panienkabubu Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 a_ga.isk napisał(a):No coś jej się nie śpieszy... podejrzewam, że to przez upały, ale nie wiem :( ma padać dziś, może to coś pomoże.... Kurcze, martwi mnie to, znajomej suka właśnie wczoraj się oszczeniła, w 59 dniu, koleżanki kolejnej suka oszczeniła się w 58 dniu, a jedna w 63 i już miała cesarkę :( Quote
anetta Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Zyje :multi: Nie martw sie :calus: Lada dzien urodzi sliczne i zdrowe maluszki :loveu: Quote
goldenka245 Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 panienkabubu napisał(a):podejrzewam, że to przez upały, ale nie wiem :( ma padać dziś, może to coś pomoże.... Kurcze, martwi mnie to, znajomej suka właśnie wczoraj się oszczeniła, w 59 dniu, koleżanki kolejnej suka oszczeniła się w 58 dniu, a jedna w 63 i już miała cesarkę :( Musi się oszczenić :) Mierzyłaś jej teraz temperature? HALSZKA CZEKAMY! Quote
panienkabubu Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 Tak, mierzyłam jej, na razie ma 37,5, także wszystko w normie. No nic, musimy czekać, nie ma innej opcji. A dzisiaj kupiłam wstążeczki na szyjki dla maluszków :loveu: Wszystkie w innych kolorach, kupiłam 12 i mam nadzieję, że mi wystarczy :loveu: Quote
panienkabubu Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 eria napisał(a):mogłaś kupić 24 :diabloti: :motz: :motz: czemu mi to robicie :placz: :placz: :eviltong: :evil_lol: Quote
eria Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 boszeeeee aż trudno to sobie wyobrazić , stado 26 bernardynów, koszmar!!:evil_lol: Quote
panienkabubu Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 eria napisał(a):boszeeeee aż trudno to sobie wyobrazić , stado 26 bernardynów, koszmar!!:evil_lol: i jak tu z nimi wyjsc na spacer? :evil_lol::evil_lol: CIĘŻARÓWKĄ :evil_lol: zaraz jakieś zdjęcia dodam a co :cool3: Quote
panienkabubu Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 No więc tak jak obiecałam :cool3: Jakieś starsze zdjęcia, tzn sprzed tygodnia :loveu: u Halszki należy to zaznaczyć, bo ona codziennie to grubsza :evil_lol: nowy sposob siadania :evil_lol: "juz mi źle już mi niedobrze, już chcę koniec" Benio :loveu: (zwis) i usmieszek :loveu: Quote
panienkabubu Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 [quote name='panienkabubu'] eria to patrz tutaj :lol: :lol: :lol: Quote
goldenka245 Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Oj bidulka :) Ja jej współczuje tyle kilo w brzuszku nosić ;) TYLKO TYLE WSTĄŻECZEK?:O o 12 za mało...:shake::roll: Quote
panienkabubu Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 [quote name='goldenka245']Oj bidulka :) Ja jej współczuje tyle kilo w brzuszku nosić ;) TYLKO TYLE WSTĄŻECZEK?:O o 12 za mało...:shake::roll: E tam dużo kilo to ona nie nosi ;) biorąc pod uwagę, że średnio szczeniak waży 600 g, to jakby miała ich nawet 10, to jest 6 kg ;) + wody i te wszystkie rzeczy w brzuchu to pewnie jakieś 10 kg ;) no nie wiem ;) jest jej ciężko na pewno, ale no co, ma wybór, albo nosić albo rodzić :p 12 to wystarczająca liczba :evil_lol::evil_lol: Quote
olcha Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Suka w sumie niby chodzi 63 dni w ciąży z kilkoma dniami wahania w tą lub tą stronę. Strzelam, że urodzą się wzorcowo więc we wtorek :razz: Ciekawe ile larwek będzie i czy Ci wstążek nie zabraknie :evil_lol: A jakie imiona wymyśliłaś? Quote
panienkabubu Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 olcha napisał(a):Suka w sumie niby chodzi 63 dni w ciąży z kilkoma dniami wahania w tą lub tą stronę. Strzelam, że urodzą się wzorcowo więc we wtorek :razz: Ciekawe ile larwek będzie i czy Ci wstążek nie zabraknie :evil_lol: A jakie imiona wymyśliłaś? A szkoda, bo wolałabym, żeby urodziła dziś, jutro, najpóźniej w poniedziałek :evil_lol: A imiona to będzie niespodzianka :) mam 20 także no jak wybiorę najlepsze do szczeniaczków to wtedy powiem :cool3: Mam nadzieję, że wstążek nie zabraknie, a jesli, no to trudno ;) dokupię :evil_lol: Quote
