AnnaA Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Wczoraj rozmawiałam z p.Iloną. Frania ma się lepiej jak dobrze. Już u mnie zaczynała zachęcac inne psiaki do zabawy i tam też zaczęła bawic się z psiakami, co dla Frani jest dużym postępem w socjalizacji. P.Ilona obiecała zdjęcia, ale narazie miała parwo i sześc szczeniaków nie udało się uratowac. Walka o uratowanie trwała dośc długo i całkowicie absorbowała uwagę wszystkich domowników. P. Ilona bardzo przeżyła stratę szczeniąt i tylko ten może to zrozumioec, kto z taką chorobą walczył. Quote
Ammounie Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 Nie bedę powtarzać info które zamieściła Ania. Mało miałam ostatnio czasu na wchodzenie na dogo, ale jestem w kontakcie telefonicznym z panią Iloną i u Franeczki wszystko dobrze. Moi mali tymczasowicze z których Zoja wymagała 2x dziennie kroplówki bardzo potrzebują pomocy finansowej i rzeczowej. Koszty leczenia 3 maluchów ( 2 transfuzje krwi, codzienne kroplówki, leki i szczepienia ) wynoszą na dzień dzisiejszy 1932zł. Dlatego bardzo prosimy o wsparcie! [URL]http://www.dogomania.pl/threads/199873-Uratuj-psie-dziecko-one-umierają!-2801zł-leczenie-POMÓŻ-NAM-FINANSOWO!-błagam[/URL]. Quote
Ammounie Posted May 29, 2011 Author Posted May 29, 2011 Spadek po Frani zdecydowałyśmy jednak z Anią przeznaczyć na 3 moich małych tymczasowiczów ponieważ sam rachunek w lecznicy wynosi obecnie 2045zł. Quote
Awit Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Cichutko....Miejmy nadzieję, że jest dobrze. Ze zdjęć byśmy się bardzo ucieszyły. Quote
Ammounie Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 Dziewczyny, Pani Ilona jest od jakiegoś czasu w szpitalu. Ma stan zapalny i czeka ją operacja. Pieskami opiekują się jej mąż i dorosłe dzieci. U Frani wszystko dobrze, świetnie się zaaklimatyzowała i Pani Ilona mówi że jak tylko będzie mogła wyśle nam zdjęcia. Jesteśmy z AnnąA z nią w kontakcie telefonicznym. Zdjęcia mnie też by bardzo ucieszyły, ale wiem że rodzina pani Ilony ma teraz mnóstwo rzeczy na głowie. Quote
obraczus87 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 co slcyhac u Franeczki?? Możemy liczyć na nowe wieści, nowe zdjęcia?? Quote
obraczus87 Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 [quote name='Ammounie']Dziewczyny, Pani Ilona jest od jakiegoś czasu w szpitalu. Ma stan zapalny i czeka ją operacja. Pieskami opiekują się jej mąż i dorosłe dzieci. U Frani wszystko dobrze, świetnie się zaaklimatyzowała i Pani Ilona mówi że jak tylko będzie mogła wyśle nam zdjęcia. Jesteśmy z AnnąA z nią w kontakcie telefonicznym. Zdjęcia mnie też by bardzo ucieszyły, ale wiem że rodzina pani Ilony ma teraz mnóstwo rzeczy na głowie.[/QUOTE] Poproszę o informację na temat aktualnego stanu zdrowia Frani; informacji co u Niej slychac, jak sobie radzi. Prosze również o aktualne zdjęcia Frani. Myśle, że wystarczająco długo czekamy na to. Quote
lilith27 Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 nie wiem czy p.. Ilona to dt czy ds dla Franki z pierwszego postu sugeruję się, że ds ale może czytam bez zrozumienia i faktycznie jest dt wówczas ogłoszenie o poszukiwaniu domku z lipca 2011 jest jak najbardziej na miejscu [url]http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/baden-wuerttemberg/hunde/mischlinge/u89007[/url] Quote
