jamnicze Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 :tree1::tree1::tree1::tree1::tree1: Na białych bałwanach fal mkną życzenia z nadmorskich plaż, już choinki zielonej blask i kolędy nadszedł czas. W Dniu Bożego Narodzenia przyjmijcie od nas serdeczne życzenia jamnicze i Saidi :tree1::tree1::tree1::tree1::tree1::tree1: Quote
jamnicze Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 hoho, coś tu cicho się zrobiło, czyżby akcja porodowa? :cool3: Quote
panienkabubu Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 Na dzieci jeszcze trzeba trochę poczekać :cool3: Na razie mamy ostatni tydzień i będziemy odliczać od poniedziałku. Zobaczymy co to z tego wyjdzie, może nic :evil_lol: A cicho, bo świętujemy :cool3: caluteńką rodzinką :multi: fajnee święta, przytyłam chyba z 10 kg :P Quote
jamnicze Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 ja też czuję jak sadełko mi sie zawiązuje :angryy:, za to Saidi wzgardziła dzisiaj obiadem - surowe mięso z podrobami i odrobiną ryżu :niewiem: Quote
panienkabubu Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 jamnicze napisał(a):ja też czuję jak sadełko mi sie zawiązuje :angryy:, za to Saidi wzgardziła dzisiaj obiadem - surowe mięso z podrobami i odrobiną ryżu :niewiem: u Halszki brak apetytu sygnalizowałby poród, a u Was? :evil_lol: Quote
jamnicze Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 panienkabubu napisał(a):u Halszki brak apetytu sygnalizowałby poród, a u Was? :evil_lol: Raczej "francuski" żołądek :evil_lol: Quote
marymek Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Może jakieś poświąteczne zdjęcia by się przydały? :loveu: Kasiu mam do Ciebie sprawę, wyślę Ci jutro PW bo dzisiaj nie zdążę już napisać ;) Quote
d_orka Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Heeej... jaaacie faktycznie niebawem nasze dzieciaczki sie bedą rodzić!:cool3: Dawaj Kasia fotkę grubej Halszki:loveu:, dawaj. I witam poświątecznie:p Quote
malawaszka Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Kasia jak u Was? dyszymy już? przemy???? :loveu: :kciuki: Quote
panienkabubu Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 Podejrzana, bo już nie wyrabiam :evil_lol: Skład psów w moim domu i przed nim :evil_lol: : 1. Halszka w porodówce na dole domu (ode mnie z pokoju trzeba zejść schodami a mam ich 36 :mdleje:) - co jakiś odgłos słyszę, to biegiem :evil_lol: 2. Novinka rozszalała niewyżyta 3. Major na świąteczno-noworocznym tyciu rozszalały niewyżyty Na placu 4. Frania rozszalała niewyżyta, wiecznie tylko biega, goni, skacze, JE 5. Ben, który ma wszystko gdzieś :evil_lol: Na spacery wychodzimy turami: 1. Major + Nufka (ale wspólnie tylko przed dom, bo w las nie da się razem, bo Major się zajedzie, no i smycz zostałaby rozszarpana na strzępy, one mają tyle siły, że szok) 2. Halszka (samotnie w trosce o brzuch) 3. Frania (czasem z Nufką, ale jak jest i Major, to mu smutno) 4. Benowicz (czasem z Franią, ale nie daję rady z dwoma wielkimi niewyżytkami na jednej smyczy) :evil_lol: W pocie czoła czekamy na dzieci, no i to chyba tuż tuż :loveu: Na pewno zostaniecie poinformowani, może nie w pierwszej kolejności (bo u Halszki nie zamontowali internetu :evil_lol:, mimo, że dwa komputery stoją hehe), ale na pewno się dowiecie :loveu: Zaraz pokażę Halszkę :cool3: Quote
panienkabubu Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 A w domu to mam istny cyrk - Nufka z Majorem robią taki sajgon, że dywany latają w powietrzu :evil_lol: Halszka mruczy, stęka, pierdzi jak oszalała :evil_lol: A wczoraj przez przypadek Frania wpadła do domu, zatrzymała się na tzw. półpiętrze, zobaczyła mamę i uciekła buahah :evil_lol: Halszka nie wpuszcza do porodówki nikogo oprócz Nufki - chodzi mi o psy. Ale przy Frani wariuje, chociaż zawsze Frania jest na smyczy - ja z tych panikar :evil_lol: od nowej strony fotki. Quote
panienkabubu Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 O to może najpierw Novinkę śpimy Quote
