Jump to content
Dogomania

WAŻNE - Program Regulacji Narodzin Zwierząt - tańsze sterylki!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Mysia_Zabrze']Nie dosyć, że przez zastrzyki hormonalne zwierzaki w srodku prawie się "rozlatują" to ich łączny koszt pewnego dnia przewyższy koszt zabiegu sterlizacji... Heh...
Wg mnie media powinny akcje rozgłaszać... Powinny istnieć też stowarzyszenia, organizacje, które pomagały by najbiedniejszym ludzią w sprawie wysterlizowania suczki, kotki... W Zabrzu pomoc zawsze służy schronisko prowadzone przez TOZ...

Mysia, ja mysle, ze media nie bardzo rozumieja problem, nie rozumieja takich akcji, nie rozumieja tego, ze bezdomne zwierzeta=niekastrowane zwierzeta.
Wcale nie chca pisac a wrecz, chyba w Radomiu to bylo, w ubieglym roku, chcieli oplate, cos chyba 100zl:mad:
Dwa, same ceny moga tez wynikac ze lek. wet nie chca a slyszalam nawet ze nie zaleca sie na uczlniach, kastracji tzw. metoda hakowa a przy tej metodzie minimalizuje sie zuzycie matrialow, juz nie wspomne o malej inwazyjnosci samego zabiegu.
Wczoraj zglosil sie lek.wet, musze go pochwali, robi ta metoda wlasnie i powiedzial,ze dlatego proponuje nizsze ceny.
Zastanawiam sie czy np. Wielun czy Rawa nie moglby z jego uslug korzystac. Moze by dojedzal, troche drozej ale i tak taniej niz to co np. w Rawie placa.
BEŁCHATÓW
Gabinet Weterynaryjny
ul. Paderewskiego 2
tel. 633-31-78
UWAGA!! Gabinet robi zabiegi sterylizacji metoda tzw. malego ciecia,'hakową'. Proponowane ceny: suka 90zl, kotka 50zl, kocur 30zł, pies 40zl. Akcja bedzie trwała tydzień, od 25 marca.

• Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ARKA']
Zastanawiam sie czy np. Wielun czy Rawa nie moglby z jego uslug korzystac. Moze by dojedzal, troche drozej ale i tak taniej niz to co np. w Rawie placa.
BEŁCHATÓW
Gabinet Weterynaryjny
ul. Paderewskiego 2
tel. 633-31-78
UWAGA!! Gabinet robi zabiegi sterylizacji metoda tzw. malego ciecia,'hakową'. Proponowane ceny: suka 90zl, kotka 50zl, kocur 30zł, pies 40zl. Akcja bedzie trwała tydzień, od 25 marca.
Niestety, "Rawa" nie sterylizuje zwierząt tylko przez 1 tydzień w roku, a stale, i uważam, że obecna lekarka proponuje nie najgorsze ceny.

Posted

[quote name='ARKA']Mysia, ja mysle, ze media nie bardzo rozumieja problem, nie rozumieja takich akcji, nie rozumieja tego, ze bezdomne zwierzeta=niekastrowane zwierzeta.
Wcale nie chca pisac a wrecz, chyba w Radomiu to bylo, w ubieglym roku, chcieli oplate, cos chyba 100zl:mad:
Dwa, same ceny moga tez wynikac ze lek. wet nie chca a slyszalam nawet ze nie zaleca sie na uczlniach, kastracji tzw. metoda hakowa a przy tej metodzie minimalizuje sie zuzycie matrialow, juz nie wspomne o malej inwazyjnosci samego zabiegu.
Wczoraj zglosil sie lek.wet, musze go pochwali, robi ta metoda wlasnie i powiedzial,ze dlatego proponuje nizsze ceny.
BEŁCHATÓW
Gabinet Weterynaryjny
ul. Paderewskiego 2
tel. 633-31-78

BRAWO :loveu:

Posted

XWegaX napisał(a):
Niestety, "Rawa" nie sterylizuje zwierząt tylko przez 1 tydzień w roku, a stale, i uważam, że obecna lekarka proponuje nie najgorsze ceny.

XWegaX, znam wetke b. dobrze i sentymenty nie maja tu nic do rzeczy jesli trzeba pieniadze ogladac z paru stron, za nim sie je wyda. 'Worek, dno ma':-( Rzucilam tylko propozycje zeby z lekarzem porozmawiac. CENA zabiegu jest ZNACZACA 150zl a 90zl to wybacz ale jest roznica a metoda robienia zabiegow ta sama. Moze nie bedzie go to w ogole interesowalo -ale kto pyta nie błądzi.

