Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiesz co licz się trochę ze słowami! Klepać to sobie w domu możesz. Koniec, więcej się tu odzywać nie będę! A Ty jak masz problem to załatwiaj sobie go z osobami, które Franię wydały i Iloną.

• Replies 862
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lilith27, niczego z handlarami Psami nie ustalisz.
Tu handlara na handlarze siedzi i handlarą pogania.
Handlary Psami prawdy nie powiedzą, no, chyba, że się pomylą.

Posted

Prosze moderatora o zbanowanie Odi! Już chyba raz takimi słowami tutaj pojechała i chyba bana dostała! Takiej bezczelności i głupoty ludzkiej jeszcze nie widziałam!

Posted

[quote name='Asta17']Prosze moderatora o zbanowanie Odi! Już chyba raz takimi słowami tutaj pojechała i chyba bana dostała! Takiej [B]bezczelności i głupoty ludzkiej [/B]jeszcze nie widziałam![/QUOTE]

a to jest właśnie zniewaga - 216 par 2 k.k.
i za to Ty bana powinnas dostać, a jeśli nie dostaniesz, to mod razem z Tobą powinien odpowiadać przed Sądem

[quote name='Asta17']Wiesz co licz się trochę ze słowami! Klepać to sobie w domu możesz. Koniec, więcej się tu odzywać nie będę! A Ty jak masz problem to załatwiaj sobie go z osobami, które Franię wydały i Iloną.[/QUOTE]

i właśnie Siebie zupełnie zdeprecjonowałaś

Posted

Lilith, masz zapchana skrzynke.

Znalazlam jeszcze taki ciekawy post dot. Ilony - watek niepelnosprawnego Iryska :
[url]http://www.dogomania.pl/threads/190953-Irys-w-ds-ale-to-nie-koniec.-Trzeba-pom%C3%B3c-finansowo-w-leczeniu-psa./page7[/url]

[quote name='AnnaA']To, że Nutka i Frania pojechały do Niemiec nikt nie ukrywał. To, że Irysek jest u mnie i że ma jechac do Niemiec nie jest żadną tajemnicą. [B]Ja wzięłam Iryska[/B] [B]z litości i tak samo p.Ilona bierze Iryska, też z perspektywą, że zostanie u niej na stałe. Bierze go bo właśnie stara się pomagac, szczególnie w przypadkach beznadziejnych.[/B]
Szanowna wellington, jeżeli widzisz jakiekolwiek lepsze rozwiązanie to osobiście mogę Ci Iryska przywiezc, powiedz tylko słowo. Jedyną alternatywą jest powrót do schronu. Moim zdaniem nie jest to lepsze rozwiązanie.
Zaproponuj coś lepszego, nie odgrzewaj starych kotletów.[/QUOTE]

Posted

Będę spokojna i przymknę japę na kłódkę jak zobaczę zdjęcia.
Przecież Niemcy to taki cywilizowany naród! A tu proszę, zdjęć nie ma bo co, kabel od neta świsnęli? Cyfrówki opiekunka nie posiada? A może komputera zbrakło??

Posted

OK, to ja mam teraz pytanie, na które o odpowiedż poproszę znawczynie zjawiska pod tytułem "pani Ilona".
Z własnej praktyki codziennej wiem, ile ciężkiej, fizycznej pracy wymaga ogarnięcie dużego stada psów. Karmienie czyli dźwiganie ciężkich garów z kaszą lub toreb z karmą. Gotowanie czyli dżwiganie wiader z kaszą i rozmrożonym mięsem. Wynoszenie legowisk na taras i mycie ich, wietrzenie kocy, pranie ich. Czesanie psów, opatrywanie skaleczeń, szukanie i usuwanie ewentualnych kleszczy, odpchlanie, odrobaczanie, szczepienie. Pilnowanie, żeby psiaki miały czystą wodę w umytych naczyniach, mycie misek, wizyty u weta, a w przypadku cięższej choroby podawanie kroplówek i zastrzyków, czasem całonocne czuwanie przy chorym zwierzęciu i codzienne wizyty u weta.I ciągłe sprzątanie ton piasku i błota wnoszonego na łapach do domu.
Powiedzcie mi, kto to robi w rodzinie tak schorowanej, jak przedstawiała swego czasu swoją rodzinę pani Ilona. Przecież jeden z członków rodziny ponoć jeżdzi na wózku inwalidzkim. Kto więc robi to wszystko na codzień? I jeszcze pani Ilona w Polsce jeżdzi po schronach i zabiera psiaki. No, czyż nie zjawisko?
My pracujemy przy tym oboje i z trudem wystarcza nam doby. Mimo, że niektóre zabiegi są wykonywane tylko okresowo, to na te codzienne z trudem wystarcza czasu. To ja poproszę o wytłumaczenie mi, jak to się robi, że można ciągle jeszcze brać do siebie kolejne psy (a przy starych, schorowanych psach jest o wiele więcej pracy) i utrzymać wszystkie w dobrej kondycji.

