Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='panienkabubu']ale jakie 4? jakie 20? przecież max to będzie 12 :evil_lol: oczywiście z Benem i z Halszką :loveu:

mam takie zapytanie - jak można zabezpieczyć malce takie 4 tygodniowe przed kleszczami? Bo nie mam zamiaru ich całe życie trzymać w porodówce, przecież będzie lato, chcę, żeby jak najdłużej były na słonku i na dworze, ale przerażają mnie kleszcze, których jest coraz to więcej, w dodatku u mnei na orzechu nad działką Bena jest ich mnóstwo :([/quote]
A są jeszcze za młode żeby im zaaplikować preparat na kleszcze?

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='goldenka245']To możesz do niego zadzwonic ;)[/QUOTE]
Nie muszę już.....

"[SIZE=2][SIZE=2][FONT=arial,helvetica,sans-serif]Jedna ampułka przeznaczona jest do jednorazowego użycia dla psa o wadze od 20 do 40kg, w wieku powyżej 10 tygodnia życia."[/FONT][/SIZE][/SIZE]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Cytat z jakiejś tam strony...... Ech...... No nic.. Ide sprawdzic do tego głąba mojego czy rodzi czy nie :p a jak nie, to normalnie ....... ;)[/FONT]

Posted

[quote name='panienkabubu']
mam takie zapytanie - jak można zabezpieczyć malce takie 4 tygodniowe przed kleszczami? Bo nie mam zamiaru ich całe życie trzymać w porodówce, przecież będzie lato, chcę, żeby jak najdłużej były na słonku i na dworze, ale przerażają mnie kleszcze, których jest coraz to więcej, w dodatku u mnei na orzechu nad działką Bena jest ich mnóstwo :([/quote]

Jak masz takie zakleszczenie w ogródku to najlepiej pójść do ogrodniczego i zaopatrzeć (zaopatrzyć :hmmmm:) w taki środek przeciwko różnym francom i kleszczom. Tylko nie wiem czy on do pierwszego deszczu nie działa. No i sobie zrobic opryski na podwórku. Kosic regularnie trawę itp.

[quote name='panienkabubu']
[COLOR=black][IMG]http://img530.imageshack.us/img530/7763/rodowodvk2.jpg[/IMG][/COLOR]

[CENTER]No i wychodzi mi na to, że jeżeli Inar, Halszka i Derwisz się postarają, to będzie krótkowłosy miot :loveu:[/CENTER]
[/quote]

A może być pół takich i pół takich?

[quote name='panienkabubu']"[SIZE=2][SIZE=2][FONT=arial,helvetica,sans-serif]Jedna ampułka przeznaczona jest do jednorazowego użycia dla psa o wadze od 20 do 40kg, w wieku powyżej 10 tygodnia życia."[/FONT][/SIZE][/SIZE][/quote]

Na Frontlinie jest napisane, że nie testowano na zwierzętach poniżej 10 tyg życia. Ale ja też bym nie ryzykowała. Nie wiem czy Pibutozol nie jest przeciwko kleszczom, a jego chyba można stosować już u maluchów.

Posted

"Pibutozol" -
[FONT=Arial]Stosowanie: opryskać zwierzę z odległości ok. 30 cm w ciągu kilku sekund (nie stosować u zwierząt młodych - do 3-go miesiąca życia oraz u zwierząt karmiących).[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]:([/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Tak, może urodzić się miot i długowłosych i krótkowłosych i tak jest najczęściej :)[/FONT]

Posted

[quote name='panienkabubu']"Pibutozol" -
[FONT=Arial]Stosowanie: opryskać zwierzę z odległości ok. 30 cm w ciągu kilku sekund (nie stosować u zwierząt młodych - do 3-go miesiąca życia oraz u zwierząt karmiących).[/FONT]

[FONT=Arial]Tak, może urodzić się miot i długowłosych i krótkowłosych i tak jest najczęściej :)[/FONT][/quote]
Ale będzie fajnie :D To ja wyprowadzam krótko- a ty długowłose:loveu::evil_lol:

Posted

[quote name='panienkabubu']"Pibutozol" -

[FONT=Arial]Tak, może urodzić się miot i długowłosych i krótkowłosych i tak jest najczęściej :)[/FONT][/quote]

Holibka :cool1:

Hhhi to fajnie! A kiedy będzie wiadomo? Pewnie będzie z 10 :cool3: obstawiam szczęśliwą dziesiątkę! Kto da więcej? :evil_lol:

edit: a insectin w proszku jest na kleszcze? Chyba nie...

