sic! Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 [B]Davie[/B] no co Ty???do Dyrektora??? :)) wystarczy że moja sucz go raz na bacznośc postawiła :mad: hehehe po tym to ja już nie śmiem dyskutować na psie tematy :) A mi się przypomniało..."uczestnicy obozu powinni posiadać ubezpieczenie..." jakowe się pytam? na życie?:) Quote
Wind Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 [quote name='sic!'] A mi się przypomniało..."uczestnicy obozu powinni posiadać ubezpieczenie..." jakowe się pytam? na życie?:)[/QUOTE] Na wypadek braku kondycji i zakwasow :evil_lol: Quote
Kajka_777 Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 Witam cieplutko. Ja mam pytanie (pewnie głupie,ale co mi :)) : Jaki jest przedział wiekowy ludzkich uczestników obozu? Pytam bo do młodzieży już nie należę, a temat kusi mnie bardzo. Quote
sic! Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 [quote name='Wind']Na wypadek braku kondycji i zakwasow :evil_lol:[/quote] :P [B]Wind[/B] a Ty kurde przyjedziesz???bo wtedy to ja jeszcze bym dodatkowo musiała se jakąś fryzure fotogeniczną zrobić :cool3: Quote
FikuMiku Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 [quote name='Kajka_777']Witam cieplutko. Ja mam pytanie (pewnie głupie,ale co mi :)) : Jaki jest przedział wiekowy ludzkich uczestników obozu? Pytam bo do młodzieży już nie należę, a temat kusi mnie bardzo.[/quote] W zeszłym roku najmłodszy uczestnik miał ok 3 latka :evil_lol:, a najstarsi mieli ok 5x5x2+-5 :p Żekłabym, że młodzieży zaawansowanej wiekowo było duuużo :razz: Quote
Wind Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 [quote name='sic!']:P [B]Wind[/B] a Ty kurde przyjedziesz???bo wtedy to ja jeszcze bym dodatkowo musiała se jakąś fryzure fotogeniczną zrobić :cool3:[/QUOTE] No wlasnie nie :( Mamy pokazy na Torwarze przy okazji bardzo fajnej, konskiej imprezy. Jest wiec okazja do pofotografowania i agility i koni w pieknym ruchu :-) W. Quote
TuathaDea Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 :hmmmm: [B]Wind[/B], pytanie było o obóz. Pobudka! :lol: Quote
sic! Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 Noo dopszzzzzz, to ja poczekam aż siem Wind obudzi:) Quote
Wind Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 Bosze ... wybaczcie :modla: . Jak zwykle, zakrecona jestem jak wieczko od sloika :cunao: Oczywiscie na obozie bede ... ale nie tym 3-8 lipca, tylko z Grygarem :multi: Quote
sic! Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 [B]Wind[/B] no to wychodzi na to, że któras z nas jedzie nie na ten obóz co trzeba :))) Quote
Wind Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 [quote name='sic!'][B]Wind[/B] no to wychodzi na to, że któras z nas jedzie nie na ten obóz co trzeba :)))[/QUOTE] Ojjj ... celna uwaga :evil_lol: Quote
sic! Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 [quote name='Wind']Ojjj ... celna uwaga :evil_lol:[/quote] eeeeee:oops: :oops: :oops: Nie tak to miało zabrzmieć no! Quote
PATIszon Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 [quote name='Wind']No wlasnie nie :( Mamy pokazy na Torwarze przy okazji bardzo fajnej, konskiej imprezy. Jest wiec okazja do pofotografowania i agility i koni w pieknym ruchu :-) W.[/quote] Wrrrr a ja w bydgoszczy......zamiast na pucharku....wrrrrrrr:angryy: :angryy: :angryy: Swoja droga juz w zeszlym roku zastanawialam sie czemu psy nie skacza jako przerywnik nan Torwarze, w koncu pasuja tam jak ulal! [B]Wind,[/B] czyli , mam rozumiec, ze wkrotce Zobaczymy zajepiiiiiste zdjecia :multi: Quote
PATIszon Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 [quote name='FikuMiku']Patiszku, toż to przecie skakały:lol:[/quote] Cos ty! Musi jakos pseocylam....:oops: Quote
Wind Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 [quote name='PATIszon'] [B]Wind,[/B] czyli , mam rozumiec, ze wkrotce Zobaczymy zajepiiiiiste zdjecia :multi:[/QUOTE] Mozna domniemywac, ze jakies foty beda ;) A czy zajepiiiiiiste, czy nie to siem okaze :evil_lol: Quote
Davie Posted March 16, 2006 Author Posted March 16, 2006 Siem okaże, z pewnością!:razz: [B]Pati[/B], my tam już trzeci raz bedziemy...;) Quote