goldenka245 Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 panienkabubu napisał(a):A szkoda, bo wolałabym, żeby urodziła dziś, jutro, najpóźniej w poniedziałek :evil_lol: A imiona to będzie niespodzianka :) mam 20 także no jak wybiorę najlepsze do szczeniaczków to wtedy powiem :cool3: Mam nadzieję, że wstążek nie zabraknie, a jesli, no to trudno ;) dokupię :evil_lol: Musi zabraknąć:diabloti: Czekamy z niecierpliwością!:loveu: Quote
panienkabubu Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 goldenka245 napisał(a):Musi zabraknąć:diabloti: Czekamy z niecierpliwością!:loveu: jak to musi? :cool3: będziesz wyprowadzac??? :cool3::evil_lol: Quote
goldenka245 Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 panienkabubu napisał(a):jak to musi? :cool3: będziesz wyprowadzac??? :cool3::evil_lol: Z chęcią:evil_lol::evil_lol: Tylko nie wiem gdzie mieszkasz:evil_lol::evil_lol: Quote
panienkabubu Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 Ale jeszcze wam się trochę pozwierzam :loveu: Miałam robić stronę, ale jeden zły przycisk i cała konstrukcja padła i muszę budować od nowa :evil_lol: dlatego na razie to zostawiam w cholerę :p W każdym razie, tak sobie patrzę na rodowód szczeniaczków Dobra już jest: No i wychodzi mi na to, że jeżeli Inar, Halszka i Derwisz się postarają, to będzie krótkowłosy miot :loveu: Quote
eria Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 a mi tam się podobają bardziej długowłose jak ojciec maluszków których Hania nie chce ni diabła urodzić :evil_lol: Quote
panienkabubu Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 goldenka245 napisał(a):Z chęcią:evil_lol::evil_lol: Tylko nie wiem gdzie mieszkasz:evil_lol::evil_lol: jak to gdzie :evil_lol: w sosnowcu :evil_lol: Quote
goldenka245 Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 A mi sie podobają każde :D Byleby tylko były zdrowe ;-) Edit: Sosnowiec to nie tylko jeden dom xD Quote
panienkabubu Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 eria napisał(a):a mi tam się podobają bardziej długowłose jak ojciec maluszków których Hania nie chce ni diabła urodzić :evil_lol: Amber jest taki pośredni, on jest niby długowłosy, ale po krótkowłosym psie. Inaczej wygląda długowłosy bernardyn po długowłosych rodzicach, a inaczej po jednym krótkim, a jednym długim, o dwóch krótkich nie wspomnę :evil_lol: eria, pochwal się wiedzą i oświeć mnie, czy zdarzają się porody przed 63 dniem ciąży i czy są one bezpieczniejsze dla suki niż przenoszenie? :cool3: edit: goldenka, to jak już sie urodzą i będzie czas socjalizacji to Ci wyjasnie gdzie dokładniej :evil_lol: MÓWIĘ POWAZNIE :evil_lol: Quote
goldenka245 Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 panienkabubu napisał(a): edit: goldenka, to jak już sie urodzą i będzie czas socjalizacji to Ci wyjasnie gdzie dokładniej :evil_lol: MÓWIĘ POWAZNIE :evil_lol: Ok, jestem chętna Kasiu:evil_lol: I też mówię poważnie :] ale ja biore 4 a ty 20:eviltong: Quote
panienkabubu Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 goldenka245 napisał(a):Ok, jestem chętna Kasiu:evil_lol: I też mówię poważnie :] ale ja biore 4 a ty 20:eviltong: ale jakie 4? jakie 20? przecież max to będzie 12 :evil_lol: oczywiście z Benem i z Halszką :loveu: mam takie zapytanie - jak można zabezpieczyć malce takie 4 tygodniowe przed kleszczami? Bo nie mam zamiaru ich całe życie trzymać w porodówce, przecież będzie lato, chcę, żeby jak najdłużej były na słonku i na dworze, ale przerażają mnie kleszcze, których jest coraz to więcej, w dodatku u mnei na orzechu nad działką Bena jest ich mnóstwo :( Quote
Recommended Posts