leni356 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 [quote name='rita60']O cholera:shake:jakas epidemia z tymi ucieczkami..... Skubi wracaj do domku piesku !!!!!!!!!!!![/QUOTE] To samo pomyślałam, w ciągu ostatniego tygodnia 3 różne psy uciekły w różnych miejscach Polski, jakiś czarny tydzień :placz::placz: Skubisiu, wszyscy się martwią bardzo.. wracaj Quote
haliza Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 O kurcze, co za tydzień.....czy uda się odnaleźć.... Quote
zuziaM Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Wczoraj wrocilam do domu po 23 ej .... jezdzilam po wsiach i rozwieszalam ogloszenia. Jutro jestem umowiona z kolezanka od rana ... bedziemy jezdzic i zagladac wszedzie ...... Byly 3 telefony z ogloszen, ale zaden taki, ze byl widziany chwilke temu .... wszystkie informowaly , ze widzialy pioprzedniego dnia .... Quote
rita60 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Piesku wracaj,tyle czekałes na ten swoj domek....... Quote
leni356 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [quote name='zuziaM']Wczoraj wrocilam do domu po 23 ej .... jezdzilam po wsiach i rozwieszalam ogloszenia. Jutro jestem umowiona z kolezanka od rana ... bedziemy jezdzic i zagladac wszedzie ...... Byly 3 telefony z ogloszen, ale zaden taki, ze byl widziany chwilke temu .... wszystkie informowaly , ze widzialy pioprzedniego dnia ....[/QUOTE] Gosiu, dzięki. Niech on się znajdzie.. Koniecznie trzeba zmienić tytuł, może więcej osób w Zgorzelcu wejdzie na wątek i pomoże. Musi gdzieś być, musi się żywić gdzieś, choćby w śmietnikach, ktoś go musi zobaczyć Gosiu, na pewno nie ma go w schronisku? Quote
zuziaM Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 W schronisku go nie ma na pewno. Sam kierownik powiadomiony i dostal zdjecia. Dzisiaj jechalam do wioski obok, bo dostalam wiadomosc, ze lezy pies potracony przez auto ... ale to nie byl Skubi. I wszystko wyglada na to, ze Skubi kieruje sie w moja strone. Wszystkie informacje telefoniczne potwierdzaja, ze wedruje do mnie ....... I wlasnie w tym kierunku glownie rozwieszamy ogloszenia. Chcialabym wreszcie dostac taka informacje, ze wlasnie przed chwila go ktos widzial ....... To bylby dopiero jakis slad. Poki co macamy po omacku i musimy czekac na jakies telefony, zeby moc sie zorientowac w ktora strone sie przemieszcza. Jutro rano jade z kolezanka po kolenych wioskach i bedziemy plakatowac reszte wiosek. Przeciez w koncu go ktos musi zauwazyc. Pisze na ogloszeniach o nagrodzie .... to ludzi troche zacheca do dzialania...... miejmy wiec nadzieje ..... Quote
kora78 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 oby wrocil do hotelu. tylko, zeby wtedy ds nie stwierdzil, ze powinien juz tam zostac :( jak na to wszystko ds? zuziam odpowiedz na moje pm o adres Twoj Quote
leni356 Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Jakieś wieści Gosiu? Widział go ktoś? Quote
zuziaM Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Nadal nic nie ma .... zadnych wiesci. dzisiaj od 12 do 16 tej jezdzilam z kolezanka znow po wioskach i rozklejalysmy ogloszenia. Pojechalysmy tez nad zalew, gdzie Skubis byl widziany pierwszego dnia. Jezdzilysmy tam pwzdluz i wolalysmy go caly czas. Tam pelno dzikich kaczek, wiec moze sobie poluje. Mam nadzieje, ze do ludzi wreszcie sie gdzies przytuli i ktos zadzwoni ..... Ja juz umieram ze strachu, co sie z nim dzieje .... Jutro zadzwonie do znajomej, ktora ma szerokie kontakty i moze zalatwi ogloszenie w lokalnej zgorzeleckiej gazecie. Na portalach internetowych juz sa ..... Quote
rita60 Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 O matko,gdzie ty jestes piesku ??????????/ Quote
leni356 Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Kurcze, Skubiś to nie jest dzikus, on do ludzi bardzo lgnie, mam nadzieję że ktoś go w końcu zobaczy i zadzwoni. Dobrze że jest informacja o nagrodzie w ogłoszeniu Gdzie on może być? :( Quote
tanitka Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 mnie się wydaje, ze skoro do swojego domu nie wraca, mimo upływu czasu, to ktoś go przygarnął (?) Quote
zuziaM Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Szczerze powiedziawszy, to wcale by mnie to nie ucieszylo, bo to bedzie znaczylo, ze mozemy go nigdy nie znalezc i zawsze pozostanie ta niepewnosc, czy rzeczywiscie go ktos przygarnal i najwazniejsze, czy ma tam dobrze ...... Ja mam juz 40 nowych ogloszen i za dwa - trzy dni kolejne bede wieszala .... po wyborach, bo juz nie beda ich niczym zaklejac. U nas kilka dni temu znalazl sie piesek, ktorego ktos ukradl z posesji .... po dwioch tygodniach oglaszania sie znalazl..... Mam nadzieje, ze Skubis tez sie odnajdzie..... Quote
zuziaM Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Zawiozlam dzisiaj ogloszenia do znajomej, ktora ma zwirownie i swoje transporty. To super osoba, ktora tez przygarnia wszystkie bidy i jezdzi po wsiach z jedzeniem i budami dla psow. Porozdaje ogloszenia swoim kierowcom, ktorzy jezdza stale po okolicy. I znajoma poprosilam o zamieszczenie ogloszen w lokalnej prasie. Ona ma bardzo szerokie kontakty i zalatwi to super. Tez pomaga , glownie kotom wiejskim z kastracjami i sterylizacjami i jest w TOZie. Skubi musi sie znalezc..... Ja nigdzie na razie nie jezdzilam, bo nawet nie wiem w ktorym kierunku .... Matko, zeby chociaz jeden jakis telefon z informacja, w ktorym kierunku go szukac ...... Quote
leni356 Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Właśnie, żeby choć jedna osoba go zobaczyła i zadzwoniła. Cały czas myślę gdzie on mógł się schować, czy poszedł gdzieś do jakiegoś domostwa, rany gdzie on może być. Bo gdzieś musi być.. Quote
haliza Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 O, rany Skubisiu musisz się znaleźć.... Quote
kora78 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 moze tytul zmiencie? albo zrobcie watek w dziale zaginione [B]czy ci wlasciciele przyjma go spowrotem??[/B] jak sie juz znajdzie Quote
zuziaM Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Mialam wczoraj wieczorem telefon od pani, ze podobny pies jest od 3 dni we wsi niedaleko. Podobno sie kreci kolo piekarni. Pojechalam tam zaraz oczywiscie....... Chodzilismy dlugo ulicami i wolalismy go caly czas ................ Panowie w piekarni nie widzieli, ale oni tam bywaja wieczorem i w nocy. Zostawilam ogloszenie, maja powiesic na piekarni. A ta pani, ktora dzwonila mowila, ze jak to bedzie Skubi ( opisalam jej go dokladnie ), to go wezmie do domu i zadzwoni. Ogloszenia jeszcze wisza, sprawdzam co dziennie prawie. Za kilka dni znow dowiesze kolejne i tam, gdzie zerwane albo zaklejone............ Ja mysle, ze Skubi bardziej do ludzi sie gdzies przyklei .... on kocha ich przeciez...... Najbardziej nie moge przezyc mysli, ze go gdzies do budy moga zapiac ....... Dlatego bede ogloszenia wieszac, az ktos rozpozna psiaka np u sasiada ...... Najgorsze, ze Skubiemu odrasta siersc i moze sie nieco inny juz robic ...... Na nastepnych ogloszeniach bede jeszcze zdjecie z dluga sierscia dodawac ..... Dziewczyny, napiszcie tez na watku schroniska Dluzyna Gorna pod Zgorzelcem : [URL]http://www.dogomania.pl/threads/110849-Schronisko-Dłużyna-Górna-pod-Zgorzelcem-wątek-ogólny-psy-na-1-2-3-4-stronie/page119[/URL] Ja juz dziewczyny prosilam o pomoc w oglaszaniu po wsiach i Zgorzelcu, ale ..... zadnego odzewu ... to przykre... Quote
zuziaM Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 To zdjecie jest na ogloszeniu [U][URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/088fc593e3977bfc.html"][IMG]http://images43.fotosik.pl/380/088fc593e3977bfcmed.jpg[/IMG][/URL][/U] Quote
leni356 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Napisałam na wątku Dłużyny. Czy jest szansa wydrukować ogłoszenie w lokalnej gazecie? jakiejś dziennej którą ludzie czytają może księdza też można by poprosić o pomoc? w końcu sporo ludzi w tym kraju chodzi do kościoła. Jeśli mógłby wywiesić ogłoszenia w okolicach kościoła, ludzie mogą się skusić na nagrodę pieniężną nie wiem gdzie jeszcze można pytać :( Może strażacy? Quote
Recommended Posts