Doginka Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Kasiu, a jaką max ilość szczeniąt może urodzić bernardynka?:razz: Quote
panienkabubu Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 Doginka napisał(a):Kasiu, a jaką max ilość szczeniąt może urodzić bernardynka?:razz: Wszystko zależy od bernardynki :) Podobno Halszka ma 15 rodzeństwa, zdarzają się suki, które rodzą po 1, 2 szczeniaków, a są takie, które po 10-13. O ile dobrze pamiętam, w Holandii był kiedyś miot 16 szczeniąt :) Quote
Asiaczek Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Na kiedy stawiasz poród? Ja na jutro... pzdr. Quote
eria Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 eeee w TAKIM brzuchu napewno nie jeden:evil_lol: Quote
panienkabubu Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 [quote name='Asiaczek']Na kiedy stawiasz poród? Ja na jutro... pzdr. Na jutrzejszy poranek :) Bo wtedy mamy umówioną wizytę do weterynarza hahaha i Halszunia na pewno się przestraszy i urodzi :evil_lol::evil_lol: Chociaż przed momentem, jak u niej byłam i czesałam (biedna jest już taka łysa :placz:) to zostałam skopana i tutaj pojawia się moje pytanie: Jak szybko szczeniak przemieszcza się po macicy suki? Bo albo jest taki Speedy Gonzales z niego albo jest ich tam kilka :evil_lol: Quote
panienkabubu Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 eria napisał(a):eeee w TAKIM brzuchu napewno nie jeden:evil_lol: Znowu będziecie obstawiac jak półtora roku temu? :eviltong::eviltong::eviltong: I w efekcie ja będę mieć rację hihi. Robi się ciemno, w domu coraz większy spokój.......... Uf uf uf, trzy oddechy, może to niebawem :evil_lol: Quote
Kaśka (Hasta) Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 to ja tez sie pobawie: stawiam na najblizsza noc i 2 szczeniaki Quote
panienkabubu Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 Kaśka (Hasta) napisał(a):to ja tez sie pobawie: stawiam na najblizsza noc i 2 szczeniaki To jeszcze proszę o płeć i długosć sierści :evil_lol: Quote
marymek Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Rany, ale tu emocje, uff. Jak wlazłam i zobaczyłam ile stron to myślałam że to już :mdleje: Ja trzymam kciuki :kciuki: I obstawiam że to dzisiaj w nocy albo jutro nad ranem się stanie :loveu: A pocieszając Kasie (:loveu:) najliczniejszy miot bernardynów to 20 szczeniąt. Nie wiem gdzie, ale wiem że taki był. Fajnie, nie? :loveu: Halszka, trzymaj się dzielnie łobuziaro :multi: Quote
Kaśka (Hasta) Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 panienkabubu napisał(a):To jeszcze proszę o płeć i długosć sierści :evil_lol: yyy parka krotkowlosa :p marymek napisał(a):najliczniejszy miot bernardynów to 20 szczeniąt. Nie wiem gdzie, ale wiem że taki był. Fajnie, nie? :loveu: biedna suka... :huh: Quote
panienkabubu Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 marymek napisał(a):Rany, ale tu emocje, uff. Jak wlazłam i zobaczyłam ile stron to myślałam że to już :mdleje: Ja trzymam kciuki :kciuki: I obstawiam że to dzisiaj w nocy albo jutro nad ranem się stanie :loveu: A pocieszając Kasie (:loveu:) najliczniejszy miot bernardynów to 20 szczeniąt. Nie wiem gdzie, ale wiem że taki był. Fajnie, nie? :loveu: Halszka, trzymaj się dzielnie łobuziaro :multi: Cóż - trzeba czekać :evil_lol: Na pewno się dowiecie jak już będzie po :loveu: Współczuje tej suce :roll: Halszka będzie mieć 1-2, a już widzę jakie sprawia jej problemy poruszanie... A tamta??? O matko nie wyobrażam sobie. Kaśka - ja obstawiam: suka długa, pies krótki :cool3: Quote
panienkabubu Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 Matusz napisał(a):pies długi, suka krótka :eviltong: nie nie nie :shake: bo suka musiałaby zostać hihihihi:evil_lol: a jeszcze w hodowli krótkiego psa nie wyhodowałam :eviltong: Quote
Matusz Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 panienkabubu napisał(a):nie nie nie :shake: bo suka musiałaby zostać hihihihi:evil_lol: a jeszcze w hodowli krótkiego psa nie wyhodowałam :eviltong: to zostanie :diabloti: Quote
Unbelievable Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 panienkabubu napisał(a):nie nie nie :shake: bo suka musiałaby zostać hihihihi:evil_lol: a jeszcze w hodowli krótkiego psa nie wyhodowałam :eviltong: rzeczywiście, przez tyle miotów krótkiego psa się nie dorobić :shake: :evil_lol: Quote
pokoik1 Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 A ja mówię, że będą 3 dziewczynki jedna krótka i dwie długie :loveu: A tak na marginesie, jaka jest nagroda dla zwycięzcy? :eviltong: Quote
Asiaczek Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Ja typuję 2 szczeniaki, ale nie podejmuję się "strzelać", jakie to szczeniaki będą (płec, długość sierści)... Czas pokaże. A jaka będzie nagroda? No, ciekawe, co Panienka wymysli...:evil_lol: Pzdr. Quote
Doginka Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Obstawiam 2 pieski i 1 suczkę, ale długości futra nie obstawiam:diabloti: Quote
marymek Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 No ale co ta suka mogła poradzić. To nie jej wina że tyle urodziła :eviltong: To ja obstawiam dwa krótkie pieski i długą suczkę :cool3: Quote
panienkabubu Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 No jak to co będzie nagrodą? :crazyeye: Szczeniak? :diabloti: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Matusz - nie sądzę, że zostanie, bo mam inne plany :) Tinka:) - no tak, ale miałam tylko jeden miot na razie hihi pokoik1 - Ty nagrodę masz już zaplanowaną - mizianko :loveu: 3 dziewczynki były ostatnio, więc teraz na pewno się to zmieni :cool3: Asiaczek - Ja też typuję 2 szczeniaki, chociaż to kopanie jest zbyt intensywne jak na 2 :evil_lol: Doginka - a możesz zmienić statystyki? :evil_lol: marymek - a nie wiesz czy sama urodziła? Czy cesarka? Quote
Kaśka (Hasta) Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 panienkabubu napisał(a):No jak to co będzie nagrodą? :crazyeye: Szczeniak? :diabloti: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: hehe dobre! a jak wygram, to jeden bedzie musial zostac u Ciebie na 10 miesiecy zanim do mnie trafi! :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Rozumiem, że noc minęła w miarę spokojnie... Pzdr. Quote
marymek Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Nie mam pojęcia jak przebiegał poród u tej suki. Skoro Kasia jeszcze nic nie napisała to znaczy że musimy czekać. :cool3: Quote
jamnicze Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Nie ważne co, byle zdrowe :loveu: Mamuśka też się już chyba nie może doczekać zdjęcia tego ciężaru ;) http://i441.photobucket.com/albums/qq135/bernardyny/halszka_ostatnie_dni_ciazy1_640_x_4.jpg Quote
Asiaczek Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Poród typowałam na dzisiaj. I co , wygrałam? Pzdr. Quote
Recommended Posts