azalia Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 czekamy z nadzieja na wiadomości o Franulce. Quote
AnnaA Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Nie wiem co tu trzeba rozumiec. Frania pojechała do p.Ilony z myślą, że szanse na DS to ona ma mini. Jest ogłaszana, bo każdemu psiakowi należy się jego własny pan do opieki, jego i tylko jego domek. Dlatego Frania jest ogłaszana bo ona też napewno chciałaby miec swojego pana i może jej też sie powidzie. Widzę, że pomimo takiego strasznego braku czasu, z uwagą obserwujesz co u mnie słychac. Ja natomiast słyszałam, że rodzina zgodziła się na drugiego psiaka i została to bynajmniej nie Lady, ale napewno potrzebowała bardziej niż Lady domku. Quote
obraczus87 Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Czy możemy liczyć na aktualne zdjęcia Frani?? I co powiedzieli lekarze, którzy mieli Franie oglądac już tam u p.Ilony na miejscu?? Quote
lilith27 Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 [quote name='AnnaA']Nie wiem co tu trzeba rozumiec. Frania pojechała do p.Ilony z myślą, że szanse na DS to ona ma mini. Jest ogłaszana, bo każdemu psiakowi należy się jego własny pan do opieki, jego i tylko jego domek. Dlatego Frania jest ogłaszana bo ona też napewno chciałaby miec swojego pana i może jej też sie powidzie. Widzę, że pomimo takiego strasznego braku czasu, z uwagą obserwujesz co u mnie słychac. Ja natomiast słyszałam, że rodzina zgodziła się na drugiego psiaka i została to bynajmniej nie Lady, ale napewno potrzebowała bardziej niż Lady domku.[/QUOTE] Mam Ci się ja tłumaczyć z decyzji podjętych przez moich bliskich? Masz problem - męża mojego zapytaj dlaczego przyniósł drugie bezdomne zwierzę do domu i wspólnie z moją rodziną powziął decyzję, że psiak zostanie. Nadto decyzję, która zapadła rok temu. Przykro mi ale troszkę spóźniona jesteś. Potem miałam jeszcze dwa razy psy na dt. Nie masz się do czego przyczepić i głupoty wymyślasz......żeby cokolwiek napisać......na zadane zwykłe pytanie. Żenada A prawda jest taka, że obok ogłoszeń Frani na EBay są jeszcze inne psy (kundelki również w Polskimi imionami) wystawiane przez tą samą osobę, za 150 - 250 euro. Może zapytaj skąd taki handel psami na Ebayu, a nie dlaczego ja nie wyadoptowałam sama sobie psa, który do bloku i do chorych śmiertelnie ludzi się nie nadaje a nadto nie akceptuje innych zwierzaków. A poza tym nic Ci do tego co robię z wolnym bądź niewolnym czasem. A......Pochlebiasz sobie, myśląc, że śledzę Twoje ruchy. Chciałabyś.........chciała.... Interesowałam się zgoła czym innym, kiedy na to trafiłam. Z resztą to watek Frani, a ty tylko ja na chwilkę przytuliłaś, żeby potem bezustannie przypominać, że już czas......nagli....żeby odeszła od Ciebie z domu. Quote
AnnaA Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Widac, że nie znasz wątku. Przeczytaj post 638 na str 26 a będziesz wiedziała o obecnym statusie Frani u p.Ilony. Nie widzę w tym nic złego, że psiaki mają swoje ceny, w Polsce też psy są towarem i to czasami dośc drogim. Cieszę się, że w Niemczech kundelki też maja swoje ceny, ale jak się popatrzy ile kosztują szczepienia, paszport, transport i utrzymanie w DT do czasu adopcji to chyba te ceny nie są wygórowane. To, że Frania jest nadal ogłaszana na EBay-u najlepiej świadczy, że ma się dobrze. Szans na DT ona specjalnie dużych nie ma, ale trzeba próbowac. Franię przyjęłam tylko na zimę; dopiero w marcu okazało się, że Frania nie ma gdzie wrócic. Wierz mi, bardzo nie chcę Twojego zainteresowania. Dotychczas spotkały mnie od Ciebie tylko przykrości. Poza tym jesteś poprostu bardzo niegrzeczna. P.S. myślę, że to "ty" to przez nieuwagę. Quote