Posted

ARKA napisał(a):
XWegaX, znam wetke b. dobrze i sentymenty nie maja tu nic do rzeczy jesli trzeba pieniadze ogladac z paru stron, za nim sie je wyda. 'Worek, dno ma':-( Rzucilam tylko propozycje zeby z lekarzem porozmawiac. CENA zabiegu jest ZNACZACA 150zl a 90zl to wybacz ale jest roznica a metoda robienia zabiegow ta sama. Moze nie bedzie go to w ogole interesowalo -ale kto pyta nie błądzi.

zrozumiałam, że podałaś ceny AKCYJNE- nie wiem, ile ten wet bierze poza akcją.
Nie chodzi mi o sentymenty, tylko obiektywnie wetka nie jest droga, dobrze się z nią współpracuje i już mamy umówione następne zabiegi. Na razie dajemy sobie radę i nie widzę potrzeby zmiany weterynarza.

Posted

Ten program faktycznie działa! Jedna ze znajomych zapisała swoją suczkę na sterylizację akurat w dniu, kiedy w tej lecznicy jest dzień akcyjny - i Pani Weterynarz poinformowała ją, że w związku z działającym u nich Programem Regulacji Narodzin Zwierząt za sterylizację w tym termnie zapłaci mniej!
Warto tą akcję rozpropagować!

Arko - ja na Twoim miejscu postarałabym się wejść z nimi we współpracę - razem możecie zdziałać więcej! :multi:

Posted

[quote name='Marka']
Arko - ja na Twoim miejscu postarałabym się wejść z nimi we współpracę - razem możecie zdziałać więcej! :multi:

Marka, my trzy lata temu robilysmy wspolna akcje. Ja mam inny punkt widzienia. Zreszta nie raz, na poczatku naszych akcji, romawialam z wetami. Padaly propozycje dwa razy w roku, co miesiac, albo wlasnie raz w roku, kazdy ma inny punkt wiedzenia-weci.
Wybralam droge-lepiej duzo wiecej zabiegow, za jednym 'uderzeniem' i wtedy tez atutem jest cena. JASNA cena. Niech idzie tak jak jest...taki program bedzie szedl swoja droga a DZIEN STERYLIZACJI-chcialbym aby takim poprostu dniem kalendarzowym byl...

Chyba, chyba cos dzis slyszalam, ze w reklamie HEYAH!! mowia cos o sterylizacji:razz: Padlo slowo sterylizacja w konteksie psow w reklamie. Czy ktos slyszal ta reklame, czy mnie sie przeslyszalo?;)

Posted

ARKA napisał(a):
Chyba, chyba cos dzis slyszalam, ze w reklamie HEYAH!! mowia cos o sterylizacji:razz: Padlo slowo sterylizacja w konteksie psow w reklamie. Czy ktos slyszal ta reklame, czy mnie sie przeslyszalo?;)

A tak, widziałam tą reklamę - jej wydźwięk jest generalnie pozytywny (dla nas) bo cały pomysł polega na tym, że czołgiści z "Rudego" mają problem ze szczeniętami po owczarkach, które się rozmnożyły - stoją z tymi psami na rękach i tabliczką "oddam w dobre ręce" - a w tle jeden z żołnierzy mówi "a mówiłem, żeby wysterylizować"
- i to jest bardzo dobre przesłanie tej reklamy - wysterylizuj - żeby potem nie mieć kłopotu!
:D

Posted

ja każdemu właścicielowi suczki która akurat ma cieczkę i ma za sobąstado napalonych psów mówię - widzi pan/pani - moja suka jest ysterylizowana i nie mam takich problemów :evil_lol: wielu ludzi nie myśli o zdrowiu swojego psa/suki ale docierają do nich argumenty typu, że nie będzie pies uciekał, że nie będzie stada napaleńców zasuką chodziło

a wogóle to jestem zażenowana, że znowu śląsk kuleje - tylko Zabrze się przyłączyło i to tylko jedna lecznica :shake: :shake: :shake: załamać się można - a schroniska na śląsku to potworne mordownie bo takie przepełnienie :-(

Posted

Mysia_Zabrze napisał(a):
Niestety do ludzi nie dociera, że sterlizacja i kastracja ma praktycznie same zalety :(
No i nie wiem co się z tym Śląskiem dzieje :(

A może zasnieście info do swoich klinik weterynaryjnych?? Może oni nie wiedza ??? Moge sie założyć, że mój wet nie wie-jak dorwe drukarke to wydrukuje i zaniose mu.

Posted

Gucio napisał(a):
A może zasnieście info do swoich klinik weterynaryjnych?? Może oni nie wiedza ??? Moge sie założyć, że mój wet nie wie-jak dorwe drukarke to wydrukuje i zaniose mu.

"Mój weterynarz" dosłownie za płota, właśnie bierze udział w tej akcji... jako jedyny na Śląsku :(

Posted

Jeśli się ludzie dowiedzą o tym programie i zaczną pytać o niego w swoich lecznicach - to lekarze przekonają się, że warto dołączyć
- więc podnosimy!

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Marka - spróbuj przez Allegro do niej napisac... Na Wszystko o Psach sa podklejone wątki jej. Wejdź w link allegro i stamtąd do niej napisz :cool3: