Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pączek

Pączek był kiedyś pięknym, puszystym szczeniakiem. Miło było dotykać jego miękką, biszkoptową sierść, na spacerach słuchać komplementów, obserwować jego radosne zabawy. Ten mały piesek zawsze był grzeczny, zupełnie bezproblemowy. Lata mijały i kiedy pyszczek Pączka zaczął siwieć, piesek przestał zachwycać swoich właścicieli. Kiedy miał dziesięć lat, na oczach pojawiła się zaćma i został wyrzucony na ulicę jak stary, zużyty przedmiot. Potrącił go samochód i tylko dzięki dobrym ludziom, którzy to widzieli, trafił do schroniska. Niestety tam zupełnie sobie nie radził.
Pączek całe dnie leżał skulony na zimnym betonie. Kiedy na boksach nie było jego opiekunki, która go karmiła - po prostu nie jadł. Bardzo zmizerniał, a pod futrem można było wyczuć tylko kosteczki.
Jedynym ratunkiem okazało się zabranie go do hoteliku dla zwierząt. Pączek musi też zostać zdiagnozowany przez okulistę, ponieważ jego jedno oczko jest mniejsze i cały czas ropieje.
W chwili obecnej Pączek ma około 10 lat. Zachowuje czystość. Waży około 7 kg, ale będzie ważył odrobinę więcej po podtuczeniu, bo póki co jest bardzo chudziutki.

Jeżeli ktoś chciałby przygarnąć i otoczyć opieką Pączusia, proszony jest o kontakt: 504470635 lub 509632808
Jeżeli ktoś chciałby pomóc w utrzymaniu Pączusia w hotelu lub w leczeniu, może wpałacać na konto:
Krakowskiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami
31-019 Kraków
ul. Floriańska 53
80 1500 1487 1214 8000 9036 0000
Kredyt Bank
z dopiskiem "na Pączusia z krakowskiego schroniska"

Rozliczenie Pączka:
Wpływy: 850 zl

Wydatki:
140 zł za 14 dni hotelowania
20 zł za 2 dni hotelowania pokrywa Foksia i Dżekuś
35 zł weterynarz
31,92 zł leki

W sumie 206,92 zł zostanie wypłacone z konta Pączka na podstawie faktur, pozostałe pieniążki zostaną przeznaczone na inne potrzeby KTOZu.

Skany faktur:

tak było we wrześniu:

a tak jest teraz:

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Podlinkowałam banerek i będzie się otwierał na wątku Pączusia.
Bardzo się cieszę że chociaż tyle mogłam pomóc biedaczkowi.:-(
Dziękuję Beatko że się nad nim zlitowałaś i wzięłaś go do hotelu,bo by nie przeżył a teraz pod dobrą opieką i w cieple odzyska siły:loveu:

Posted

:glaszcze::painting::iloveyou:witajcie cioteczki piesio cudzik starowiniu kochany , piekny jest ten rudziaczek ojoj piekny , serca podbija , pomyslec mozna nad bazarusiami , zeby rudziaczka Paczunia :loveu:w jakies pieniazki zaopatrzyc

Posted

Moze pani Beatka wzielaby go do Kundla dopoki jeszcze sie da ?
A poza tym wiem ze ma w gazecie Krakowskiej wielkie mozliwosci oglaszania ;).

Moze by go jeszcze wrzucic na watek staruszkow, chyba jest cos takiego na forum ?

On mi troche przypomina Whitiego z Wroclawia, ktoremu PaulinaB znalazla domek w Zywcu, tylko ze tamten byl bialy , ale z postury i z wyrazu bardzo podobny.
Ma chyba cos ze .....szpica :oops: ?

Posted

chyba musicie zmniejszyc bannerek ;) bo jesli nie zmienił sie regulamin , to moze on miec max 100 pikseli wysokosci , a ma 120 , mi to bez róznicy, ale jak Wam go mod przyuwazy to usunie zapewne bez słowa wyjaśnienia ...

Pączuś jest śliczny, a te zdj chyba nie ukazują jaki jest malutki

Posted

taki praawie jamnis to chyba jest , ja go tylko w schronisku widziałam i tak go zapamiętałam, jako maluszka . Na zdjęciach pechowo nie stoi obok zadnego punktu odniesienia zeby ludzie oglądając ogłoszenie mieli wyobrażenie co do wielkosci . Tak ostatnio zauwazyłam ze ludzie po zdjeciach zazwyczaj widza psa większym niż jest w rzeczywistości ... hmmm Lizę kanny to jako prawie doga widzieli, a ona ledwo 20 kg waży ...

Posted

agamika napisał(a):
chyba musicie zmniejszyc bannerek ;) bo jesli nie zmienił sie regulamin , to moze on miec max 100 pikseli wysokosci , a ma 120 , mi to bez róznicy, ale jak Wam go mod przyuwazy to usunie zapewne bez słowa wyjaśnienia ...

Pączuś jest śliczny, a te zdj chyba nie ukazują jaki jest malutki

Nie działa u mnie regulamin i nie mogę tego sprawdzić,ale jak go zmniejsze do 100 to napis będzie nieczytelny:shake:

Posted

ewa gonzales napisał(a):
:glaszcze::painting::iloveyou:witajcie cioteczki piesio cudzik starowiniu kochany , piekny jest ten rudziaczek ojoj piekny , serca podbija , pomyslec mozna nad bazarusiami , zeby rudziaczka Paczunia :loveu:w jakies pieniazki zaopatrzyc

Dzięki Ewka że odwiedziłaś Pączusia,coś trzeba będzie robić żeby było na hotel i pózniejsze leczenie oczu:smile:

Posted

Jak dla mnie, trochę ze szpica a trochę z jamnika :). Był bardzo przestraszony w schronisku, ale Foksia pisała, że zaraz po wyjściu, ogonek poszedł w górę, jakby wiedział, że teraz będzie już tylko lepiej.

Posted

ala napisał(a):
Nie działa u mnie regulamin i nie mogę tego sprawdzić,ale jak go zmniejsze do 100 to napis będzie nieczytelny:shake:

Alu :), banerek świetny, tylko rzeczywiście nieregulaminowy - musi być 100 wys. ;)

Posted

salibinka napisał(a):
Jak dla mnie, trochę ze szpica a trochę z jamnika :). Był bardzo przestraszony w schronisku, ale Foksia pisała, że zaraz po wyjściu, ogonek poszedł w górę, jakby wiedział, że teraz będzie już tylko lepiej.

No wazne zeby wlasnie pokazac ten ogonek jak sie uklada !
A mieszanka szpica z jamnikiem - musi byc nadzwyczajnie czarujacy :)

Posted

Przypomina mi "moją" Martynię, tylko kolor inny :). Ogon, jak trzeba, w górze.

Zostało mi trochę fajnych rzeczy aukcyjnych oraz moich - w tym kuchenka mikrofalowa. Nie będę się w tej chwili mogła zająć sama bazarkami, ale jeśli ktoś zechciałby wystawić dla Pączusia, na jego potrzeby, leczenie, chętnie przekażę/dowiozę/dostarczę :).