PATIszon Posted March 16, 2006 Posted March 16, 2006 [quote name='Davie']Siem okaże, z pewnością!:razz: [B]Pati[/B], my tam już trzeci raz bedziemy...;)[/quote] Jakos mi to umklo.... Chyba za dlugo w stajniach siedzialam.....:cool1: Quote
Toller Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Who is Iwona Dawidowicz? Może ktoś napisać coś więcej o instruktorach? My dopiero zaczęliśmy w październiku, więc raczej jesteśmy początkujący w dziedzinie agilitowej :cool3: . Szkoli nas Magda z Alteri, i ciekawa jestem jaką metodą jest prowadzone szkolenie na obozie. Quote
OlaAB Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 [quote name='Toller-Fox']Who is Iwona Dawidowicz? Może ktoś napisać coś więcej o instruktorach?[/quote] Iwona to Davie z dogo :lol: a Magda to Zielsko :lol: obie są instruktorkami w KA Fort więc uderzaj z pytaniami do nich, chyba najpewniej dowiedzieć się "u źródła" co do szkoleń - nie jest to kliker (a w Alteri chyba tak uczą?) ale z mnóstwem smakołyków i piłeczek/zabawek (piłeczki są obowiązkowym wyposażeniem na treningach:evil_lol: ) Quote
Toller Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 Super- o to chodziło!! Bardzo byśmy chcieli pojechać, ale nie wiem czy się uda- możliwe że nie dostanę urlopu :-( . Co do szkolenia- nie szkolimy się w Alteri, oni nie mają toru, tylko szkoli Magda z Aleri na torze Krakowskiego Klubu Agility. Różnica o tyle, że my nie chcemy klikerem, tylko nagrodą- piłeczką. Uczymy się do obedience równocześnie, w innej szkole, Fox nie był nigdy uczony klikerem, i wolałabym żeby zostało jak jest. Magda nie widzi problemu, super uczymy się więc bezklikerowo , i właśnie mi o to chodziło czy ten kurs jest "klikerowy" czy nie. Quote
dog_master Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 A czemu nie klikerem? Nie byłoby łatwiej i szybciej? :cool3: Quote
Toller Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 Bo lepiej nam piłeczką, a do klikera nie jesteśmy przyzwyczajeni-zawsze uczyliśmy tak jak teraz i wolimy przy tym pozostać. A czy szybciej, to tego nie powiem. Widziałam Tollery szkolone klikerem i uczyły się dużo wolniej- to raz, po drugie- wcale nam nie zależy na milowych krokach- chcemy się dobrze na agility bawić, w zawodach nie planujemy na razie występować (nie jak w obedience :razz: ), więc czas szkolenia nie gra znowu aż tak roli. Quote
Anulka Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 [QUOTE]A czemu nie klikerem? Nie byłoby łatwiej i szybciej?[/QUOTE] A skąd wiesz że metody jakie my stosujemy nie są łatwe, szybkie i w dodatku przyjemne dla psa? My bazujemy na motywowaniu psa, DUŻO smaczków, piłek, do tego nie potrzebny nam kliker ;) My wymagamy od właścicieli żeby entuzjastycznie motywowali psa do pracy, żeby nie bali sie go pobudzić, żeby jak najczęściej nagradzali psy. A z technicznego punktu widzenia łatwiej jest gdy masz mniej akcesoriów w rękach.:eviltong: Pudełeczko nam do agility nie jest potrzebne i sobie doskonale bez niego radzimy. [QUOTE] w zawodach nie planujemy na razie występować[/QUOTE] Każdy tak mówi a potem się tylko za nimi kurzy na zawodach :loveu: Quote
dog_master Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 [quote name='Anulka']A skąd wiesz że metody jakie my stosujemy nie są łatwe, szybkie i w dodatku przyjemne dla psa? My bazujemy na motywowaniu psa, DUŻO smaczków, piłek, do tego nie potrzebny nam kliker ;) My wymagamy od właścicieli żeby entuzjastycznie motywowali psa do pracy, żeby nie bali sie go pobudzić, żeby jak najczęściej nagradzali psy. A z technicznego punktu widzenia łatwiej jest gdy masz mniej akcesoriów w rękach.:eviltong: Pudełeczko nam do agility nie jest potrzebne i sobie doskonale bez niego radzimy.[/QUOTE] Nie twierdze, ze macie zle metody, nie o to mi chodzilo ;) Po prostu zarowno moj, jak i wszystkie psy, ktore znam, co zaczely uzywac klikera, przyspieszyly (nie tylko w nauce, ale mialam na mysli predkosc na torze), stąd moje pytanie :lol: Poza tym tak sobie gdybam ;) ("Nie byloby...") Quote
Recommended Posts