Matusz Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 [COLOR=Navy][B]hej Kasiu:multi: i oby w sezonie już we 3 żebyśmy się spotykali na wystawach:multi::loveu::multi:[/B][/COLOR] Quote
anetta Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Aż mi ślinka pociekła hmmmm ;) A ten sos to Knorra czy co? ..... Kurcze, ale mi smaka zrobiłaś!! :biggrina: ........ Jak to się robi ten cały obiad? ;) [url]http://i285.photobucket.com/albums/ll72/mylovelydbar/c63fc740.jpg[/url] Widać że twardo stąpa po ziemi :evil_lol: Quote
panienkabubu Posted May 1, 2008 Author Posted May 1, 2008 [quote name='Matusz'][COLOR=navy][B]hej Kasiu:multi:[/B][/COLOR] [B][COLOR=navy]i oby w sezonie już we 3 żebyśmy się spotykali na wystawach:multi::loveu::multi:[/COLOR][/B][/quote] Tak tak tak ! :multi::multi::multi: [quote name='anetta']Aż mi ślinka pociekła hmmmm ;) A ten sos to Knorra czy co? ..... Kurcze, ale mi smaka zrobiłaś!! :biggrina: ........ Jak to się robi ten cały obiad? ;) [URL]http://i285.photobucket.com/albums/ll72/mylovelydbar/c63fc740.jpg[/URL] Widać że twardo stąpa po ziemi :evil_lol:[/quote] Kochana, obiadek to kwestia 15-20 minut (zależy od makaronu :evil_lol:) Gotujesz makaron, jaki sobie życzysz, rurki, świderki albo wstązki (byle nie taki jak do rosołu cienki:p). W tym czasie przygotowujesz piersi z kurczaka, obierasz z tłuszczyku i kroisz w kostki takie może 1,5cm x 1,5cm. Obierasz średniej wielkości cebulę, kroisz na plasterki takie łuczki i smażysz na patelni. Jak się zrumienią, to wrzucasz filecik i posypujesz ziołami prowansalskimi i każdą inną przyprawą jaka wpadnie Ci do ręki :evil_lol: Troszkę solisz. Jak już zaczną się bielić i zaczną być miękkie to szpatułką możesz je pociachać na mniejsze kawałki, tak, żeby były wyczuwalne, ale, żeby nie trzeba było ich żuć :evil_lol: Tak smażysz może z 5-8 minut albo aż będą odpowiednio miękkie. Potem dolewasz sosu śmietanowo-grzybowego z Knorra (koniecnzie tego ze słoika), albo może być sos bolognese, zależy jaki lubisz :) i gotujesz przez 3 minuty. W tym czasie odsączasz makaron i odsączony wrzucasz z powrotem do garnka. Jak już sos się zagotuje, przelewasz go do makaronu, mieszasz i podsypujesz serem. Można jeszcze zrobic w ten sposób, że wszystko przelewasz do naczynia żaroodpornego, polewasz roztopionym serem i dajesz do piekarnika, żeby się zapiekło. No i po chwili jedzonko gotowe do podania :cool3: Ad. 2. kto twardo stąpa? sędzia, ja, czy pies? :evil_lol: Quote
panienkabubu Posted May 1, 2008 Author Posted May 1, 2008 Wrzucam jeszcze fotki z Opola :] [IMG]http://i281.photobucket.com/albums/kk228/mylovelyd/974eeabf.jpg[/IMG] [IMG]http://i281.photobucket.com/albums/kk228/mylovelyd/0927ff5a.jpg[/IMG] [IMG]http://i281.photobucket.com/albums/kk228/mylovelyd/81ecf981.jpg[/IMG] [IMG]http://i281.photobucket.com/albums/kk228/mylovelyd/d67f4f65.jpg[/IMG] [IMG]http://i281.photobucket.com/albums/kk228/mylovelyd/26e30614.jpg[/IMG] Quote
panienkabubu Posted May 1, 2008 Author Posted May 1, 2008 [IMG]http://i281.photobucket.com/albums/kk228/mylovelyd/8fd0aa6f.jpg[/IMG] [IMG]http://i281.photobucket.com/albums/kk228/mylovelyd/f1fdf1e0.jpg[/IMG] [IMG]http://i281.photobucket.com/albums/kk228/mylovelyd/2f3e391f.jpg[/IMG] [IMG]http://i281.photobucket.com/albums/kk228/mylovelyd/8e90682f.jpg[/IMG] [IMG]http://i281.photobucket.com/albums/kk228/mylovelyd/006453b7.jpg[/IMG] Quote
panienkabubu Posted May 1, 2008 Author Posted May 1, 2008 [IMG]http://i281.photobucket.com/albums/kk228/mylovelyd/fb8a5d88.jpg[/IMG] [IMG]http://i281.photobucket.com/albums/kk228/mylovelyd/8ffa4b38.jpg[/IMG] Spozniony piesek po prawej [IMG]http://i281.photobucket.com/albums/kk228/mylovelyd/e8c7a503.jpg[/IMG] [IMG]http://i281.photobucket.com/albums/kk228/mylovelyd/e7686f7b.jpg[/IMG] kl. otwarta [IMG]http://i281.photobucket.com/albums/kk228/mylovelyd/38f35e31.jpg[/IMG] Quote