Posted

[quote name='Asta17']Takiej bezczelności i głupoty ludzkiej jeszcze nie widziałam![/QUOTE]

:crazyeye: stwierdza się brak lustra w domu :lol:

Posted

Zgadzam sie z Tobą Lilek. W swojej naiwności uwierzyłam w to mówiła Ilona i poparły właśnie Asta17 i Justynawolontariat, które tam były przede mną. Nie zgadzam się z tym co zobaczyłam u Ilony ale jak widzisz jestem w mniejszości. Jedno jest pewne; psy trafiają do nowych domów i są przez Ilonę sprzedawane co w pewnym sensie jest plusem /człowiek z natury lepiej dba o to za co zapłacił/.
Nie sprawdziłam domku Frani z prostego powodu; bałam się ruszyc po obcym kraju bez znajomości języka.
Byłam u Ilony koszmarne trzy tygodnie, przyjechałabym wcześniej ale też bałam się sama ruszyc - myślałam, że nie dam sobie rady na niemieckich autostradach.

Posted

[quote name='AnnaA']Zgadzam sie z Tobą Lilek. W swojej naiwności uwierzyłam w to mówiła Ilona i poparły właśnie Asta17 i Justynawolontariat, które tam były przede mną. Nie zgadzam się z tym co zobaczyłam u Ilony ale jak widzisz jestem w mniejszości. Jedno jest pewne; psy trafiają do nowych domów i są przez Ilonę sprzedawane co w pewnym sensie jest plusem /człowiek z natury lepiej dba o to za co zapłacił/.
Nie sprawdziłam domku Frani z prostego powodu; bałam się ruszyc po obcym kraju bez znajomości języka.
Byłam u Ilony koszmarne trzy tygodnie, [B]przyjechałabym wcześniej ale też bałam się sama ruszyc - myślałam, że nie dam sobie rady na niemieckich autostradach[/B].[/QUOTE]

AnnnoA, to jest b. istotne co napisalas.
Dziekuje za szczerosc.

Zdziwily mnie Twoje obawy co do niem. autostrad - przeciez bedac przyzwyczajona do polskich drog masz najlepsze przygotowanie do jazdy gdziekolwiek - po takiej szkole moglabys spokojnie brac udzial w rajdzie Dakkar :)

Posted

Dostałam pw.Po raz setny bardzo prosze o to,by mnie nie mylić z Justyną_wolontariat,która pracuje w schronisku.

O psie nic nie wiem,o adopcjach niemieckich też.

Nie pomogę Wam,przykro mi bardzo.

Posted

Teraz to ja już wiem, że jazda po niemieckich autostradach to sama przyjemnośc. Świetnie oznakowane, idealnie wyprofilowane o nadzwyczajnej nawierzchni. Do Niemiec jechałam pilotowana i tak spięta, że nie umiałam "odnotowac", że to kaszka z mlekiem.
Temat IlonyB jest chyba zresztą zamknięty. Ilona w grudniu dostała nakaz redukcji zwierząt do 5 sztuk. Nie ma mowy o żadnym paragrafie 11 ani o fundacji czy stowarzyszeniu.
Szkoda, że takie osoby jak Ilona robią tyle zła, bo adopcje w Niemczech są dużo łatwiejsze niż w Polsce i można utrzymywac kontakt z adoptującym. Sama byłam świadkiem jak do Ilony dzwoniły osoby i opowiadały o adoptowanych psiakach, tyle, że Ilonę te rozmowy nudziły i często nie odbierała telefonu.
Na pewno wszystkie bezdomniaki od Ilony trafiły do nowych domów. Nie ma mowy o żadnych doświadczeniach itp.

Posted

[quote name='AnnaA']Teraz to ja już wiem, że jazda po niemieckich autostradach to sama przyjemnośc. Świetnie oznakowane, idealnie wyprofilowane o nadzwyczajnej nawierzchni. Do Niemiec jechałam pilotowana i tak spięta, że nie umiałam "odnotowac", że to kaszka z mlekiem.
Temat IlonyB jest chyba zresztą zamknięty. Ilona w grudniu dostała nakaz redukcji zwierząt do 5 sztuk. Nie ma mowy o żadnym paragrafie 11 ani o fundacji czy stowarzyszeniu.
Szkoda, że takie osoby jak Ilona robią tyle zła, bo adopcje w Niemczech są dużo łatwiejsze niż w Polsce i można utrzymywac kontakt z adoptującym. Sama byłam świadkiem jak do Ilony dzwoniły osoby i opowiadały o adoptowanych psiakach, tyle, że Ilonę te rozmowy nudziły i często nie odbierała telefonu.
Na pewno wszystkie bezdomniaki od Ilony trafiły do nowych domów. Nie ma mowy o żadnych doświadczeniach itp.[/QUOTE]

Pytanie do JAKICH domow trafily ....

Pisalas o nieznajomosci jezyka - skad w takim razie wiesz na jaki temat sie toczyla rozmowa miedzy Ilona i dzwoniacymy ? Z tlumaczen Ilony , ktora wedlug Twoich slow
[QUOTE]bardzo często prawdy nie mówi[/QUOTE] ?

Jeszcze bardziej mnie dziwi ze Ilone nudzily telefony od ludzi ktorzy od niej adoptowali psa.
Trudno mi uwierzyc zeby te telefony byly do tego stopnia czeste i uciazliwe zeby telefonu nie odbierac.
Zreszta w dzisiejszym swiecie relacje raczej sie sklada droga elektroniczna wraz z przekazaniem zdjec, etc.