Posted

[quote name='olcha']Holibka :cool1:

Hhhi to fajnie! A kiedy będzie wiadomo? Pewnie będzie z 10 :cool3: obstawiam szczęśliwą dziesiątkę! Kto da więcej? :evil_lol:[/quote]
Ja obstawiam 12:cool1:

Posted

[quote name='goldenka245']Ja obstawiam 12:cool1:[/QUOTE]
czy ja mogę mieć jakis głos? :evil_lol: poproszę 6, ale ZDROWYCH i mocnych :)

olcha - zaraz sprawdzę, na razie wisi mi komputer i tylko jedno okno mi działa :/

Posted

[quote name='olcha']
edit: a insectin w proszku jest na kleszcze? Chyba nie...[/quote]
[B][FONT=Arial]PRZECIWWSKAZANIA [/FONT][/B][FONT=Arial]Nie stosować u szczeniąt i kociąt poniżej 12 tygodnia życia, u gołębi poniżej 1 miesiąca [/FONT][FONT=Arial]życia, a także u samic karmiących.[/FONT]

Posted

[quote name='panienkabubu']czy ja mogę mieć jakis głos? :evil_lol: poproszę 6, ale ZDROWYCH i mocnych :)

olcha - zaraz sprawdzę, na razie wisi mi komputer i tylko jedno okno mi działa :/[/quote]
Ty nie możesz mieć głosu!:diabloti:

Posted

[quote name='panienkabubu'][B][FONT=Arial]PRZECIWWSKAZANIA [/FONT][/B][FONT=Arial]Nie stosować u szczeniąt i kociąt poniżej 12 tygodnia życia, u gołębi poniżej 1 miesiąca [/FONT][FONT=Arial]życia, a także u samic karmiących.[/FONT][/quote]

No to zostaje Ci ogrodniczy :lol: i przeglądanie "maluchów"

Posted

[quote name='goldenka245']Ty nie możesz mieć głosu!:diabloti:[/quote]

no dobra dobra :shake: :eviltong:

[quote name='olcha']No to zostaje Ci ogrodniczy :lol: i przeglądanie "maluchów"[/quote]

No chyba nic innego mi nie pozostaje :cool1:

[quote name='goldenka245']No też tak myśle:cool3: uhuhu jak sie ich urodzi 24:diabloti:[/quote]

Hm.... a jakbym tak chciała godzinę dziennie jednemu malcowi poświęcić? I urodzi się 24? jezu, dwa miesiące ciągle w ruchu? A mój Ben? Halszka? ło jesu :diabloti:
jak to mój tata zwykł mówić "jeszcze maciek w duupie a już mu kaszkę grzeją" :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong:

Najważniejsze, żeby urodziła się taka ilość, żeby Halszka miała siłę podczad porodu, oraz żeby później wszystkie można było odchować i żeby wszystkie przeżyły i były zdrowe.

Przed momentem wróciłam od Halszki - śpi i pierdzi :cool1: Także wszystko po staremu, temp. w normie, więc na razie mogę spać spokojnie i wy także :loveu:

Posted

[quote name='panienkabubu']no dobra dobra :shake: :eviltong:

No chyba nic innego mi nie pozostaje :cool1:

Hm.... a jakbym tak chciała godzinę dziennie jednemu malcowi poświęcić? I urodzi się 24? jezu, dwa miesiące ciągle w ruchu? A mój Ben? Halszka? ło jesu :diabloti:
jak to mój tata zwykł mówić "jeszcze maciek w duupie a już mu kaszkę grzeją" :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong:

Najważniejsze, żeby urodziła się taka ilość, żeby Halszka miała siłę podczad porodu, oraz żeby później wszystkie można było odchować i żeby wszystkie przeżyły i były zdrowe.