panienkabubu Posted May 1, 2008 Author Posted May 1, 2008 [IMG]http://i281.photobucket.com/albums/kk228/mylovelyd/ce68ed4d.jpg[/IMG] [IMG]http://i281.photobucket.com/albums/kk228/mylovelyd/40854635.jpg[/IMG] [IMG]http://i281.photobucket.com/albums/kk228/mylovelyd/317790ed.jpg[/IMG] [IMG]http://i281.photobucket.com/albums/kk228/mylovelyd/a374013d.jpg[/IMG] [IMG]http://i281.photobucket.com/albums/kk228/mylovelyd/ac940c42.jpg[/IMG] Quote
Doginka Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Kasi, naprawdę śliczne zdjęcia:crazyeye::loveu::loveu::loveu: Quote
panienkabubu Posted May 1, 2008 Author Posted May 1, 2008 [quote name='Doginka']Kasi, naprawdę śliczne zdjęcia:crazyeye::loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] Ja tam nic ślicznego w nich nie widze:evil_lol: Quote
Doginka Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 A ja widzę piękne, naturalne kolory i wyraźne foty.:multi::loveu: Quote
marymek Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Oo, fotki :loveu: Kiedy ta wystawa goldenów? Jutro? :hmmmm: Jak Ci weekend mija? :razz: Quote
marymek Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Aha, dzięki ;-) Z tego co pamiętam to Kasia nie wystawia suczki tylko psa ;-) Quote
aleb Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Wystawa goldenów jest jutro :) Mnie tym razem nie będzie, ani z psem ani jako widz :( Kasia, a ty jutro wystawiasz tą goldenkę, tak? Quote
anetta Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 [quote name='panienkabubu']Kochana, obiadek to kwestia 15-20 minut (zależy od makaronu :evil_lol:) Gotujesz makaron, jaki sobie życzysz, rurki, świderki albo wstązki (byle nie taki jak do rosołu cienki:p). W tym czasie przygotowujesz piersi z kurczaka, obierasz z tłuszczyku i kroisz w kostki takie może 1,5cm x 1,5cm. Obierasz średniej wielkości cebulę, kroisz na plasterki takie łuczki i smażysz na patelni. Jak się zrumienią, to wrzucasz filecik i posypujesz ziołami prowansalskimi i każdą inną przyprawą jaka wpadnie Ci do ręki :evil_lol: Troszkę solisz. Jak już zaczną się bielić i zaczną być miękkie to szpatułką możesz je pociachać na mniejsze kawałki, tak, żeby były wyczuwalne, ale, żeby nie trzeba było ich żuć :evil_lol: Tak smażysz może z 5-8 minut albo aż będą odpowiednio miękkie. Potem dolewasz sosu śmietanowo-grzybowego z Knorra (koniecnzie tego ze słoika), albo może być sos bolognese, zależy jaki lubisz :) i gotujesz przez 3 minuty. W tym czasie odsączasz makaron i odsączony wrzucasz z powrotem do garnka. Jak już sos się zagotuje, przelewasz go do makaronu, mieszasz i podsypujesz serem. Można jeszcze zrobic w ten sposób, że wszystko przelewasz do naczynia żaroodpornego, polewasz roztopionym serem i dajesz do piekarnika, żeby się zapiekło. No i po chwili jedzonko gotowe do podania :cool3: Ad. 2. kto twardo stąpa? sędzia, ja, czy pies? :evil_lol:[/QUOTE] Zapisze sobie :p Mniam, mniam. Sędzia :lol: Quote
panienkabubu Posted May 1, 2008 Author Posted May 1, 2008 [quote name='Doginka']A ja widzę piękne, naturalne kolory i wyraźne foty.:multi::loveu:[/quote] Gdzie? :evil_lol: [quote name='marymek']Oo, fotki :loveu: Kiedy ta wystawa goldenów? Jutro? :hmmmm: Jak Ci weekend mija? :razz:[/quote] Tak wystawa jutro :) A weekend, dziekuje bardzo dobrze ;) Wczoraj spiłam się dwoma piwami haha [quote name='aleb']Wystawa goldenów jest jutro :) Mnie tym razem nie będzie, ani z psem ani jako widz :( Kasia, a ty jutro wystawiasz tą goldenkę, tak?[/quote] Psa;) w klasie otwartej :mdleje: [quote name='anetta']Zapisze sobie :p Mniam, mniam. Sędzia :lol:[/quote] Zapisz zapisz bo warto!!! :multi: Quote
aleb Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 To pamiętaj, zrób zdjęcia lub zapisz wyniki psów w klasie użytkowej i championów :modla: Quote
