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Rozmawiałam z p.Tereską, po Świetach kroi się dla CZARLIEGO miejsce w hoteliku w Obornikach Śląskich, nawet chyba tańsze :-). Zapraszam jeszcze ciotki do DAKARA- on bez naszej pomocy ma kilka m-cy życia-myślę, że do nadejścia upałów. http://www.dogomania.pl/threads/182865-A-odA-12-letni-ON-kowaty-DAKAR-A-egna-siAE-z-nami-zaburzenia-krAE-A-enia Quote
sylwija Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 super :) wierze, ze mu się uda, jak już p.Teresa się zaangażowała, to pies uratowany :) Quote
Borówka16 Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 sylwija napisał(a):super :) wierze, ze mu się uda, jak już p.Teresa się zaangażowała, to pies uratowany :) Podzielam zdanie Sylwii :) Quote
sylwija Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Jak już wszystko będzie ustalone, poproszę nr konta Trzymam kciuki, żeby się udało jak najszybciej :) Quote
Borówka16 Posted April 1, 2010 Author Posted April 1, 2010 Podbijam... Ale zastuj z deklaracjami :( Quote
asiulek-85 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 A jakie bedą koszty tego nowego hoteliku? Wiadomo o nim coś? Quote
Recommended Posts