panienkabubu Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 Joras :loveu: I ciężarówka Quote
Mudik Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 To masz wesoło, ale cóż wszka jutro Sylwester, musi byc hiczno prawda?;):evil_lol::evil_lol::evil_lol: ja chcę zobaczyć latające dywany, filmik zrób:lol::lol::lol: Quote
Asiaczek Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Panienko - mam podobnie: 1- spacery z dorosłymi na 5 tur. 2- wypuścić Małe z kojca 3- po ok. godzinie biegania - karmienie Małych 4- po karmieniu uspokajanie Małych i przekonywanie ich, że kojec to idealne miejsce na wypoczynek:evil_lol: 5- moje sniadanie i ewent. małe zakupy 6- wypuścić Małe na spacerek po mieszkaniu 7- karmienie Małych .... 8- spacery z dorosłymi 9- karmienie dorosłych 10- obiad dla mnie ..... ..... ..... ..... itp. Jak Ci się podoba taki grafik dnia?:diabloti: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Bardzo mi się podoba Novinka...:loveu: http://i441.photobucket.com/albums/qq135/bernardyny/P1040395_640_x_480.jpg Pzdr. Quote
panienkabubu Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 Mudik - nie mam tak szybkiego aparatu niestety :evil_lol::evil_lol: W Sylwester będzie huczno - oby Halszka to zrozumiała właściwie :evil_lol::evil_lol: Asiaczku - podziwiam :mdleje: Chociaż niebawem mnie też już to czeka :multi: Cała kwintesencja hodowli to te małe szkraby ach :loveu::loveu: Ale spaceru na 5 tur to nie zazdroszczę :evil_lol: Sprzydałby się tir, który zawoziłby je wszystkie do lasu na godzinę i po sprawie :evil_lol: Quote
panienkabubu Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 Asiaczek napisał(a):Bardzo mi się podoba Novinka...:loveu: http://i441.photobucket.com/albums/qq135/bernardyny/P1040395_640_x_480.jpg Pzdr. wygląda jakby miała wiecznie focha :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 panienkabubu napisał(a): Asiaczku - podziwiam :mdleje: Chociaż niebawem mnie też już to czeka :multi: Cała kwintesencja hodowli to te małe szkraby ach :loveu::loveu: Ale spaceru na 5 tur to nie zazdroszczę :evil_lol: Sprzydałby się tir, który zawoziłby je wszystkie do lasu na godzinę i po sprawie :evil_lol: O, tak! Taki tir z baskami to dopiero byłaby atrakcja! Pzdr. Quote
jamnicze Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Ja co prawda mam jedną paskudę, ale za to częściej mnie wyciąga na spacery :evil_lol: Quote
marymek Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Jak ja kocham czytać takie historie :loveu: :evil_lol: I pomyśleć że czasami narzekam na niewyżytego, jednego bernardyna :oops: Halszka to już prawdziwa ciężarówka, powoli kciuki zaciskamy :kciuki: Quote
Kaśka (Hasta) Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 nieźle, a ja mam wątpliwości czy dam radę z drugim psem :evil_lol: dzielne jesteście niesłychanie! wiadomo ile będzie szczeniaków? (mniej więcej) Quote
panienkabubu Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 Kaśka(Hasta) - przy "normalnym" obcowaniu z moimi psami, to biorę wszystkie i idę do lasu, ale teraz trzeba uważać na Halszkę, bo Frania jednym "wpadnięciem" na nią mogłaby spowodować wiele kłopotów. Dlatego Halszka od połówki ciąży mieszka już z nami w domku, chociaż na początku umierała z gorąca, ale teraz już się zaklimatyzowała i wyleguje się na swoim pontoniku:) Szczeniąt będzie (na szczęście) malutko. Może być nawet jeden szczeniaczek :loveu: Także ilość jest niewiadoma, ja czuję przynajmniej dwa (wczoraj mnie skopały), ale myślę, że więcej niż 3 nie będzie na pewno :) A jak będzie to się okaże już niebawem, może i dzisiaj w nocy - zobaczymy :loveu: A na razie pokazuję filmik z jednej z ostatnich kąpieli :loveu: nufkaihalszkakilkadniprzedporodem1.flv - Video - Photobucket - Video and Image Hosting Quote
panienkabubu Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 O i jeszcze jeden :) nufkaihalszkakilkadniprzedporodem2.flv - Video - Photobucket - Video and Image Hosting Quote
Recommended Posts