panienkabubu Posted May 1, 2008 Author Posted May 1, 2008 Wyników spisywac nie będę, bo będę je mieć zaraz po wystawie od organizatorów :cool3: Quote
aleb Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 To podasz mi potem :cool3: Ale zdjęcia psom w kl. championów... proszę, zrób :modla: Quote
panienkabubu Posted May 1, 2008 Author Posted May 1, 2008 [quote name='aleb']To podasz mi potem :cool3: Ale zdjęcia psom w kl. championów... proszę, zrób :modla:[/QUOTE] Jeżeli tylko będę miała możliwość, to owszem (nie jadę tam sama przecież :cool3:) Quote
Tepes Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 [COLOR=Blue]No no od pewnego czasu ty tak bardziej wystawowo:) Ile ślicznych piesków:loveu: [/COLOR] Quote
marymek Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 [QUOTE] A weekend, dziekuje bardzo dobrze ;-) Wczoraj spiłam się dwoma piwami haha[/QUOTE] Tylko dwoma? :evil_lol: Trzymam za Was jutro kciuki :kciuki: Swoją drogą - jak ten piesek się nazywa? :) Quote
panienkabubu Posted May 1, 2008 Author Posted May 1, 2008 [quote name='Acctiually'][COLOR=blue]No no od pewnego czasu ty tak bardziej wystawowo:)[/COLOR] [COLOR=blue]Ile ślicznych piesków:loveu:[/COLOR] [/quote] Tak tak, odwaliło mi kompletnie i jestem co tydzień na wystawie, ale w niedzielę kończę ten maraton i odpoczywam 2 tygodnie :evil_lol::evil_lol: [quote name='marymek']Tylko dwoma? :evil_lol: Trzymam za Was jutro kciuki :kciuki: Swoją drogą - jak ten piesek się nazywa? :)[/quote] Szczerze powiedziawszy od kiedy mam prawo jazdy, a to już ponad 2 lata, to nie piję za dużo :oops: I tak wczoraj jakoś nas naszło z Marcinem i padłam jak sznita po dwóch piwkach... Ale za to dwóch szybkich :diabloti::eviltong: Noooo kciuki mogą być potrzebne, bo nigdy nie wystawiałam Goldena, a jak Bicco był u mnie wtedy co Wam opowiadałam, to jakoś nie przyszło mi na myśl go wystawić :evil_lol: No to będzie jutro porażeczka, hehe Marysia, Ty do Łodzi nie jedziesz prawda? Bo mi się jedno wolne miejsce stało w aucie :roll: Nie wiecie jaką pogodę zapowiadają? Quote
marymek Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Nie jade do Łodzi. Najbliższa wystawa to dopiero 18 maja - Bytom. Skoro dwa tygodnie będziesz odpoczywać to może znajdziesz czas żeby zawitać do nas z Halszką? :loveu: Rolfo się pewnie ucieszy z towarzyszki wielkościowo podobnej do niego :p Trzymałam dzisiaj kciuki od rana, zdaj nam relację jak Ci poszło z Bicco :) Co do pogody to słyszałam że aż do niedzieli ma być upalnie, no ale nie wiem czy to się im sprawdzi. Quote
panienkabubu Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Kochani złoto i CWC !!!!!!! W stawce 8 psów !!!!!!!!!! :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Ale jaja, nigdy w życiu nie wystawiałam NIC oprócz Bernardynów, a tu taki sukcesik :multi::multi::multi: Tym samym pomogłam Biccowi do Championatu i ma o jeden CWC więcej! :multi::multi::multi: Passa trwa!!!! :multi::multi: Upalnie było, ale bywało i chłodno, twarzyczka mi się opaliła :evil_lol: Mam fotki, ale nie dużo, bo jak zeszłam z ringu to padłam z niedowierzania!!! Wiecie wystawiać czyjegoś psa... To nielada wyczyn, bo w razie przegranej różnie może być. Z duszą na ramieniu szłam na ten ring, w dodatku oceniani byliśmy na końcu i się to wszystko przeciągało... Bo to klasa otwarta.... Uch, ale daliśmy czadu!!! Cieszę się, że nie zawiodłam Moniki i nam się udało !!!! :multi::multi: Niestety psy wygrał użytek, nie wypowiem się na ten temat, ponieważ nijak znam się na rasie, więc palnąć głupstwa nie chcę, bo po prostu nie wiem jak ma wyglądać Golden, ale i tak jestem dumna z Bikulca :multi::multi::multi: Tak ładnie się ze mną pokazał :) Jak będę mieć fotki, to Wam pokażę:cool3: Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.