obraczus87 Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 To jest wątek Frani. Osobiste "wycieczki" są conajmniej nie na miejscu. Anno, czy masz kontakt z p.Iloną? Możesz napisac co słychać u Frani ? Czy p.Ilona może wstawić na wątek bądź przesłać na maila zdjęcia Frani? Jest wiele osób, dla których Frania nie jest zwykłą suczką. Chciałabym wiedzieć co u Niej słychać, jak się czuje, czy zaklimatyzowała się na dobre?? Zdaję sobie sprawę z tego, że p.Ilona nie będzie wrzucać zdjęć codziennie, ale kilka zdjęć raz na 2-3 miesiące ucieszyłoby moje oko. Quote
AnnaA Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Rozmawiałam z p.Iloną w ub.tygodniu. Tam prace remontowe ale mówiła, że wysłała zdjęcia do Ammounie. Ze zdjęciami bywa, że przepadają. Prosiłam bardzo, żeby weszła na wątek i sama wkleiła aktualne zdjęcia Frani. Pomimo ogłoszeń nie ma DT dla Frani ale p.Ilona mówi, że Frania ma się dobrze. Będę jeszcze raz prosic o zdjęcia. Quote
lilith27 Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 [quote name='AnnaA']Widac, że nie znasz wątku. Przeczytaj post 638 na str 26 a będziesz wiedziała o obecnym statusie Frani u p.Ilony. Nie widzę w tym nic złego, że psiaki mają swoje ceny, w Polsce też psy są towarem i to czasami dośc drogim. Cieszę się, że w Niemczech kundelki też maja swoje ceny, ale jak się popatrzy ile kosztują szczepienia, paszport, transport i utrzymanie w DT do czasu adopcji to chyba te ceny nie są wygórowane. To, że Frania jest nadal ogłaszana na EBay-u najlepiej świadczy, że ma się dobrze. Szans na DT ona specjalnie dużych nie ma, ale trzeba próbowac. Franię przyjęłam tylko na zimę; dopiero w marcu okazało się, że Frania nie ma gdzie wrócic. Wierz mi, bardzo nie chcę Twojego zainteresowania. Dotychczas spotkały mnie od Ciebie tylko przykrości. Poza tym jesteś poprostu bardzo niegrzeczna. P.S. myślę, że to "ty" to przez nieuwagę.[/QUOTE] jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie Jednak jak widzę problem w sprzedawaniu zwierząt......bo jest ryzyko, że człowiek idzie na ilość a nie na jakość adopcji. Weryfikujecie działalność p. Ilony czy tylko od tak sobie na słowo wierzycie i życzeniowo myślicie? Bo w ogłoszeniach to chyba nie specjalnie jest coś o umowach adopcyjnych? Dostaniecie kopię umów adopcyjnych? fotki z nowych domów? jakaś stronka jest jej psów, czy tylko stricte handlowy portal eBay, gdzie ogłoszenia są wystawiane oficjalnie od osoby prywatnej? [quote name='AnnaA']Rozmawiałam z p.Iloną w ub.tygodniu. Tam prace remontowe ale mówiła, że wysłała zdjęcia do Ammounie. Ze zdjęciami bywa, że przepadają. Prosiłam bardzo, żeby weszła na wątek i sama wkleiła aktualne zdjęcia Frani. Pomimo ogłoszeń nie ma DT dla Frani ale p.Ilona mówi, że Frania ma się dobrze. Będę jeszcze raz prosic o zdjęcia.[/QUOTE] Będzie miło jak okaże się, że u franki jest ok. Quote
kaa Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 [quote name='obraczus87']To jest wątek Frani. Osobiste "wycieczki" są conajmniej nie na miejscu. Anno, czy masz kontakt z p.Iloną? Możesz napisac co słychać u Frani ? Czy p.Ilona może wstawić na wątek bądź przesłać na maila zdjęcia Frani? Jest wiele osób, dla których Frania nie jest zwykłą suczką. Chciałabym wiedzieć co u Niej słychać, jak się czuje, czy zaklimatyzowała się na dobre?? Zdaję sobie sprawę z tego, że p.Ilona nie będzie wrzucać zdjęć codziennie, ale kilka zdjęć raz na 2-3 miesiące ucieszyłoby moje oko.[/QUOTE] Proszę Cię o odrobine cierpliwości , lada moment wróci od P. Ilony Justyna wolontariat ( jest u niej teraz) , i wszystko napisze co i jak . Niedawno była tam Asta17 , mówiła że widziała się z Franią , wszystko u niej w porządku , bardzo przywiązała się do P. Ilony , do obcych jednak podchodzi na dystans. Pani Ilona miała remont generalny i do tego psy w ciężkim stanie , więc trudno jej wygospodarować czas . Ammunie nie wchodzi od ponad miesiąca na dogo , więc zdjęcia Frani u niej ,,utkneły ,, niestety. Quote
Asta17 Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Tak potwierdzam, byłam u Ilony 2 tygodnie. Frania wygląda bardzo dobrze, zadbana, lśniąca sierść. Kocha Ilonę i jej córki ponad wszystko. Do mnie była troszkę nieufna. Ma się naprawdę dobrze. A na zdjęcia trzeba czekać, wspomnę Ilonie przy najbliższej rozmowie. Quote
lilith27 Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 [quote name='Asta17']Tak potwierdzam, byłam u Ilony 2 tygodnie. Frania wygląda bardzo dobrze, zadbana, lśniąca sierść. Kocha Ilonę i jej córki ponad wszystko. Do mnie była troszkę nieufna. Ma się naprawdę dobrze. A na zdjęcia trzeba czekać, wspomnę Ilonie przy najbliższej rozmowie.[/QUOTE] robi się miło w sprawie franki czekam na odpowiedzi co do sprzedawania psów? ponawiam więc [quote name='lilith27'] Jednak jak widzę problem w sprzedawaniu zwierząt......bo jest ryzyko, że człowiek idzie na ilość a nie na jakość adopcji. Weryfikujecie działalność p. Ilony czy tylko od tak sobie na słowo wierzycie i życzeniowo myślicie? Bo w ogłoszeniach to chyba nie specjalnie jest coś o umowach adopcyjnych? Dostaniecie kopię umów adopcyjnych? fotki z nowych domów? jakaś stronka jest jej psów, czy tylko stricte handlowy portal eBay, gdzie ogłoszenia są wystawiane oficjalnie od osoby prywatnej? [/QUOTE] dodaję linka żeby nie dublować [url]http://www.dogomania.pl/threads/205850-Stara-spanielka-z-pochw%C4%85-na-wierzchu-ZNALAZ%C5%81A-do%C5%BCywotni-AZYL-szcz%C4%99%C5%9Bcia-NUTKO-!!?p=17542859&viewfull=1#post17542859[/url] Quote
Asta17 Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Weźcie przestańcie się czepiać, wszystko jest sprawdzone. Psy mają się elegancko. Ja tylko się zastanawiam nad tą Waszą pomocą! Ile zbieracie na miesiąc na hotel, 400 zł, 500zł? Zbieracie na hotelik na biednego pieska, ale jak brakuje 30 zł deklaracji to niestety piesek nie dostanie już szansy? Ciekawe czy te wszystkie hoteliki, tymczasy czy jak to się tam zwie mają założoną działalność gospodarczą i odprowadzone podatki? Temu też chyba trzeba by było się przyjrzeć! Nie życzę sobie, by spekulować tu na temat niemieckich ogłoszeń i adopcji, bo nie macie żadnych dowodów na jakiekolwiek niezgodności bądź kłamstwa! Potraficie tylko z doskoku komuś coś zarzucić i zrobić aferę, w między czasie mogłybyscie ogłosić 10 bezdomnych psów! Quote
Recommended Posts