Przed momentem wróciłam od Halszki - śpi i pierdzi :cool1: Także wszystko po staremu, temp. w normie, więc na razie mogę spać spokojnie i wy także :loveu:[/quote]
Pierdzi?:loveu::evil_lol::evil_lol: To tak jak mój śmierdzielek w aucie:loveu::evil_lol:
Wyslłałam Ci wiad. na gg ale nic nie napisałaś:mad::eviltong:

Posted

[quote name='goldenka245']Pierdzi?:loveu::evil_lol::evil_lol: To tak jak mój śmierdzielek w aucie:loveu::evil_lol:
Wyslłałam Ci wiad. na gg ale nic nie napisałaś:mad::eviltong:[/QUOTE]
Tak, pierdzi pierdzi :loveu: czyli to oznacza, że nie ma zamiaru rodzić, przynajmniej dziś w nocy :evil_lol:

Czy zbyt długie przebywanie z Halszką może opóźnić poród? :hmmmm:

Ech, ja do Ciebie też pisałam na GG, ale widocznie mam coś "skopane", nie wiem co jest grane, czasem nie dochodzą do mnie wiadomości :( może spróbuj na tlen? mój identyfikator to kasmag ;)

Jeżeli jutro nie będzie padać, to porobię zdjęcia :loveu: Benia i Halszki :loveu:

Posted

[quote name='panienkabubu']Tak, pierdzi pierdzi :loveu: czyli to oznacza, że nie ma zamiaru rodzić, przynajmniej dziś w nocy :evil_lol:

Czy zbyt długie przebywanie z Halszką może opóźnić poród? :hmmmm:

Ech, ja do Ciebie też pisałam na GG, ale widocznie mam coś "skopane", nie wiem co jest grane, czasem nie dochodzą do mnie wiadomości :( może spróbuj na tlen? mój identyfikator to kasmag ;)

Jeżeli jutro nie będzie padać, to porobię zdjęcia :loveu: Benia i Halszki :loveu:[/quote]
Ja nie mam tlenu :( A masz skypa?:cool3:

Posted

[quote name='jo-jo']Halo no a tu co jeszcze nie rodzimy??

Ja tu przygotowana na kolejny poród wśród znajomych a tu cisza :shake:[/quote]
Ja też czekam a Halszka sobie pierdzi:shake::shake::shake:
:evil_lol:

Posted

[quote name='goldenka245']Ja nie mam tlenu :( A masz skypa?:cool3:[/quote]

niesteety niet :p

[quote name='jo-jo']Halo no a tu co jeszcze nie rodzimy??

Ja tu przygotowana na kolejny poród wśród znajomych a tu cisza :shake:[/quote]

Oj jojek sama bym chciała, żeby było już po wszystkim, ale jakoś Halszka sie do tego nie garnie. Może jutro, może w terminie, czyli we wtorek. No zobaczymy, nie pozostaje nic innego jak tylko czekać.

[quote name='panienkabubu']Czy zbyt długie przebywanie z Halszką może opóźnić poród? :hmmmm:[/quote]

[B]ponawiam.[/B]

Posted

[quote name='goldenka245']Ja też czekam a Halszka sobie pierdzi:shake::shake::shake:
:evil_lol:[/quote]

a ja to wącham :evil_lol:

[quote name='jo-jo']Chce uśpić towarzystwo :lol:[/quote]

Tak, tylko to towarzystwo prawdopodobnie będzie jej potrzebne :cool1:

Posted

[quote name='panienkabubu']a ja to wącham :evil_lol:

Tak, tylko to towarzystwo prawdopodobnie będzie jej potrzebne :cool1:[/quote]
Nie bądź tego taka pewna Katarzyno!:cool1: Bo może to ja wkorocze do akcji?:evil_lol::evil_lol: